Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielomama4 wrote:
    Mam JeszxW pytanie, jeśli to nie zbyt osobiste… kto u Was przekonywał do 3-4 dziecka? Od Was to wyszło, a może maz pragnął powiększyć rodzine?
    Ciężko było kogos przekonać?

Bardziej ja 😅 mąż w sumie zawsze bardziej na dwoje był nastawiony. A jeszcze mu sie trafila corka i syn 😂 ale ostatecznie udalo mi sie przekonac go do trzeciego :D

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Futuremama życzę Ci żeby to były ostatnie chwilę w dwupaku 🤰 czekam na wiadomość że urodziłaś i tulisz maluszka 😊

Powiem Wam, że o ile chce kolejnego bobasa o tyle porodu się boję 😰 ale najpierw trzeba zajść w ciążę żeby myśleć o porodzie 😄 więc jeszcze kawałek drogi przede mną.
    Czy Wy też boicie się porodów? Ja pierwszy miałam spontaniczny, zaskoczył mnie i nie wiedziałam co mnie czeka więc aż tak się nie bałam. Drugi był dzień przed terminem. Czekałam na niego i niestety się już bałam bo wiedzialam co mnie czeka. Teraz wizja trzeciego porodu mnie przeraża. Dodam że rodziłam naturalnie.
    Jak było u Was?

Porodu sn sie nie boje. Oba mialam szybkie i o ile tak o porodzie mozna powiedziec bezbolesne. Bardziej sie boje , ze sie skonczy cc

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Futuremama życzę Ci żeby to były ostatnie chwilę w dwupaku 🤰 czekam na wiadomość że urodziłaś i tulisz maluszka 😊

Powiem Wam, że o ile chce kolejnego bobasa o tyle porodu się boję 😰 ale najpierw trzeba zajść w ciążę żeby myśleć o porodzie 😄 więc jeszcze kawałek drogi przede mną.
    Czy Wy też boicie się porodów? Ja pierwszy miałam spontaniczny, zaskoczył mnie i nie wiedziałam co mnie czeka więc aż tak się nie bałam. Drugi był dzień przed terminem. Czekałam na niego i niestety się już bałam bo wiedzialam co mnie czeka. Teraz wizja trzeciego porodu mnie przeraża. Dodam że rodziłam naturalnie.
    Jak było u Was?
    Ja się nie boję.
    Traktuję to zadanioeo. Trzeba urodzić i tyle.
    Oczywiściw jakieś obawy zawsze są. Po ostatnim ekspresie będę się martwić czy zdąrze dojechać 😂
    Może trzeba będzie jednak obgadać z gin wcześniejsze wywołanie żeby on był wtedy a z drugiej strony wolałabym nic nie ingerować w naturę bez potrzeby...
    No ale jak mówisz- ja tu jeszcze nawet w ciąży nie jestem żeby o porodzie myśleć 😉

• melisa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 16:04

wielomama4 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielomama4 wrote:
    Nikt z Was nie mysli o 4tym maluchu?
    Mój mąż myśli :P No ja w sumie też.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Eve Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze,że mój mąż rzucił, że może trzeba iść za ciosem i skoro trzecie to za chwilę czwarte. Ja z kolei jestem bardziej zdystansowana do tego. To co się dzieje w naszym kraju przeraża. Moja ciąża każda zagrożona porodem przedwczesnym przez problemy z szyjka. Jeszcze tydzień i będziemy miały 3 z przodu, czyli etap minimum i potem oby jeszcze 6 tygodni.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Skarb asia Nowa

Wysłany: 6 listopada 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem nowa tutaj. Poznaje dopiero cały ten program... Pewnie uznacie mnie za szalona. Jestem mamą 2 córek... Dorosła ma już 22 lata... Wyszłam ponownie za mąż... Marzymy z mężem o maleństwie... Czy jeszcze mamy szansę? Mam 44 lata... Miesiączki co miesiąc.. Różnie przeważnie co 26 dni.... Odżywiam się dobrze, biorę witaminy i nic... Od prawie roku... Czytałam ostatnio że w moim wieku progesteron być może niski.... Czy któraś z Was też może tak ma. Pozdrawiam serdecznie.

• Mavi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja się nieśmiało zareklamuje z moim startującym biznesem 🤭 Zapraszam was po personalizowane metryki waszych szkrabów:

Facebook: https://www.facebook.com/sketchwithlovepl/
    Instagram: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/

Może coś wam się spodoba ❤️

• Eve Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama jak tam sytuacja u Ciebie?
    Miłego dnia dziewczyny!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielomama4 wrote:
    U mnie jakby poszło wg planu to 4 bym urodziła w 2023 roku czyli miałabym 31 lat( jestem ze stycznia i w tym roku będę miała 30 lat)
    Roczniki dzieci
    2015
    2017

2021
    I chciałabym 2023 ;)

I koniec 😂

Ja mam 05.2017 i 01.2019. Różnica rok i 8 msc. Na początku było trudno ale jak teraz widzę jak się bawią razem to serce się cieszy. Najgorsze gdy się kłócą ale to nie uniknione.
    Trzecie 👶 będzie, jak dobrze pójdzie w 2022 (mam nadzieję że 07.2022 jednak powątpiewam im bliżej 🐒) I uważam, że to już będzie sporo różnica między 2 a 3 dzieckiem.
    Jeżeli wszystko pójdzie z planem to dzieciaki będą z 2017,2019 oraz 2022 i na kiedy 4 bobas bym chciała żeby był z 2024 ale to dalekie plany 😄

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • wielomama4 Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ja mam 05.2017 i 01.2019. Różnica rok i 8 msc. Na początku było trudno ale jak teraz widzę jak się bawią razem to serce się cieszy. Najgorsze gdy się kłócą ale to nie uniknione.
    Trzecie 👶 będzie, jak dobrze pójdzie w 2022 (mam nadzieję że 07.2022 jednak powątpiewam im bliżej 🐒) I uważam, że to już będzie sporo różnica między 2 a 3 dzieckiem.
    Jeżeli wszystko pójdzie z planem to dzieciaki będą z 2017,2019 oraz 2022 i na kiedy 4 bobas bym chciała żeby był z 2024 ale to dalekie plany 😄

Czyli o 4tym tez myślicie ;)

Ja uważam, ze to dobrze ze miałam taka przerwę bo nie mam pod opieka 3ki maluchow tylko jednego, a tamte już „ odchowane ” na tyle, ze brak pampersow, sami się ubiorą, posprzątają pokój, odkurza mieszkanie jak poproszę, czy wezmą sobie coś z lodówki. Nie ma, ze stoją nade mną i miałczą mama, mama a ja muszę powiedziec „ jak nakarmię małego, czy odciagne mleko ”. Młodszy ten 4 latek czasem ma etapy takiego nogozwisu, ale starszy go zabiera do wspólnej zabawy i mogę ogarnąć jednego i iść do drugiego. Gorzej by było mieć taka 3 w małym wieku i każdego karmić itp a nie daj Boże jak jeszcze nie chodzi jakieś… ciąże tez są różne, moje mega problemowe wiec tez łatwiej mi mieć już chodzące dziecko, bez noszenia na rekach

No i są plusy;)

Dłużej mam takie maluchy w domu 😂😂

Chciałabym zajść w ciąże tak, jakby najmłodszy miał około 12-16 miesiecy

Ale to plany, a kiedy okres wróci, czy się zajdzie to druga sprawa. Jednak chyba wolałabym rodzic zima, taki styczeń, a na lato mieć już siedzące ogarnięte dziecko i figurę 😂 ae bez sama bo bym musiała w kwietniu/maju być w ciąży

Najlepiej zajść w lipcu i urodzić w marcu, wtedy byłoby rowno 2 lata różnicy między najmłodsza dwójka.

Najstarszy miałby 7 lat, a średni prawie 5

PS. Mój najstarszy styczeń 2015
    Średni koniec maja 2017
    najmłodszy Koniec marca 2021

Ja mam cesarki wiec planowane wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 09:11

Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)

Marzę o 4 maluchu ;)m
    Starania od kwietnia /maja, żeby urodzić w 2023 ;)
  • wielomama4 Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak chce „ szybko ” według planu to musiałabym na rok myśleć o kończeniu karmienia, a to ciężka decyzja heh wiec może być tak ze poczekam aż sam wróci na spokojnie🤷‍♀️😬 a tu dłużej będę czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 09:14

Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)

Marzę o 4 maluchu ;)m
    Starania od kwietnia /maja, żeby urodzić w 2023 ;)
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb asia wrote:
    Witajcie. Jestem nowa tutaj. Poznaje dopiero cały ten program... Pewnie uznacie mnie za szalona. Jestem mamą 2 córek... Dorosła ma już 22 lata... Wyszłam ponownie za mąż... Marzymy z mężem o maleństwie... Czy jeszcze mamy szansę? Mam 44 lata... Miesiączki co miesiąc.. Różnie przeważnie co 26 dni.... Odżywiam się dobrze, biorę witaminy i nic... Od prawie roku... Czytałam ostatnio że w moim wieku progesteron być może niski.... Czy któraś z Was też może tak ma. Pozdrawiam serdecznie.
    Powiem Ci tak - o niepłodności mówimy po roku reguralnych starań. Po roku powinno udać się najlepiej od razu do kliniki do specjalisty od niepłodności a nie zwykłego gina na diagnostyke.
    Dla par po 35 r.z. już po pół roku
    Mając 44 lata to w zasadzie od razu bo każdy cykl na wagę złota.

Przede wszystkim partner badania nasienia.
    Ty badania hormonów w konkretne dni cyklu, monitoring owulacji i drożność jajowodów.
    U Ciebie każdy cykl na wagę złota więc nie ma co czekać
    Progesteron to tylko jeden z hormonów
    Generalnie wygląda to tak że już po 35 rz coraz więcej komórek jajowych jest wadliwych. A to od jakości komórki zależy czy ciałko żółte po owulacji wytworzy odpowiedni poziom progesteronu (a potem łożysko)
    Progesteron bada się 7/8 dni po owulacji.
    Najlepiej potwierdzonej na usg żeby mieć pewność

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielomama4 wrote:
    No i jak chce „ szybko ” według planu to musiałabym na rok myśleć o kończeniu karmienia, a to ciężka decyzja heh wiec może być tak ze poczekam aż sam wróci na spokojnie🤷‍♀️😬 a tu dłużej będę czekać
    My w trakcie starań o 4😉
    Ciągle karmiąc
    Cykle od maja owulacyjne
    Wcześniej 2 razy zaszłam też karmiąc

Dzieci 11, 3 , 10 mcy
    jedno poronienie (między 2 a 3 dzieckiem)
    Z uwagi na wiek 41 lat nie mogę czekać bo tak to min.4 lata różnicy

Te 8 i 10 lat to zdecydowanie za dużo a te 2.5 jeszcze za mało

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama chyba rodzi albo już po bo cicho siedzi😉
    Czekamy

• sallvie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Sallvie a Ty jak się czujesz? Wizytę masz w środę prawda?

Prawda. Właśnie siedze w laboratorium czekam na badania a w srode wizyta na 9.
    Według aplikacji 45dni do tp. Wedlug mojej historii porodow jakies 24 🙈
    Mam nadzieje serio ze sie w srode po wizycie nie zacznie i te 3 tygodnie jeszcze Roksana posiedzi w brzuchu 😅

futuremama lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie Ty to tam się trzymaj w tym dwupaku dzielnie,trzymam kciuki jeszcze za kilkanaście dni .
    Futuremama za Ciebie też trzymam kciuki,ale żeby mała wyszła💪Po cichu liczyłam,że to może już 😉

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze juz w czwartek 35 tydzien zaczynam. Raczej na pewno mala 2kg ma przekroczone wiec taki totalny luz nawet jakby sie coś zaczelo. Najbardziej balam sie tego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem ciąży co mi dosc wysokie wyszlo na prenatalnych 😅

Eve lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Wczoraj mi odeszlo sporo czopa z krwia. Do tego kilka skrzepow krwi.
    Jutro wizyta. Coraz bardziej utwierdzam sie w tym, ze moje dziecko mialo byc listopadowe i faktycznie bedzie 🙈

iv09jw4z732yf0w9.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 16:04

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ