Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
wielomama4 wrote:Mam JeszxW pytanie, jeśli to nie zbyt osobiste… kto u Was przekonywał do 3-4 dziecka? Od Was to wyszło, a może maz pragnął powiększyć rodzine?
Ciężko było kogos przekonać?
Bardziej ja 😅 mąż w sumie zawsze bardziej na dwoje był nastawiony. A jeszcze mu sie trafila corka i syn 😂 ale ostatecznie udalo mi sie przekonac go do trzeciegoKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Milixx wrote:Futuremama życzę Ci żeby to były ostatnie chwilę w dwupaku 🤰 czekam na wiadomość że urodziłaś i tulisz maluszka 😊
Powiem Wam, że o ile chce kolejnego bobasa o tyle porodu się boję 😰 ale najpierw trzeba zajść w ciążę żeby myśleć o porodzie 😄 więc jeszcze kawałek drogi przede mną.
Czy Wy też boicie się porodów? Ja pierwszy miałam spontaniczny, zaskoczył mnie i nie wiedziałam co mnie czeka więc aż tak się nie bałam. Drugi był dzień przed terminem. Czekałam na niego i niestety się już bałam bo wiedzialam co mnie czeka. Teraz wizja trzeciego porodu mnie przeraża. Dodam że rodziłam naturalnie.
Jak było u Was?
Porodu sn sie nie boje. Oba mialam szybkie i o ile tak o porodzie mozna powiedziec bezbolesne. Bardziej sie boje , ze sie skonczy ccKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Milixx wrote:Futuremama życzę Ci żeby to były ostatnie chwilę w dwupaku 🤰 czekam na wiadomość że urodziłaś i tulisz maluszka 😊
Powiem Wam, że o ile chce kolejnego bobasa o tyle porodu się boję 😰 ale najpierw trzeba zajść w ciążę żeby myśleć o porodzie 😄 więc jeszcze kawałek drogi przede mną.
Czy Wy też boicie się porodów? Ja pierwszy miałam spontaniczny, zaskoczył mnie i nie wiedziałam co mnie czeka więc aż tak się nie bałam. Drugi był dzień przed terminem. Czekałam na niego i niestety się już bałam bo wiedzialam co mnie czeka. Teraz wizja trzeciego porodu mnie przeraża. Dodam że rodziłam naturalnie.
Jak było u Was?
Traktuję to zadanioeo. Trzeba urodzić i tyle.
Oczywiściw jakieś obawy zawsze są. Po ostatnim ekspresie będę się martwić czy zdąrze dojechać 😂
Może trzeba będzie jednak obgadać z gin wcześniejsze wywołanie żeby on był wtedy a z drugiej strony wolałabym nic nie ingerować w naturę bez potrzeby...
No ale jak mówisz- ja tu jeszcze nawet w ciąży nie jestem żeby o porodzie myśleć 😉 -
wielomama4 wrote:Nikt z Was nie mysli o 4tym maluchu?
-
Powiem szczerze,że mój mąż rzucił, że może trzeba iść za ciosem i skoro trzecie to za chwilę czwarte. Ja z kolei jestem bardziej zdystansowana do tego. To co się dzieje w naszym kraju przeraża. Moja ciąża każda zagrożona porodem przedwczesnym przez problemy z szyjka. Jeszcze tydzień i będziemy miały 3 z przodu, czyli etap minimum i potem oby jeszcze 6 tygodni.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Witajcie. Jestem nowa tutaj. Poznaje dopiero cały ten program... Pewnie uznacie mnie za szalona. Jestem mamą 2 córek... Dorosła ma już 22 lata... Wyszłam ponownie za mąż... Marzymy z mężem o maleństwie... Czy jeszcze mamy szansę? Mam 44 lata... Miesiączki co miesiąc.. Różnie przeważnie co 26 dni.... Odżywiam się dobrze, biorę witaminy i nic... Od prawie roku... Czytałam ostatnio że w moim wieku progesteron być może niski.... Czy któraś z Was też może tak ma. Pozdrawiam serdecznie.
-
Dziewczyny a ja się nieśmiało zareklamuje z moim startującym biznesem 🤭 Zapraszam was po personalizowane metryki waszych szkrabów:
Facebook: https://www.facebook.com/sketchwithlovepl/
Instagram: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/
Może coś wam się spodoba ❤️ -
wielomama4 wrote:U mnie jakby poszło wg planu to 4 bym urodziła w 2023 roku czyli miałabym 31 lat( jestem ze stycznia i w tym roku będę miała 30 lat)
Roczniki dzieci
2015
2017
2021
I chciałabym 2023
I koniec 😂
Ja mam 05.2017 i 01.2019. Różnica rok i 8 msc. Na początku było trudno ale jak teraz widzę jak się bawią razem to serce się cieszy. Najgorsze gdy się kłócą ale to nie uniknione.
Trzecie 👶 będzie, jak dobrze pójdzie w 2022 (mam nadzieję że 07.2022 jednak powątpiewam im bliżej 🐒) I uważam, że to już będzie sporo różnica między 2 a 3 dzieckiem.
Jeżeli wszystko pójdzie z planem to dzieciaki będą z 2017,2019 oraz 2022 i na kiedy 4 bobas bym chciała żeby był z 2024 ale to dalekie plany 😄 -
Milixx wrote:Ja mam 05.2017 i 01.2019. Różnica rok i 8 msc. Na początku było trudno ale jak teraz widzę jak się bawią razem to serce się cieszy. Najgorsze gdy się kłócą ale to nie uniknione.
Trzecie 👶 będzie, jak dobrze pójdzie w 2022 (mam nadzieję że 07.2022 jednak powątpiewam im bliżej 🐒) I uważam, że to już będzie sporo różnica między 2 a 3 dzieckiem.
Jeżeli wszystko pójdzie z planem to dzieciaki będą z 2017,2019 oraz 2022 i na kiedy 4 bobas bym chciała żeby był z 2024 ale to dalekie plany 😄
Czyli o 4tym tez myślicie
Ja uważam, ze to dobrze ze miałam taka przerwę bo nie mam pod opieka 3ki maluchow tylko jednego, a tamte już „ odchowane ” na tyle, ze brak pampersow, sami się ubiorą, posprzątają pokój, odkurza mieszkanie jak poproszę, czy wezmą sobie coś z lodówki. Nie ma, ze stoją nade mną i miałczą mama, mama a ja muszę powiedziec „ jak nakarmię małego, czy odciagne mleko ”. Młodszy ten 4 latek czasem ma etapy takiego nogozwisu, ale starszy go zabiera do wspólnej zabawy i mogę ogarnąć jednego i iść do drugiego. Gorzej by było mieć taka 3 w małym wieku i każdego karmić itp a nie daj Boże jak jeszcze nie chodzi jakieś… ciąże tez są różne, moje mega problemowe wiec tez łatwiej mi mieć już chodzące dziecko, bez noszenia na rekach
No i są plusy;)
Dłużej mam takie maluchy w domu 😂😂
Chciałabym zajść w ciąże tak, jakby najmłodszy miał około 12-16 miesiecy
Ale to plany, a kiedy okres wróci, czy się zajdzie to druga sprawa. Jednak chyba wolałabym rodzic zima, taki styczeń, a na lato mieć już siedzące ogarnięte dziecko i figurę 😂 ae bez sama bo bym musiała w kwietniu/maju być w ciąży
Najlepiej zajść w lipcu i urodzić w marcu, wtedy byłoby rowno 2 lata różnicy między najmłodsza dwójka.
Najstarszy miałby 7 lat, a średni prawie 5
PS. Mój najstarszy styczeń 2015
Średni koniec maja 2017
najmłodszy Koniec marca 2021
Ja mam cesarki wiec planowane wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 09:11
Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)
Marzę o 4 maluchu ;)m
Starania od kwietnia /maja, żeby urodzić w 2023 -
No i jak chce „ szybko ” według planu to musiałabym na rok myśleć o kończeniu karmienia, a to ciężka decyzja heh wiec może być tak ze poczekam aż sam wróci na spokojnie🤷♀️😬 a tu dłużej będę czekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 09:14
Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)
Marzę o 4 maluchu ;)m
Starania od kwietnia /maja, żeby urodzić w 2023 -
Skarb asia wrote:Witajcie. Jestem nowa tutaj. Poznaje dopiero cały ten program... Pewnie uznacie mnie za szalona. Jestem mamą 2 córek... Dorosła ma już 22 lata... Wyszłam ponownie za mąż... Marzymy z mężem o maleństwie... Czy jeszcze mamy szansę? Mam 44 lata... Miesiączki co miesiąc.. Różnie przeważnie co 26 dni.... Odżywiam się dobrze, biorę witaminy i nic... Od prawie roku... Czytałam ostatnio że w moim wieku progesteron być może niski.... Czy któraś z Was też może tak ma. Pozdrawiam serdecznie.
Dla par po 35 r.z. już po pół roku
Mając 44 lata to w zasadzie od razu bo każdy cykl na wagę złota.
Przede wszystkim partner badania nasienia.
Ty badania hormonów w konkretne dni cyklu, monitoring owulacji i drożność jajowodów.
U Ciebie każdy cykl na wagę złota więc nie ma co czekać
Progesteron to tylko jeden z hormonów
Generalnie wygląda to tak że już po 35 rz coraz więcej komórek jajowych jest wadliwych. A to od jakości komórki zależy czy ciałko żółte po owulacji wytworzy odpowiedni poziom progesteronu (a potem łożysko)
Progesteron bada się 7/8 dni po owulacji.
Najlepiej potwierdzonej na usg żeby mieć pewność
-
wielomama4 wrote:No i jak chce „ szybko ” według planu to musiałabym na rok myśleć o kończeniu karmienia, a to ciężka decyzja heh wiec może być tak ze poczekam aż sam wróci na spokojnie🤷♀️😬 a tu dłużej będę czekać
Ciągle karmiąc
Cykle od maja owulacyjne
Wcześniej 2 razy zaszłam też karmiąc
Dzieci 11, 3 , 10 mcy
jedno poronienie (między 2 a 3 dzieckiem)
Z uwagi na wiek 41 lat nie mogę czekać bo tak to min.4 lata różnicy
Te 8 i 10 lat to zdecydowanie za dużo a te 2.5 jeszcze za mało -
futuremama wrote:Sallvie a Ty jak się czujesz? Wizytę masz w środę prawda?
Prawda. Właśnie siedze w laboratorium czekam na badania a w srode wizyta na 9.
Według aplikacji 45dni do tp. Wedlug mojej historii porodow jakies 24 🙈
Mam nadzieje serio ze sie w srode po wizycie nie zacznie i te 3 tygodnie jeszcze Roksana posiedzi w brzuchu 😅futuremama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Sallvie Ty to tam się trzymaj w tym dwupaku dzielnie,trzymam kciuki jeszcze za kilkanaście dni .
Futuremama za Ciebie też trzymam kciuki,ale żeby mała wyszła💪Po cichu liczyłam,że to może już 😉👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Fajnie ze juz w czwartek 35 tydzien zaczynam. Raczej na pewno mala 2kg ma przekroczone wiec taki totalny luz nawet jakby sie coś zaczelo. Najbardziej balam sie tego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem ciąży co mi dosc wysokie wyszlo na prenatalnych 😅
Eve lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hejka.
Wczoraj mi odeszlo sporo czopa z krwia. Do tego kilka skrzepow krwi.
Jutro wizyta. Coraz bardziej utwierdzam sie w tym, ze moje dziecko mialo byc listopadowe i faktycznie bedzie 🙈Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs