Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja muszę się kryć bo po 3 miesiącu podobno muszą przedłużyć umowę...
-
Powiedziałam mu, że muszę mu coś powiedzieć i się trochę stresuje i że w piątek byłam u lekarza i jestem w ciąży. I pogratulowal, powiedział że jeszcze pójdzie z zaświadczeniem do działu personalnego i się dowie co mi przysługuje itd. Mówił też że jeśli nie chce nikomu mówić to mam nikomu nie mówić, wystarczy że on wie. Wydaje mi się że za szczęśliwy nie był ale trudno :p a no i powiedziałam mu ze chciałabym pracować jak najdłużej (co akurat jest kłamstwem) :p generalnie dobrze ze powiedziałam, bo w razie różnych sytuacji wie i nie muszę kombinować.pierożek wrote:Hej wszystkim!
Sorki że tak bezpardonowo wpadam z pytaniem ale Magda jak szef zareagował na wieść o ciąży?
Ja cały czas gryzę się z myślami jak to u mnie rozegrać..
Po majówce mam drugą wizytę i chyba będę musiała już powiedzieć jak będzie wszytsko ok, to będzie już 9tc wtedy.. -
pierożek wrote:Terka, na budowach

Grubo!
chodzi mi o bezpieczeństwo bo budowa to jednak specyficzne miejsce pracy a poki nie ma zaświadczenia czy nawet powiadomienia ze jest mały ktosiek to nie muszą Ci dawać nic takiego co by nie zagrażało... Nie wiem co tam robisz ale dla mnie budowa=niebezpieczeństwo tak czy siak
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Ale nie zagrozi ta praca ciąży?
Mam nadzieję, że nie... Bo ten tydzień pracuje a potem mam poniedziałek - czwartek wolne i wtedy tylko piątek od 8 do 12.30 bo nie będzie praktycznie dzieci... Może z 5-8 na kilkunastu nauczycieli
potem 2 tyg pracy i jest wycieczka, gdzie ja nie jadę i też nie będzie w szkole większości dzieci więc będzie spokój, potem 3 dni pracy i znów 4 wolnego... w czerwcu to już wystawianie ocen w 1 tygodniu a potem same wycieczki 
a mam egzamin stażysty nie wiadomo kiedy... i 22.06 koniec i wakacje, wolne... więc liczę, że wytrzymam. -
Seli a poczekaj jak aty pracujesz ? Czasem nie jesteś na zastępstwie za kogoś ?
Bo z tego co ja się orientuje to w Polsce jeśli jesteś na zastępstwie to nawet jeśli w ciąży jesteś po12 tyg. To niestety mogą normalnie Cię zwolnić
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Magdaa21 wrote:Powiedziałam mu, że muszę mu coś powiedzieć i się trochę stresuje i że w piątek byłam u lekarza i jestem w ciąży. I pogratulowal, powiedział że jeszcze pójdzie z zaświadczeniem do działu personalnego i się dowie co mi przysługuje itd. Mówił też że jeśli nie chce nikomu mówić to mam nikomu nie mówić, wystarczy że on wie. Wydaje mi się że za szczęśliwy nie był ale trudno :p a no i powiedziałam mu ze chciałabym pracować jak najdłużej (co akurat jest kłamstwem) :p generalnie dobrze ze powiedziałam, bo w razie różnych sytuacji wie i nie muszę kombinować.
a jaka masz umowę? -
Seli wrote:Mam nadzieję, że nie... Bo ten tydzień pracuje a potem mam poniedziałek - czwartek wolne i wtedy tylko piątek od 8 do 12.30 bo nie będzie praktycznie dzieci... Może z 5-8 na kilkunastu nauczycieli
potem 2 tyg pracy i jest wycieczka, gdzie ja nie jadę i też nie będzie w szkole większości dzieci więc będzie spokój, potem 3 dni pracy i znów 4 wolnego... w czerwcu to już wystawianie ocen w 1 tygodniu a potem same wycieczki 
a mam egzamin stażysty nie wiadomo kiedy... i 22.06 koniec i wakacje, wolne... więc liczę, że wytrzymam.
Rozumiem
Czyli chcesz dotrwać do końca stażu
Nie wiem jak jest z umowami na zastępstwo, tu musiałabyś poczytać
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
nick nieaktualnyJako inżynier budowy oczywiście, nie jest to praca fizyczna ale jednak kontener budowlany i całe te warunki daleko się mają od czystego biura..terka wrote:Grubo!
chodzi mi o bezpieczeństwo bo budowa to jednak specyficzne miejsce pracy a poki nie ma zaświadczenia czy nawet powiadomienia ze jest mały ktosiek to nie muszą Ci dawać nic takiego co by nie zagrażało... Nie wiem co tam robisz ale dla mnie budowa=niebezpieczeństwo tak czy siak 
No nic, pozostaje czekać do wizyty i będę myśleć co dalej.
Dzięki Magda za odpowiedź. Dobrze, że masz to już za sobą!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 15:41
-
terka wrote:Rozumiem

Czyli chcesz dotrwać do końca stażu
Nie wiem jak jest z umowami na zastępstwo, tu musiałabyś poczytać
staż mam do 31.05 więc lada moment się kończy ale i w czerwcu muszę się stawić na egzamin, a bez sensu go przekładać. Najwyżej jakoś pokombinuje ze zwolnieniem od rodzinnego by nie było ciążowe...
terka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny!!
Progesteron Progesteron 24,04 ng/ml
HCG całkowite HCG 28,39 mIU/ml
Mała_Mii, Magdaa21, rosamare, terka, kryha, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Mała_Mii wrote:Seli czekamy na szwaczek ;p
zaraz se walne
hahaha
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH