Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Natosia u nas dokładnie ten sam argument - dom z gumy nie jest 🫠
No i u nas cały czas wisi fakt, że my nigdy nie będziemy żyć w trybie "samodzielne dzieci wyfrunęły z gniazda" 🤷🏻♀️
A co do okresu jeszcze to moja siostra rodzona zaszła w ciążę gdy jej córka miała 3 miesiące i wisiała na piersi 😁 -
Nowa, pij normalnie alko. Nie daj się zafiksowac na punkcie starań.
Ciekawe czy rzeczywiście mam dziś pik, bo jeśli tak, to jutro może być owu. No zobaczę, czy podziałamy, bo akurat jutro M do późna pracuje i nie wiem, czy będzie miał siłę na🐝. Najlepiej byłoby rano, ale w naszej sytuacji to niemozliwe. Dzieci zawsze wstają pierwsze i tylko czekają, żeby wpakować się nam do łóżka 😜 -
Sara nasz syn też śpi z nami ale jak idziemy na górę to kładziemy go do łóżeczka czasami się uda że z godzinę tam pośpi ale trzeba się nakombinować bo w sypialni tylko się przebudzi i zobaczy że jest w tamtym łóżeczku i koniec w salonie w łóżeczku śpi nie wiem od czego to zależy01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Sara30 wrote:Edka ja mam 100% antykoncepcję 😆
Lidka śpi z nami 😆
Aga też normalnie śpi przy mnie, ale jak chcemy działać, to usypiam ją w wózku i potem przenoszę do łóżeczka. Poza tym M ma często pracę zdalną, więc w dzień mamy możliwości. Trójka dzieciaków chodzi już razem do przedszkola, zatem jakaś tam swoboda w dzień jest 😜 (o ile któreś nie jest chore 🙄). No ale akurat dziś M nie ma pracy zdalnej. Gdyby wiedział jaka jest sytuacja, to pewnie by zgłosił, ale sama jestem zaskoczona tym, że owu mam "tak szybko". Obstawiałam raczej połowę tygodnia albo jego koniec. No nic... Te pierwsze cykle są już takie nieprzewidywalne. -
Edka Lidka śpi oparta głową o cycek 😆
Od urodzenia śpi z nami w łóżku 🤷🏻♀️
W nocy wystarczy że wstanę do Tolki, wracam po 5 minutach a małe oczy już się na mnie patrzą z wyrzutem "czemu poszłaś i mnie opuściłaś" 😂
No i stary jak wraca z pracy to wszystkie dzieci już w domu, najstarsza chodzi spać ok 21. Ok 21:30 Lidka zwykle już się budzi 😵💫 i taki to kołowrotek. Zostaje łazienka 😂
-
Sara30 wrote:Edka Lidka śpi oparta głową o cycek 😆
Od urodzenia śpi z nami w łóżku 🤷🏻♀️
W nocy wystarczy że wstanę do Tolki, wracam po 5 minutach a małe oczy już się na mnie patrzą z wyrzutem "czemu poszłaś i mnie opuściłaś" 😂
No i stary jak wraca z pracy to wszystkie dzieci już w domu, najstarsza chodzi spać ok 21. Ok 21:30 Lidka zwykle już się budzi 😵💫 i taki to kołowrotek. Zostaje łazienka 😂
Haha jakbym czytała o sobie 3lata temu.. 🤣
Łazienka tylko pozwalała na co nie co 🤭❤️🤣
Lub korzystanie jak dzieci w przedszkolu/szkole jak stary miał wolne (2dni w msc) 🤣
Teraz trzeba działać rano jak dzieci jeszcze słodka śpią. 4/5 rano 🤣 -
Nowa3231 wrote:Haha jakbym czytała o sobie 3lata temu.. 🤣
Łazienka tylko pozwalała na co nie co 🤭❤️🤣
Lub korzystanie jak dzieci w przedszkolu/szkole jak stary miał wolne (2dni w msc) 🤣
Teraz trzeba działać rano jak dzieci jeszcze słodka śpią. 4/5 rano 🤣
My też kiedyś tylko rano 😆 a teraz głupio jak Lidka w łóżku 😆 -
Hehehe, z tą łazienką to prawda My wielodzietne musimy sobie radzić w podbramkowych sytuacjach 😆 W moim przypadku to niektórzy nawet zastanawiaja się, jak my znajdujemy czas i ochotę, by to robić 😛
Dobra. Podziałalismy dzisiaj. Nie wiem tylko, czy trochę nie "za późno", bo pozytyw był wczoraj rano, a wieczorem i dziś cały dzień już negatyw, więc na bank wczoraj rano był pik. Czyli najlepiej byłoby podziałać dziś z rana, ale nie dało rady. Dopiero wieczorem. Zobaczymy, co z tego wyniknie. O ile zdążę w ogóle zatestować, bo te moje pierwsze cykle poporodowe zawsze były z krótką faza lutealną i nieraz już 9 dpo witałam @ 😛 -
Nowa3231 wrote:Kochane w dniu swoich urodzin życzę sobie i wam samych zielonych kresek. ❤️💙
Nowa3231 lubi tę wiadomość
-
Nowa3231 wrote:Kochane w dniu swoich urodzin życzę sobie i wam samych zielonych kresek. ❤️💙
Nowa3231 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dziękuję dziękuję.. ! Najlepsze życzenia jakie dziś dostałam "wszystkiego najlepszego dużo zdrowia bo dzieci ci nie życzę bo i tak ci wystarczy"... 🤣🤣🤣 Powiem wam ale mnie to ubawiło 🤣
A ja nam życzę powodzenia, tym które się zdecydowały, które się starają ! A co ! ❤️💙Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Nowa3231 wrote:Dziękuję dziękuję.. ! Najlepsze życzenia jakie dziś dostałam "wszystkiego najlepszego dużo zdrowia bo dzieci ci nie życzę bo i tak ci wystarczy"... 🤣🤣🤣 Powiem wam ale mnie to ubawiło 🤣
-
Dziewczyny ja tylko przycupnę i się z Wami herbaty napiję, bo póki co do starań nam jeszcze daleko, ale powoli temat się pojawia
Cudownie wspominam to forum, a jestem tu od pierwszych starań. Najsłodszy czas w życiu.
Będę tu zerkała co jakiś czas. Staraczkom życzę dwóch kresek 💚 i wszystkim dobrego tygodnia.
Sara30, edka85 lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
edka85 wrote:Nie martw się. Ja teraz od każdego słyszę, że mi dzieci "już wystarczy". Jakby wiedzieli, że myślę o piątym, to by uznali, że mam nierówno pod sufitem. Mój M się śmieje, że w końcu na urodziny podarują mu karnet na wazektomie 😁
Powiem ci że ja sama mówiłam dość 3wystarczy. Ale widać należę do tych którzy za bardzo kochają, uwielbiają dzieci. Pochodzimy z rodzin wielodzietnych i jakos to chyba też ma wpływ na moją decyzję o 4. Już mi się wózki śnią 🤣🤣 a wczoraj jadę samochodem i nagle musiałam hamować... Bocian stoi na środku drogi, stary się śmieję "oooo dobry znak" 🤣🤣 -
W piątek (19.04) miałam wyciągnięta spirale.
Lekarz mówił że śmiało można działać, akurat wypadała mi owulacja. To ze starym ❤️💙...
Wczoraj nagle ciemne plamki.... Powiem wam że mózg mi szaleje i jak jakaś piersiasta mam ochotę lecieć po test 🤣🤣🤣 a tak do sedna, czy znacie przypadki by od razu po wyciągnięciu spirali doszło do zapłodnienia ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 12:12
-
Nowa3231 wrote:W piątek (29.04) miałam wyciągnięta spirale.
Lekarz mówił że śmiało można działać, akurat wypadała mi owulacja. To ze starym ❤️💙...
Wczoraj nagle ciemne plamki.... Powiem wam że mózg mi szaleje i jak jakaś piersiasta mam ochotę lecieć po test 🤣🤣🤣 a tak do sedna, czy znacie przypadki by od razu po wyciągnięciu spirali doszło do zapłodnienia ??01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊