Rocznik '94 stara się o maluszka :)!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jest tak, że mam partnera starszego od siebie o 10 lat. I z jego strony już bracia i siostry maja juz dzieci i to w wieku 20 lat. Więc patrzą na nas cały czas kiedy my będziemy mieli. A jego matka to już mówi że ona się chyba nie doczeka. (On jest najmłodszy z 5 rodzeństwa ) Ja porobiło badania hormonalne i teoretycznie wszystko jest w porządku. Jedynie na usg widać że mi jajeczko nie pęka i stąd Policystyczne jajniki. Ja od razu wiedziałam, że łatwo nie będzie. Bo okres miałam co 2/3 miesiące. Dopiero od listopada 2017 mam regularna @. Ale niestety do stycznia były to cykle bezowulacyjne. I właśnie dopiero w tym miesiącu mój cykl okazał się byc z dniami plodnymi, ale niestety mój mężczyzna jest w Norwegii. Więc trzeba znowu wszystko przesunąć i czy znowu będzie taki dobry czas i kiedy to nie wiem. Więc nawet jakbyście zaczęli wcześniej, to nie zawsze musi się udać za pierwszym razem. Chyba, że znasz swoje ciało i wiesz w którym momencie strzelać30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Dziewczyny nie zapominajcie że jeśli z nami jest wszystko dobrze to jest jeszcze kwestia tego czy u faceta wszystko działa tak jak powinno. Panowie również mają problemy z płodnościa i u panów leczenie trwa dłużej bo az oko 3 mc aby sprawdzić czy są postępy. A 3 mc dlatego ze plemniki od ich powstania do osiągnięcia zdolności zapłodnienia potrzebują 3 miesięcy aby dojrzeć
No i nie wszystkim tak szybko udaje sie wystrzelić w owulacje.19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Oczywiście nam tutaj życzę jak najlepiej i ściskam kciuki aby każdej udało się jak najszybciej, ale sama wiem żeby nie nastawiac sie już na pierwszy cykl bo rozczarowanie jest najgorsze wtedy gdy jesteś prawie pewna ciąży a na teście zamiast uprawnionych dwóch kreseczek widzisz rozczarowanie. Wiec dziewczyny wyłączamy myślenie i cieszymy się sobą uwierzcie Mi, wiem co mówię już doświadczenia19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
-
Rodzynka wrote:Oczywiście nam tutaj życzę jak najlepiej i ściskam kciuki aby każdej udało się jak najszybciej, ale sama wiem żeby nie nastawiac sie już na pierwszy cykl bo rozczarowanie jest najgorsze wtedy gdy jesteś prawie pewna ciąży a na teście zamiast uprawnionych dwóch kreseczek widzisz rozczarowanie. Wiec dziewczyny wyłączamy myślenie i cieszymy się sobą uwierzcie Mi, wiem co mówię już doświadczenia30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Ej dziewczyny, możliwe jest to, że dzisiaj powinien zacząć mi się okres a mam taki wodnisty bialy śluz? Zawsze miałam sucho przed okresem a tym czasem nie zaobserwowalam czegoś takiego. Tym bardziej, że 10 dnia cyklu miałam dni płodne. Świadczył o tym śluz który wyglądał jak białko kurzego jajka. A jak wiecie partnera nie ma bo jest za granicą.dzisiaj jest 26 dzień cyklu. Czy to możliwe, że jednak któryś ze stosunków przed jego wyjazdem dał radę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:55
30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
No ostatnie cykle miałam właśnie takie w okolicach 26 dni, licząc od listopada 2017. A tu już mi się spóźnia 2 dni.. Zrobiłam test, ale jest negatywny. Piersi mnie bolą, sutki też są wrażliwe. I od czasu do czasu pobolewaja mnie jajniki. I nic. A mierzyłam w sumie po wstaniu z łóżka.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Rodzynka wrote:Idź zrób test ciążowy z krwi beta hcg.
30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Ej a slyszalyscie przypadki kobiet które brały dhupaston i inne pochodne luteiny i kiedy zaszły w ciążę to okazało się, że jest bliźniacza? Koleżanka właśnie mi opowiedziała o swoich znajomych którzy są właśnie z takiego przypadku. Podobno ani po jednej ani po drugiej stronie nigdy nie było bliźniąt. I lekarze powiedzieli, że to właśnie przez te leki co ona brała tak wyszło. Ciekawa jestem na ile to prawda.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Karota ja tylko słyszałam ze podczas stymulacji owulacji jest ryzyko ciazy mnogiej nawet jest taka informacja na ulotce. A wszystko przez to ze podczas stymulacji moze byc więcej niż jeden pęcherzyk dominujacy. Nie słyszałam nigdy zeby duphaston czy luteina zwiększała szanse na ciążę bliźniaczą a przyjmowałam bardzo długo .
-
No ja właśnie z ciekawości poczytałem na necie. I niby jest napisane, że zajście w ciążę mnoga nie jest trudne. Ale najczęściej zdarza się kobietom po 30. I trzeba dużo wczesniej brać kwas foliowy. Tak parę miesięcy przed ciąża. I to podobno zwiększa szansę.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Rodzynka wrote:Idź zrób test ciążowy z krwi beta hcg.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Ja jestem rocznik 94, moj narzeczony 90 i wlasnie jestesmy po pierwszym cyklu staran, dzisiaj mam miec wyniki bety, bo dwa dni temu wynosila <2 (8dpo owulacji) ,powtorzylam dzisiaj i zobaczymy. Nie ludze sie , ze cos z tego bedzie,ale dla swietego spokoju wolalalam sprawdzic
-
DariaBN wrote:Ja jestem rocznik 94, moj narzeczony 90 i wlasnie jestesmy po pierwszym cyklu staran, dzisiaj mam miec wyniki bety, bo dwa dni temu wynosila <2 (8dpo owulacji) ,powtorzylam dzisiaj i zobaczymy. Nie ludze sie , ze cos z tego bedzie,ale dla swietego spokoju wolalalam sprawdzic30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
DariaBN wrote:Dziękuje, miesiaczka przyszla wczoraj. Kupuje testy owulacyjne i probujemy drugi cykl Fajnie,że tu jesteście i mozna liczyc na wasze wsparcie30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Dziewczyny coś jest nie tak i nie wiem co. Brzuch mnie od wczoraj boli jak na okres. Nie brzuch a w zasadzie jajniki. Ale mam 17 dzień cyklu. Dużo za wcześnie. W dodatku znowu nie zaobserwowalam tego śluzu płodnego..mialam wczoraj duży stres i wczoraj zaczęło mnie tam boleć. Ale żeby przez stres tyle się Pospieszył..30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki