Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 8 maja, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda trzymam kciuki, na pewno widoczność serduszka to kwestia kilku dni ❤️

Axana trzymam kciuki za podwojenie bety !

Jeju Sara to miałaś przygodę!
    Ja jestem z Lublina :) ale po ślubie przeprowadziłam sie w strony męża na Mazowsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 11:00

Rosalinda, Axana lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Ci nasi ślubni :D ja męża ściągnęłam do siebie z Częstochowy. (Mieszkam w okolicach Krasnegostawu) Takiego typowego mieszczucha :D
    A jak się okazało, pokochał koszenie trawy i wiejski klimat :D

BillieJean, Katy, baassiia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    👩🏻🩷10 E 👦🏻🩵9 E 👧🏻🩷7 T 👶🏻 L:
    age.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 8 maja, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rosalinda @Axana gratulacje! Nudnej i spokojnej ciąży Wam życzę! 🥰

@Sara podziwiam Cię! Jesteś silna babka! Nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych ☺️

Ja muszę się Wam trochę wyżalić. Mój mąż chyba nie chce trzeciego dziecka. Nie naciskam, wciąż pozostawiam mu przestrzeń w tym temacie, akceptuję jego decyzję. Ale czuję hm... czuję się zawiedziona. Dopuszczam myśl, że może za kilka miesięcy zmieni zdanie, absolutnie mnie to nie załamuje, że teraz, w tym momencie nie jest gotowy na kolejne dziecko. Od zawsze byliśmy zgodni w temacie, że chcemy mieć dwójkę dzieci. Jednak mnie od jakiegoś czasu korci to trzecie. Mam takie poczucie, że chciałabym zaryzykować z zajściem w ciążę im szybciej, tym lepiej. Jesteśmy coraz starsi, nie mam pewności, że w ogóle się uda. Nie chciałabym kiedyś żyć z myślą, że żałuję że nie spróbowaliśmy. No ale do tego tanga trzeba dwojga 😁 Potrzebowałam się wygadać. Dzięki!

Rosalinda, Axana lubią tę wiadomość

👩 '94 + 👦 '86 = 👧 '22 👶 '24

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 8 maja, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ah Ci nasi ślubni :D ja męża ściągnęłam do siebie z Częstochowy. (Mieszkam w okolicach Krasnegostawu) Takiego typowego mieszczucha :D
    A jak się okazało, pokochał koszenie trawy i wiejski klimat :D

O to ładne okolice, nie dziwię się że polubił :) moi dziadkowie pochodzili spod Krasnegostawu, dokładnie z Siennicy Różanej, mamy tam rodzinę.

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 8 maja, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:

@Sara podziwiam Cię! Jesteś silna babka! Nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych ☺️

Ja muszę się Wam trochę wyżalić. Mój mąż chyba nie chce trzeciego dziecka. Nie naciskam, wciąż pozostawiam mu przestrzeń w tym temacie, akceptuję jego decyzję. Ale czuję hm... czuję się zawiedziona. Dopuszczam myśl, że może za kilka miesięcy zmieni zdanie, absolutnie mnie to nie załamuje, że teraz, w tym momencie nie jest gotowy na kolejne dziecko. Od zawsze byliśmy zgodni w temacie, że chcemy mieć dwójkę dzieci. Jednak mnie od jakiegoś czasu korci to trzecie. Mam takie poczucie, że chciałabym zaryzykować z zajściem w ciążę im szybciej, tym lepiej. Jesteśmy coraz starsi, nie mam pewności, że w ogóle się uda. Nie chciałabym kiedyś żyć z myślą, że żałuję że nie spróbowaliśmy. No ale do tego tanga trzeba dwojga 😁 Potrzebowałam się wygadać. Dzięki!
    U nas też tak było! Jak się poznaliśmy i rozmawialiśmy o dzieciach to mąż chciał 1-2, ja 2-3, więc przez długi czas myślałam, że będziemy mieli dwoje. Mimo wszystko ta myśl o trzecim nie dawała mi spokoju, miałam wrażenie, że jeśli się nie zdecyduję to będę żałować. Pogadałam z mężem i był na nie. Też mi było z tym ciężko, wracałam do tematu co jakiś czas, aż w końcu stwierdził, że jest w takim wieku, że w sumie jak nie teraz to już wcale i zaczęliśmy starania, a teraz czekamy na tego brzdąca 😉 Także nie poddawaj się wracaj do tematu, trzymam kciuki! 😍

BillieJean, Katy, karola_b lubią tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 8 maja, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Trzymam kciuki! Ja dzisiaj powtórzyłam betę.
    W środę była 61,27 i prog 20,82.
    Dziękuję i kciuki również za Ciebie 😁

Axana lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Axana Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:

Kochana. Ja cierpliwie czekałam pezez chyba 4 lata. Wtedy pierwszy raz jawnie.powiedziałam,.że chciałabym trzecie. On nie chciał. Co jakiś czas wracałam do tematu. W święta powiedział, że dopuszcza taką myśl i możliwość, ale dopiero w kwietniu w sumie podjął decyzję na tak.
    Ja juz przechodziłam swego rodzaju żałobę, bo czułam głęboko w sobie, że mamy w życiu i sercu miejsce na jeszcze jedno dziecko.

karola_b, baassiia lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mój też niby chciał a ostatnio jakieś wątpliwości go naszły, że nie mamy swojego lokum (wynajmujemy) a on by chciał mieć 3 dziecko na swoim już … a sytuacja jest dość skomplikowana, bo mąż dziedziczy po babci dom, ale dopiero jak babcia odejdzie z tego świata … nikt jej tego nie życzy wiadomo, ale no narazie jest jak jest a mąż ma duże plany co do przebudowy tego domu, mi ten plan też pasuje bo dom jest piękny, drewniana chata itd więc nie myślimy o kupnie czegoś innego czy budowie. Więc u nas też narazie nie wiadomo co 😅

Życzę Ci żebyście się dogadali i spełniło się Twoje pragnienie kolejnego 👶

karola_b lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    O to ładne okolice, nie dziwię się że polubił :) moi dziadkowie pochodzili spod Krasnegostawu, dokładnie z Siennicy Różanej, mamy tam rodzinę.
    Ja tam właśnie mieszkam 🙉🙉🙉

Karola podzielam zdanie BillieJean. Odgrzewaj temat co jakiś czas i może się z tym oswoi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 17:42

BillieJean, karola_b lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 8 maja, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja tam właśnie mieszkam 🙉🙉🙉

Karola podzielam zdanie BillieJean. Odgrzewaj temat co jakiś czas i może się z tym oswoi :)

Haha coś Ty! Ale świat jest mały :o okaże się, że pewnie mamy trochę wspólnych znajomych 😁

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Haha coś Ty! Ale świat jest mały :o okaże się, że pewnie mamy trochę wspólnych znajomych 😁

Zwłaszcza, że jesteśmy z jednego rocznika 🫣

BillieJean lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 maja, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, masz assistance? Znam takie akcje, przyjemnosc jazdy starymi samochodami. Ostatnio pod kosciołem gośc kreci i kreci. Mowie mezowi wez mu pomoz, przeciez wiesz jak to jest ;)

BillieJean mezczyzni tak maja. U nas bylo podobnie, pierwsze dziecko na wynajmie, drugie w.swoim mieszkaniu ale jak podrosli to na tyvh 63m2 bylo nam juz ciasno i maz powiedzial ze 3 dopiero w wiekszym metrazu. Kupilismy dom i czekamy w koncu, choc dom byl dobierany raczej pod wygodne zycie dla rodziny 2+2. Na szczescie dwojka mlodszych dzieci to dziewcxynki wiec nam to rozwiazalo troche problemy :)

U nas z 3 było podobnie, maz tez czul sie spelniony z 2 dzieci, a teraz jak jestem w ciazy to zaczal wspominac o 4. Ale to juz musi druga zone znalezc bo ja juz mam dosc. Gdyby to on rodzil to no problemo, ale mnie ciaza dojezdza psychicznie, cukrzyca dojezdza mnie fizycznie i ja juz zamykam fabryke, chyba ze mi cos siadzie na mozg. Juz mu powiedzialam, ze moze sie umawiac na wazektomię :P

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g

Insulina nocna 12j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 9 maja, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Sara, masz assistance? Znam takie akcje, przyjemnosc jazdy starymi samochodami. Ostatnio pod kosciołem gośc kreci i kreci. Mowie mezowi wez mu pomoz, przeciez wiesz jak to jest ;)

BillieJean mezczyzni tak maja. U nas bylo podobnie, pierwsze dziecko na wynajmie, drugie w.swoim mieszkaniu ale jak podrosli to na tyvh 63m2 bylo nam juz ciasno i maz powiedzial ze 3 dopiero w wiekszym metrazu. Kupilismy dom i czekamy w koncu, choc dom byl dobierany raczej pod wygodne zycie dla rodziny 2+2. Na szczescie dwojka mlodszych dzieci to dziewcxynki wiec nam to rozwiazalo troche problemy :)

U nas z 3 było podobnie, maz tez czul sie spelniony z 2 dzieci, a teraz jak jestem w ciazy to zaczal wspominac o 4. Ale to juz musi druga zone znalezc bo ja juz mam dosc. Gdyby to on rodzil to no problemo, ale mnie ciaza dojezdza psychicznie, cukrzyca dojezdza mnie fizycznie i ja juz zamykam fabryke, chyba ze mi cos siadzie na mozg. Juz mu powiedzialam, ze moze sie umawiac na wazektomię :P
    Ja w tej ciąży czuję się tak okropnie, że już wystarczy 😅 Pierwsza ciąża też była ciężka, ale teraz normalnie masakra - mdłości przez całe dnie, raz mniej raz bardziej, ale ciągle je czuję, zmęczenie byle czym, senność, normalnie jestem nie do życia...

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 9 maja, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda współczuje tych mdłości, a jeszcze na pokładzie dwójka i weź to ogarnij 😵podziwiam !

Ounai a my mieszkamy z dwójka dzieci i kotem na 43 m, 3 piętro bez windy i nie zanosi się na żadne zmiany w najbliższym czasie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:18

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 maja, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Rosalinda współczuje tych mdłości, a jeszcze na pokładzie dwójka i weź to ogarnij 😵podziwiam !

Ounai a my mieszkamy z dwójka dzieci i kotem na 43 m, 3 piętro bez windy i nie zanosi się na żadne zmiany w najbliższym czasie 😅
    O matko, współczuję. My tak mieszkaliśny z jednym, na wynajmie i straszbie ciasno było. No ale mój mąż wychował sie na 38m2 i zyje.

Rosalinda, oby mdlosci jak najszybciej przeszly. Ja tez bylam taka senna w 1 trym. Cale szczescie nie mam przeciwskazan medycznych do aktywnosci wiec nadganiam teraz, ale prania to mi sie tyle uzbieralo po tym 1 trym ze dopiero teraz sie odkopałam a jestem 20+1

👩🏻‍🦰41🧔🏻39

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

23.04 19+0 251g
    13.05 20+5 379g

Insulina nocna 12j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:

Dzięki! No właśnie pierwsza ciąża to luksus, potem jak już są już małe łobuziaki i złe samopoczucie w ciąży to nie ma lekko 🙈 W tygodniu chodzą do żłobka i przedszkola, gorzej w weekend 😄 Na szczęście mają takie momenty, że bawią się razem 😄

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    O matko, współczuję. My tak mieszkaliśny z jednym, na wynajmie i straszbie ciasno było. No ale mój mąż wychował sie na 38m2 i zyje.

Rosalinda, oby mdlosci jak najszybciej przeszly. Ja tez bylam taka senna w 1 trym. Cale szczescie nie mam przeciwskazan medycznych do aktywnosci wiec nadganiam teraz, ale prania to mi sie tyle uzbieralo po tym 1 trym ze dopiero teraz sie odkopałam a jestem 20+1
    Oby! Ja to aż się boję ile będę miała do nadrobienia - odkurzę i muszę usiąść bo nie dam rady, dzisiaj składałam pranie (na siedząco) i też nie wszystko się udało złożyć i pozanosić. Normalnie masakra 🙈

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai tak, mam AC. Laweta zabrała auto do wskazanego warsztatu i elo 😃
    Teoretycznie mogłabym ryzykować i wracać bo po odpaleniu wszystko działało ale wolałam nie ryzykować bo doszło do jakiegoś zwarcia i w trakcie jazdy najpewniej by znowu coś szwankowało. Gorzej jak zblokuje kierownicę na ekspresówce przy zmianie pasa 🤡

Pierwszy raz w życiu mi się zdarzyło, żeby mi auto tak nawaliło 🫣 a jeżdżę setki km od domu 🫣

Więc już syn ma zapowiedzianą wyprawę życia - pociągiem :D nigdy nie jechał.

Także luz, poradzimy sobie :) z resztą, ja sobie zawsze poradzę w każdej sytuacji 🙈

Póki co koczujemy w szpitalu i do wypisu dalej niż bliżej.

Ounai lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 maja, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi raz zabrakło 1km żeby zjechać do mamy samochodem. Padł alternator a mocy zabrakło na środku Zakopianki. Bieda na maksa, 4h czekałam w zimie na lawete. Od tesciowej 300km tez juz wracalismy autem zastepczym. Najlepsze, ze chcieli nam zamiast naszej 7-mioosobowki jakies badziewie 4-osobowe dac. Powiedzialam im zeby sobie jaj nie robili, bo ledwo tam foteliki upchne a gdzie bagaze. Dali Kia Sportage, niewiele to zmienilo haha
    A pociagiem tez wracalismy juz z turnieju szachowego, dzieci zachwycone.
    Ja to Cie rozumiem, tez zawsze dzialam jak cos sie dzieje. Jestem bardzo niezalezna. Nie ma takich sytuacji ktore by sprawily ze bede siedziec i plakac nad losem. Ale w zamian lubie pomarudzic i ponarzekac (robie ale narzekam :P).

W igole to u nas ciezki tydzien. Kolejny. A zeby mi sa latwo nie bylo pochorowalam sie. Mialam isc na jakis wyklad poloznej ale odwolalam bo nie chce zarazac.

Za to w weekend skrecilismy komode dla Marysi
    20260510-115819.jpg

Corka juz nawet poukladala w niej ubranka. Kazala ki wszystkie metki poodcinac. W tym tygodniu nie mam sił ale w weekend chyba pojade do piwnicy po najmniejsze rozmiary i poszukam koszul do karmienia.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

23.04 19+0 251g
    13.05 20+5 379g

Insulina nocna 12j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 12 maja, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai życzę szybkiego powrotu do zdrowia !

Piękna komoda :)
    Hah moja córka też każe mi wycinać metki z ciuchów, z ubranek brata też próbowała żeby go nie drapalo, ale bym się nie połapała w rozmiarach chyba 😅

Sara wróciliście do domu pociągiem?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 09:46

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ