Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
panipuchatkowa wrote:Ja jestem brunetką bardzo ciemną. Ale na ślub troche pojasnilam i z wizyty na wizyte u fryzjera jestem co raz jasniejsza.☺
To piękny masz swój naturalny kolor!
Moja koleżanka ma takie włosy. Bardzo ciemny brąz wpadający aż w czerń - cudowne są.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
panipuchatkowa wrote:Ja jestem brunetką bardzo ciemną. Ale na ślub troche pojasnilam i z wizyty na wizyte u fryzjera jestem co raz jasniejsza.☺
Docelowo chcesz zostać blondynka?
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Witam kobietki troszkę mnie nie było, pogoda taka piękna więc korzystam. Zaczęła się praca w ogrodzie więc do wieczora na zewnątrz, a dla mnie to relaks

A ja nadal czekam na @, już byśmy chcieli zacząć starania lecz jeszcze musimy jak widać poczekać organizm potrzebuje jeszcze chwilkę.
Mii maleństwo cudo, fajnie że będziesz pod stałą kontrola bynajmniej będziesz spokojniejsza
Seli adopcja super decyzja dasz miłość komuś kto jej nie ma
Co do ślubu kościelnego jeśli się nie mylę od niedawna weszło że czas oczekiwania to minimum 5-6 miesięcy.
Mała_Mii lubi tę wiadomość
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
No co Ty? tyle miesięcy? Ale może jak ma się cywilny to inaczej? no nie wiem... czemu tyle oczekiwania w ogóle? ;/
A ze mnie się śmieli jak mówiłam, że mam chyba siwy włos i można już mieć
-
Czemu to Ci nie powiem podejrzewam że to dla dobrego przygotowania tzn nauki przed małżeńskie. Moja siostra cioteczma w lutym miała ślub i czekała pół roku( była w Ciąży- czas naglil) a kiedyś było trzy miesiące oczekiwania.22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Kaassiia wrote:Witam kobietki troszkę mnie nie było, pogoda taka piękna więc korzystam. Zaczęła się praca w ogrodzie więc do wieczora na zewnątrz, a dla mnie to relaks

A ja nadal czekam na @, już byśmy chcieli zacząć starania lecz jeszcze musimy jak widać poczekać organizm potrzebuje jeszcze chwilkę.
Mii maleństwo cudo, fajnie że będziesz pod stałą kontrola bynajmniej będziesz spokojniejsza
Seli adopcja super decyzja dasz miłość komuś kto jej nie ma
Co do ślubu kościelnego jeśli się nie mylę od niedawna weszło że czas oczekiwania to minimum 5-6 miesięcy.
Co Ty mówisz z tym czekaniem? Serio? Dziwne... Wiem ze ok 3 miesiące tak (w miedzy czasie załatwiasz papierkowe sprawy) ale 5-6? Czemu?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Kaassiia wrote:Czemu to Ci nie powiem podejrzewam że to dla dobrego przygotowania tzn nauki przed małżeńskie. Moja siostra cioteczma w lutym miała ślub i czekała pół roku( była w Ciąży- czas naglil) a kiedyś było trzy miesiące oczekiwania.
Nauki przedmałżeńskie można zrobić i 5 lat przed ślubem bp są ważne cały czas(choc nie polecam takiego długiego czasu myślenia czy sie kogoś chce czy nie
) wiec tu pewnie o co innego musi chodzić...
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Wszystko możliwe, nie wdrazam się w to gdyż mnie to już nie dotyczy moja siostra przygotowuje się do bierzmowania więc też wspominała że die czas oczekiwania wydłużyl22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
My mamy nauki.... Więc u nas tylko zapowiedzi, ale słabo jeśli tyle się czeka ;/ nie damy rady tyle czekać bo zależy nam by się zapisać na kurs adopcyjny ;/ inaczej nie będziemy mieli w ciągu roku szans na to... uhhh ;/
-
Seli mi się wydaje ze to wszytko zależy poporstu od rejonu polski , miasta , wsi , proboszcza
jeśli maja nawał ludzi to czas będzie większy podejrzewam ze jak jest tylko jeden kościół na wies to tak będzie ale w mieście jest dużo kościołów wiec nie musza wcale być aż tak prEpelnione listu
inna sprawa proboszcz jak jest dla ludzi to wszytko z nim załatwia
wiec głowa do góry i idźcie porozmawiać otwarcie z proboszczem powoedCie wszytko , jak powiecie o adopcji dziecka myśle ze to go ruszy i pójdzie wam na rękę , inna sprawa są tez księża dla których liczy się tylko koperta
wiec widzisz różnie może być
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Seli mi się wydaje ze to wszytko zależy poporstu od rejonu polski , miasta , wsi , proboszcza
jeśli maja nawał ludzi to czas będzie większy podejrzewam ze jak jest tylko jeden kościół na wies to tak będzie ale w mieście jest dużo kościołów wiec nie musza wcale być aż tak prEpelnione listu
wiec głowa do góry i idźcie porozmawiać otwarcie z proboszczem powoedCie wszytko , jak powiecie o adopcji dziecka myśle ze to go ruszy i pójdzie wam na rękę , inna sprawa są tez księża dla których liczy się tylko koperta
W sumie racja, ale ten wydaje się takim ludzkim proboszczem
no i kościołów to tu mamy jeden za drugim, najlepsze jest to, że nawet jeden jest po skosie na przeciw nas
ale tam nie należymy tylko ulicę dalej
-
Seli najlepiej trzeba iść i samemu się dowiedzieć
myślę że skoro macie nauki, jesteście po cywilnym, to raczej nie będzie trzeba tak długo czekać bo niby dlaczego? Trzeba iść do proboszcza i o wszystko się wypytac bo co parafia to inne zarządzenia
jak my się ogarnialismy ze ślubem to mąż zapytał kolegi ile w naszej parafii biorą za ślub (kolega ten miał ślub rok wczesniej) to powiedział że 2.5tys trzeba dac bo inaczej nie dadzą ślubu... Ja aż się przerazilam że taka "cena" odgorna jest... co się później okazało? Poszliśmy sami zapytać o ślub i żadnego cennika nie było, było co łaska a my przerazeni że tyle forsy wydamy... To tylko przykład że najlepiej trzeba o wszystko samemu się pytać
-
Dokładnie , jestem tego samego zdania
nie ma co się sugerować , każdy przypadek jest inny ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Seli-we Wro jest w czym wybierać

Mała ma racje-bywają różni księża, tak jak ludzie... Jesli któryś rzuci Ci "cennik" to uciekaj gdzie indziej, nikt nikomu nie będzie mówił gdzie ma ślub brać i "za ile"
ale z tego co mówiłaś o tym swoim proboszczu to zobaczymy co uda wam sie załatwić.
Seli lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
O matko... To nam powiedzieli raz 450 ale z przystrojeniem, chórem i innymi bajerami :p a w innym, że 400 po prostu bez niczego, ten też co łaska
-
Haha u mnie tak było w rodzinnej parafii na wsiMała_Mii wrote:Seli mi się wydaje ze to wszytko zależy poporstu od rejonu polski , miasta , wsi , proboszcza
akurat kiedy my chcieliśmy ślub to już dwa inne były i trzeciego nie mógł zrobić
A w ciągu roku tamtego było może z 10 ślubów w tym dwa kiedy my
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH