SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny. Musi być dobrze i chce w to wierzyć: )
    Dziękuję za życzenia , przekaże mężowi też: ) dzisiaj chcemy spędzić czas na spokojnie na działce a może w tygodniu wybierzemy się na kolację.
    Jutro mam zebranie z rodzicami, we wtorek szkolenie z grubą... będzie intensywny tydzień. Ale w pracy mam zamiar sobie trochę odpuścić i się nie przemęczać. Koleżance nie mówię o ciąży, szefowej też. Bo mnie zaklnie tak jak jedna dziewczynę która poronila na drugi dzień...
    Ja we wtorek powtórka. Oby przyrost był dobry. Coś sie tam musi dziać konkretnie bo piersi mnie już całe bolą, żyły powychodziły i nadal jestem mega wzięta. A najgorsze zaparcie. Boję się cisnąć żeby nic nie wycisnąć z macicy ;p Terka miałaś Tak?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem gdzie jest ten post o którym piszecie. Na różowej stronie?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja tez nie wiem gdzie on jest ale wole go nie szukać nawet zeby nie denerwować się. Po co? ;)
    No jeśli chodzi o prace to tak czy siak na L4 pójdziesz więc i tak będą wiedziały... ;)
    Na zaparcia polecam płatki owsiane, jaglane, błonnik włączyć do diety. Błonnik mozna nawet kupić do chrupania taki ale zapewnię nie wszystkim smakuje bo dość neutralny w smaku jest :P i dużo pić... Bo błonnik plus mało picia oznacza większa katastrofę od zaparć ;) Naprawdę pomaga. Ja akurat tego typu rzeczy lubię wiec rzadko kiedy nawet w ciąży mam z tym problem ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała sie w to zaopatrzyć ;) na razie teściowa mi suszone śliwki kupiła wczoraj to zjadłam kilka ale za słodkie.
    Ja duzo akurat piję, w pracy 1,5 l wody na dzień mi ostatnio szło i drugie tyle w domu

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Alex wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu ;) dużo miłości i żeby Wasza dzidzia zdrowo rosła :)
    Ja wczoraj zaszalalam i dzisiaj zdycham :/ wieczorem wyszliśmy do pubu na piwo, jedliśmy pizzę i tortille a dziś umieram :( mąż w pracy a ja w łóżku oglądam serial- tyle dobrego :)
    Jutro idę zrobić badania, policzylam wszystko i za same hormony zapłacę prawie 400zl :( no ale trudno, przynajmniej będę wiedziała na czym stoję :/
    Mąż wraca po 15, może na 16 pójdziemy do kościoła bo ostatni raz byliśmy w niedzielę palmową :/ aż mi wstyd :(
    Mam dziś podły humor :( przejmuje się tymi badaniami, kasą i wynikami, do tego jestem taka ociezala po wczorajszym :( chyba sobie popłacze w poduszkę i moze mi przejdzie :/
    A Wam życzę udanej niedzieli :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała sie w to zaopatrzyć ;) na razie teściowa mi suszone śliwki kupiła wczoraj to zjadłam kilka ale za słodkie.
    Ja duzo akurat piję, w pracy 1,5 l wody na dzień mi ostatnio szło i drugie tyle w domu.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Alex wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu ;) dużo miłości i żeby Wasza dzidzia zdrowo rosła :)
    Ja wczoraj zaszalalam i dzisiaj zdycham :/ wieczorem wyszliśmy do pubu na piwo, jedliśmy pizzę i tortille a dziś umieram :( mąż w pracy a ja w łóżku oglądam serial- tyle dobrego :)
    Jutro idę zrobić badania, policzylam wszystko i za same hormony zapłacę prawie 400zl :( no ale trudno, przynajmniej będę wiedziała na czym stoję :/
    Mąż wraca po 15, może na 16 pójdziemy do kościoła bo ostatni raz byliśmy w niedzielę palmową :/ aż mi wstyd :(
    Mam dziś podły humor :( przejmuje się tymi badaniami, kasą i wynikami, do tego jestem taka ociezala po wczorajszym :( chyba sobie popłacze w poduszkę i moze mi przejdzie :/
    A Wam życzę udanej niedzieli :)

Miss byle szybko przeszedł podły nastrój! :)
    Co do badan to lepiej na spokojnie iść nie po nerwowym dniu zeby nie fałszować ich. Eh tyle zależy od nastroju ze szok...
    Napij sie miętki jeśli masz, pomaga na różnego rodzaju dolegliwości okolobrzuszne ;)
    Filmik, potem Msza... Bedzie dobrze zobaczysz :)

• terka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja duzo akurat piję, w pracy 1,5 l wody na dzień mi ostatnio szło i drugie tyle w domu.

I bardzo dobrze ze tyle pijesz :D dzidzia ma lepszy transport wszystkiego przez to :)
    Tego typu rzeczy nie są drogie i to jest w nich najlepsze :) tylko ludzie nie bardzo lubią :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss byle szybko przeszedł podły nastrój! :)
    Co do badan to lepiej na spokojnie iść nie po nerwowym dniu zeby nie fałszować ich. Eh tyle zależy od nastroju ze szok...
    Napij sie miętki jeśli masz, pomaga na różnego rodzaju dolegliwości okolobrzuszne ;)
    Filmik, potem Msza... Bedzie dobrze zobaczysz :)
    No właśnie wiem że muszę jakoś się odstresowac bo mi te wyniki nie wyjdą ale łatwo powiedzieć a ciężko zrobić :( najgorsze jest to że siedzę sama w domu i cały czas myślę, nie umiem odciągnąć myśli od tych jutrzejszych badań, od analizy wykresu itp pociesza mnie tylko fakt że jak 7 maja pójdę do gina, zrobi mi usg, będzie miał wyniki badań wszystkich hormonów to może coś ruszy albo każe dalej się starać bo jestem zdrowa a jeśli wyniki zasugerują że coś jest nie tak to może podejmie jakieś leczenie żeby więcej czasu nie tracić na bezowocne starania :/ mam nadzieję że ten lekarz coś mi pomoże bo do tej pory każdy mnie olewal... wierzę że będzie dobrze :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje, dzięki Terka ;)
    A co do pracy, jak juz będę w domu siedziała to mi będzie zapisało. A ta do pracy chodziła nadal i szefowa jej na każdym kroku pojeżdżała. I z nerwów ta poroniła...
    Ani nie chce tak myśleć.
    Ważne jest tu i teraz :) jemy śniadanie w łóżeczku i zaraz ruszamy na działkę: ) jeszcze muszę przygotować na jutro prezentację na zebranie a nic nie mam... Ale jakoś ogarnę; p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Spróbuje, dzięki Terka ;)
    A co do pracy, jak juz będę w domu siedziała to mi będzie zapisało. A ta do pracy chodziła nadal i szefowa jej na każdym kroku pojeżdżała. I z nerwów ta poroniła...
    Ani nie chce tak myśleć.
    Ważne jest tu i teraz :) jemy śniadanie w łóżeczku i zaraz ruszamy na działkę: ) jeszcze muszę przygotować na jutro prezentację na zebranie a nic nie mam... Ale jakoś ogarnę; p

Ogarniesz ogarniesz :D

• terka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie wiem że muszę jakoś się odstresowac bo mi te wyniki nie wyjdą ale łatwo powiedzieć a ciężko zrobić :( najgorsze jest to że siedzę sama w domu i cały czas myślę, nie umiem odciągnąć myśli od tych jutrzejszych badań, od analizy wykresu itp pociesza mnie tylko fakt że jak 7 maja pójdę do gina, zrobi mi usg, będzie miał wyniki badań wszystkich hormonów to może coś ruszy albo każe dalej się starać bo jestem zdrowa a jeśli wyniki zasugerują że coś jest nie tak to może podejmie jakieś leczenie żeby więcej czasu nie tracić na bezowocne starania :/ mam nadzieję że ten lekarz coś mi pomoże bo do tej pory każdy mnie olewal... wierzę że będzie dobrze :)

Wierze ze w końcu trafisz na lekarza który pomoże a nie oleje ;)
    I potem to juz pójdzie z górki tak jak u alex! :D a potem tak jak u mnie :D

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziecię mi dzisiaj dało pospać :)
    Tak post jest na kwietniowym testowaniu :)
    Alex wszystkiego co najlepsze w dniu rocznicy! Pięknych lat spędzonych razem, życzę :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa @ mnie dzisiaj nawiedzila co mnie bardzo cieszy bo zaraz można zacząć starania :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Aaa @ mnie dzisiaj nawiedzila co mnie bardzo cieszy bo zaraz można zacząć starania :)

Jak juz ma przyjść to niech przyłazi jak najwcześniej i bez opóźnień żeby spokój byl potem szybko :D

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mam taką nadzieję ;) dzięki Terka

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)
    ALex wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicyb❤️
    Kurde wczoraj byliśmy cały dzień na urodzinach było tak gorąca ze masakra normalnie .. dzisiaj tez tak ma być .. od jutra ochłodzenie lekkie ;D ale przynajmniej pogoda na grilla dopisała ;p
    Seli No nie wiem co powiedIec nic oprucz gratukuje i trzymam kciuki żeby wszytko było dobrze ;))
    Patrycja Tz ze kolejny upojny cykl starań przed wami ;p oby owocny już ;p bo jak widać nasz wątek emanuje płodnością j błogosławieństwem w tym roku ;))❤️

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ja z doświadczenia i takiej perspektywy czasu patrząc to te badania jedynie pokazały, że wszystko jest super i lekarze się w sporym stopniu mylili :) I warto to mieć na uwadze, bo widzę że też nie masz dobrych lekarzy :P U mnie miało być baaardzo źle i proszę... Ciekawe czy tamten mi odpisze w ogóle na smsa co mam robić :P bo w sumie nie mam lekarza nadal innego, znaczy jestem umówiona do innego... Ale ten zalecał glucophage i muszę zaufać, że on jakoś się na tym zna i ogarnie to ;/

My po mszy, czuje się nawet bardzo dobrze, lekko mnie mdli ale śniadanie zjadłam :P o dziwo mam mniej śluzu niż zazwyczaj :P ale zatoki mnie bolą, chyba je przewiałam...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie widze :) mam nadzieje, ze będzie owocny :)
    Nie chce mi się podnosić z łóżka :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Albo sama się "wyleczy" :P :D

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ