Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc po swietach. witam nową koleżanke na naszym wątku. ja dzis robie małą głodowkę. bo spuchłam po świętach
razem z Mężem wściekliśmy sie na teścia. bo w sobote mówiliśmy teściom ze mamy problemy, że teraz na razie odpuszczamy że musze sie leczyc poza tym rzadko sie widzimy. a w niedziele teść popił i prawie obcym ludziom zaczął opowiadać ze to nasza wina ze nie mamy dzieci i ze on chce być dziadkiem i on nawet nam 5000 da ale on chce wnuki a my mu tego nie chcemy dać. pobeczałam sie pozniej w domu. w drodze do domu Mężuś sie wydarł na teścia, teściowa chyba też go opieprzała bo wczoraj już sie prawe w ogóle nie odzywał.
przepraszam ale musiałam sie pożalić.
aha i co to jest to Ig?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:31
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Grzebałam już w necie, mój lekarz mi wspomniał, że na wycięcie tej torbieli najlepiej szpital w Łodzi. Ale i tak nie wiem jaki i nic znaleźć nie potarfię. Znalazłam jedynie Centrum leczenia endometriozy w Zabrzu, mam blisko, ale tam raczej chyba leczą dolegliwości, a nie zajścia w ciążę.
No i takie mam wątpliwości... I te kolejki... Przerażają mnie.
A może wizyta w in victcie we Wro? Zawsze to druga opinia, a personel tam jest naprawdę cierpliwy i kompetentny. Już nawet nie żeby się leczyć, ale chociaż zasięgnąć drugiej opinii? Z tego co kojarze to lekarz dał Wam przed zabiegiem czas do zajścia do jesieni? To jeszcze bardzo duża szansa, że się uda -
AleksandraW wrote:czesc po swietach. witam nową koleżanke na naszym wątku. ja dzis robie małą głodowkę. bo spuchłam po świętach
razem z Mężem wściekliśmy sie na teścia. bo w sobote mówiliśmy teściom ze mamy problemy, że teraz na razie odpuszczamy że musze sie leczyc poza tym rzadko sie widzimy. a w niedziele teść popił i prawie obcym ludziom zaczął opowiadać ze to nasza wina ze nie mamy dzieci i ze on chce być dziadkiem i on nawet nam 5000 da ale on chce wnuki a my mu tego nie chcemy dać. pobeczałam sie pozniej w domu. w drodze do domu Mężuś sie wydarł na teścia, teściowa chyba też go opieprzała bo wczoraj już sie prawe w ogóle nie odzywał.
przepraszam ale musiałam sie pożalić.
aha i co to jest to Ig?
Ogromnie Ci współczuję. Chyba dlatego mam lęk, żeby komukolwiek w życiu realnym o staraniach powiedzieć. Wiecie wy i mój mąż. I tak jesteś dzielna, że wytrzymałaś z płaczem aż do domu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:47
AleksandraW lubi tę wiadomość
Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
PatSim wrote:A może wizyta w in victcie we Wro? Zawsze to druga opinia, a personel tam jest naprawdę cierpliwy i kompetentny. Już nawet nie żeby się leczyć, ale chociaż zasięgnąć drugiej opinii? Z tego co kojarze to lekarz dał Wam przed zabiegiem czas do zajścia do jesieni? To jeszcze bardzo duża szansa, że się uda
Dał nam czas, bo staramy się dopiero 5 cykl. Tyle myśli mnie rozrywa w głowie, że sama nie wiem co najlepiej zrobić. Ale masz rację, na pewno muszę skonsultować to jeszcze z innym lekarzem.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Szatynkowato ja dostałam antybiotyk. moze tobie tez pomoze.a skad jesteś? bo ja jeżdże do poznania. do lekarza. mam poiwedziane ze mam brać anty. możliwe ze go posłucham. powiedział ze w tak młodym wieku opeacja to głupota bo zmniejsza sie mozliwosc ciazy po kazdym zabiegu w okolicach jajników. oficjalnie odpuszczam sobie starania na ciąze. zaczynamy na poważnie jak maz już przestanie pracowac za granica. a musze sie wam pochwalic ze w tym roku zaczynamy budowe domu.
PatSim, Sept lubią tę wiadomość
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Wiecie co znam tyle osob które teoretycznie nie powinny zajsc w ciążę a jak odpuscily starania to zaszly w ciążę.. Nie ogarniam moze faktycznie to nasza psychika ma winę..02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Też znam kilka takich przypadków że właśnie po dopuszczeniu udało się. Ale weź tu sobie odpuść.
Wróciłam właśnie z usg i owu była
Ale okazało się że na tarczycy nie mam żadnych guzów a mój endo mówił że są jakieś niewielkie. -
M@ziii wrote:Też znam kilka takich przypadków że właśnie po dopuszczeniu udało się. Ale weź tu sobie odpuść.
Wróciłam właśnie z usg i owu była
Ale okazało się że na tarczycy nie mam żadnych guzów a mój endo mówił że są jakieś niewielkie.
M@ziii, to świetne wieści!! Miejmy nadzieję, że się udało.M@ziii lubi tę wiadomość
-
M@ziii super wieści ,przebadają Cie tam dobrze
Dzisiaj dziewczyna mojego kuzyna urodziła dziewczynkę Wiktoria i wiecie co nie potrafię tym faktem sie cieszyć ale cieszę się ze z mala wszystko ok mama dostala krwotoku ,ale juz jest wszystko dobrze
Mnie ominęły tematy świąteczne o dziecku . -
AleksandraW wrote:doxycyklina
AleksandraW współczuje, zachowanie teścia chore
Sept szkoda że teściowa taka, ale już z nią chyba nic nie zrobiszCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Dzięki dziewczyny mieliśmy troszkę odpuścić w tym cyklu ze względu na badania nasienia. Planowaliśmy zrobić dziś ale jednak na czwartek sie umówiliśmy, a śluz w tym cyklu był taki ładny że aż szkoda było odpuścić tylko dość długo był ten śluz płodny 8 dni, nie za długo ?
Welonka głowa do góry, rozumiem że jest Ci przykro, ja też na początku nie cieszyłam się z wiadomości że brat będzie miał dziecko. A ciąża szwagierki była dla mnie mega bolesna. Potrzebujesz czasu żeby się z tym oswoić. Zobaczysz że niedługo i Ty zostaniesz mamą -
M@ziii wykres nasz piękny wiec jestem przekonana ze ci sie uda co do śluzu ja kupiłam teraz lubrykant conceive plus, działa jak śluz plodny, odzywia plemniki, faktycznie po serduszkowaniu nic ze mnie wypłynęło ale zobaczymy za dwa tygodnie czy cos z tego bedzie
Lilly_Ana jak samopoczucie po świętach?02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
M@ziii przykro bo człowiek stara sie lata po lekarzach a tu ciąża u pary nastolatków . Moja szwagierka rodzi w czerwcu i nie mogę doczekać sie maluszka a na początku wiadomość o ciąży byla bolesna . dopadł mnie kryzys z ktorym nie mogę poradzić sobie za bardzo wszystko duszę w sobie.
-
Britty nie chce się nakręcić ale już się chyba nakręcilam trzymam kciuki za Twojego plusika i za wszystkie plusiki na tym wątku i nie tylko na tym
Welonka a może warto by było pójść do psychologa pogadać? Musisz się wygadać bo zje Cię to od środka. Nam się możesz zawsze wygadać ale mimo wszystko w 4 oczy z kimś pogadać też trzeba, żeby Cię ktoś przytulił, żebyś czuła wsparcie w tych trudnych chwilach -
U mnie wokół też pełno ciąż + zachwyty, że udało się w pierwszym cyklu, bo przecież cóż to za problem zajść w ciążę? O tyle mi łatwiej, że o tym, że się staramy wiedzą tylko moje dwie najbliższe przyjaciółki a nacisku najbliższego otoczenia jeszcze nie mamy.
Chociaż żarty mojego taty, że chciałby już bawić wnuka coraz bardziej mnie smucą - nieustannie odpowiadam, że moja młodsza siostra mnie wyprzedzi a ja to dopiero za jakieś 10 lat, więc się naczeka... -
U nas o staraniach wiedziała tylko moja przyjaciółka i koleżanka z pracy. Teraz raczej wszyscy będą wiedzieć że skoro raz w ciąży byłam to "zaraz" będziemy znowu chcieli.
Britty spoko, nikt o nic nie pytał, ale też na tej całej imprezie byliśmy z godzinę bo Tż się napił wcześniej w remizie.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017