Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Marti126 Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    w pt przyszedł okres, szybciej niż myślałam, że będzie, więc chyba owulacja była też wcześniej, a starania po owulacji prawdopodobnie. Nowy cykl zaczynam, a koło 30kwoetni wychodzi owulka.
    U mnie (jeśli się uda) będzie spora różnica wieku. Córka ma obecnie 10l a syn 8.5l... Oboje byli problematyczni - córka zdrowotnie a syn jest mega reaktywnym i aktywnym dzieckiem, jest na obserwacji w poradni psychologiczno - pedagogicznej, ale nic konkretnego mu nie zdiagnozowali. Ogólnie nadrabia cwaniactwem 🤣 więc radzi sobie w nauka itd ale jest ta wrodzona nadruchliwosc. Z każdym rokiem jest duzo lepiej, ale jako bobas był straaaaasznie rozdarty na wszystko 😵‍💫 miałam mega traumę po pierwszych 4l, potem wróciłam do pracy i w sumie szybko też jakieś awanse itd, więc człowiek wpadł w taki wir i zleciało. Teraz dopadło mnie trochę wypalenie zawodowe, a poza tym ostatnia szansa na bobasa bo końcem roku będzie już 39. Nie mam pojęcia czy cokolwiek z tego wyjdzie naturalnie, czy może już wiek nie taki. W poprzednie ciążę zaszłam szybko, ale wiadomo to było lata temu.
    Pocieszę Cię- myślałam dokladnie tak samo jak ty, w poprzednie 3 ciążę zaszłam od razu ale moje najmłodsze dziecko skończy w maju 10 lat a ja w październiku kończę 40... myślałam zatem ze zajście w 4 ciąże nie bedzie takie łatwe ze względu na wiek (poza tym mam tylko jeden jajnik po operacji gin 17lat temu).
    Pozytywnie sie zaskoczyłam gdy okazało się ze wystarczył dosłownie jeden cykl i jestem w kolejnej ciąży 😊
    Jak widac zatem wiek niczego nie przekreśla, urodze majac 40 lat i 2mce :)
    3mam kciuki za twoje staranka

BillieJean, baassiia lubią tę wiadomość

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka
    31.12.26- w oczekiwaniu na maleństwo numer 4❤️

4w+4days BHCG 1564.4
    Progesteron 57.7- 3weeks+5 days
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Gratulacje ! Ale cudnie !

Tak coś czułam, że będzie Dziewczynka : ) fajnie, niech zdrowo rośnie Malutka. Czy już myśleliście nad imieniem ? Oczywiście nie musisz nam go zdradzać
    Na razie w topce jest Maria. Dzieciom się tak spodobało, że chyba już się nie dadzą przekonać. U nas wszystkie dzieci mają pierwsze imię z Nowego Testamentu, a drugie po kimś nam bardzo bliskim zmarłym. Usiłowałam przekonać rodzinę do Judyty ale nie chcą dać się złamać :P Oni chcą Marysię i koniec ;)

BillieJean, baassiia, Katy lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna 2j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - piękna tradycja! Marysia to piękne imię

Marti - gratulacje :) super, że udało się za pierwszym razem

A u mnie wykres tak płaski, a już 20 dzień cyklu, że chyba nie ma co się łudzić że owulacja nastąpi .. karmienie piersią chyba hamuje ten proces mocno

Marti126 lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziś temperatura wyskoczyła w kosmos 😅, ciekawe jak to dalej będzie wyglądać.

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, choc jest dosc popularne a ja nie jestem fanka nadawania popularnych imion dzieciom. Probowalam przepchnac Lidię, ale coś nie idzie. Czuję, że ta Maryśka nam zostanie ;)

BillieJean lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna 2j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti126 wrote:
    Pocieszę Cię- myślałam dokladnie tak samo jak ty, w poprzednie 3 ciążę zaszłam od razu ale moje najmłodsze dziecko skończy w maju 10 lat a ja w październiku kończę 40... myślałam zatem ze zajście w 4 ciąże nie bedzie takie łatwe ze względu na wiek (poza tym mam tylko jeden jajnik po operacji gin 17lat temu).
    Pozytywnie sie zaskoczyłam gdy okazało się ze wystarczył dosłownie jeden cykl i jestem w kolejnej ciąży 😊
    Jak widac zatem wiek niczego nie przekreśla, urodze majac 40 lat i 2mce :)
    3mam kciuki za twoje staranka
    Super gratulacje!!! Po cichu mam tez taką nadzieje, tzn że takie podstawowe anatomiczne funkcje działają ok, skoro szybko zachodziłam w poprzednie ciążę. Jedyne co to mogą wpływać zmiany hormonalne i jakośc komórek które zostały.

Od dzisiaj zaczynają sie dni teoretycznie płodne, choć owulka na 30 wychodzi, także zaczynamy starania pomału.

Trzymam też za wszystkich kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 08:26

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaasiia trzymam kciuki żeby się udało :)

My w tym miesiącu nie postaraliśmy się ze staraniami zabardzo więc nawet jeśli ta owulka nastąpiła to nie sądzę że się udało z resztą chciałam głównie zaobserwować tą owulację czy w ogóle do niej dochodzi.

Nastawiam się na przyszłe cykle, zawsze chciałam urodzić dziecko w maju, może dlatego, ze sama mam urodziny w tym miesiącu, zobaczymy, to się da zrobić 😁

baassiia lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸

Oo,ale super , gratulacje 🥰

My z kolei mamy wszyscy imiona na K, a już mi się wyczerpały, te które mi się podobają 🤣

Ounai lubi tę wiadomość

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai gratuluję córeczki ♥️♥️♥️
    Tę Lidkę to sobie odpuść 🤣 ja w ciąży czytałam masę o imieniu w perspektywie temperamentu i mi się kuźwa sprawdziło. Mam taką zołzę na chacie, że po raz pierwszy w życiu odliczam aż dziecko pójdzie do placówki 🤯🤣
    Jest takie babsko rozdarte i charakterne 🫣
    Ja lubię krótkie imiona, dwusylabowe. Zwłaszcza że nazwisko mamy "dziwne". 2-ka starszych rodziła się w Norwegii i w tamtej chwili byłam pewna, że w Norwegii zostanę na zawsze więc zależało mi na imionach, które mają identyczną wymowę i pisownię po polsku i norwesku więc jest Emma i Emil. A potem Tola i Lidia :D
    W mojej topce jest jeszcze Roma, Alina, Olaf i Olgierd :D

My po weekendzie w Częstochowie. 1100 km w 1,5 dnia dało mi się we znaki. Ale było naprawdę super 🤩 Tolka jak gwiazda zebrała masę prezentów, wszyscy się z nią witali. Ja strzeliłam wywiad do śląskiej tv, gazety, radia 🤡 tak z łapanki mnie wzięli. Naprawdę super weekend ale bardzo intensywny. Wczoraj kolejna wycieczka - okulista i nowe okulary Tolki.
    Brakuje mi czasu żeby na dupie siąść. Od lekarza do lekarza, ilość zajęć pozalekcyjnych moich dzieci prosi się o zamontowanie mi koguta "taxi" na dachu. A od czerwca dojdzie jeszcze moja rehabilitacja 🤡

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    👩🏻🩷10 E 👦🏻🩵9 E 👧🏻🩷7 T 👶🏻 L:
    age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara bardzo Cię podziwiam, jesteś niesamowita, tyle spraw ogarniać. Zrobiłyście z Tolą niezłą trasę w ten weekend ale cieszę się, że było fajnie. Może będzie wywiad z Tobą gdzieś w sieci, chętnie przeczytam/obejrzę :). Dobrze, że będziesz mieć rehabilitację, to na pewno pomoże.

U mnie cykl na bank bezowulacyjny, ten skok to był jakiś nagły wy-skok xd pewnie spowodowany zastojem pokarmu, nagle mi się zrobił po roku karmienia 😬

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean jest akurat na stronie telewizji "orion Częstochowa" i ogólnie masa materiału w sieci pod hasłami Freedom Riders Częstochowa/ uśmiech dla Toli.

Dziś byłam z Tolką z kolei na spotkaniu w poradni Psychologiczno Pedagogicznej i udało nam się odroczyć jej szkole podstawową o rok ❤️
    Kamień z serca.

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze , że się udało z tym odroczeniem, bo chyba przedszkole macie fajne i dla Toli to już znane miejsce i terapia itd ? To na rok spokój ?

Sara widziałam materiał z Tobą z tego pikniku motocyklowego dla Toli, jesteś piękną kobietą a Tola już jaka duża dziewczynka, prześliczna ! Milo było Was w końcu zobaczyć chociaż na ekranie. Dużo dobra dla Waszej Rodziny!

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jestem bardzo zadowolona z przedszkola no i właśnie najważniejsze - Tola źle znosi takie zmiany a ma bardzo bliską relacje z wychowawczynią i ciężko byłoby zmienić placówkę. W przyszłym roku mogę jeszcze raz odroczyć i pójdzie do szkoły specjalnej w wieku 9 lat.

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
‹‹ 192 193 194 195 196
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ