Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, rzadko się odzywam, choć codziennie śledzę wątek miesięczny i tutaj co piszecie. Jakoś tak nie umiem się wbić w to wszystko, każdemu odpowiedzieć, pamiętać co pisał wcześniej, a już tym bardziej jak mija więcej czasu 😅
🦋 Gratuluję nowych ciąż! Wspaniale było to czytać i widzieć wasze piękne przyrosty i kreski! Oby to były najnudniejsze ciąże jakie tylko można sobie wyobrazić 🍀
BillieJean, nie wiem czemu, ale zauważyłam już kilka Twoich wpisów w godzinach 11:11, 22:22, ja jestem trochę delulu i zwracam na to uwagę 🙈
Przy okazji chciałam się was trochę poradzić. Mam dziś 52dc, nie miałam tak długiego od kiedy dostałam miesiączkę po porodzie, nawet jak karmiłam znacznie więcej piersią. Nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację, ale dni płodne miałam jakoś 36-40dc (po ogromnej ilości śluzu płodnego określam i innych objawach, które mam zazwyczaj na owulację). Znów miałam 3 oszukańce z cieniem cienia w 48dc, a w 49dc beta ujemna i progesteron 19,8 (jeżeli to ważne, to w moim labie norma dla nieciężarnych do 14 z kawałkiem). I w sumie sama nie wiem czego oczekuje, ale już kolejny raz mnie wykiwały testy i nawet nie chodzi o doszukiwanie się kreski, ale też denerwuje mnie ten brak 🐒. Nie czuję się ani ciążowo, ani okresowo. Ale czy ten prog potwierdza owulację? Czuję się taka głupia w tym wszystkim 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 17:39
🙆🏼♀️ 30l.
👧🏼 08.2022 (1cs)
👧🏼 02.2025 (1cs)
🪫 Hashimoto, PCOS, IO -
BillieJean, jeszcze co do później owulacji, moja starsza córka jest z takiej owulacji, ja dodatkowo mam późne zagnieżdżenia. W obu ciążach testy jakotakie wychodziły mi ok 13/14 dpo, następnego dnia miałam betę 100 w pierwszej ciąży, w drugiej ze względu na pracę i wyjazdy nie miałam jak zrobić bety od razu, a te 3/4 dni wcześniej miałam negatywne testy. W pierwszej ciąży myślałam, że idę w równo 6tc, a się okazało, że tam mała kropka i nie wiadomo czy to ciąża, choć szyjka wskazywała na ciążę. Okazało się, że 2 tygodnie roznicy było między OM a USG. I tak jak 2 kreski zobaczyłam 1 grudnia, 16 grudnia (to było 6+1, a z OM 8+1) i wciąż nie było zarodka, tylko pęcherzyk z żółtkowym, to zarodek z serduszkiem dopiero 30 grudnia
BillieJean lubi tę wiadomość
🙆🏼♀️ 30l.
👧🏼 08.2022 (1cs)
👧🏼 02.2025 (1cs)
🪫 Hashimoto, PCOS, IO -
Aiina wrote:Cześć dziewczyny, rzadko się odzywam, choć codziennie śledzę wątek miesięczny i tutaj co piszecie. Jakoś tak nie umiem się wbić w to wszystko, każdemu odpowiedzieć, pamiętać co pisał wcześniej, a już tym bardziej jak mija więcej czasu 😅
🦋 Gratuluję nowych ciąż! Wspaniale było to czytać i widzieć wasze piękne przyrosty i kreski! Oby to były najnudniejsze ciąże jakie tylko można sobie wyobrazić 🍀
BillieJean, nie wiem czemu, ale zauważyłam już kilka Twoich wpisów w godzinach 11:11, 22:22, ja jestem trochę delulu i zwracam na to uwagę 🙈
Przy okazji chciałam się was trochę poradzić. Mam dziś 52dc, nie miałam tak długiego od kiedy dostałam miesiączkę po porodzie, nawet jak karmiłam znacznie więcej piersią. Nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację, ale dni płodne miałam jakoś 36-40dc (po ogromnej ilości śluzu płodnego określam i innych objawach, które mam zazwyczaj na owulację). Znów miałam 3 oszukańce z cieniem cienia w 48dc, a w 49dc beta ujemna i progesteron 19,8 (jeżeli to ważne, to w moim labie norma dla nieciężarnych do 14 z kawałkiem). I w sumie sama nie wiem czego oczekuje, ale już kolejny raz mnie wykiwały testy i nawet nie chodzi o doszukiwanie się kreski, ale też denerwuje mnie ten brak 🐒. Nie czuję się ani ciążowo, ani okresowo. Ale czy ten prog potwierdza owulację? Czuję się taka głupia w tym wszystkim 🙈
Śluz płodny i progesteron mogą wskazywać że owulacja była
Karmisz jeszcze ? Przy karmieniu te cykle to czasem jest jakieś szaleństwo, też miałam podobnie długie czasami. Nie wiem czy można coś na to poradzić, jeśli bardzo Cię to martwi poradź się lekarza. A może zrób jeszcze jeden test? Ja też myślałam, że już żadnej owulacji nie będzie, ba nawet mierzyłam temperaturę w tym cyklu i też mi to zbyt dużo nie rozjasnilo… koniec końców bardzo się zaskoczyłam 😁
Delulu jakie to fajne słowo ! To ja też chyba taka jestem bo lubie jak mi się zdarzy taka równa godzinę ujrzeć 😁
Trzymam za Ciebie kciuki !
Aiina lubi tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
🧑🧑🧒🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
Maj 2026 ⏸️ 🙏 -
Aiina wrote:BillieJean, jeszcze co do później owulacji, moja starsza córka jest z takiej owulacji, ja dodatkowo mam późne zagnieżdżenia. W obu ciążach testy jakotakie wychodziły mi ok 13/14 dpo, następnego dnia miałam betę 100 w pierwszej ciąży, w drugiej ze względu na pracę i wyjazdy nie miałam jak zrobić bety od razu, a te 3/4 dni wcześniej miałam negatywne testy. W pierwszej ciąży myślałam, że idę w równo 6tc, a się okazało, że tam mała kropka i nie wiadomo czy to ciąża, choć szyjka wskazywała na ciążę. Okazało się, że 2 tygodnie roznicy było między OM a USG. I tak jak 2 kreski zobaczyłam 1 grudnia, 16 grudnia (to było 6+1, a z OM 8+1) i wciąż nie było zarodka, tylko pęcherzyk z żółtkowym, to zarodek z serduszkiem dopiero 30 grudnia
Dodajesz nadziei,
Ciekawe kiedy ja ujrzę serduszko,
W ogóle to mamy dzieci w jednym wieku
Aiina lubi tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
Maj 2026 ⏸️ 🙏 -
Karmie wciąż, to mój pierwszy taki długi cykl od kiedy wróciły miesiączki. Może za wcześnie poszłam to wszystko zrobić, ale to przez te testy 🙈. Na dniach się to rozwiąże samo. Poczekam jeszcze do 54dc, bo wtedy nawet jeżeli owulacja była 40dc to już będzie 14dpo i powinno się coś zadziać, a jak nie, to będę testować. Zresztą my wciąż w „zawieszeniu” czyli ani się nie staramy, ani się nie zabezpieczamy, bo stosunek przerywany to nie zabezpieczenie. Jakoś tak mnie ostudziła ta beta, wiec uznałam, że poczekam grzecznie na koniec cyklu i tyle 😩👀
Też je lubię, jedno z niewielu, które jest teraz „w modzie” 😁
Dzięki, ja za was (bo to już dwupak!) też 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 19:01
🙆🏼♀️ 30l.
👧🏼 08.2022 (1cs)
👧🏼 02.2025 (1cs)
🪫 Hashimoto, PCOS, IO -
BillieJean wrote:Dodajesz nadziei,
Ciekawe kiedy ja ujrzę serduszko,
W ogóle to mamy dzieci w jednym wieku
Jestem przykładem, że czasem serduszko jest faktycznie dość późno i u mnie nawet pójście w 6tc nie gwarantowało, że coś ujrzę. Z drugą córką zobaczyłam serduszko w 7+3, w 5+4 nie było nawet zarodka.
Taaak! Zauważyłam, może to też jakiś znak dla mnie 🙈👀
🙆🏼♀️ 30l.
👧🏼 08.2022 (1cs)
👧🏼 02.2025 (1cs)
🪫 Hashimoto, PCOS, IO -
Przy takich wartościach to naprawdę dobry wynik. Pęcherzyk jest na swoim miejscu - to najważniejsze. Jakiej jest wielkości?
-
GS 8,8mm dopisek że to jest poza tabelami biometrycznymi cokolwiek to oznaczaedka85 wrote:Przy takich wartościach to naprawdę dobry wynik. Pęcherzyk jest na swoim miejscu - to najważniejsze. Jakiej jest wielkości?Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
Maj 2026 ⏸️ 🙏 -