Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, przyznam, że sporo mnie to kosztowało. Zwłaszcza, że lekarz u którego poszłam potwierdzić koje "poronienie" zasugerował nowotwór i zlecił badania. Bardzo dużo stresu w krótkim czasie.BillieJean wrote:To na pewno było trudne doświadczenie ta ciąża pozamaciczna, ale teraz jaka piękna historia
jestem ciekawa czy Wasz mały Owoc ognistego sylwestra to chłopiec czy dziewczynka i życzę dalszego tak dobrego samopoczucia w ciąży i zdrowia dla Ciebie i Maluszka
szkoda, że tak wyszło z pracą, ale to otworzyło Ci nowe drzwi - życzę powodzenia z własną działalnością 🤞
Będziemy mieć gender reveal 26.04, tak, że już niedługo się wyjaśni.👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
Rośnij maluszku

-
kasiastaraczka na ten moment moje wyniki badań nie są najgorsze, więc czekamy jak to się rozwinie i czekamy na kolejny rzut by można było zróżnicować wyniki i ocenić zmiany. Czyli w skrócie - musi mi się pogorszyć by otrzymać jakiekolwiek leczenie 🤡 fajny paradoks
U nas święta po raz pierwszy na naszych zasadach, bez naginania się na siłę dla kogokolwiek
w niedzielę od rana do wieczora byłam z dziećmi na łowisku karpiowym u męża, który zrobił sobie zasiadkę. Odpoczęliśmy nad wodą, pogrillowalismy. Było idealnie♥️
Fermina ja Ci chyba rzetelnie nie odpowiem bo nasze 3cie dziecko urodziło się ze znaczną niepełnosprawnością, która będzie odbijała się piętnem do końca naszego życia. Zakładając, że byłaby zdrowa to 3 a 4 nie robiłaby różnicy znaczącej a w naszej sytuacji to ta jedna osóbka robi potężną różnice. W tej chwili ma 7 lat a wymaga XX razy więcej opieki niż jej 2,5 letnia siostra.
BilieJean wiesz co, na ten moment prócz supli i witamin nie mam nic 🤡 skierowania na rehabilitację nie dostałam a nawet gdybym dostała to wyobraź sobie jeździć na reha z 2,5 latką. I prawdę mówiąc, nie za bardzo mam czas nawet myśleć o tym. Po prostu jak taran pre do przodu ile siły pozwalają. Mam wizytę u neurologa za 2 tygodnie i chce poprosić o skierowanie do neurochirurga bo obecnie to kręgosłup najbardziej daje mi popalić. Od lat z resztą. Ale wiesz jak jest, są rzeczy ważne i ważniejsze. 8 maja kładę się do szpitala z synem, w międzyczasie i on i Tolka mają wizyty u okulistów wiec i nowe okulary, Tolka ma jeszcze stomatologa, laryngologa, niedługo chce jechać na turnus... No i "moje" sprawy schodzą na co raz to dalszy plan 🤷🏻♀️
A co do stanu ciąży to ja uwielbiam być w ciąży a jeszcze bardziej kocham rodzić ♥️ żeby tylko wszystko później było takie proste 🫣
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:kasiastaraczka na ten moment moje wyniki badań nie są najgorsze, więc czekamy jak to się rozwinie i czekamy na kolejny rzut by można było zróżnicować wyniki i ocenić zmiany. Czyli w skrócie - musi mi się pogorszyć by otrzymać jakiekolwiek leczenie 🤡 fajny paradoks
U nas święta po raz pierwszy na naszych zasadach, bez naginania się na siłę dla kogokolwiek
w niedzielę od rana do wieczora byłam z dziećmi na łowisku karpiowym u męża, który zrobił sobie zasiadkę. Odpoczęliśmy nad wodą, pogrillowalismy. Było idealnie♥️
Fermina ja Ci chyba rzetelnie nie odpowiem bo nasze 3cie dziecko urodziło się ze znaczną niepełnosprawnością, która będzie odbijała się piętnem do końca naszego życia. Zakładając, że byłaby zdrowa to 3 a 4 nie robiłaby różnicy znaczącej a w naszej sytuacji to ta jedna osóbka robi potężną różnice. W tej chwili ma 7 lat a wymaga XX razy więcej opieki niż jej 2,5 letnia siostra.
BilieJean wiesz co, na ten moment prócz supli i witamin nie mam nic 🤡 skierowania na rehabilitację nie dostałam a nawet gdybym dostała to wyobraź sobie jeździć na reha z 2,5 latką. I prawdę mówiąc, nie za bardzo mam czas nawet myśleć o tym. Po prostu jak taran pre do przodu ile siły pozwalają. Mam wizytę u neurologa za 2 tygodnie i chce poprosić o skierowanie do neurochirurga bo obecnie to kręgosłup najbardziej daje mi popalić. Od lat z resztą. Ale wiesz jak jest, są rzeczy ważne i ważniejsze. 8 maja kładę się do szpitala z synem, w międzyczasie i on i Tolka mają wizyty u okulistów wiec i nowe okulary, Tolka ma jeszcze stomatologa, laryngologa, niedługo chce jechać na turnus... No i "moje" sprawy schodzą na co raz to dalszy plan 🤷🏻♀️
A co do stanu ciąży to ja uwielbiam być w ciąży a jeszcze bardziej kocham rodzić ♥️ żeby tylko wszystko później było takie proste 🫣
Podziwiam w takim razie, że pojawiła się w Was myśl o 4tym dziecku, musicie być bardzo silni jako ludzie. Mi 3 nie zrobiło rzeczywiście różnicy ale to 4te jakoś mnie trochę niepokoi pod kątem organizacji. Chyba dlatego, że poprzednia parka była rok po roku i teraz tez tak będzie i pamiętam ten pierwszy rok chaosu.2018 - 👱🏻♂️
2019 - 👱🏻♀️
2025 - 👶🏼
1cs o 4 bobasa.
09.04 ⏸️ beta: 11.28
11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍 -
Fermina, gratulacje! 😀 Super, że tak szybko się udało 😀
U mnie dzisiaj 3dpo, sporo podziałaliśmy w tym cyklu, przez co bardziej się nakręcam, że może tym razem się uda 🙈 Gdyby tak to miałabym termin porodu na Sylwestra 😂
Fermina, BillieJean, Natkusia lubią tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Sara!!!! Nareszcie napisałaś! Ciągle myślami wracałam do ciebie 🤗 Dobrze, że jest ok i dużo zdrowia ci życzę. Jak czytam o tej Twojej Lidce, to przypominam sobie jak ja czekałam aż moja Aga pójdzie do przedszkola, bo takie bunty dwulatka mi fundowała, że szału można było dostać. A..mój najstarszy też trenuje taekwondo. Na jakim stopniu jest teraz Emma?
Ounai, mówisz, że fabryka na bank zamknięta, a ja pamiętam, jak to samo mówiłaś w 2020 😛 -
Fermina no właśnie. Więc już wiesz jak to jest. Miałabyś tak naprawdę 2 parki rok po roku. U mnie niby najpierw 3 w 3 lata a potem mieliśmy przerwę ponad 4 letnią ale patrząc na stan Toli, to gdy urodziła się Lidka to Tola wiesz, nadal w pampersie, nadal na poziomie intelektualnym 1,5 rocznego dziecka. Więc w sumie też jakby 2 maluszki. Teraz już Lidka przegoniła ją intelektualnie a maluch pozostał dużym maluchem 🫣
Tak naprawdę, różnica między 3 a 4 jest taka, że musisz wymienić samochód. I chyba to jest tyle 😅 bo że sterta prania, naczyń jest jeszcze większa to wiadomo
Eska noooo, Lidka to jest taka zawodniczka, że jestem na 100% pewna, że gdyby była pierwsza, to byłaby jedynaczką bo bym się bała 🤣 drze się o wszystko, w dzień nie śpi od roku, w nocy śpi skandalicznie od zawsze. Ogólnie rządzi wszystkimi. Krzyczy gdy się na nią spojrzysz a sobie księżna nie życzy 🫠🤣
A Emma (zapomniałam na amen ile to kup) ma żółty pas dopiero 😅 -
Edka, ja zawsze chciałam 3 ale Marta dała nam popalić. A po drugie mieliśny 63m2 i szcserze mówiąc ciasno tam było już we 4 a gdzie w 5. Mąż nie chciał 3 dziecka dopóki nie będziemy mieć większego metrażu. To nawet nie chodzi o ilość dzieci, ale ja mam już 41 lat. Jak to dziecko moje najmłodsze skończy studia to ja będę już na emeryturze. A ja chciałabym pomagać dxieciom w dorosłym życiu bo sama tej pomocy nie miałam. Wiem, że są kobiety które rpdzą nawet w wieku 50 lat, ale nie chcę zostawić dzieci całkiem bez wsparcia. Może to troche wygodnictwo ale ja chyba z 3 będę się czuła spełniona. Tego jednego puzelka ni brakowało do szczęścia.edka85 wrote:Sara!!!! Nareszcie napisałaś! Ciągle myślami wracałam do ciebie 🤗 Dobrze, że jest ok i dużo zdrowia ci życzę. Jak czytam o tej Twojej Lidce, to przypominam sobie jak ja czekałam aż moja Aga pójdzie do przedszkola, bo takie bunty dwulatka mi fundowała, że szału można było dostać. A..mój najstarszy też trenuje taekwondo. Na jakim stopniu jest teraz Emma?
Ounai, mówisz, że fabryka na bank zamknięta, a ja pamiętam, jak to samo mówiłaś w 2020 😛
Też przyznam, że 1 trymestr mnie zmęczeniem przeorał, a po tym dzircku będę prowadzić DG. Nie wyobrazam sobie jak mialabym ogarbiac 3 dzieci i przy takim poziomie zmęczenia ciągnąć firmę (maz nie pomoze bo pracuje w korpo). Do tego culrzyca która mnie ora konkretnie, mam bardzo duzo wykluczonych produktow, jem w kolko jedno i to samo, juz naprawde tylko zeby nie czuc glodu bo juz nie dla smaku, bo po tych 10 tygodniach diety juz nie moge na to jedzenie patrzec.
Szczerze mowiac pasowaloby mi gdyby maz zrobil wazektomie, zeby mu juz nic nie strzeliło do głowy
Jedyna opcja jaką mogłsbym dopuścić na chwilę obecną to adopcja.
Sara, czytałam kilka razy Twoją historię i podziwiam Cię. Jesteś niesamowicie silną kobietą.👩🏻🦰41🧔🏻39
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Rośnij maluszku

-
Ounai, moja Mama urodziła mnie w wieku 42 lat, Tata miał 43, mówią że posiadanie małego dziecka w tym wieku bardzo ich odmłodziło
Bogu dzięki do dziś mają dużo energii i nie najgorsze zdrowie i jeszcze siłę i uśmiech dla wnucząt.
Ounai lubi tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs) -
Sara30 wrote:Fermina no właśnie. Więc już wiesz jak to jest. Miałabyś tak naprawdę 2 parki rok po roku. U mnie niby najpierw 3 w 3 lata a potem mieliśmy przerwę ponad 4 letnią ale patrząc na stan Toli, to gdy urodziła się Lidka to Tola wiesz, nadal w pampersie, nadal na poziomie intelektualnym 1,5 rocznego dziecka. Więc w sumie też jakby 2 maluszki. Teraz już Lidka przegoniła ją intelektualnie a maluch pozostał dużym maluchem 🫣
Tak naprawdę, różnica między 3 a 4 jest taka, że musisz wymienić samochód. I chyba to jest tyle 😅 bo że sterta prania, naczyń jest jeszcze większa to wiadomo
Eska noooo, Lidka to jest taka zawodniczka, że jestem na 100% pewna, że gdyby była pierwsza, to byłaby jedynaczką bo bym się bała 🤣 drze się o wszystko, w dzień nie śpi od roku, w nocy śpi skandalicznie od zawsze. Ogólnie rządzi wszystkimi. Krzyczy gdy się na nią spojrzysz a sobie księżna nie życzy 🫠🤣
A Emma (zapomniałam na amen ile to kup) ma żółty pas dopiero 😅
Auto już mamy takie, które zmieści wszystkich
Beta dziś ładnie przyrosła więc może niedługo sama się dowiem jak to jest z czwóreczką. Kurczę, czyli czwarte dzieci są charakterne? W sumie wśród mojego rodzeństwa też tak było. Mój brat dawał popalić za 5kę dzieci 
@Rosalinda - trzymam kciuki!! Ja mam termin z OM na 25.12
@Ounai - ja mam 40 lat, 3 dzieci, czwarte w drodze i jestem w trakcie studiów, żeby się przebranżowić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 13:41
Rosalinda lubi tę wiadomość
2018 - 👱🏻♂️
2019 - 👱🏻♀️
2025 - 👶🏼
1cs o 4 bobasa.
Jej dziewczyny Wy jesteście niesamowite! Poczytałam kilka postów wstecz i aż mi głupio, że ja przy jednym czasami nie wiem gdzie ręce włożyć, już nie wspominając o ogarnięciu siebie (bo wiadomo, że ja to na szarym końcu)
Przepraszam,że Wam się tak w wątek wcięłam, ale naprawdę musiałam Wam to napisać 🥰
BillieJean lubi tę wiadomość
👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅
starania od 2015, w klinice od 2022
08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB
04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…
Został ❄️ -
Mi z dwójką dzieci jest łatwiej niż było z jednym, serio 😄Bambik wrote:Jej dziewczyny Wy jesteście niesamowite! Poczytałam kilka postów wstecz i aż mi głupio, że ja przy jednym czasami nie wiem gdzie ręce włożyć, już nie wspominając o ogarnięciu siebie (bo wiadomo, że ja to na szarym końcu)
Przepraszam,że Wam się tak w wątek wcięłam, ale naprawdę musiałam Wam to napisać 🥰Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Ooo a co studiujesz? Na kogo chcesz się przebranżowić i w jakiej branży dotychczas pracowałaś? 😀Fermina wrote:Auto już mamy takie, które zmieści wszystkich
Beta dziś ładnie przyrosła więc może niedługo sama się dowiem jak to jest z czwóreczką. Kurczę, czyli czwarte dzieci są charakterne? W sumie wśród mojego rodzeństwa też tak było. Mój brat dawał popalić za 5kę dzieci 
@Rosalinda - trzymam kciuki!! Ja mam termin z OM na 25.12
@Ounai - ja mam 40 lat, 3 dzieci, czwarte w drodze i jestem w trakcie studiów, żeby się przebranżowić.Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Rosalinda wrote:Ooo a co studiujesz? Na kogo chcesz się przebranżowić i w jakiej branży dotychczas pracowałaś? 😀
Na terapeutkę dzieci i młodzieży, studiuję psychologię.
A do tej pory pracowałam w zamówieniach publicznych. Teraz spełniam sobie swoje marzenie. 
BTW - mi jest z trójką o niebo łatwiej niż z dwójką!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 18:24
Rosalinda, BillieJean lubią tę wiadomość
2018 - 👱🏻♂️
2019 - 👱🏻♀️
2025 - 👶🏼
1cs o 4 bobasa.
Fermina powodzenia na studiach ! PodziwiamFermina wrote:Na terapeutkę dzieci i młodzieży, studiuję psychologię.
A do tej pory pracowałam w zamówieniach publicznych. Teraz spełniam sobie swoje marzenie. 
BTW - mi jest z trójką o niebo łatwiej niż z dwójką!
To bardzo budujące, że trzecie dziecko już nie robi różnicy. W sumie mi z dwójką też jakoś lepiej się żyje niż z jednym dzieckiem i dziwię się sobie, że majac jedno nie byłam w stanie czegoś tam zrobić jak robię to przy dwójce dzieci 😅
Fermina, Rosalinda lubią tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs) -
@Fermina, to Ty jestes mlodsza i masz juz ta 3. Ja musialabym myslec o trzecim w wieku 42 lat najwcześniej, w wieku 43 rodzić. To chyba nie dla mnie. Moim marzeniem była 3 i to.marzenie rośnie we mnie

Też się przebranżawiam właśnie ale ja juz nie chcę u kogoś pracować. Stwierdziłam, że jestem za stara żeby ni ktoś mówił co mam robić
Otworzyłam DG i rozwijam biznes, będąc w ciąży. Ciekawe co zus powie, czy skonczy sie w sadzie, czy wyplaca nor alnie macierzynski
Fermina, Rosalinda lubią tę wiadomość
👩🏻🦰41🧔🏻39
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Rośnij maluszku

-
Cześć , jakby mi ktoś jeszcze 2 lata temu powiedział,że bede myśleć o trzecim dziecku to bym go wyśmiała 🤣
A tymczasem coraz częściej nachodzą mnie takie myśli 🙈 Dlatego podczytuje ten wątek i w końcu postanowiłam się odezwać.
Ogólnie to mam dwóch synów 8 i 6 latka , pierwsze 2 lata z nimi nieźle mnie przeorały zwłaszcza psychicznie i dlatego uznałam ,że więcej dzieci nie chce ,ale na obecną chwilę sytuacja jest stabilna 🤣
W zeszłym roku zapisałam się do zaocznej szkoły dla dorosłych bo stwierdziłam ,że to w końcu czas dla mnie,ale okazuje się,że ciężko jest to łączyć z obowiązkami domowymi i pracą. Dlatego coraz częściej mam wątpliwości czy to jest to czego chce naprawdę..
Jednakże mam też sporo argumentów na nie w kwestii posiadania kolejnego dziecka i dlatego mam kilka pytań :p M.in. to że będzie spora różnica między starszymi.
Ile realnie kosztuje posiadanie trójki dzieci? 🤣 Czy da radę je utrzymać za jedną marną wypłatę i drugą trochę większa? Przy pierwszej dwójce dawaliśmy radę nawet z jednej wypłaty przez kilka lat ,ale jednak teraz starsze dzieci już generują większe wydatki 🙊
Czy konieczna jest zmiana auta czy damy radę się jakoś pomieścić w zwykłym 5- osobowym?🙊
No i to juz trochę pół żartem ,ale czy da się po trzech ciążach być szczupłą? 🤣
Pozdrawiam 🥰
Ps. Gratulacje Fermina ,ale będziesz mieć super gromadkę ❤️
Fermina lubi tę wiadomość
K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)
K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc) -
Fermina nie wiem czy to kwestia statystyki, ale u nas zdecydowanie Lidka jest najtrudniejsza charakterem. Emma też nie jest dzieckiem milutkim i potulnym ale patrząc na Lidke... Psychiatryk mnie powita gdy ona zacznie dojrzewać 🤯
I szacun za studia i samorozwój! Ja też planuje iść na studia tylko poczekam aż Lidka pójdzie do przedszkola a Tola do szkoły (czyli prawdopodobnie za 2,5 roku) bo w tej chwili jest w przedszkolu do 13 bez możliwości świetlicy. A to jest za mało czasu. Jak Tola była malutka to udało mi się spełnić marzenie i przeszłam większość procesu rekrutacji do wymarzonej roboty... A gdy okazało się, że jest chora musiałam to rzucić. Psychicznie ratuje mnie tylko to, że założyłam stowarzyszenie i mam co robić na tym polu, bo inaczej czułabym się fatalnie
Bambik ja jak mantrę powtarzam, że poziom zorganizowania i mobilizacji wzrasta wprost proporcjonalnie do liczby dzieci
Ja pamiętam jak miałam tylko Emme (co prawda ledwo 16 miesięcy była jedynaczką ale jednak). I ja miałam kłopot żeby w domu było czysto, dziecko zaopiekowane, obiad na szybko. A teraz przy 4? Ogród ogarnięty, dom czysty, obiad codziennie świeży, prowadzę Stowarzyszenie, mam hobby 🫣 przy jednym to było niewykonalne! Serio 🫣
Katy ja nie wiem ile kosztuje jedno dziecko ale... Ja nie pracuje, jestem w domu pobierając świadczenie pielęgnacyjne na ciężko niepełnosprawną córkę. Mąż ma całkiem niezłą wypłatę i powiem tak. Nie jest to tak, że stać nas na wszystko! Ba, często musimy sobie odmówić wielu rzeczy ale da się żyć spokojnie. U nas ogromną część wydatków generuje zdrowie i terapie T (do 60 k rocznie) więc wspieramy się zbieraniem 1,5% podatku. Dzieci z wiekiem też generują co raz to wyższe koszta
Zajęcia pozalekcyjne też pochłaniają sporą część naszego budżetu ale wodę odmówić sobie paznokci a rozwijać pasje dzieci
Więc tu ci nie pomogę bo ile rodzin tyle patentów.
Czy w 5 os samochodzie będzie 3 dzieci to zależy od auta!
Wcześniej miałam renault grand scenic i było naprawdę na ścisk żeby zmieścić 3 foteliki. Obecnie jeżdżę fordem s-maxem i tutaj już spokojnie 3 dzieci pojedzie w jednym rzędzie
weź też pod uwagę, że dzieci są co raz starsze i w pewnym momencie przestają korzystać z fotelików. Ale tutaj najwięcej zależy od modelu auta i po prostu trzeba mierzyć
A czy da się być szczupłą po 3 ciążach? Ja w każdej kolejnej przybieram mniej. W 1 ciąży +20 kg, w drugiej +4 kg, w 3 schudłam ok 5 kg ale w 4 poszłam na rekord i w dniu porodu ważyłam 12 kg mniej niż zachodząc w ciążę a po miesiącu było -20 🫣
Co oczywiście nie oznacza, że to się utrzymało 😅
Katy lubi tę wiadomość
-
Katy, mysle ze mozna miec 3 dzieci i zmiescic 3 foteliki, czesto na grupach 8 gwiazdek widac takie samochody ale.. czesto wiaze sie to z wymiana wszystkich posiadanych na węższe.
Trzeba sie zastanowic co jest dla Ciebie priorytetem. Ja np nigdy za dziecka nie jezdzilam na wakacje z rodzicami. Nas rodzice wysylali do dziadkow. I dla mnie wazne jest to, zeby miec tyle dzieci zeby na wakacje moc pojechac i na tych wakacjach moc wypoczac (czyt all inclusive albo jedzenie w knajpach). Chce zeby dzieci chodzily na dodatkowe zajecia, zebym mogla je utrzymac na studiach dziennych (oplacic mieszlanie, dac kase na zycie), wesprzec w organizacji wesela. To sa takie moje cele. Przy 3 dzieci bedziemy pewnie musieli zwiekszyc dochody zeby to osiagnac.
Jesli chodzi o organizacje to ja z 1 nic nie ogarnialam. Syf w domu, ledwo zylam. Z 2 stabilnie w pracy, dzieci ogarniete. Teraz jestem w 3 ciazy, wstaje wczesniej niz przed ciaza, otwieram firme, ogarniam dg, zawoze i odbieram dzieci, gotuje 2 obiady (mam cukrzyce wiec dla siebie osobno), regularnie chodze do fizjo, niedlugo chce dolozyc cwiczenia.
W kwestii wagi to mysle ze kwestia ulozenia sobie w glowie. Ja zajadalam emocje przez 90% swojego zycia. Do tego jadlam syf bo mowilam ze nie mam czasu. A to guzik prawda, bo pkrojenie pomidora i posmarowanie chleba hummusem nie jest wcale zajmujace czas. Ja chcialam jesc syf i to byla roznica. Jestem w 17tc i schudlam 4,4kg od poczatku ciazy a nie mialam mdlosci. Wiec to kwestia wyborow. Przed cukrzyca jak mnie dopadl nagly glod to jechalam do mc donalds. Teraz jal wychodze z domu zabieram kabanosy albo skyr do picia z bananem. I jakos sie da i wcale nie wymaga to ode mnie wysilku. Moj plan zaklada ze po 3 ciazy zrobie forme zycia
Ale tu tez wazne czy maz wspiera w tych obowiazkach. Bo jesli dzialacie we 2 (np moj maz dzis stal pol dnia przy garach zeby przygotowac mi fit sniadania) to idzie to ogarnac ale jak masz sama ogarniac to bed ciezko.
Sara, mam nadzieje ze to nie bedxlzie nietaktem z mojej strony ale czy moge zapytac na co choruje Twoja coreczka?
Katy lubi tę wiadomość
👩🏻🦰41🧔🏻39
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Rośnij maluszku

-
Katy wrote:Cześć , jakby mi ktoś jeszcze 2 lata temu powiedział,że bede myśleć o trzecim dziecku to bym go wyśmiała 🤣
A tymczasem coraz częściej nachodzą mnie takie myśli 🙈 Dlatego podczytuje ten wątek i w końcu postanowiłam się odezwać.
Ogólnie to mam dwóch synów 8 i 6 latka , pierwsze 2 lata z nimi nieźle mnie przeorały zwłaszcza psychicznie i dlatego uznałam ,że więcej dzieci nie chce ,ale na obecną chwilę sytuacja jest stabilna 🤣
W zeszłym roku zapisałam się do zaocznej szkoły dla dorosłych bo stwierdziłam ,że to w końcu czas dla mnie,ale okazuje się,że ciężko jest to łączyć z obowiązkami domowymi i pracą. Dlatego coraz częściej mam wątpliwości czy to jest to czego chce naprawdę..
Jednakże mam też sporo argumentów na nie w kwestii posiadania kolejnego dziecka i dlatego mam kilka pytań :p M.in. to że będzie spora różnica między starszymi.
Ile realnie kosztuje posiadanie trójki dzieci? 🤣 Czy da radę je utrzymać za jedną marną wypłatę i drugą trochę większa? Przy pierwszej dwójce dawaliśmy radę nawet z jednej wypłaty przez kilka lat ,ale jednak teraz starsze dzieci już generują większe wydatki 🙊
Czy konieczna jest zmiana auta czy damy radę się jakoś pomieścić w zwykłym 5- osobowym?🙊
No i to juz trochę pół żartem ,ale czy da się po trzech ciążach być szczupłą? 🤣
Pozdrawiam 🥰
Ps. Gratulacje Fermina ,ale będziesz mieć super gromadkę ❤️
O! Co za piękna niespodzianka!
Powiem Ci, że ja też mam doświadczenie małej i dużej różnicy i ta duża mnie zaskoczyła tylko pozytywnie. Bałam się jak będzie a dzieci są zachwycone bratem i nie mogę ich od niego odpędzić. Młody ma wspaniale warunki do rozwoju tylko rośnie rozpieszczony jak dziadowski bicz bo zewsząd ktoś mu chce usługiwać.
My na trójkę kupiliśmy Vana ale są auta, które mają z tyłu trzy osobne fotele a nie kanapę - takich szukacj i wtedy 3 dzieci wejdzie na pewno.
Co do kasy, to ja w tym momencie się przebranżawiam tak, że w zasadzie już nie mam dochodu i żyjemy całkiem dobrze z jednej, dobrej pensji, dzieciaki mają zajęcia dodatkowe itp. ale to już kwestia cen życia w mieście i na wsi - ja mieszkam na wsi, bez kredytu i jest na pewno taniej.
Zdążyłam zeszczuplec po 3 ciąży przed czwartą i liczę, że po tej ostatniej też się da 😅
Katy lubi tę wiadomość
2018 - 👱🏻♂️
2019 - 👱🏻♀️
2025 - 👶🏼
1cs o 4 bobasa.
15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍