Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też się dzisiaj zagotowałam. I jeszcze sobie krótkich spodni z Opola nie wzięłam, to mama mi pożyczyła jakieś zwiewne spodnie. Opaliłam się już nawet, także chłonę wit D w pełni :)

Chłoń chlon bo ktoś Ci zabierać będzie :D

Seli lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie tylko Ty... Ja ledwo daje rade juz :p

Nie jestem sama... Az mi lepiej ze to nie moje dziwactwo :D
    Ja od kilku lat sukienki tylko i spódnice. W spodniach mi niewygodnie... No i nie musze kupować i myśleć nad spodniami bo z sukienkami jest dużo łatwiej jeśli chodzi o ciążę :D

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki tak jest korzystajcie ze slonca ale ja to za sloncem w ogóle nie przepadam. :P ja wlasnie zaliczylam ❤ i od razu mi lepiej. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :) ehhh ale musze sie w jakis zapas zaopatrzec ;p bo nie mam ich za wiele.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli teraz to nie ma wyjscia zakupy musisz zrobić porzadne! :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my próbowaliśy dziś... Ale nie czułam tego... a jak lekko zabolało to przerwaliśmy.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Dziewczynki tak jest korzystajcie ze slonca ale ja to za sloncem w ogóle nie przepadam. :P ja wlasnie zaliczylam ❤ i od razu mi lepiej. :D

No ja lubie słońce ale za dużo mnie juz meczy a u mnie za dużo szybko występuje :P wiec szybko sie mecze :P
    No wiadomo ze po ❤ to od razu człowiekowi lepiej ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A my próbowaliśy dziś... Ale nie czułam tego... a jak lekko zabolało to przerwaliśmy.

Nie no to jasne ze nic na sile to ma byc przyjemność i radość a nie przymus... ;) nadrobicie jeszcze :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie no to jasne ze nic na sile to ma byc przyjemność i radość a nie przymus... ;) nadrobicie jeszcze :D
    Mam nadzieje :) bo chęci są spore :P

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wolę spodnie :-) sukienki zakładam na wielkie wyjścia ;-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też wole spodnie ;)

Tak się trochę zastanawiam, czy ból pleców, ból w podbrzuszu, taki ból jajnika i mdłości jest ok? Bo to tak wcześnie...

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym mogła pożrec konia z kopytami i do tego leje się ze mnie jak z fontanny :( ale zaopatrzylam się we wszystko co potrzebuje plus alko i będziemy z mężem oglądać film :)

Seli lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a prog 21,14 :D !! :D och niech rośnie, rośnie !! :D <3

Mała_Mii, terka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, każda z nas ma inne objawy :) takze ciężko się porównywać :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciezko, ja wiem... ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli każda ma inne objawy ale to co opisujesz jak najbardziej moze byc. Skoro mozna przypuszczać ciążę po odbijaniu sie po wodzie to po mdłościach jak najbardziej też :P

Dziewczyny moje stopy!!! Już dawno mnie tak nie bolały jak dzisiaj. Ale trzeba bylo korzystać z pogody skoro majówka ma byc marna to chociaż spacerek zrobiliśmy porządny sobie :P ale moje stopy krzyczą teraz i błagają o litość.... i urlop od chodzenia :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli każda ma inne objawy ale to co opisujesz jak najbardziej moze byc. Skoro mozna przypuszczać ciążę po odbijaniu sie po wodzie to po mdłościach jak najbardziej też :P

Dziewczyny moje stopy!!! Już dawno mnie tak nie bolały jak dzisiaj. Ale trzeba bylo korzystać z pogody skoro majówka ma byc marna to chociaż spacerek zrobiliśmy porządny sobie :P ale moje stopy krzyczą teraz i błagają o litość.... i urlop od chodzenia :D

Hahaha ;D ja pospalam i tez wyszlismy ale ja sie mecze jakby to juz z 9 msc byl ;p mam nadzieje, ze to minie ;) mam taki wewnetrzny spokoj, szczescie ;D mam nadzieje, ze nie ciesze sie za wczesnie... ale jak progesteron od razu wzrosl?

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahaha ;D ja pospalam i tez wyszlismy ale ja sie mecze jakby to juz z 9 msc byl ;p mam nadzieje, ze to minie ;) mam taki wewnetrzny spokoj, szczescie ;D mam nadzieje, ze nie ciesze sie za wczesnie... ale jak progesteron od razu wzrosl?

Bo progesteron w ciąży rośnie a przed @ spada :P
    Początek i koniec ciąży są najbardziej meczące, dlatego na początku dużo kobitek śpi bardzo dużo ;) a na koniec dużo leży i odpoczywa bo już ciężko ;) organizm robi kawal dobrej roboty ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A ja bym mogła pożrec konia z kopytami i do tego leje się ze mnie jak z fontanny :( ale zaopatrzylam się we wszystko co potrzebuje plus alko i będziemy z mężem oglądać film :)

Widzę wieczór zaplanowany :D
    My jak tak dalej pójdzie to spac pójdziemy i tyle z sobotniego wieczora :D na szczęście jeszcze niedziela jest :P
    Poniedziałek trochę rozwalony ta nagła wizyta ale co tam jakos ogarniemy sprawę :P a już w piątek na ślub jedziemy! :D bo chcemy wcześniej tam byc zeby od razu z podróży do kościoła nie wskakiwać ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Bo progesteron w ciąży rośnie a przed @ spada :P
    Początek i koniec ciąży są najbardziej meczące, dlatego na początku dużo kobitek śpi bardzo dużo ;) a na koniec dużo leży i odpoczywa bo już ciężko ;) organizm robi kawal dobrej roboty ;)

Ciesze sie, ze wzniosl sie i oby nie opadl ;) wspomagam sie dupkiem. Po becie napisze do tamtego co z tym glucophagem... czy go odstawic...

dZhdp1.png

‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ