SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny ;) u mnie dzisiaj piękny skok i wyznaczona owulacja: ) zobaczymy czy sie temperatura utrzyma i co gin powie dzisiaj. Jak była to zaczynam brać dzisiaj proga :)
    My wczoraj wróciliśmy po 22, mega długi film był. Ale polecam, naprawdę wciągający: ) Player one.
    Ja dzisiaj do 14.30 w pracy i później lecę do gina. Aż mnie skręca z ciekawosci

My byliśmy na przedpremierze :D podobał mi się też :)

Piękny skok :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Albo zmiana lekarza ;p Bo jak Ci powie, ze owulacja byla a Ty nie widzisz skoku... To slabo. Ja tak mialam, wmawiala mi rozne rzeczy a nic z tego nie bylo ;p teraz mam miec cykl bezowulacyjny a dzis mam mega bol jajnika i taki owulacyjny i widze tempka spada do owu... Moze nie bede miala super owulacji ale jednak jakas tam chyba sie pojawi...

A tak w ogóle to dzień dobry :D ja wstałam ale nie mogę dojść do siebie, bolą mnie mięśnia, czuje braki witamin i minerałów, mam nadzieję, że łeb mi dziś nie pęknie i nie będę mieć takiego zjazdu jak wczoraj :P
    Ja już nie mam na kogo zmieniać :( teraz poszłam do podobno najlepszego w mieście biorąc pod uwagę opinie pacjentek i mam nadzieję że coś mi sensownego poradzi... A przede wszystkim nie oleje, bo tego się najbardziej boję :/ w piątek się okaże :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja już nie mam na kogo zmieniać :( teraz poszłam do podobno najlepszego w mieście biorąc pod uwagę opinie pacjentek i mam nadzieję że coś mi sensownego poradzi... A przede wszystkim nie oleje, bo tego się najbardziej boję :/ w piątek się okaże :)

Ja byłam u takiego co miał meeeega dużo opinii i podobno specjalizował się w moim problemie... Gucio :P to była tragedia :) poszłam do innego, polecanego z forum.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zaczynam sie nakręcić ze owulacja była. A jak jednak nic z tego i temp spadnie to będzie smuteczek. Aż mnie brzuch rozbolal z nerwów. Wychodzę zaraz do pracy. Tam na pewno na chwilę zapomnę. Bo mam prawie całą grupę dzieci, tylko 1 chore.
    Ale pod oknem mi zakwitly drzewa i krzewy, to jakoś tak pozytywnie nastraja ;) musi być dobrze, nie?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja byłam u takiego co miał meeeega dużo opinii i podobno specjalizował się w moim problemie... Gucio :P to była tragedia :) poszłam do innego, polecanego z forum.
    Fajnie że w większych miastach jest duży wybór specjalistów, u mnie ich brakuje :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss a inne miasto blisko? Na pewno jest ktoś dobry :)

Alex, nie... Na pewno jest wszystko ok ;) ładny wykres i nie może być inaczej :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Miss a inne miasto blisko? Na pewno jest ktoś dobry :)

Alex, nie... Na pewno jest wszystko ok ;) ładny wykres i nie może być inaczej :P
    No właśnie ten co chodzę to przyjeżdża z innego miasta 2-3razy w tygodniu :( ale jeszcze narazie go nie skreslam, zobaczę co w piątek mi powie i jak podejdzie do tematu :) jeśli oleje to naprawdę poszukam kogoś innego

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie ten co chodzę to przyjeżdża z innego miasta 2-3razy w tygodniu :( ale jeszcze narazie go nie skreslam, zobaczę co w piątek mi powie i jak podejdzie do tematu :) jeśli oleje to naprawdę poszukam kogoś innego

Oby nie :) powiedz,że masz obawy, co tam widzi, czy może monitoring by zrobił? na spokojnie :) choć wiem jak to stresuje bo sama przez to przechodzę :P

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ale macie tematy poważne :) ja trafiałam na różnych księży w życiu, moim zdaniem od tego zależy jak się przeżywa mszę itd, ale koniec końców do kościoła chodzę dla Pana Boga :)

Seli, takie pytanie ale nie obraz się - nie boisz się że Ci księża od adopcji mogą pomyśleć że bierzesz ślub kościelny nie z wiary a tylko po to żeby móc adoptować dziecko?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oby nie :) powiedz,że masz obawy, co tam widzi, czy może monitoring by zrobił? na spokojnie :) choć wiem jak to stresuje bo sama przez to przechodzę :P
    No właśnie mam zamiar wszystko powiedzieć i zapytać co robić :) mam nadzieję że coś poradzi sensownego... jeszcze się zastanawiam nad tym termometrem... bo mierze elektrycznym a jednego dnia miałam tak że dwa razy zmierzyłam i pokazał co innego, z różnicą prawie 0.1... mam też taki zwykły termometr owulacyjny, z tą powiększoną podziałką ale długo pomiar trwa więc mierze elektrycznym :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ale macie tematy poważne :) ja trafiałam na różnych księży w życiu, moim zdaniem od tego zależy jak się przeżywa mszę itd, ale koniec końców do kościoła chodzę dla Pana Boga :)

Seli, takie pytanie ale nie obraz się - nie boisz się że Ci księża od adopcji mogą pomyśleć że bierzesz ślub kościelny nie z wiary a tylko po to żeby móc adoptować dziecko?

Nawet jesli to co?... Chyba tez chodzi o dobro dziecka, nie ja jedna i jedyna tak zrobie ;p przeciez dwa lata jestesmy ponad po slubie cywilnym...

Miss zawsze drugi raz pokaze cos innego ;p

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nawet jesli to co?... Chyba tez chodzi o dobro dziecka, nie ja jedna i jedyna tak zrobie ;p przeciez dwa lata jestesmy ponad po slubie cywilnym...

Miss zawsze drugi raz pokaze cos innego ;p
    Kurczę no nie wiem, może nie potrzebnie zaufalam temu elektrycznemu... kilka razy mnie oszukał jak miałam goraczke, pokazywał w ogóle co innego w odstępie kilku minut :/ ale może za bardzo się nakręcam i chce zwalić wszystko na termometr a tak naprawdę nie mam tej owulacji wcale... No nic, okaże się w piątek :) A do piątku jeszcze tyle czasu, ja nie wiem jak wytrzymam :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę no nie wiem, może nie potrzebnie zaufalam temu elektrycznemu... kilka razy mnie oszukał jak miałam goraczke, pokazywał w ogóle co innego w odstępie kilku minut :/ ale może za bardzo się nakręcam i chce zwalić wszystko na termometr a tak naprawdę nie mam tej owulacji wcale... No nic, okaże się w piątek :) A do piątku jeszcze tyle czasu, ja nie wiem jak wytrzymam :/

Jej, nie przezywaj tak ;) dobry termometr jest z gether... cos tam, taki rozowy do planowania rodziny. Mierzy 3 min tempke, dokladnie. Ale jesli nie ma owulacji to tez nie ma tragedii. Zdarza sie i to sie leczy ;)

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jej, nie przezywaj tak ;) dobry termometr jest z gether... cos tam, taki rozowy do planowania rodziny. Mierzy 3 min tempke, dokladnie. Ale jesli nie ma owulacji to tez nie ma tragedii. Zdarza sie i to sie leczy ;)
    No dla mnie tragedia jest bo zawsze myślałam że mam owulacje w każdym cyklu bo mnie boli jajnik tego jednego dnia w dni płodne a teraz się dowiaduje że jednak to nic nie znaczy, zupełnie nic jak widać :( nie wiem, może faktycznie ten cykl jest bez owu ale akurat musiałam mieć takiego farta że zaczęłam w nim mierzyć tempke i się zrazic od razu :/ wczoraj byłam taka szczęśliwa że ta temperatura wzrosła, nawet seks był super, a dziś się rozczarowałam niestety :( ale może w ciągu dnia nie będę tak o tym myśleć :/ dzięki Seli za wysłuchanie moich żali i porady :) czuje że mnie to przerasta trochę i muszę się wygadać

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super skok.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss wytrzymasz wytrzymasz :D

Magda-mogą tak pomyśleć ale to nic złego, chcą tego dla dobra dziecka (i swojego też ;) ) no i z tego co rozumiem dziecko po prostu zmotywowało tą dwójkę żeby zrobić coś co planowali tylko odkładali w czasie :)
    Motyw taki nie daje im prawa odmowy sakramentu bo jeśli oboje tego chcą (sa świadomi i dobrowolni w tym ze chcą ślub sakramentalny wziąć) to sakrament będzie ważny powagą KK ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No dla mnie tragedia jest bo zawsze myślałam że mam owulacje w każdym cyklu bo mnie boli jajnik tego jednego dnia w dni płodne a teraz się dowiaduje że jednak to nic nie znaczy, zupełnie nic jak widać :( nie wiem, może faktycznie ten cykl jest bez owu ale akurat musiałam mieć takiego farta że zaczęłam w nim mierzyć tempke i się zrazic od razu :/ wczoraj byłam taka szczęśliwa że ta temperatura wzrosła, nawet seks był super, a dziś się rozczarowałam niestety :( ale może w ciągu dnia nie będę tak o tym myśleć :/ dzięki Seli za wysłuchanie moich żali i porady :) czuje że mnie to przerasta trochę i muszę się wygadać

Nie ma co sie zrażac. Sama widzisz jak wiele podczas obserwacji widać.
    Mogłaś trafić na bezowu a moze to jednodniowy spadek bo czasem cos takiego sie zdarza. Nie widzę wykresu, mogłabyś podać kilka dni przed skokiem temperatury i te po skoku?

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Od zalow i lamentow to ja tu jestem przodujaca ;D hahaha moglabys pokazac nam wykres? Moze cos doradzimy.

Poza tym lepiej teraz wiedziec takie rzeczy niz po roku... I zawsze mozna znalezc przyczyne.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss wytrzymasz wytrzymasz :D

Magda-mogą tak pomyśleć ale to nic złego, chcą tego dla dobra dziecka (i swojego też ;) ) no i z tego co rozumiem dziecko po prostu zmotywowało tą dwójkę żeby zrobić coś co planowali tylko odkładali w czasie :)
    Motyw taki nie daje im prawa odmowy sakramentu bo jeśli oboje tego chcą (sa świadomi i dobrowolni w tym ze chcą ślub sakramentalny wziąć) to sakrament będzie ważny powagą KK ;)

To tez prawda bo juz we wrzesniu mielismy brac ;p ale nam po prostu rozne rzeczy powypadaly.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To tez prawda bo juz we wrzesniu mielismy brac ;p ale nam po prostu rozne rzeczy powypadaly.

Dlatego myślę że normalny ksiądz sie ucieszy ze sie zdecydowaliście ;) a od nienormalnego uciekaj :D

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ