X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '94 stara się o maluszka :)!
Odpowiedz

Rocznik '94 stara się o maluszka :)!

Oceń ten wątek:
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że mam partnera starszego od siebie o 10 lat. I z jego strony już bracia i siostry maja juz dzieci i to w wieku 20 lat. Więc patrzą na nas cały czas kiedy my będziemy mieli. A jego matka to już mówi że ona się chyba nie doczeka. (On jest najmłodszy z 5 rodzeństwa :)) Ja porobiło badania hormonalne i teoretycznie wszystko jest w porządku. Jedynie na usg widać że mi jajeczko nie pęka i stąd Policystyczne jajniki. Ja od razu wiedziałam, że łatwo nie będzie. Bo okres miałam co 2/3 miesiące. Dopiero od listopada 2017 mam regularna @. Ale niestety do stycznia były to cykle bezowulacyjne. I właśnie dopiero w tym miesiącu mój cykl okazał się byc z dniami plodnymi, ale niestety mój mężczyzna jest w Norwegii. Więc trzeba znowu wszystko przesunąć i czy znowu będzie taki dobry czas i kiedy to nie wiem. Więc nawet jakbyście zaczęli wcześniej, to nie zawsze musi się udać za pierwszym razem. Chyba, że znasz swoje ciało i wiesz w którym momencie strzelać :D

30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zapominajcie że jeśli z nami jest wszystko dobrze to jest jeszcze kwestia tego czy u faceta wszystko działa tak jak powinno. Panowie również mają problemy z płodnościa i u panów leczenie trwa dłużej bo az oko 3 mc aby sprawdzić czy są postępy. A 3 mc dlatego ze plemniki od ich powstania do osiągnięcia zdolności zapłodnienia potrzebują 3 miesięcy aby dojrzeć

No i nie wszystkim tak szybko udaje sie wystrzelić w owulacje.

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nam tutaj życzę jak najlepiej :) i ściskam kciuki aby każdej udało się jak najszybciej, ale sama wiem żeby nie nastawiac sie już na pierwszy cykl bo rozczarowanie jest najgorsze wtedy gdy jesteś prawie pewna ciąży a na teście zamiast uprawnionych dwóch kreseczek widzisz rozczarowanie. Wiec dziewczyny wyłączamy myślenie i cieszymy się sobą ;) uwierzcie Mi, wiem co mówię już doświadczenia :)

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wrote:
    Oczywiście nam tutaj życzę jak najlepiej :) i ściskam kciuki aby każdej udało się jak najszybciej, ale sama wiem żeby nie nastawiac sie już na pierwszy cykl bo rozczarowanie jest najgorsze wtedy gdy jesteś prawie pewna ciąży a na teście zamiast uprawnionych dwóch kreseczek widzisz rozczarowanie. Wiec dziewczyny wyłączamy myślenie i cieszymy się sobą ;) uwierzcie Mi, wiem co mówię już doświadczenia :)
    Przeszłam właśnie na takie myślenie jak napisałaś :) i poczułam dokładnie to co napisałaś przy teście gdzie byłam pewna... Więc myślenie off. Zabawa on :)

• Karota045 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, możliwe jest to, że dzisiaj powinien zacząć mi się okres a mam taki wodnisty bialy śluz? Zawsze miałam sucho przed okresem a tym czasem nie zaobserwowalam czegoś takiego. Tym bardziej, że 10 dnia cyklu miałam dni płodne. Świadczył o tym śluz który wyglądał jak białko kurzego jajka. A jak wiecie partnera nie ma bo jest za granicą.dzisiaj jest 26 dzień cyklu. Czy to możliwe, że jednak któryś ze stosunków przed jego wyjazdem dał radę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:55

• Karota045 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla ciekawości zmierzylam sobie temperature. I jest to 37.0. Czy w tym czasie w cyklu nie powinnam mieć niskiej?

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karota. Po owulacji temperatura zawsze podwyższona. A o której godzinie mierzylas temperaturę.? Rano przed wstaniem z łóżka.?

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak mierzylas temperaturę.?

Taki krótki cykl masz.? 26dni.?

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatnie cykle miałam właśnie takie w okolicach 26 dni, licząc od listopada 2017. A tu już mi się spóźnia 2 dni.. Zrobiłam test, ale jest negatywny. Piersi mnie bolą, sutki też są wrażliwe. I od czasu do czasu pobolewaja mnie jajniki. I nic. A mierzyłam w sumie po wstaniu z łóżka.

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź zrób test ciążowy z krwi beta hcg.

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wrote:
    chyba już nie trzeba. Dostałam dzisiaj.. Ale jak dobrze pójdzie, to wg kalendarzyka mój facet przyjedzie akurat na dni płodne :)

• Karota045 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a slyszalyscie przypadki kobiet które brały dhupaston i inne pochodne luteiny i kiedy zaszły w ciążę to okazało się, że jest bliźniacza? Koleżanka właśnie mi opowiedziała o swoich znajomych którzy są właśnie z takiego przypadku. Podobno ani po jednej ani po drugiej stronie nigdy nie było bliźniąt. I lekarze powiedzieli, że to właśnie przez te leki co ona brała tak wyszło. Ciekawa jestem na ile to prawda.

• welonka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota ja tylko słyszałam ze podczas stymulacji owulacji jest ryzyko ciazy mnogiej nawet jest taka informacja na ulotce. A wszystko przez to ze podczas stymulacji moze byc więcej niż jeden pęcherzyk dominujacy. Nie słyszałam nigdy zeby duphaston czy luteina zwiększała szanse na ciążę bliźniaczą a przyjmowałam bardzo długo .

age.png
  • Karota045 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie z ciekawości poczytałem na necie. I niby jest napisane, że zajście w ciążę mnoga nie jest trudne. Ale najczęściej zdarza się kobietom po 30. I trzeba dużo wczesniej brać kwas foliowy. Tak parę miesięcy przed ciąża. I to podobno zwiększa szansę.

• Karota045 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wrote:
    Wiesz co, dziwny mam ten okres. Nie dość że skąpy to jeszcze kończy mi się po 4/5 dniach. A piersi dalej mnie pobolewaja. Nie wiem co robić.

• DariaBN Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem rocznik 94, moj narzeczony 90 i wlasnie jestesmy po pierwszym cyklu staran, dzisiaj mam miec wyniki bety, bo dwa dni temu wynosila <2 (8dpo owulacji) ,powtorzylam dzisiaj i zobaczymy. Nie ludze sie , ze cos z tego bedzie,ale dla swietego spokoju wolalalam sprawdzic

• Karota045 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DariaBN wrote:
    Ja jestem rocznik 94, moj narzeczony 90 i wlasnie jestesmy po pierwszym cyklu staran, dzisiaj mam miec wyniki bety, bo dwa dni temu wynosila <2 (8dpo owulacji) ,powtorzylam dzisiaj i zobaczymy. Nie ludze sie , ze cos z tego bedzie,ale dla swietego spokoju wolalalam sprawdzic
    Nie załamuj się :) po pierwszym cyklu nie zawsze wychodzi :) ja już się staram 5 cykli :) ale u mnie doszły te policystyczne jajniki, więc biorę leki żeby jakoś to unormowac. I dzieje się coraz lepiej :) więc myślę, żebyś i Ty się nie przejmowała ale czerpała radość z waszych starań :D 3mam za was kciuki :)

• DariaBN Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje, miesiaczka przyszla wczoraj. Kupuje testy owulacyjne i probujemy drugi cykl :) Fajnie,że tu jesteście i mozna liczyc na wasze wsparcie

• Karota045 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DariaBN wrote:
    Dziękuje, miesiaczka przyszla wczoraj. Kupuje testy owulacyjne i probujemy drugi cykl :) Fajnie,że tu jesteście i mozna liczyc na wasze wsparcie
    Pisz śmiało jakbyś miała jakieś pytania :) albo jakbyś chciała zwyczajnie pogadać :) dlatego założyłam ten wątek :) ja to w sumie nie robię testów owulacyjnych, ale już jakiś czas obserwuje swoje ciało, patrzę przede wszystkim na śluz :) @Rodzynka poleciała mi mierzenie temperatury. Ale jakoś zawsze jak wstanę pochodzę i zapominam zmierzyć :)

• Karota045 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś jest nie tak i nie wiem co. Brzuch mnie od wczoraj boli jak na okres. Nie brzuch a w zasadzie jajniki. Ale mam 17 dzień cyklu. Dużo za wcześnie. W dodatku znowu nie zaobserwowalam tego śluzu płodnego..mialam wczoraj duży stres i wczoraj zaczęło mnie tam boleć. Ale żeby przez stres tyle się Pospieszył..

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ