Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej no oczywiście, sama Cię zaprosiłam
Mnie też to dobija jak widzę gdy takie młode gówniary wpadają jedna za drugą a jak komuś zależy to ni cholery nie może zajść
Będziemy tu miały taką swoją małą (póki co) grupę wsparcia
Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszłaGigi, Paula. lubią tę wiadomość
24 lata
8 cs
11.09.2016 ciąża biochemiczna -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Podłącze się i ja do was.
To nasz 5 cs. I mam nadzieje ze to ten szczęśliwy. Z początku całkiem go olałam bo owulacja wypadała w dni kiedy byłam na wyjeździe, ale o dziwo się przesunęła, co mi się ostatnio nie zdarzało. Wiec skoro nawet owulacja dopasowała się pod nas to musi być ten cykl i koniec kropkaGigi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mierzycie codziennie temperaturę? Przyznam, że w jestem tym wszystkim zielona.
Ja też nie wiem czy wytrzymam do terminu okresu z testowaniem.
Avila czyli u ciebie teraz 2 cs się zaczyna?
Justa to trzymam mocno kciuki za maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 00:18
-
Ja nie mierze codziennie tylko raz na jakis czas z ciekawosci, ale jak mi sie utrzymywala przez jakis czas w ciagu dnia na poziomie 37.3 a potem spadla do 36.9 to juz wiedzialam ze nic tego zwlaszcza ze to bylo juz w okolicy terminu @.
Tak, wlasnie zaczelam drugi cykl ale nie ppokladam w nim szczegolnych nadziei, tak jak pisalam wwcześniej - bardziej liczę na marzec24 lata
8 cs
Witam nowe kobietki
Ja co do testow owulacyjnych to sie nie znam i nie wiem ktory pozytywny liczyc za dobry. Zreszta tyle opinni sie naczytalam ze na testy szkoda kasy i czasu ze nigdy sobie ich nie kupilam.
Co do temp mierze codziennie, dzieki temu jak mi wyznaczy owulacje wiem mniej wiecej kiedy okresu sie spodziewac. A przy moich roznych cyklach to bardzo skuteczna metoda co prawda zdarza sie cykl bezowulacyjny i wtedy trwa i trwa i temp nie pomaga w okresleniu terminu okresu ale jakos mi w krew weszlo to mierzenie. Kiedys kilka cykli nie mierzylam to dziwnie sie czulam heheakacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
nick nieaktualnyJa temperatury nie mierzę bo nie pozwala mi praca na pomiar o tej samej porze (pracuje po 24h). Zresztą i tam bym zapominała mierzyć ;p
A testy owulacyjne niby kupiłam 2 razy, ale trudno mi było odczytać wynik wiec zrezygnowałam. I tak zazwyczaj widzę po swoim organizmie kiedy owulacja
Niech ten czas leci szybciej bo zgłupieje przez te 2 tygodnie do testowania -
Ja w zasadzie to robiłam pierwszy raz te owulacyjne i zrobilam sobie zestawienie zeby zobaczyć czy to się w ogóle u mnie sprawdzi i faktycznie miałam też bóle owulacyjne w tym czasie co testy wyznaczyły, więc coś w tym musi być, ale jak ktoś ma nieregularne cykle to szkoda kasy na te testy , bo to można testować w nieskończoność jak sie nie wie kiedy owulacja wypadnie
Ja swoje pierwsze kupiłam w rossmannie, a teraz zamówiłam z chińskiej stronki za jakieś 5 zł 20 testów paskowych
Ale myślę, że po prostu sprawdze przez 3 cykle czy w podobnym czasie ta owulacja wystepuje i już więcej chyba nie będę ich robić
tu wam wrzucam zdjecie moich testów jakbyście były ciekawe jak to wyglądało
https://zapodaj.net/6018988038cff.jpg.html24 lata
8 cs
Kasju, widzę, że już masz jedną pociechę rewelacja
My musimy uzbroić się w cierpliwość i powalczyć o swoje pierwsze niech ten luty przyniesie wam dziewczyny mnóstwa radości i liczę na wasze dwie kreskikasju lubi tę wiadomość
24 lata
8 cs
Ja też te testy kupiłam na spróbowanie. Nie robiłam jeszcze nigdy także będzie pierwszy raz
Jestem ciekawa kiedy u mnie występuje owulacji bo rzadko kiedy czuje w tym czasie bóle jajników, śluzu raczej takiego typowego jak białko kurze też nie widuje.
-
Witam nowe koleżanki, fajnie że nas coraz więcej
Ja dziś zaczełam brać Amorek (fajna nazwa ) i czuję się po nim tragicznie. Mam brać rano i wieczorem ale nie wiem czy będę bo to ani samochodem jechać ani nic. Nie wiem jak w pracy wysiedzę z takim samopoczuciem.
Co do temperatury - ja mierzyłam gdzieś przez 1,5 roku. Teraz już nie bo i tak owulki nie mam więc nie ma sensu.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
nick nieaktualnyCzy u was też na każdym rodzinnym spotkaniu jest poruszany temat: Kiedy dziecko?
Ja dziś wysłuchałam, że moja mama w moim wieku to już 2 miała itp haha Najlepsze są rozmowy jak jest babcia, bo ona jest za tym aby jeszcze poczekać z dzieckiem i się wykłócają
My nie powiedzieliśmy nikomu z rodziny, że się staramy, jak się uda wtedy się dowiedzą, nie będę tłumaczyć im że już prawie pół roku pracujemy nad powiększeniem rodziny wiec takie ich rozmowy obracam w żart ;p -
Dzień dobry
Justa0801 u mnie w rodzinie wiedzą, że jestem po dwóch poronieniach (wiedzą Ci z którymi właśnie spotykam się w święta itd) więc ten temat nie jest poruszany. Chociaż przed pierwszym poronieniem mój szwagier ciągle pytał o to kiedy zostanie wujkiem a teraz jest już cisza.
Ja wczoraj myślałam, że dostałam okres. Bo pod wieczór miałam wkładke zabrudzoną trochę, a reszta wieczoru noc i dziś dalej cisza. Nigdy mi się nie zdarzały takie "plamienie" między okresowe... Może coś się za moment rozbuja..akacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Nas tak nie wałkują na szczęście ale tata ostatnio wspominał, że mógłby już być dziadkiem haha my też staramy się po cichu, nikt nie wie o tym a o poronieniu wiedzą tylko mama, siostra i dwie najbliższe przyjaciółki.
Paula może coś jest na rzeczy. Implantacja?24 lata
8 cs
avila1810 wrote:Rodzynka glowa do góry :*
Moja koleżanka tez chyba brała ten Amorek bo mi wspominala ze czuje sie po tym jak pijana i tez nie mogla do pracy autem jezdzic tylko autobus łapała
Dziś już nie było tak źle, widocznie na pierwszą tabletkę tak zareagowałam. Nadal się czuje trochę przyćpana ale da się żyćavila1810 lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017