SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem brunetką bardzo ciemną. Ale na ślub troche pojasnilam i z wizyty na wizyte u fryzjera jestem co raz jasniejsza.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja jestem brunetką bardzo ciemną. Ale na ślub troche pojasnilam i z wizyty na wizyte u fryzjera jestem co raz jasniejsza.☺

To piękny masz swój naturalny kolor! :)

Moja koleżanka ma takie włosy. Bardzo ciemny brąz wpadający aż w czerń - cudowne są.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Docelowo chcesz zostać blondynka? ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki troszkę mnie nie było, pogoda taka piękna więc korzystam. Zaczęła się praca w ogrodzie więc do wieczora na zewnątrz, a dla mnie to relaks :)
    A ja nadal czekam na @, już byśmy chcieli zacząć starania lecz jeszcze musimy jak widać poczekać organizm potrzebuje jeszcze chwilkę.
    Mii maleństwo cudo, fajnie że będziesz pod stałą kontrola bynajmniej będziesz spokojniejsza :)
    Seli adopcja super decyzja dasz miłość komuś kto jej nie ma :) Co do ślubu kościelnego jeśli się nie mylę od niedawna weszło że czas oczekiwania to minimum 5-6 miesięcy.

Mała_Mii lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty? tyle miesięcy? Ale może jak ma się cywilny to inaczej? no nie wiem... czemu tyle oczekiwania w ogóle? ;/

A ze mnie się śmieli jak mówiłam, że mam chyba siwy włos i można już mieć :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki już mam prawie swoje naturalne.☺ mój mąż jest też ciemnym brunetem. Także sie dobralismy.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli można można i to wcale nie jest śmieszne :D na szczęście są farby tylko szkoda że tak niszczą włosy

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężem mamy bardzo podobny kolor włosów.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu to Ci nie powiem podejrzewam że to dla dobrego przygotowania tzn nauki przed małżeńskie. Moja siostra cioteczma w lutym miała ślub i czekała pół roku( była w Ciąży- czas naglil) a kiedyś było trzy miesiące oczekiwania.

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Witam kobietki troszkę mnie nie było, pogoda taka piękna więc korzystam. Zaczęła się praca w ogrodzie więc do wieczora na zewnątrz, a dla mnie to relaks :)
    A ja nadal czekam na @, już byśmy chcieli zacząć starania lecz jeszcze musimy jak widać poczekać organizm potrzebuje jeszcze chwilkę.
    Mii maleństwo cudo, fajnie że będziesz pod stałą kontrola bynajmniej będziesz spokojniejsza :)
    Seli adopcja super decyzja dasz miłość komuś kto jej nie ma :) Co do ślubu kościelnego jeśli się nie mylę od niedawna weszło że czas oczekiwania to minimum 5-6 miesięcy.

Co Ty mówisz z tym czekaniem? Serio? Dziwne... Wiem ze ok 3 miesiące tak (w miedzy czasie załatwiasz papierkowe sprawy) ale 5-6? Czemu?

• terka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Czemu to Ci nie powiem podejrzewam że to dla dobrego przygotowania tzn nauki przed małżeńskie. Moja siostra cioteczma w lutym miała ślub i czekała pół roku( była w Ciąży- czas naglil) a kiedyś było trzy miesiące oczekiwania.

Nauki przedmałżeńskie można zrobić i 5 lat przed ślubem bp są ważne cały czas(choc nie polecam takiego długiego czasu myślenia czy sie kogoś chce czy nie :P ) wiec tu pewnie o co innego musi chodzić...

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko możliwe, nie wdrazam się w to gdyż mnie to już nie dotyczy moja siostra przygotowuje się do bierzmowania więc też wspominała że die czas oczekiwania wydłużyl

21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nauki.... Więc u nas tylko zapowiedzi, ale słabo jeśli tyle się czeka ;/ nie damy rady tyle czekać bo zależy nam by się zapisać na kurs adopcyjny ;/ inaczej nie będziemy mieli w ciągu roku szans na to... uhhh ;/

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli mi się wydaje ze to wszytko zależy poporstu od rejonu polski , miasta , wsi , proboszcza ;) jeśli maja nawał ludzi to czas będzie większy podejrzewam ze jak jest tylko jeden kościół na wies to tak będzie ale w mieście jest dużo kościołów wiec nie musza wcale być aż tak prEpelnione listu ;) inna sprawa proboszcz jak jest dla ludzi to wszytko z nim załatwia ;) wiec głowa do góry i idźcie porozmawiać otwarcie z proboszczem powoedCie wszytko , jak powiecie o adopcji dziecka myśle ze to go ruszy i pójdzie wam na rękę , inna sprawa są tez księża dla których liczy się tylko koperta ;D wiec widzisz różnie może być ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Seli mi się wydaje ze to wszytko zależy poporstu od rejonu polski , miasta , wsi , proboszcza ;) jeśli maja nawał ludzi to czas będzie większy podejrzewam ze jak jest tylko jeden kościół na wies to tak będzie ale w mieście jest dużo kościołów wiec nie musza wcale być aż tak prEpelnione listu ;) inna sprawa proboszcz jak jest dla ludzi to wszytko z nim załatwia ;) wiec głowa do góry i idźcie porozmawiać otwarcie z proboszczem powoedCie wszytko , jak powiecie o adopcji dziecka myśle ze to go ruszy i pójdzie wam na rękę , inna sprawa są tez księża dla których liczy się tylko koperta ;D wiec widzisz różnie może być ;D

W sumie racja, ale ten wydaje się takim ludzkim proboszczem :P no i kościołów to tu mamy jeden za drugim, najlepsze jest to, że nawet jeden jest po skosie na przeciw nas :P ale tam nie należymy tylko ulicę dalej :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli najlepiej trzeba iść i samemu się dowiedzieć :) myślę że skoro macie nauki, jesteście po cywilnym, to raczej nie będzie trzeba tak długo czekać bo niby dlaczego? Trzeba iść do proboszcza i o wszystko się wypytac bo co parafia to inne zarządzenia :) jak my się ogarnialismy ze ślubem to mąż zapytał kolegi ile w naszej parafii biorą za ślub (kolega ten miał ślub rok wczesniej) to powiedział że 2.5tys trzeba dac bo inaczej nie dadzą ślubu... Ja aż się przerazilam że taka "cena" odgorna jest... co się później okazało? Poszliśmy sami zapytać o ślub i żadnego cennika nie było, było co łaska a my przerazeni że tyle forsy wydamy... To tylko przykład że najlepiej trzeba o wszystko samemu się pytać :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie , jestem tego samego zdania ;) nie ma co się sugerować , każdy przypadek jest inny ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli-we Wro jest w czym wybierać :D
    Mała ma racje-bywają różni księża, tak jak ludzie... Jesli któryś rzuci Ci "cennik" to uciekaj gdzie indziej, nikt nikomu nie będzie mówił gdzie ma ślub brać i "za ile" :D :D ale z tego co mówiłaś o tym swoim proboszczu to zobaczymy co uda wam sie załatwić. :)

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... To nam powiedzieli raz 450 ale z przystrojeniem, chórem i innymi bajerami :p a w innym, że 400 po prostu bez niczego, ten też co łaska :)

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Haha u mnie tak było w rodzinnej parafii na wsi :) akurat kiedy my chcieliśmy ślub to już dwa inne były i trzeciego nie mógł zrobić :/ A w ciągu roku tamtego było może z 10 ślubów w tym dwa kiedy my :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ