SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała - mnie wcale to nie dziwi że tak zareagowałaś... Samo pobranie krwi meczy (im więcej tym bardziej-logiczne ;) ) a ciąża tez dla organizmu przecież jest obciążeniem jakimś -radosnym bardzo ale jednak obciążeniem ;)

Alex- no bardzo rodzinnie macie- super tak ;)

Seli- witaj w klubie my tez często we dwójkę jesteśmy, ewentualnie znajomi. Z rodzina rzadko sie widzimy.

Dziewczyny dzisiaj pojechaliśmy do Katowic, jakieś bla bla spotkanie (takie co czasem dzwonią z oferta nie do odrzucenia :P ) maz chciał jechać, do odebrania za udział w spotkaniu jakies prezenty do wyboru- mowia ze trzeba zdecydowac przez telefon co chcemy to wybraliśmy ekspres do kawy. I tak sobie myslimy-dobra pojedziemy i tak nic nie kupimy ale ekspres będzie :P
    Posiedzieliśmy trochę, oczywiście super giga super rzeczy za jeszcze bardziej super giga ceny i okazje promocje cudawianki (jesli ktoras z was była albo ktoś od was to pewnie wie o czym mowie :P ).
    Oczywiście nie kupiliśmy nic, mamy swoje wydatki ważniejsze niż ultra odkurzacz czy mega mata masująca :D oni niezadowoleni (a jakże ale co mnie to-ryzyko zawodowe :P ) chcemy odebrać nasz ekspres a oni ze juz wszystkie poszły bo ludzie mimo ze wybrali wcześniej co innego to jednak chcieli na miejscu ekpres... No kpina jakas... Specjalnie mamy powiedzieć wcześniej co chcemy to powinni nam zostawić. No ale ok-żeby wybrnąć - mamy odkurzacze do samochodu albo wideorejestrator-tez do samochodu rzecz jasna :P to ja (widzieli ze w ciąży jestem) oburzona do nich ze ale o co chodzi-zamawiamy co innego a oni co innego chcą nam dać i wogole bezsens i ze nawet samochodu nie mamy i po co nam to skoro zamawialiśmy ekspres :P i powiedzieli ze przesla poczta nam :D :D :D
    Takie przygody to tylko na takich spotkaniach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 21:01

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak się właśnie zastanawiałam, że mało jakoś dzisiaj Terki na forum :) już wszystko jasne dlaczego :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja nie wierze w takie spotkania.☺ od razu jak ktos dzwoni z takimi ofertami to dziekuje za to.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 21:21

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zasypiam na stojąco. Liczyłam na jakieś seksy, bo już od kilku dni nie było, ale nie mam siły. Zastanawiam się, czy w ogóle wystarczy tych <3, żeby do czegokolwiek doszło, bo ostatnio było w dzień owu i tyle. Czasu nie było przez te wszystkie plany, a dzisiaj chyba zasnę na stojąco. Przysnęłam na filmie już, ale musiałam torby spakować i wstałam. Zaraz znowu się kładę

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Terka ja nie wierze w takie spotkania.☺ od razu jak ktos dzwoni z takimi ofertami to dziekuje za to.☺

Ja wiem tylko to ze faktycznie zawsze jakieś prezenty dają (bo dają :P ) w och super oferty i mega promocje tylko podczas tego spotkania wierzyc nie musze i nie mam zamiaru :P
    A ze będą namawiać do kupna-wiem ze będą ale co mnie to :P taka ich praca-namawiać i rozdawać prezenty :P a moim zadaniem jest wyjaśnić im, że nie kupię nic z ich polki cenowej uwalając sie w raty na conajmniej rok,dwa albo i więcej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 21:25

• terka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A ja zasypiam na stojąco. Liczyłam na jakieś seksy, bo już od kilku dni nie było, ale nie mam siły. Zastanawiam się, czy w ogóle wystarczy tych <3, żeby do czegokolwiek doszło, bo ostatnio było w dzień owu i tyle. Czasu nie było przez te wszystkie plany, a dzisiaj chyba zasnę na stojąco. Przysnęłam na filmie już, ale musiałam torby spakować i wstałam. Zaraz znowu się kładę

Spokojnie, pamiętaj że wystarczy 1 <3 i jeden żołnierzyk :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :) jakoś czuję, że się uda. Nawet mąż się nakręcił i dzisiaj kilka razy słyszałam, że "nie podnoś, bo jesteś w ciąży", albo nie pij coli w ciąży :D Szaleństwo. Jak na razie zasypiam i nie mam siły myśleć. Dobranoc :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akex no to super!☺ terka w sumie.. Taki ekspres to bym i ja z checia przygarnela!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Akex no to super!☺ terka w sumie.. Taki ekspres to bym i ja z checia przygarnela!

Jakby bylo cos słabego (albo nam niepotrzebnego) to nawet byśmy nie jechali :P ale skoro chcą nam dać (w nadziei ze cos kupimy) cos fajnego to czemu nie :P
    A mezulo stwierdził ze skoro są w stanie ludziom wciskać rzeczy za 5-6-9tys to znaczy trzeba sie od nich uczyć technik sprzedaży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 22:13

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Terka ;D my tak z 5 lat temu tez poszlismy bo mieli nam dac skrzynke narzedzi. Zobaczyli nas to nawet nie wpuscili do srodka, kazali poczekac i ze dostaniemy prezent, chwile czekalismy, upomnielismy sie i nic ;p

Alex, ja mialam tak co miesiac ;p

Tempka cos tam skoczyla ale zobaczymy. Dzis sobie zwagaruje 1 godzine ;p

Wiecie co?... Wczoraj kolezanka byla na usg i miala zobaczyc serduszko. Wyslala mi usg i jakos sie zmartwilam, mowila, ze ok. 8 tydzien. Usg mi nie wyglada na taka ciaze, specjalista nie jestem ale po waszych pierwszych usg to te jakies takie jest... Ona ma zwalona ginke ;/ to co mi widziala super owulacje i miesniaki ;/ ale jej tego nie powiem... Uhhh i martwie sie. Czy na usg moze byc po prostu taka zamazana kropka w 8 tygodniu? Moze nienormalna jestem ale spokoju mi to nie daje ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oj Terka ;D my tak z 5 lat temu tez poszlismy bo mieli nam dac skrzynke narzedzi. Zobaczyli nas to nawet nie wpuscili do srodka, kazali poczekac i ze dostaniemy prezent, chwile czekalismy, upomnielismy sie i nic ;p

Alex, ja mialam tak co miesiac ;p

Tempka cos tam skoczyla ale zobaczymy. Dzis sobie zwagaruje 1 godzine ;p

Wiecie co?... Wczoraj kolezanka byla na usg i miala zobaczyc serduszko. Wyslala mi usg i jakos sie zmartwilam, mowila, ze ok. 8 tydzien. Usg mi nie wyglada na taka ciaze, specjalista nie jestem ale po waszych pierwszych usg to te jakies takie jest... Ona ma zwalona ginke ;/ to co mi widziala super owulacje i miesniaki ;/ ale jej tego nie powiem... Uhhh i martwie sie. Czy na usg moze byc po prostu taka zamazana kropka w 8 tygodniu? Moze nienormalna jestem ale spokoju mi to nie daje ;p

Mysmy kiedyś byli na podobnym i prezent byl ;) teraz na spotkaniu normalnie byliśmy wiec wierze ze faktycznie przyślą poczta ;) dam znać jak przyjdzie :D

Co do USG to chyba zależy od sprzętu duzo-tak mi sie zdaje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 05:58

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mysmy kiedyś byli na podobnym i prezent byl ;) teraz na spotkaniu normalnie byliśmy wiec wierze ze faktycznie przyślą poczta ;) dam znać jak przyjdzie :D

Co do USG to chyba zależy od sprzętu duzo-tak mi sie zdaje ;)

Oby ;) bo tak jakos schizy dostalam ;p mam wyrzuty, ze nie powiem jej o gince bo czuje, ze by mnie za wariatke wziela. Choc tamten sprzet niby super byl... ale podobne usg w 6 tygodniu sa na fioletowej galerii ;p wiec moze ta jej o 2 tygodnie zle gada ;p ale nie zapytam sie co i jak bo sie boje ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. I U mnie dzisiaj temperatura nieco niższa, oby już przewinęło owulację. Ale musiała być wcześniej bo przecież w 19 dc to ja już ciałko żółte miałam, tak szybko by chyba nie powstało. No nic, zobaczymy co sie rozwinie. Pewnie i tak nic z tego...
    Zbieram sie do pracy. Jakaś niedospana jestem chociaż cała noc przespalam. Byle dzień w pracy szybko minął.
    A u Was jakie plany na weekend? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. I U mnie dzisiaj temperatura nieco niższa, oby już przewinęło owulację. Ale musiała być wcześniej bo przecież w 19 dc to ja już ciałko żółte miałam, tak szybko by chyba nie powstało. No nic, zobaczymy co sie rozwinie. Pewnie i tak nic z tego...
    Zbieram sie do pracy. Jakaś niedospana jestem chociaż cała noc przespalam. Byle dzień w pracy szybko minął.

Mozliwe, ze byla 2 dni przed wyznaczeniem ale nie koniecznie. Cialko zolte widac 1-2 dni po owu ;) podobno ;p

Ja ide na przedstawienie moich dzieci, potem w niedziele mam uczelnie. Moze na jakis film do kina bysmy poszli.

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Brr zimno rano na dworze i wietrznie. Ucho mi przewiało :/

My mamy takie plany na weekend, że w sobote przychodzi do nas szwagierka a w niedzielę wybieramy się na koncert OSTR :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wyjrzałam za okno to wcale nie tak milutko dziś, wygląda jakby miało padać :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oby ;) bo tak jakos schizy dostalam ;p mam wyrzuty, ze nie powiem jej o gince bo czuje, ze by mnie za wariatke wziela. Choc tamten sprzet niby super byl... ale podobne usg w 6 tygodniu sa na fioletowej galerii ;p wiec moze ta jej o 2 tygodnie zle gada ;p ale nie zapytam sie co i jak bo sie boje ;p

Spokojnie, czasem ciąża jest młodsza, zależy jakie cykle ma kobieta bo kk dłuższe niż 28 dni to wiadomo ze owu bylo później i zagnieżdżenie później wiec spokojnie ;) jesli procz wymiarow wszystko bylo ok to powinno byc ok ;) Poczekamy sie dowiemy ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta :)
    W końcu piątek :D z mężem mamy dużo planów na weekend dlatego tak się cieszę że to prawie już :) pojedziemy na działkę coś porobić jutro, może odwiedzimy rodziców :) na pewno szybko minie :)
    U mnie dziś temperatura ciutke wyższa niż wczoraj więc jestem pełna nadzieji że owu jednak była :D dziś o 17 50 mam gina, odezwę się wieczorem jak przebiegła wizyta ;)
    Tymczasem życzę miłego dnia ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Spokojnie, jesli ciałko zolte bylo, dupka masz-to mysle ze wszystko jest ok ;) poza tym taki spadek to nie spadek! Dalej wysoko sie trzyma :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Spokojnie, czasem ciąża jest młodsza, zależy jakie cykle ma kobieta bo kk dłuższe niż 28 dni to wiadomo ze owu bylo później i zagnieżdżenie później wiec spokojnie ;) jesli procz wymiarow wszystko bylo ok to powinno byc ok ;) Poczekamy sie dowiemy ;)

No ona miała niby ogólnie regularne ale w ciążę zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu hormonów :P więc ciężko cokolwiek powiedzieć. Ogólnie wkręcam sobie różne wyrzuty sumienia, że nie powiem jej o tej gince bo ona do niech chodzi od lat... :P

Miss to czekamy na wieści :)

Ja swojego chyba naprawdę oleje... Żaden nie dostał szansy po drugiej wizycie hahahaha :D

dZhdp1.png

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ