Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze lepiej czyli według rządu 16 lat jest lekarstwem na niepełnosprawność masakra jakaś01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
No ludzie serio nie mają rozeznania, ale oni to argumentuja że oni nic nie dostawali a my już mamy lepiej i to jest wg nich niesprawiedliwe. No cóż czasy się zmieniają... Ale ludzie też pozapominali, że mieszkania za darmo dostawali 🤷🏼♀️ A my teraz musimy się od 0 dorabiać, kredyt brać. No ja bym wolała np takie mieszkanie za pół melona dostać zamiast 800plus 🙈🩷
-
Tak to prawda niby było ciężej ale właśnie każdy miał mieszkanie/dom praktycznie za darmo a teraz żeby dorobić się czegoś swojego to trzeba kilkanaście lat pracować i to nie wiem czy się uda bez kredytu albo siedzieć za granicą i zbierać. Emeryci też się czepiają 500+ ale swoich 13/14 to nie widzą a moja babcia nie miała i dała radę 😂
Ja wiem że będą o nas gadać jak się uda jeszcze z jednym dzieckiem ale szczerze mam to gdzieś to moje życie moje dzieci stać mnie na nie i ich wychowanie jest to świadoma decyzja jedyne czego się boję czy dam radę ogarnąć dwójkę małych dzieciaków nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie wiem czy podołam bo jestem z tych nadopiekuńczych i czasami przesadzam 😁01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela a ja ci powiem, że często poziom zorganizowania rośnie wprost proporcjonalnie do ilości dzieci
Napewno sobie poradzisz
U mnie przynajmniej tak było przy 3 nie było problemu by ogarnąć ogrod, wykosić trawe, poszydełkowac. Życia z 4-ka wciąż się uczę ale codziennie jest posprzątane, uprane i obiad 😅 więc póki co nie jest źle. Wierzę, że jak się trochę dotrzemy to wrócę do dawnej aktywności
Napewno przy 4-ce wykorzystuje każdą sekundę, zwykle robię kilka rzeczy jednocześnie. przy pierworodnej tego nie umiałam i wiecznie miałam poczucie że nie mam czasu 😆
Dziś mam nadzieję, Lidka uśnie wcześniej niż o 22 u mam plan popakować prezenty 🙈 -
Tattyteddy wrote:Zresztą hitem jest gdy ktoś mówi że kobieta z małymi dziećmi "siedzi" w domu, kurcze chciałabym posiedzieć naprawdę 😂 z 2 latkiem to ja ciągle biegam i mało tu czasu na siedzenie chyba że ma drzemkę jak teraz.
-
Tak bo w domu przecież się samo sprząta pierze i gotuje dzieci same się pilnują przebierają zakupy cudownie same do domu przychodzą my tylko leżymy i odpoczywamy 😂01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
edka85 wrote:Hehe, moja własna teściowa nazywa mnie nierobem, który tylko siedzi w domu zamiast iść do pracy 😁 Szału dostała jak się dowiedziała o tym, że jestem w ciąży z czwartym dzieckiem. Teraz w ogóle nie bierze pod uwagę tego, że może być jeszcze więcej.... Ależ się kiedyś zaskoczy, hihi 😆
Ja dzisiaj rozmawiałam z rodzicami i mówię, że mąż mi pięknie piwnice zrobił i posegregowalam ciuszki po dzieciach do osobnych kartonów. Bla bla bla...
Moja mama się pyta po co? Czy nie lepiej sprzedać?
To jej powiedziałam, że nie, bo może się jeszcze przydadzą 😅😆
W słuchawce cisza....
To oczywiście był żart bo my już definitywnie zakończyliśmy projekt "powiększenie rodziny". -
Pielęgniarki z porodówki jak wychodziłam też mówiły zapraszamy ponownie a ja po cc mówiłam że po moim trupie 😂 i co minęło trochę czasu i jednak człowiek chce jeszcze coś dać światu 😁01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
nick nieaktualny
-
Monka40 wrote:Hej, jak Was podczytuję to czasami jakbym o sobie czytała😅
W domu czasami sajgon i chaos.
Jak powiedzieliśmy o trzeciej ciąży- po latach- to patrzyli na nas wszycy jak na ufo; a jak o czwartej to, że w ogóle nieodpowiedzialne to na stare lata.
No, ale cóż ludzie lubią żyć nie swoim życiem.
U nas czwarte już ostatnie z różnych względów, ale zawsze tak miałam- jak byłam w ciąży "na co mi to było", po porodzie "ja chcę jeszcze raz".01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
nick nieaktualny
-
Cześć. Doradźcie proszę. 9.12 współżycie 12.12 na usg ciałko zolte- dr twierdził, że to znak, że była owulacja w najbliższym czasie. Ostatni okres 11.11 i dalej brak. Wczoraj test negat dziś beta <0,2. Czy jest opcja, że jestem w ciąży jednak? Tsh w poniedziałek wczoraj i dziś spadek z 4,6 na 3,4.
-
Zależy jak długie są cykle od owulacji nawet gdy doszło do zaplodnienia też musi minąć trochę czasu zanim test czy hcg wykryje hormon. Jeżeli 12.12 owulacja była chwilę wcześniej to myślę że jeszcze test może nie wykryć poprostu a jakieś objawy nadchodzącej @? Jeśli nie to zawsze warto mieć nadzieję01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Mamuśka, jeszcze może być za wcześnie. Testuj dalej.
Angela1108 wrote:Tak bo w domu przecież się samo sprząta pierze i gotuje dzieci same się pilnują przebierają zakupy cudownie same do domu przychodzą my tylko leżymy i odpoczywamy 😂
Mowie wam, tak mnie rozśmiesza ta kobieta -
edka85 wrote:Mamuśka, jeszcze może być za wcześnie. Testuj dalej.
O to to to.. Właśnie to uważa moja teściówa. Mieszka w tym samym mieście, ale nawet nie kiwnie palcem, żeby mi pomóc wychodząc z założenia, że "jak narobiłam dzieci, to mam się męczyć". Nawet moja mamę kiedyś pouczała (a było to wtedy gdy miałam trójkę), że powinna ze mną poważnie porozmawiać i namówić mnie do zaprzestania planów rozrodczych i rozpoczęcia aktywności zawodowej. No bo jak to tak siedzieć w domu i nic nie robić. Jak moja mama jej nieśmiało zwróciła uwagę, że przecież jej syn też musiał chcieć kolejne dziecko i być wszystkiego świadomy, to ona stanowczo stwierdziła: "nie, nie, takie rzeczy zależą tylko od kobiety. Jakby nie chciała, to by nie zaszła". Oczywiście oboje z M mieliśmy bekę z tego 😛
Mowie wam, tak mnie rozśmiesza ta kobieta🩷 -
A ja mam zajebistą teściową i żałuję, że widzimy się tylko 1-2 X w roku.
Eska 😂 tekst twojej mnie zabił. Nie wiem gdzie się kobiecina uchowała ale ja byłam święcie przekonana, że ludzie to nie patyczaki i do rozrodu potrzebny chłop. Ale co ja tam wiem 😅 -
Moja teściowa ma 7 dzieci ale to były inne czasy jak twierdzi i dzieci tyle wychowała i pracowała i dała radę nie to co teraz i nie było pampersów ani samochodu pod domem trzeba było autobusem na zakupy jeździć i dla całej rodziny targać z przystanku ( to akurat podziwiam ) ogólnie nie jest zła kobieta tylko właśnie tak trochę na dystans ale jak trzeba pomóc to pomoże z naszego syna się bardzo cieszyli wsumie z teściem teściu dumny bo najmłodszy wnusio. Wiem że od śmierci moich rodziców mogę jeszcze bardziej na nią liczyć w kwestii jakiejś rady czy jakby się coś działo no tylko właśnie co do opieki nad małym to niezbyt chętnie może faktycznie jej za ciezko noi często słyszę że to źle robie przy nim to już powinnam mu dawać ale to jak starsi ludzie oni inaczej poprostu robili i nie zwracam na to już uwagi01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Sara30 wrote:A ja mam zajebistą teściową i żałuję, że widzimy się tylko 1-2 X w roku.
Eska 😂 tekst twojej mnie zabił. Nie wiem gdzie się kobiecina uchowała ale ja byłam święcie przekonana, że ludzie to nie patyczaki i do rozrodu potrzebny chłop. Ale co ja tam wiem 😅
Mnie to rozwala tekst gdy to chłop mówi, że baba go na dziecko złapała. No hej, bo my same sobie wyprodukowujemy plemniki prawda? 😂🤭 Bardziej w drugą stronę można, że to chłop babę na dziecko ale odwrotnie brzmi śmiesznie.🩷