X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '94 stara się o maluszka :)!
Odpowiedz

Rocznik '94 stara się o maluszka :)!

Oceń ten wątek:
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starałam się od grudnia. Ogólnie nie zabezpieczaliśmy się długi czas i nic się nie działo. Potem okazało się, że mam niedoczynność tarczycy, zaczęłam się leczyć, ale niewiele to dało. Ostatnio mieliśm gorszy czas i przestalismy się starać. W czwartek test pokazał dwie kreski. W piątek już znowu miałam okres. Pewnie biochemiczna. Na razie odpusczam sobie. Zmieniam pracę, chociaż nie ukrywam, że gdybyśmy jednak zaszli, to byłabym szczęsliwa.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Marlena94 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się od października i nic

Starania od październik 2017
  • Marlena94 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło mi tsh 8,121 przy normie 4

Starania od październik 2017
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej też rocznik 94. Staram się dwa lata.. znaczy w sumie od kwietnia już nie.. Bo wiem że nic z tego w najbliższym czasie nie będzie. Byłam w szpiatlu na oddziale endokrynologicznym na badaniach i wyszło mi cukrzyca dokładnie hiperinsulinemia A do tego zespół policystycznych jajnikow... dopóki nie zalecze cukrzycy nie zaczniemy leczyć zespołu policystycznuch jajnikow. Więc ogólnie lipa..

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla Was

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ