SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miss facet to tylko facet pogadaj z nim powiedz jak ty się czujesz, możne w końcu dotrze to do niego

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • kryha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci są różni. W pierwszej ciąży mój nie był ze mną na żadnym usg. Teraz też się nie zanosi
    Nawet pytałam, czy chce, ale odmówił.
    Nieraz też mi potrafi dowalić, że po co coś robię, tylko wymyślam.
    Nie jest mi przykro. Taki już jest, ja też mam swoje na sumieniu :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O tak :D ja teraz średnio co 3h cos musze zjeść bo inaczej żyć mi nie da młodzież moja :P :D szedł na wzrost, teraz idzie na mase :P

hahahaha :D Oby moja trzymała linię :P nie no żartuje :)

Boje się to napisać ale... Świetnie się czuje, jak do tej pory narzekałam ogólnie na różne rzeczy przed ciążą tak teraz po prostu jest super :P I chciałabym by tak zostało, mogę mieć nudności, wymioty, mogą mnie boleć piersi, mogę być wzdęta, ale nie ma bólu takiego brzucha i jajnika.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss kochanie... Faceta sie nie rozumie tylko kocha i karmi :P :D
    Mógł delikatniej ale oni są mistrzami rozróby :D nic tylko burzyć jak za dziecka wieże z klocków :P
    A teraz trochę powagi-poziom estradiolu w ciągu cyklu sie zmienia bo on oznacza dojrzewanie jajeczka ;) ja miałam dawno dawno temu na badaniu w 3dc poziom ok 40;) ok 150 oznacza dojrzale jajo gotowe do pęknięcia ale to dopiero chwile przed owulacja taki wynik jest. Wiec spokojnie. Byc moze będziesz miała np owu 20dc albo 22dc (tego nie przewidzę ;) ) ale to nie znaczy ze jest zle.

No i co do rozmow-zawsze jesteśmy my różowo -fioletowe :P także pisz ile wlezie i ile potrzeba (na faceta również :P ) ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Boje się to napisać ale... Świetnie się czuje, jak do tej pory narzekałam ogólnie na różne rzeczy przed ciążą tak teraz po prostu jest super :P I chciałabym by tak zostało, mogę mieć nudności, wymioty, mogą mnie boleć piersi, mogę być wzdęta, ale nie ma bólu takiego brzucha i jajnika.

seli czyli ciążą ci służy to super

Seli lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    hahahaha :D Oby moja trzymała linię :P nie no żartuje :)

Gdzies cos czytałam albo słyszałam ze ciąża pomaga w niektórych chorobach także wiesz, moze byc tylko lepiej ;)
    A mój trzyma linie (znaczy teraz nie wiem bo nie mierzyłam go :P ) on to na wzrost wszystko bral :P zobaczymy jak teraz będzie :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Faceci są różni. W pierwszej ciąży mój nie był ze mną na żadnym usg. Teraz też się nie zanosi
    Nawet pytałam, czy chce, ale odmówił.
    Nieraz też mi potrafi dowalić, że po co coś robię, tylko wymyślam.
    Nie jest mi przykro. Taki już jest, ja też mam swoje na sumieniu :-)

Nawet na serduchu? Jeśli Tobie tak dobrze i macie tak ustalone bo tak się dogadujecie i jest w porządku, to ok :) Ja sobie tego nie wyobrażam, bo to takie... Wspólne, nie tylko robi dziecko no ale potem o nie dba :)

Mój się bardzo cieszy, chodził na wizyty już przed ślubem ze mną nie raz, może nie na każdej ale często, teraz odkąd się staramy to na każdej, a o pierwszych ciążowych to nie ma mowy by przegapił żeby nie wiem co :) W domu sprząta, gotuje jak potrafi, zaczął myśleć sam co do domu potrzebne z zakupów :) Cieszy mnie to bo... To tak czuje się, że od początku jest ojcem (nie mówię, że jak ktos się inaczej zachowuje to nim nie jest), chodzi mi o to, że fajnie, że nie jestem sama :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, jesteście kochane :)
    Terka, ja właśnie się nie znam na tych normach ale jak zobaczyłam że ja mam tego estradiolu 28 a w I fazie cyklu na wszystkich stronach jest norma od 84 no to się załamalam :( ja chyba mam za duzo meskich a za malo zenskich hormonow :( no i wszystko wskazuje na te policystyczne jajniki :( pozostaje mi tylko czekać na gina bo raczej rodzinna mało mi pomoże :(
    Dobrze że mam Was - chociaż wy mnie trzymacie na duchu żebym kompletnie się nie rozsypała z tego nawalu złych wyników :(
    A mąż już przeprosił, przytulił i powiedział że będzie dobrze :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Gdzies cos czytałam albo słyszałam ze ciąża pomaga w niektórych chorobach także wiesz, moze byc tylko lepiej ;)
    A mój trzyma linie (znaczy teraz nie wiem bo nie mierzyłam go :P ) on to na wzrost wszystko bral :P zobaczymy jak teraz będzie :P

w mojej endometriozie jak najbardziej :) miałam już "sztuczny stan" :P nie polecam ;p

Może i mase zdobędzie :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nawet na serduchu? Jeśli Tobie tak dobrze i macie tak ustalone bo tak się dogadujecie i jest w porządku, to ok :) Ja sobie tego nie wyobrażam, bo to takie... Wspólne, nie tylko robi dziecko no ale potem o nie dba :)

Mój się bardzo cieszy, chodził na wizyty już przed ślubem ze mną nie raz, może nie na każdej ale często, teraz odkąd się staramy to na każdej, a o pierwszych ciążowych to nie ma mowy by przegapił żeby nie wiem co :) W domu sprząta, gotuje jak potrafi, zaczął myśleć sam co do domu potrzebne z zakupów :) Cieszy mnie to bo... To tak czuje się, że od początku jest ojcem (nie mówię, że jak ktos się inaczej zachowuje to nim nie jest), chodzi mi o to, że fajnie, że nie jestem sama :)
    Seli masz męża anioła :) mój w domu robi dosłownie wszystko: od prania, przez gotowanie a nawet przetwory w słoiki składa ale przed pójściem ze mną do gina miałby opór bo po pierwsze: wstydzilby się trochę bo to "babskie sprawy" a po drugie bałby się że gin go wygoni :P czasem się śmieje że lepiej trafić nie mogłam z mężem bo wszystko w domu robi i o mnie dba tylko właśnie tej empatii mu trochę brakuje :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nie zasnęła w domu, ale na szkoleniu prawie. Brzuch mnie boli od siedzenia na podłodze, sikać biegałam co chwila... I wnerwa mam bo wyników jeszcze nie ma. Byłam Mari 2 razu tu i 2 razy tu. Na becie byłam w Kaskadzie, a na Armii Krajowej mi zgubili wtedy te tarczycowe... Także jak na razie plus jest taki, że w Kaskadzie wyszła pozytywna beta :D
    Będę jeździć do Optimy chyba na badania, bo tam wiem że jest porządne labo. Ale teraz mi bliżej do pracy z tej Kaskady, dlatego tutaj.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, jesteście kochane :)
    Terka, ja właśnie się nie znam na tych normach ale jak zobaczyłam że ja mam tego estradiolu 28 a w I fazie cyklu na wszystkich stronach jest norma od 84 no to się załamalam :( ja chyba mam za duzo meskich a za malo zenskich hormonow :( no i wszystko wskazuje na te policystyczne jajniki :( pozostaje mi tylko czekać na gina bo raczej rodzinna mało mi pomoże :(
    Dobrze że mam Was - chociaż wy mnie trzymacie na duchu żebym kompletnie się nie rozsypała z tego nawalu złych wyników :(
    A mąż już przeprosił, przytulił i powiedział że będzie dobrze :)

Haha to wg tych norm ze mną w udanym cyklu tez było cos nietak bo miałam niewiele większy wynik od Ciebie :P :D
    Spokojnie, obstawiam ze nie będziesz miała owu ksiazkowo 14dc ale później czemu nie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Seli masz męża anioła :) mój w domu robi dosłownie wszystko: od prania, przez gotowanie a nawet przetwory w słoiki składa ale przed pójściem ze mną do gina miałby opór bo po pierwsze: wstydzilby się trochę bo to "babskie sprawy" a po drugie bałby się że gin go wygoni :P czasem się śmieje że lepiej trafić nie mogłam z mężem bo wszystko w domu robi i o mnie dba tylko właśnie tej empatii mu trochę brakuje :/

No ale to nie są babskie sprawy :) Mój po prostu pyta " czy moze" a giny zawsze " jak pani pozwala" a ja zawsze się śmieje " nie mam wyboru :P" No i gin tylko ogląda dogłębnie a on.. Ma to na co dzień :P hahaha więc wtedy co? powiedz mu " nic nie będzie bo to babskie sprawy" :P hahahaha
    A tak na serio to po prostu ja mam taki pogląd na małżeństwo i w ogóle związek, rodzinę, że wszystko jest NASZE i WSPÓLNE i nie ma czegoś co jego nie dotyczy albo mnie. Z resztą jeśli chodzi o starania to na wizycie lekarz mu powiedział, że nawet jeśli ja mam endometrioze czy coś to i tak problem jest często męski i zaczyna się od przebadania nasienia. W klinice na warsztatach też mówili,że można zbijać tsh, albo leczyć na io a nie przebadać faceta... I traci się czas.
    A tak poza tym to w domu to... nasz dom, przecież kobieta to nie sprzątaczka, on też brudzi, on też musi sprzątać ;P itp.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Moze trzeba powiedzieć mu ze Ciebie jego brak delikatności po prostu boli...
    Lekarz jeśli mądry i nie ma nic do ukrycia to nie wygodni, spokojnie ;)
    Moj maź byl ze mną 2 razy na USG-w ok 12tc (chyba) i potem na połówkowych. Ale to nie oznacza ze sie nie interesuje ;) a ktoś by mógł tak powiedzieć... Nie ma co oceniać, każdy ma swoje podejście. Moze Twój po prostu nie chce patrzeć jak ktoś inny "tam grzebie" jego kobiecie i tyle ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kobitki, idę spać bo rano muszę być o 7 w labie :P

Tak czy siak z facetami trzeba rozmawiać i mówić wprost bo choć są różni to do wszystkich trzeba bez ogródek :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ale to nie są babskie sprawy :) Mój po prostu pyta " czy moze" a giny zawsze " jak pani pozwala" a ja zawsze się śmieje " nie mam wyboru :P" No i gin tylko ogląda dogłębnie a on.. Ma to na co dzień :P hahaha więc wtedy co? powiedz mu " nic nie będzie bo to babskie sprawy" :P hahahaha
    A tak na serio to po prostu ja mam taki pogląd na małżeństwo i w ogóle związek, rodzinę, że wszystko jest NASZE i WSPÓLNE i nie ma czegoś co jego nie dotyczy albo mnie. Z resztą jeśli chodzi o starania to na wizycie lekarz mu powiedział, że nawet jeśli ja mam endometrioze czy coś to i tak problem jest często męski i zaczyna się od przebadania nasienia. W klinice na warsztatach też mówili,że można zbijać tsh, albo leczyć na io a nie przebadać faceta... I traci się czas.
    A tak poza tym to w domu to... nasz dom, przecież kobieta to nie sprzątaczka, on też brudzi, on też musi sprzątać ;P itp.

Zgodzę się z tym podziałem że dwie osoby brudzą a jedna sprząta. Nie ma tak dobrze :P wspólny dom wspólne śmieci wspólne sprzątanie i gotowanie wspólnego obiadu! :D :D
    Mój lekarz nie pytał czy pozwalam bo skoro go przytargałam ze sobą to chyba znaczy ze tak :P ale przy badaniu sama sie dziwnie czułam i kazałam mu sie odwrócić :P :D dopiero na USG mógł sobie popatrzeć... na ekran bo na cóż to miałby patrzeć :P

• terka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dobra kobitki, idę spać bo rano muszę być o 7 w labie :P

Tak czy siak z facetami trzeba rozmawiać i mówić wprost bo choć są różni to do wszystkich trzeba bez ogródek :P

Dobranoc i kciuki ;) no i czekamy na wieści! :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka no zobaczę jak z tą okupacją będzie, temperaturę cały czas mierze więc mam nadzieję że wyłapię ten moment :) A co do wizyt u gina z mężem to mój właśnie tak to tłumaczy że nie chce iść ze mną bo będzie czuł się skrępowany jak zobaczy że obcy facet mi tam zagląda :P dla mnie to normalne, lekarz to lekarz :P może inaczej byłoby gdybym chodziła do kobiety gina ale nie mam takiej możliwości :/
    Seli z tym badaniem nasienia to chyba racja bo jak byłam u gina tego starego to od razu mi powiedział że na początku trzeba zbadać nasienie :) więc coś w tym jest

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Zgodzę się z tym podziałem że dwie osoby brudzą a jedna sprząta. Nie ma tak dobrze :P wspólny dom wspólne śmieci wspólne sprzątanie i gotowanie wspólnego obiadu! :D :D
    Mój lekarz nie pytał czy pozwalam bo skoro go przytargałam ze sobą to chyba znaczy ze tak :P ale przy badaniu sama sie dziwnie czułam i kazałam mu sie odwrócić :P :D dopiero na USG mógł sobie popatrzeć... na ekran bo na cóż to miałby patrzeć :P

Ja tylko raz sie dziwnie czulam... Jak moj mial jakas glupawke i sie zacieszal jak idiota, ze sie rozkraczam na fotelu... nie wiem czy fantazja mu ruszyla czy co... ;p powiedzialam, ze wstyd mi i wiecej nie pojdzie ;) to powazny jest i za nic mnie nie pusci samej ;) ale mi nie przeszkadza. Niech sie interesuje.

Ja jestem dobrej mysli, nie zapowiada sie na plamienia a troche mialam obawy co do nich. No i do 15 czekanie na wynik... Pojde na zakupy ciuchowe ;p

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jedno każdy facet jest inny i żadna z nas nie powie napewno mój mąż kest zły bo coś .. bo dla każdej jest tył wyjątkowym i każdy tez napewno ma jakieś wag co nas denerwują ...
    Miss moim zdaniem powinnaś z nim porozmawiać otwarcie i powiedzieć ze może i chiseryzujesz ... śle to dlatego może bardzo się boisz i potrzebujesz jego wsparcia , obecności k pomocy , a nie odwracania wyśmiewania i wyolbrzymiania Tz ze Ty wyolbrzumiasz ... i będzie git ;)
    Mój mąż sprząta ze mną w domu , gotować nie gotuje bo nie umie ;D aaa przeprszam gotuje ;D wtedy jest restauracja , kebab , pizza mc albo coś innego na obiad Haha ;D
    Co do wizyt to w poerwszej ciąży od poczadku cały czas na każdym usg był ( dopochwowy tez) do samego końca przy biopsji koszykówki która tez robili mi dopochwowo , po poród i inne później nie przyjemne rzeczy był trzymał za tekę wspierał przytula i pozwalam się wyrzuć podczas bólu ;p teraz tez na każdym usg zawsze ze mną jest ale to bardziej dlatego ze ehh po poerwszej ciąży wiemy ze różnie może być i nie chce żebym była sama gdyby czasem .... coś poszło na usg nie po myśli
    Ale wiemy żeberkowych dobrze wiec jest po to żeby na żywo malucha pooglądać ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ