Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:Seli najlepiej trzeba iść i samemu się dowiedzieć
myślę że skoro macie nauki, jesteście po cywilnym, to raczej nie będzie trzeba tak długo czekać bo niby dlaczego? Trzeba iść do proboszcza i o wszystko się wypytac bo co parafia to inne zarządzenia
jak my się ogarnialismy ze ślubem to mąż zapytał kolegi ile w naszej parafii biorą za ślub (kolega ten miał ślub rok wczesniej) to powiedział że 2.5tys trzeba dac bo inaczej nie dadzą ślubu... Ja aż się przerazilam że taka "cena" odgorna jest... co się później okazało? Poszliśmy sami zapytać o ślub i żadnego cennika nie było, było co łaska a my przerazeni że tyle forsy wydamy... To tylko przykład że najlepiej trzeba o wszystko samemu się pytać 
Te ceny takie z kosmosu to właśnie dlatego ze ludzie mówią "a co będę na ślubie oszczędzał" i rzucają wszędzie forsa a potem "jaki ten ślub drogi"... No i przebijanie ceny, ten dal 300 to ja dam 500 żeby na snoba nie wyjść, ten dal 500 to ja 700 żeby nie bylo ze sknera... I tak napędza sie kolo przez ludzi...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Nigdy nie wzięłabym ślubu ani nie uczestniczyła w niczym innym w kościele z cennikiem. To ciężki temat niestety. Ale takie miejsca są...
I gdzie tu miejsce na sakrament i chęć dobrego dla człowieka...
Ale na szczęście są tez miejsca gdzie faktycznie to co jest najważniejsze to jest najważniejsze a nie pomieszanie z poplątaniem
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ale są tacy księża.... Słyszałam nie jedną historię, że pogrzebu za poniżej 1-2 tysiaka nie chciał zrobić. Jak na wiosce przy moim mieście umarła przy porodzie bliźniaków młoda kobietka, a ksiądz "masz kasę bo dom stawiasz"... Facet załamany z dwójką dzieci ale musiał wybulić za pogrzeb ;/
-
przez to ja się odwróciłam od kościoła...terka wrote:Nigdy nie wzięłabym ślubu ani nie uczestniczyła w niczym innym w kościele z cennikiem. To ciężki temat niestety. Ale takie miejsca są...
I gdzie tu miejsce na sakrament i chęć dobrego dla człowieka...
Ale na szczęście są tez miejsca gdzie faktycznie to co jest najważniejsze to jest najważniejsze a nie pomieszanie z poplątaniem
-
Ojeju ;( to szczęście w nieszczęściu ... nie ka chyba nic gorszego jak kobieta która umiera przy porodzie ;( to trauma musi być dla męża / ojca .. jak się odnaleźć .. kochać dzieci a zarazem nie zwodzić bo kobieta z która miałeś życie przeżyć umarła wydawana je na świat ? ... przykre to bardzo
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
U mnie w sąsiedniej parafii jest taki ksiądz że rozłożył zapłatę na raty za pogrzeb, połowę przed a drugą połowę miał facet zapłacić na cmentarzu (chowal matkę), na cmentarzu nie miał kasy to ksiądz nie pozwolił zasypac grobu i kazał skołowac kasę... A dwa lata wcześniej chciał sprzedać zabytkowe dzwony, zapakowali je w nocy i już były w połowie drogi na Śląsk do stopienia gdy policja się o tym dowiedziała... O obu sprawach było głośno a ksiądz dalej w tej samej parafii jest proboszczem, już od 20lat... takie cyrki się dzieją z pazernośćSeli wrote:Ale są tacy księża.... Słyszałam nie jedną historię, że pogrzebu za poniżej 1-2 tysiaka nie chciał zrobić. Jak na wiosce przy moim mieście umarła przy porodzie bliźniaków młoda kobietka, a ksiądz "masz kasę bo dom stawiasz"... Facet załamany z dwójką dzieci ale musiał wybulić za pogrzeb ;/
-
Niestety kapłani są różni, nie lubię mieć z nimi doczynienia niby służą Bogu a liczy się często tylko kasa,smutne to lecz prawdziwe. W trudnych sytuacjach powinni być wyrozumiali a nie są.22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Niestety dziewczyny, wiem ze takie rzeczy się dzieją. I to boli osobę wierzącą zawsze. Ale księży jest mnóstwo. Naprawdę. I jeden taki z drugim (tacy co opisujecie) paprają opinie tych naprawdę dobrych którzy chcą żyć tym czego uczą.
Magdaa21 lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Z jednej strony racja... Sa "mochery" i inne tempaki (za przeproszeniem), ze co by nie bylo to pojda w dym za ksiedzem i przytakuja ;/ tak jak afera, ze ksiadz w szkole molestowal dzieci, wkladal im rece do majtek, kilkadziesiad dzieci z trauma u psychologa a stare baby "no co takiego zrobil, ze podotykal?" No masakra
niech je podotyka...
-
Kaassiia wrote:Niestety kapłani są różni, nie lubię mieć z nimi doczynienia niby służą Bogu a liczy się często tylko kasa,smutne to lecz prawdziwe. W trudnych sytuacjach powinni być wyrozumiali a nie są.
Nie często. Właśnie taka jest opinia o księżach przez takiego jednego z drugim... A tak naprawdę większość to dobrzy ludzie którzy naprawdę chcą byc dla ludzi i Bogahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dokładnie, niestety tak jest... i przez takich ludzie się odwracają od kościoła i wcale się nie dziwięterka wrote:Niestety dziewczyny, wiem ze takie rzeczy się dzieją. I to boli osobę wierzącą zawsze. Ale księży jest mnóstwo. Naprawdę. I jeden taki z drugim (tacy co opisujecie) paprają opinie tych naprawdę dobrych którzy chcą żyć tym czego uczą.
-
Seli wrote:Z jednej strony racja... Sa "mochery" i inne tempaki (za przeproszeniem), ze co by nie bylo to pojda w dym za ksiedzem i przytakuja ;/ tak jak afera, ze ksiadz w szkole molestowal dzieci, wkladal im rece do majtek, kilkadziesiad dzieci z trauma u psychologa a stare baby "no co takiego zrobil, ze podotykal?" No masakra
niech je podotyka...
Nie no. Przyzwolenia nie powinno być na takie czyny nigdzie. Ani wśród ksiezy ani wśród każdego innego zawodu na świecie. W ogóle nie powinno byc wśród ludzi...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Niestety dziewczyny, wiem ze takie rzeczy się dzieją. I to boli osobę wierzącą zawsze. Ale księży jest mnóstwo. Naprawdę. I jeden taki z drugim (tacy co opisujecie) paprają opinie tych naprawdę dobrych którzy chcą żyć tym czego uczą.
Jeden na stu chyba
ja jednego znalam, czesto chodzilam do kosciola i spotkania, wyjechal... I nie dalo sie dalej zyc w parafi
-
terka wrote:Nie no. Przyzwolenia nie powinno być na takie czyny nigdzie. Ani wśród ksiezy ani wśród każdego innego zawodu na świecie. W ogóle nie powinno byc wśród ludzi...
Ale wlasnie oglupieni ludzie przyzwalaja... W religii ogolnie. Bo religia potrafi otepic
przez lata religia rzadzi w panstwach itp. To manipulacje ludzi... np. Jochowi - ich setka to pralnia mozgu.
-
Seli wrote:Jeden na stu chyba
ja jednego znalam, czesto chodzilam do kosciola i spotkania, wyjechal... I nie dalo sie dalej zyc w parafi 
No właśnie poznając jakiegoś złego ma sie potem uraz i wrażenie ze wszyscy tacy sa. Ale tak na szczęście nie jest
Ja to widać mam ogromne szczęście. Trafiam na naprawdę mega księży. Naprawdę. Gdziekolwiek bym nie zamieszkała...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Seli wrote:Ale wlasnie oglupieni ludzie przyzwalaja... W religii ogolnie. Bo religia potrafi otepic
przez lata religia rzadzi w panstwach itp. To manipulacje ludzi... np. Jochowi - ich setka to pralnia mozgu.
Jal kazda sekta moja droga
bo trzeba jasno powiedzieć ze to jest sekta a nie religia
i owszem robią pranie mózgu i potrafią byc nachalni, ale do czasu, idzie nimi tak zakręcić ze to oni maja dość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka są księża z powołania, mieliśmy kiedyś w mojej rodzinnej parafi takiego super proboszcz niestety został przeniesiony. Mszę prowadził z sercem grał na gitarze śpiewał z dziećmi, było co łaska a nie tyle i tyle a że robił sporo dla parafi to parafianie dawali a jak była potrzeba to Nie wziął ani grosza za pogrzeb, chrzty darmowe nawet dla os z innej parafi gdzie nie było stać na opłatę, pamiętam do dziś komunie mojej siostry był to trudny czas dla mojej rodziny ciężki stan mojej mamy spowodowany choroba. Cudowny ksiądz a szkoda ze takich jest coraz mniej22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Ja mam pecha co do duchownych ;p z reszta do wiekszosci osob mocno wierzacych ;p ba swojej drodze i protestantow, prawoslawnych jak i chrzescijan
johowych... a takie to troche smieszne u mnie. Ale ja ogolnie oszolomow przyciagam, serio. Np. Psychicznie chorych, moja matka ( to jej przyznac trzeba) jest zawsze przerazona, ze mi jakis psychol krzywde zrobi bo ja jeszcze rozmawiam z takim ;p ale przeciez nie bede uciekac bo jeszcze zacznie gonic
a tak pogadam, pogadam i mozna bezpiecznie i powoli odejsc ;p
-
Kaassiia wrote:Terka są księża z powołania, mieliśmy kiedyś w mojej rodzinnej parafi takiego super proboszcz niestety został przeniesiony. Mszę prowadził z sercem grał na gitarze śpiewał z dziećmi, było co łaska a nie tyle i tyle a że robił sporo dla parafi to parafianie dawali a jak była potrzeba to Nie wziął ani grosza za pogrzeb, chrzty darmowe nawet dla os z innej parafi gdzie nie było stać na opłatę, pamiętam do dziś komunie mojej siostry był to trudny czas dla mojej rodziny ciężki stan mojej mamy spowodowany choroba. Cudowny ksiądz a szkoda ze takich jest coraz mniej
Nie wiem czy coraz mniej ale faktycznie ciężko dostrzec takich dobrych gdy co chwila sie słyszy o tych złych... Traci sie zaufanie do ogółu, nie do pojedynczej jednostkihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH