Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Jal kazda sekta moja droga
bo trzeba jasno powiedzieć ze to jest sekta a nie religia
i owszem robią pranie mózgu i potrafią byc nachalni, ale do czasu, idzie nimi tak zakręcić ze to oni maja dość 
Chodzilo mi o przerozne religie, oni sa uznani za religie ;p buddyzm, islam, protestanci... i dziwne inne odnogi... typu wcielenie czarnego Jezusa ;p (nie wiem czy o tym slyszalas ;p). Chrzescijanski kosciol nie byl lepszy w historii... Nawracanie poprzez zabijanie i przesladowanie? Walka na wojnach w imie Boga?... no tak, mowimy o milosci, milosierdziu, przebaczaniu ale mordowac w jego imie?... ehh
to jest wlasnie oglupianie ludzi na calym swiecie.
-
Seli wrote:Ja mam pecha co do duchownych ;p z reszta do wiekszosci osob mocno wierzacych ;p ba swojej drodze i protestantow, prawoslawnych jak i chrzescijan
johowych... a takie to troche smieszne u mnie. Ale ja ogolnie oszolomow przyciagam, serio. Np. Psychicznie chorych, moja matka ( to jej przyznac trzeba) jest zawsze przerazona, ze mi jakis psychol krzywde zrobi bo ja jeszcze rozmawiam z takim ;p ale przeciez nie bede uciekac bo jeszcze zacznie gonic
a tak pogadam, pogadam i mozna bezpiecznie i powoli odejsc ;p
Po prostu masz i pecha i szczęście skoro jeszcze żyjesz spotykając takich
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Tak ;p ale tez spotykam dobrych ludzi. Wiara dzieki temu w dobro nie mija

Dobra, ide spac
oby jutro byl lepszy dzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 21:41
-
Dziewczyny prawda jest taka ze w Polsce to tylko kościoły i polityka .. jedno z drugim się łączy .. to ze księża są bez powołania to swoją droga .. najlepsze jest to ze taki się wozi wyśmienita fura później tylko skąd ta kasę na auto ma ? .. tak samo ja rozumiem ze każdy człowiek ma swoje potrzeby te seksualne tez .. ale nikt na sile nie każe mu być księdzem .. wiec po co idzie na księdza a później w burdelu siedzi ? ...
mnie odrzuca to ze w kościele za dużo o polityce się mówi ... ze kościół ma albo chce mie z nią dużo wspolnego trzymają sztabę .. a to nie tak miało być ..dlatego jestem wierząca , wierze w Boga , Biblię , modlę się mam sakramenty .. ale do kościoła zagorzałe co tydzień nie chodzę właśnie z takiej przyczyny wierzyć modlis się być chrześcijaninem można wszędzie , nie tylko w kościele
Seli lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Seli wrote:Chodzilo mi o przerozne religie, oni sa uznani za religie ;p buddyzm, islam, protestanci... i dziwne inne odnogi... typu wcielenie czarnego Jezusa ;p (nie wiem czy o tym slyszalas ;p). Chrzescijanski kosciol nie byl lepszy w historii... Nawracanie poprzez zabijanie i przesladowanie? Walka na wojnach w imie Boga?... no tak, mowimy o milosci, milosierdziu, przebaczaniu ale mordowac w jego imie?... ehh
to jest wlasnie oglupianie ludzi na calym swiecie.
Wiem o czym mówisz
Jesli chodzi o jehowych-nie są uznani za religie, oni siebie uznają ale nikt poza nimi
oficjalnie przedstawiani są jako sekta z tego co sie orientuje 
Tak-religia ma jakieś wady-dlaczego? Bo tworzą ja ludzie i nie da sie wtedy żeby była idealna
historię tez znam, nie jestem w stanie tego wyjaśnić wiec wypowiadać sie nie będę żeby nie mieszać. Pewnie zamysl jak zawsze byl dobry, gorzej z wykonaniem...
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mała_Mii wrote:Dziewczyny prawda jest taka ze w Polsce to tylko kościoły i polityka .. jedno z drugim się łączy .. to ze księża są bez powołania to swoją droga .. najlepsze jest to ze taki się wozi wyśmienita fura później tylko skąd ta kasę na auto ma ? .. tak samo ja rozumiem ze każdy człowiek ma swoje potrzeby te seksualne tez .. ale nikt na sile nie każe mu być księdzem .. wiec po co idzie na księdza a później w burdelu siedzi ? ...
mnie odrzuca to ze w kościele za dużo o polityce się mówi ... ze kościół ma albo chce mie z nią dużo wspolnego trzymają sztabę .. a to nie tak miało być ..dlatego jestem wierząca , wierze w Boga , Biblię , modlę się mam sakramenty .. ale do kościoła zagorzałe co tydzień nie chodzę właśnie z takiej przyczyny wierzyć modlis się być chrześcijaninem można wszędzie , nie tylko w kościele
Jestem tego samego zdania ale mam przykre doswiadczenia i nie chcialam slubu od takiego hipokryty. Mam nadzieje, ze tu sie nie myle do ksiedza i nie zraze sie bardziej ;p -
Mała_Mii wrote:Dziewczyny prawda jest taka ze w Polsce to tylko kościoły i polityka .. jedno z drugim się łączy .. to ze księża są bez powołania to swoją droga .. najlepsze jest to ze taki się wozi wyśmienita fura później tylko skąd ta kasę na auto ma ? .. tak samo ja rozumiem ze każdy człowiek ma swoje potrzeby te seksualne tez .. ale nikt na sile nie każe mu być księdzem .. wiec po co idzie na księdza a później w burdelu siedzi ? ...
Zamysł jest taki żeby kościół byl droga do Boga. A ze bywa różnie. No bywa. I rozumiem po części tych ludzi którzy odchodzą zrazeni a po części nie bo to nie dla księdza jesteśmy tam
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Seli wrote:Jestem tego samego zdania ale mam przykre doswiadczenia i nie chcialam slubu od takiego hipokryty. Mam nadzieje, ze tu sie nie myle do ksiedza i nie zraze sie bardziej ;p
Mam nadzieje ze nie
a jeśli sie tak stanie to daj mi znać dam Ci namiary na takiego co opcji nie ma żebyś sie zraziła
Seli lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Wiem o czym mówisz

Jesli chodzi o jehowych-nie są uznani za religie, oni siebie uznają ale nikt poza nimi
oficjalnie przedstawiani są jako sekta z tego co sie orientuje 
Tak-religia ma jakieś wady-dlaczego? Bo tworzą ja ludzie i nie da sie wtedy żeby była idealna
historię tez znam, nie jestem w stanie tego wyjaśnić wiec wypowiadać sie nie będę żeby nie mieszać. Pewnie zamysl jak zawsze byl dobry, gorzej z wykonaniem...
Nie sadze, ze byl dobry... No moze dla rzadzacych. Bo jak to jest, ze krol i papiez najwazniejsi? Jeden z drugim na tym zyskiwali. Manipulacja ludzmi jest dobra. "Nie bedziecie sie modlic i dawac kasy to Bog wam deszczu nie da" albo inne takie ;p wierzono przeciez, ze pioruny to gniew bozy... i choc w pewnych kwestiach ludzie zmadrzeli to niestety dalej daja sie jakos manipulowac. Ale to my szaraki malo wiemy, malo mozemy zdzialac. Jedynie nie dac sie pewnym kwestiom. -
terka wrote:Zamysł jest taki żeby kościół byl droga do Boga. A ze bywa różnie. No bywa. I rozumiem po części tych ludzi którzy odchodzą zrazeni a po części nie bo to nie dla księdza jesteśmy tam

Ale odchodza od instytucji a nie od Boga... czasem sie sluchac nie chce ksiezy... -
Dobra, dajmy na luz
milej nocy i kolorowych snow. Ja mam ostatnio beznadziejne glupoty. Moglabym gry programowac na ich podstawie ;p
-
Seli wrote:Dobra, dajmy na luz
milej nocy i kolorowych snow. Ja mam ostatnio beznadziejne glupoty. Moglabym gry programowac na ich podstawie ;p
Oj ja też mam porąbane sny ostatnio... No cóż mozg nam sie nie wyłącza to potem i tak mamy
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Hej dziewczyny

Ja właśnie wstaje do pracy
też miałam zryty sen i ogólnie ciężko wstać 
Mierzylam temperaturę - spadła do tego samego poziomu co zawsze... nie wiem co myśleć o tym wczorajszym skoku
chyba te mierzenie nie jest dla mnie albo mam jakiś zepsuty termometr... No ale nic, trzeba żyć
życzę Wam miłego dnia dziś
-
MissKathy92 wrote:Hej dziewczyny

Ja właśnie wstaje do pracy
też miałam zryty sen i ogólnie ciężko wstać 
Mierzylam temperaturę - spadła do tego samego poziomu co zawsze... nie wiem co myśleć o tym wczorajszym skoku
chyba te mierzenie nie jest dla mnie albo mam jakiś zepsuty termometr... No ale nic, trzeba żyć
życzę Wam miłego dnia dziś 
Zobaczysz co gin Ci powie
moze taki cykl trafilas. Zawsze to jakas wiedza, ale nie mozna sie tak nakrecac.
-
No tak powiem mu o wszystkim tylko się boję że on nic na to nie powie i że tak ma byćSeli wrote:Zobaczysz co gin Ci powie
moze taki cykl trafilas. Zawsze to jakas wiedza, ale nie mozna sie tak nakrecac.
wtedy zostanie mi tylko obserwacja samej siebie i próby
-
Albo zmiana lekarza ;p Bo jak Ci powie, ze owulacja byla a Ty nie widzisz skoku... To slabo. Ja tak mialam, wmawiala mi rozne rzeczy a nic z tego nie bylo ;p teraz mam miec cykl bezowulacyjny a dzis mam mega bol jajnika i taki owulacyjny i widze tempka spada do owu... Moze nie bede miala super owulacji ale jednak jakas tam chyba sie pojawi...
A tak w ogóle to dzień dobry
ja wstałam ale nie mogę dojść do siebie, bolą mnie mięśnia, czuje braki witamin i minerałów, mam nadzieję, że łeb mi dziś nie pęknie i nie będę mieć takiego zjazdu jak wczoraj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 06:30
-
Hej dziewczyny
u mnie dzisiaj piękny skok i wyznaczona owulacja: ) zobaczymy czy sie temperatura utrzyma i co gin powie dzisiaj. Jak była to zaczynam brać dzisiaj proga 
My wczoraj wróciliśmy po 22, mega długi film był. Ale polecam, naprawdę wciągający: ) Player one.
Ja dzisiaj do 14.30 w pracy i później lecę do gina. Aż mnie skręca z ciekawosciLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH