Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
karakorum wrote:Poszły konie po betonie, udało się Będzie trzecie dzidzi, ale jaja W dwóch poprzednich ciążach mówiłam mężowi od razu o dwóch kreskach. Teraz mam ochotę wymyślić coś fajnego To prawdopodobnie moja ostatnia ciąża. Chociaż kto wie
Gratulacje 🎉💚 długo się staraliście o 3 maluszka?
Anuszka28 witamy w gronie wielodzietnej rodziny 😊 życzę powodzenia w staraniach 🍀✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 09:21
-
hej;) Można się przyłączyć
Jestem mamą 3 dzieci w wieku od 6,5 roku do 7 miesiecy. Po 3 cc.
Marzę o jeszcze jednym maluchu, ale to na spokojnie bo nadal karmie i nie wrocil mi jeszcze cykl. Chcialabym miec taka sama roznice wieku miedzy 3,a 4 dzieckiem, jak miedzy pierwsza dwojka, czyli 2, 5 roku;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 11:44
melisa lubi tę wiadomość
Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)
Marzę o 4 maluchu ;)m
Starania od kwietnia /maja, żeby urodzić w 2023 -
@futuremama - no właśnie cykl wraca mi późno, muszę ograniczać karmienia jeśli chce go mieć szybciej.
Po pierwszym porodzie po 16 miesiącach bo chciałam starać się o kolejne..
ale i tak musiałam całkowicie przestać karmić bo albo ciaza się nie utrzymywała, albo nie mogłam długo zajść, u mnieto zbyt duże obciążenie dla organizmu jednoczesna ciaza i karmienie. Zaszłam od razu w tym cyklu co zakończyłam karmić
Po drugim porodzie nie miałam 14 miesięcy i tez wrócił wtedy kiedy miałam tylko jedno nocne karmienie.
Wiec teraz się nastawiam ze rok minimum nie będzie
Odpukać do tej pory nie miałam problemu z zajściem w ciąże . 5 ciąż- 2 się nie utrzymały ale to na etapie 4-5 tydzień ( 4x 1 cykl, 1x 4 po poronieniu i jak zakończyłam karmić )
Chce mieć dwie pary - obecnie dzieciaki maja
6,5 - 4 lata
7 miesiecy - i tu mu będzie kogos brakowało.. i będzie takim piątym kołem u wozu latającym za starszakami, a po ich relacji widzę, ze taka mała różnica wieku -2,5 roku to chowają się jak bliźniaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 19:20
Marzę o 4 maluchu ;)m
futuremama wrote:Raczej chodziło o pary w sensie wieku😁 u mojego męża tak jest ze jest dwóch braci w podobnym wieku i potem ich dwóch z różnicą 2 lat. I początkowo rzeczywiście po dwóch się bardziej trzymali, potem się wszystko mieszało😊
To był też jeden z powodów szybszej decyzji o trzeciej ciąży u nas. Jak sobie pomyślałam, że Seweryn i Kornelia będą z różnicą rok i 9 miesięcy a potem trzecie po 5-6 latach od Seweryna jak takie piąte koło u wozu właśnie i że wtedy pewnie lepiej by było 4 po niedługim czasie od trzeciego, to stwierdziłam, że zachowamy nasz standard dzieci "co dwa lata"Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:To był też jeden z powodów szybszej decyzji o trzeciej ciąży u nas. Jak sobie pomyślałam, że Seweryn i Kornelia będą z różnicą rok i 9 miesięcy a potem trzecie po 5-6 latach od Seweryna jak takie piąte koło u wozu właśnie i że wtedy pewnie lepiej by było 4 po niedługim czasie od trzeciego, to stwierdziłam, że zachowamy nasz standard dzieci "co dwa lata"
Ogólnie to dobra różnica bo starsi trzymają się razem i są na tyle samodzielni, ze się ubiorą, zjedzą, pokój ogarną i są w przedszkolu;)tylka mało trują bo się bawią sami 😂 a maluch ze mna jak jedynak, wiec pasuje mu kogos do pary i będę miała 2x placówki i 2x dom;) z jednym bedzie nudno 😂😂myśle, ze do ogarnięcia…
Dopoki nie chorują, wtedy jest hardcore i jazda bez trzymanki bo zazwyczaj maz razem z nimi
Nikt z Was nie mysli o 4tym maluchu?
Ja jestem po 3cc i mam zgode na jeszcze kolejna ciąże i myśle, ze to byłaby już ostatnia… waham się, ale boje sue,tez ze potem bym cały czas rozmyslala, ze się nie zdecydowałam i tak do końca życia była z ta świadomością… ze mogłam, ze miałam poprawiana bliznę po cc, No i ze może byłaby córka ? Zawsze chciałam duża rodzine , wiec jak mam zgode na 4cesarke to chyba wykorzystam bo sobie nie daruje potem 😂
Szkoda, tylko ze trzeba od nowa wszystko przechodzić… nie lubię etapu od 0 do 3 miesięcy, czyli tego 4 trymestru
I powrotu do formy, a ja w ciążach przybieram bardzo dużo od hormonów i leżenia ;((
Czas tak szybko leci, ze moje bąbelki już takie duże 😬😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 08:32
Marzę o 4 maluchu ;)m
Mam JeszxW pytanie, jeśli to nie zbyt osobiste… kto u Was przekonywał do 3-4 dziecka? Od Was to wyszło, a może maz pragnął powiększyć rodzine?
Ciężko było kogos przekonać?Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)
Marzę o 4 maluchu ;)m
Futuremama życzę Ci żeby to były ostatnie chwilę w dwupaku 🤰 czekam na wiadomość że urodziłaś i tulisz maluszka 😊
Powiem Wam, że o ile chce kolejnego bobasa o tyle porodu się boję 😰 ale najpierw trzeba zajść w ciążę żeby myśleć o porodzie 😄 więc jeszcze kawałek drogi przede mną.
Czy Wy też boicie się porodów? Ja pierwszy miałam spontaniczny, zaskoczył mnie i nie wiedziałam co mnie czeka więc aż tak się nie bałam. Drugi był dzień przed terminem. Czekałam na niego i niestety się już bałam bo wiedzialam co mnie czeka. Teraz wizja trzeciego porodu mnie przeraża. Dodam że rodziłam naturalnie.
Jak było u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 08:52
-
Milixx wrote:Futuremama życzę Ci żeby to były ostatnie chwilę w dwupaku 🤰 czekam na wiadomość że urodziłaś i tulisz maluszka 😊
Powiem Wam, że o ile chce kolejnego bobasa o tyle porodu się boję 😰 ale najpierw trzeba zajść w ciążę żeby myśleć o porodzie 😄 więc jeszcze kawałek drogi przede mną.
Czy Wy też boicie się porodów? Ja pierwszy miałam spontaniczny, zaskoczył mnie i nie wiedziałam co mnie czeka więc aż tak się nie bałam. Drugi był dzień przed terminem. Czekałam na niego i niestety się już bałam bo wiedzialam co mnie czeka. Teraz wizja trzeciego porodu mnie przeraża. Dodam że rodziłam naturalnie.
Jak było u Was?
U mnie pierwszy poród kilkanaście godzin... Ciężko byłam wykończona, drugi poród w zasadzie kilka godzin od pierwszych skurczy wiec błyskawicznie dla mnie choć poziom bólu był wyższy. Skłamałabym gdybym mowila że sir nie boje samego porodu ale wmawiam sobie ze każdy kolejny przebiega szybciej 😜 -
wielomama4 wrote:Mam JeszxW pytanie, jeśli to nie zbyt osobiste… kto u Was przekonywał do 3-4 dziecka? Od Was to wyszło, a może maz pragnął powiększyć rodzine?
Ciężko było kogos przekonać?
U nas to raczej wspólna decyzja. Pół roku temu rzuciłam hasło 3 dziecku. Na początku tylko planowaliśmy bo miałam implant. Usunęłam go we wrześniu i od tamtej pory działamy. Mąż się śmieje przez cały ten czas: chodź to zrobię Ci 3 bobaska 😄. Obydwoje chcemy ale też i się trochę boimy.
Marzymy o dużej rodzinie. Na pewno będzie 3 bobas i pewnie 4. Jeżeli się wszystko dobrze ułoży to do moich 32 urodzin chcemy się wyrobić. Nigdy nie chciałam dużej różnicy wieku między dzieciakami. Między córką a synem jest rok i 8 msc. Teraz za długo już zwlekam. Ale niestety nie wszystko zależy od nas
-
karm3lka wrote:U mnie pierwszy poród kilkanaście godzin... Ciężko byłam wykończona, drugi poród w zasadzie kilka godzin od pierwszych skurczy wiec błyskawicznie dla mnie choć poziom bólu był wyższy. Skłamałabym gdybym mowila że sir nie boje samego porodu ale wmawiam sobie ze każdy kolejny przebiega szybciej 😜
Mowisz każdy kolejny szybszy 😅 to żebym zdążyła do szpitala dojechać 😄 córkę rodziłam od odejścia wód 5,5h a syn urodził się 4h później od pierwszych skurczy 😄 mega szybkie porody miałam. Ale niestety również bolesne.. Jeżeli 3 będzie jeszcze szybszy to chyba poproszę o cesarkę 😆 -
Milixx wrote:U nas to raczej wspólna decyzja. Pół roku temu rzuciłam hasło 3 dziecku. Na początku tylko planowaliśmy bo miałam implant. Usunęłam go we wrześniu i od tamtej pory działamy. Mąż się śmieje przez cały ten czas: chodź to zrobię Ci 3 bobaska 😄. Obydwoje chcemy ale też i się trochę boimy.
Marzymy o dużej rodzinie. Na pewno będzie 3 bobas i pewnie 4. Jeżeli się wszystko dobrze ułoży to do moich 32 urodzin chcemy się wyrobić. Nigdy nie chciałam dużej różnicy wieku między dzieciakami. Między córką a synem jest rok i 8 msc. Teraz za długo już zwlekam. Ale niestety nie wszystko zależy od nas
U mnie jakby poszło wg planu to 4 bym urodziła w 2023 roku czyli miałabym 31 lat( jestem ze stycznia i w tym roku będę miała 30 lat)
Roczniki dzieci
2015
2017
2021
I chciałabym 2023
I koniec 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 10:00
Marzę o 4 maluchu ;)m
wielomama4 wrote:Nikt z Was nie mysli o 4tym maluchu?
Ja bym bardzo chetnie chciala jeszcze jedno. Ale ciąża za bardzo mnie stresuje, każdą kolejną coraz ciężej mi utrzymać, nie chce już wiecej ryzykować chyba 🙈
Tym bardziej ze teraz juz bym na prawde musiala zrobic duza przerwe w kolejnym maluchu bo chcemy wymienic mieszkanie na wieksze. Ja bym chciala wrocic do pracy na dluzej niz rok 😅 a boje sie ze po 30 bedzie juz calkiem zle utrzymac mi ciaze, ze wiek tez zrobi swoje
Niestety ale kończymy na tym trzecimKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs