Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '94 stara się o maluszka :)!
Odpowiedz

Rocznik '94 stara się o maluszka :)!

Oceń ten wątek:
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich serdecznie :) piszcie dziewczyny jak długo się już starcie, jak wam to wychodzi. Czy macie PCOS, Hashimoto lub inne dolegliwości. My przestalismy uważać od października 2017, a od listopada zaczęliśmy się starać. Na razie nic z tego nie wyszło. Suplementuje się ovarinem i biorę dhupaston od 16 dnia cyklu. Zaczęłam wszystko brać w grudniu. Cykl się uregulowal ale nie mam ovu.. Do tego mój mężczyzna wyjechał do kwietnia więc mamy na wstrzymaniu :( myślałam, że jeżeli będzie stosunek co dwa dni to coś wyjdzie. Ale jednak nie wyszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 16:37

Rodzynka lubi tę wiadomość

30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota045 wrote:
    Witam wszystkich serdecznie :) piszcie dziewczyny jak długo się już starcie, jak wam to wychodzi. Czy macie PCOS, Hashimoto lub inne dolegliwości. My przestalismy uważać od października 2017, a od listopada zaczęliśmy się starać. Na razie nic z tego nie wyszło. Suplementuje się ovarinem i biorę dhupaston od 16 dnia cyklu. Zaczęłam wszystko brać w grudniu. Cykl się uregulowal ale nie mam ovu.. Do tego mój mężczyzna wyjechał do kwietnia więc mamy na wstrzymaniu :( myślałam, że jeżeli będzie stosunek co dwa dni to coś wyjdzie. Ale jednak nie wyszło...

Pozwolę się wtrącić. Jeśli chodzi o "uregulowany" cykl duphastonem... Jeśli nie masz owu to raczej nie nazwałabym tego cyklem uregulowanym a wywołanym, sztucznym... Duphaston powinien być brany na podtrzymanie progesteronu który wytworzy owu a często widzę jest przepisywany po to by były ładne cykle równiutkie i niby uregulowane a niestety bez względu na to czy owulacyjne czy nie... A to jednak podstawa by z tego cos wyszło :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co byś poradziła?? :)

• terka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota045 wrote:
    No to co byś poradziła?? :)

Do kwietnia-obserwacje-jak długie są cykle, czy są jakieś zaburzenia itd ;) na jakiej podstawie masz stwierdzone PCO?
    jak mężczyzna wróci działać dość spontanicznie ciesząc się sobą ;) bo od października to nie jest tyle czasu żeby sie juz zacząć martwić.
    Ale jeśli chcesz jednak mieć pewność ze wszystko gra to możesz podstawowe badania sobie porobić: Fsh, lh, estriadol w 2-3dc i to pokazuje jak organizm pracuje. Ale to nie musisz od razu, raczej dla Twojego spokoju to pisze ;)
    W 1 czy 2 cyklu starań mało komu sie udaje wiec polecam także troszkę cierpliwości :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karota. No my próbowaliśmy dość długo, teraz daliśmy sobie trochę spokoju bo człowiek w pewnym momencie działa już jak maszyna a to zabija romantyzm i rzeczywistą ochotę na seks. Więc na razie odpoczywamy ale tak za 2 może 3 miesiące wracamy do gry

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nieregularne cykle, trochę podwyższoną profilaktykę i bywają cykle bezowulacyjne. Mialam cykle stymulowane clo o duphastonem, mialam zastrzyki z pregnylu i sadze ze przydałoby mi sie HSG.

W tej chwili odpoczywamy, zbieramy siły i pozytywnie myślimy a za te dwa może trzy miesiące zaczniemy nasz drugi pierwszy cykl starań.

Trzymajmy za siebie wzajemnie kciuki :)

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog powiedziała, że PCOS tak naprawdę widać mi było tylko w nieregularnych cyklach bo dochodzilo nawet do 75 dni. I w obrazie z usg. Bo wyniki hormonalne mam dobre :)
    Trzymam za was kciuki żeby wam się udało :)

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robicie coś z tym PCOS.?

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisała mi dhupaston od 16 dnia cyklu i ovarin. Kazała się zgłosić w kwietniu.

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurcze. Dopiero jak Twój mężczyzna wróci, tyle jeszcze masz czekać :(

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola moim zdaniem warto zrobic dwa 3 monitoringi czy występuje u Ciebie owulacja i kiedy . Nam udalo się po 1,5roku mialam cykle stymulowane clo pregnyl laparoskopia i dopiero po lapro zaskoczyło .

age.png
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram welonke. Monitoring to bardzo dobry pomysł.

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, właśnie dostałam śluzu płodnego. Dokładnie taki jaki powinien być. Wczoraj czułam normalnie, że mam mokro. A dzisiaj wygląda jak kurze białko. Przezroczysty, rozciagliwy :) to dobra nowina :) ale niestety nie ma mojego faceta..... I ciekawe jestem kiedy znowu mi się pojawi... Bo to pierwszy przypadek od 4 Msc...

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który to Twój dc.? Może byś się umówiła na monitoring i sprawdziła jak sie sprawy mają.? To monitorowanie owulacji przez czas nieobecności Twojego mena to serio świetny pomysł. Byś się dowiedziałam czy jest ovu i kiedy :)

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat zawsze mam problem z tym śluzem... Nigdy nie mogę zaobserwować u siebie takiego baaardzo rozciągliwego :( wiecznie kremowy albo wodnisty :( przez te wszystkie miesiące jeden jedyny raz miałam go i to akurat jak mojego P. wysłali w delegacje ;(

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wrote:
    Ja akurat zawsze mam problem z tym śluzem... Nigdy nie mogę zaobserwować u siebie takiego baaardzo rozciągliwego :( wiecznie kremowy albo wodnisty :( przez te wszystkie miesiące jeden jedyny raz miałam go i to akurat jak mojego P. wysłali w delegacje ;(
    Widzisz, to właśnie ja jestem teraz w tej sytuacji :) że jeden jedyny raz od paru miesięcy jest prawie 100% szansy a jego nie ma bo w Norwegii pracuje :/ tak trochę smutno :( a co trzeba zrobić żeby ten monitoring zrobić? Albo gdzie się zgłosić

• Karota045 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wodnistego śluzu to też słyszałam, że taki jest płodny. A jest to mój chyba 10 dzień cyklu. Nie pamiętam teraz dokładnie bo kalendarzyki nie mam przy sobie

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na monitoring owulacji idziesz do ginekologa, USG sprawdza jakiej grubości jest endometrium czyli błona śluzowa macicy i wielkość pęcherzyków w jajnikach na tej podstawie powie Ci czy zbliża się owu czy nie, albo mniej więcej przybliży dzień w którym może dojść do owulacji :) Więc jak masz możliwość to może warto sprawdzić .? :)

No tak wodnisty też jest ponoć płodny :\ no ale idealny to ten rozciągliwy, teraz akurat pije siemię lniane bo podobno polepsza jakość i ilość śluzu płodnego. Do tego jestem pozytywnie zaskoczona bo mam baaardzo ale to baardzo bolesne miesiączki :( a tym razem obeszło się bez ketanolu :O Więc jestem w szoku ! :)

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też bierzesz ovarin? Bo coś tak chyba podejrzewam że właśnie on mi taki śluz wywołał :) więc jak za miesiąc będzie to samo to będę polecała :) zaczęłam w tym cyklu druga paczkę. Więc może coś jest na rzeczy. I właśnie to, że tej śluz jest teraz idealny jeszcze bardziej mnie dobija bo go nie ma :(

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat go nie biorę, ja mam akurat olej z wiesiołka no ale jego można brać tylko do owu. Może spróbuje tego ovarin'u :) skoro mówisz że tak działa :D ja w sumie dopiero mam 3dc wieć może i moje siemie lniane coś działa :D

A tym sie nie martw bo masz przynajmniej czasz żeby sprawdzić co Ci pomaga ;) A jak wróci Twój mężczyzna to może nawet uda sie wam szybko zafasolkować :) :D

W sumie ten czas jest dla Ciebie korzystny ;) bo jak przeanalizujesz te cykle to może łatwiej będzie wam sie wstrzelić w dni w których może wystąpić owulacja :) Więc głowa do góry a ja będe trzymać kciuki :)

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ