Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Odpowiem zbiorczo...
Takie terminy na NFZ bo Tola wymaga leczenia zębów w pełnej narkozie i nie da się tego zrobić w pierwszej lepszej placówce (ma też chore serce, skazę krwotoczną więc potrzebne całe zaplecze anestezjologiczne itd itd). W naszym województwie zajmuje się tym tylko jedna placówka, która typowo leczy zęby dzieci chorych tak jak Tola.
Czy jej dokuczają? 1 jest do wyrwania, czarny od próchnicy. Prawdopodobnie w normalnych warunkach bolałby ją bardzo ale Tola ma bardzo mocno zaburzone czucie głębokie i nie odczuwa bólu. Miała wyleczone zęby trochę ponad rok temu i w tej chwili, ma ich do leczenia ok 10. Niestety u dzieci z jej diagnozą zęby psują się potwornie. Choć to chyba delikatnie mówiąc
Ale Tola nie czuje bólu tak jak zdrowy człowiek więc nie cierpi. Choć tyle
@BiliieJean
Emil w wieku 6 lat nagle, któregoś pięknego poranka wstał rano i przyszedł do mnie mówiąc że widzi podwójnie... Oko mu odjechało i w ciągu nocy dostał zeza rozbieżnego.
Oczywiście po 3 dniach miał rezonans mózgu, który nie wykazał nic neurologicznego związanego z zezem. Leczymy się okulistyczne, ćwiczymy to oko ale zez się powiększa. W środę mamy wizytę i na pewno dostanie nowe okulary ale jak konsultowałam się przy okazji wizyty Tolki to Pani dr mówiła że już będziemy kierować na operację bo po 3 latach terapii powinny być postępy a nie ma. Więc operacja zeza to konieczność.
Ale wasze ciąże lecą 😱😱 obłęd! Imiona powybierane?
-
Moja siostra miała operację zeza (rozbieżnego) jak miała 4 latka. Wszystko dobrze, bez powikłań, a to już prawie 25 lat temu, teraz medycyna jeszcze bardziej poszła do przodu 🙂Sara30 wrote:Odpowiem zbiorczo...
Takie terminy na NFZ bo Tola wymaga leczenia zębów w pełnej narkozie i nie da się tego zrobić w pierwszej lepszej placówce (ma też chore serce, skazę krwotoczną więc potrzebne całe zaplecze anestezjologiczne itd itd). W naszym województwie zajmuje się tym tylko jedna placówka, która typowo leczy zęby dzieci chorych tak jak Tola.
Czy jej dokuczają? 1 jest do wyrwania, czarny od próchnicy. Prawdopodobnie w normalnych warunkach bolałby ją bardzo ale Tola ma bardzo mocno zaburzone czucie głębokie i nie odczuwa bólu. Miała wyleczone zęby trochę ponad rok temu i w tej chwili, ma ich do leczenia ok 10. Niestety u dzieci z jej diagnozą zęby psują się potwornie. Choć to chyba delikatnie mówiąc
Ale Tola nie czuje bólu tak jak zdrowy człowiek więc nie cierpi. Choć tyle
@BiliieJean
Emil w wieku 6 lat nagle, któregoś pięknego poranka wstał rano i przyszedł do mnie mówiąc że widzi podwójnie... Oko mu odjechało i w ciągu nocy dostał zeza rozbieżnego.
Oczywiście po 3 dniach miał rezonans mózgu, który nie wykazał nic neurologicznego związanego z zezem. Leczymy się okulistyczne, ćwiczymy to oko ale zez się powiększa. W środę mamy wizytę i na pewno dostanie nowe okulary ale jak konsultowałam się przy okazji wizyty Tolki to Pani dr mówiła że już będziemy kierować na operację bo po 3 latach terapii powinny być postępy a nie ma. Więc operacja zeza to konieczność.
Ale wasze ciąże lecą 😱😱 obłęd! Imiona powybierane?
Co do imion to wstępnie mamy wybrane - Alicja lub Adaś 😊🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Emil po wizycie... Obydwa oczka trzeba operować. Jutro będę umawiała kwalifikacyjną wizytę w Krakowie i będziemy czekać.
Co się jednak okazało ... Do tej pory oprócz zeza praktycznie nie miał wady refrakcji (ledwo -0,5 na jednym oku) a dziś w badaniu... -2,5 na obydwu.
Mi jest tak przykro strasznie, jak to dziecko musiało się męczyć 🥹 ale on już taki jest, że on się nie skarży, wiedział że będzie miał wizytę i czekał cierpliwie 😱 -
Twój synek to dzielny chłopak, z resztą wszystkie Twoje dzieci są twardzielami, to chyba po Tobie
trzymam kciuki żeby kwalifikacja odbyła się szybko.
A o imionach ja nie zdążyłam jeszcze nawet pomyśleć 😜 -
Ojej Sara az mi sie go żal zrobiło. Biedactwo. Musisz z nim pogadać, żeby Ci o takich rzeczach mówił od razu.👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g
Insulina nocna 12j
Rośnij maluszku

-
Sara, nie wiem czy logistycznie Wam jest po drodze, ale polecam Ceglana w Katowicach, jesli chodzi o okulistyke. Moja starsza miala tam badania i zabiegi.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -