Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem zbiorczo...
    Takie terminy na NFZ bo Tola wymaga leczenia zębów w pełnej narkozie i nie da się tego zrobić w pierwszej lepszej placówce (ma też chore serce, skazę krwotoczną więc potrzebne całe zaplecze anestezjologiczne itd itd). W naszym województwie zajmuje się tym tylko jedna placówka, która typowo leczy zęby dzieci chorych tak jak Tola.
    Czy jej dokuczają? 1 jest do wyrwania, czarny od próchnicy. Prawdopodobnie w normalnych warunkach bolałby ją bardzo ale Tola ma bardzo mocno zaburzone czucie głębokie i nie odczuwa bólu. Miała wyleczone zęby trochę ponad rok temu i w tej chwili, ma ich do leczenia ok 10. Niestety u dzieci z jej diagnozą zęby psują się potwornie. Choć to chyba delikatnie mówiąc 🫩
    Ale Tola nie czuje bólu tak jak zdrowy człowiek więc nie cierpi. Choć tyle

@BiliieJean
    Emil w wieku 6 lat nagle, któregoś pięknego poranka wstał rano i przyszedł do mnie mówiąc że widzi podwójnie... Oko mu odjechało i w ciągu nocy dostał zeza rozbieżnego.
    Oczywiście po 3 dniach miał rezonans mózgu, który nie wykazał nic neurologicznego związanego z zezem. Leczymy się okulistyczne, ćwiczymy to oko ale zez się powiększa. W środę mamy wizytę i na pewno dostanie nowe okulary ale jak konsultowałam się przy okazji wizyty Tolki to Pani dr mówiła że już będziemy kierować na operację bo po 3 latach terapii powinny być postępy a nie ma. Więc operacja zeza to konieczność.

Ale wasze ciąże lecą 😱😱 obłęd! Imiona powybierane? :D

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    👩🏻🩷10 E 👦🏻🩵9 E 👧🏻🩷7 T 👶🏻 L:
    age.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Odpowiem zbiorczo...
    Takie terminy na NFZ bo Tola wymaga leczenia zębów w pełnej narkozie i nie da się tego zrobić w pierwszej lepszej placówce (ma też chore serce, skazę krwotoczną więc potrzebne całe zaplecze anestezjologiczne itd itd). W naszym województwie zajmuje się tym tylko jedna placówka, która typowo leczy zęby dzieci chorych tak jak Tola.
    Czy jej dokuczają? 1 jest do wyrwania, czarny od próchnicy. Prawdopodobnie w normalnych warunkach bolałby ją bardzo ale Tola ma bardzo mocno zaburzone czucie głębokie i nie odczuwa bólu. Miała wyleczone zęby trochę ponad rok temu i w tej chwili, ma ich do leczenia ok 10. Niestety u dzieci z jej diagnozą zęby psują się potwornie. Choć to chyba delikatnie mówiąc 🫩
    Ale Tola nie czuje bólu tak jak zdrowy człowiek więc nie cierpi. Choć tyle

@BiliieJean
    Emil w wieku 6 lat nagle, któregoś pięknego poranka wstał rano i przyszedł do mnie mówiąc że widzi podwójnie... Oko mu odjechało i w ciągu nocy dostał zeza rozbieżnego.
    Oczywiście po 3 dniach miał rezonans mózgu, który nie wykazał nic neurologicznego związanego z zezem. Leczymy się okulistyczne, ćwiczymy to oko ale zez się powiększa. W środę mamy wizytę i na pewno dostanie nowe okulary ale jak konsultowałam się przy okazji wizyty Tolki to Pani dr mówiła że już będziemy kierować na operację bo po 3 latach terapii powinny być postępy a nie ma. Więc operacja zeza to konieczność.

Ale wasze ciąże lecą 😱😱 obłęd! Imiona powybierane? :D
    Moja siostra miała operację zeza (rozbieżnego) jak miała 4 latka. Wszystko dobrze, bez powikłań, a to już prawie 25 lat temu, teraz medycyna jeszcze bardziej poszła do przodu 🙂

Co do imion to wstępnie mamy wybrane - Alicja lub Adaś 😊

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emil po wizycie... Obydwa oczka trzeba operować. Jutro będę umawiała kwalifikacyjną wizytę w Krakowie i będziemy czekać.
    Co się jednak okazało ... Do tej pory oprócz zeza praktycznie nie miał wady refrakcji (ledwo -0,5 na jednym oku) a dziś w badaniu... -2,5 na obydwu.
    Mi jest tak przykro strasznie, jak to dziecko musiało się męczyć 🥹 ale on już taki jest, że on się nie skarży, wiedział że będzie miał wizytę i czekał cierpliwie 😱

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    👩🏻🩷10 E 👦🏻🩵9 E 👧🏻🩷7 T 👶🏻 L:
    age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój synek to dzielny chłopak, z resztą wszystkie Twoje dzieci są twardzielami, to chyba po Tobie :) trzymam kciuki żeby kwalifikacja odbyła się szybko.

A o imionach ja nie zdążyłam jeszcze nawet pomyśleć 😜

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Sara az mi sie go żal zrobiło. Biedactwo. Musisz z nim pogadać, żeby Ci o takich rzeczach mówił od razu.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g

Insulina nocna 12j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, nie wiem czy logistycznie Wam jest po drodze, ale polecam Ceglana w Katowicach, jesli chodzi o okulistyke. Moja starsza miala tam badania i zabiegi.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 198 199 200 201 202
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ