X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:05

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzycielka, melisa lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotencjuszjusz wrote:
    Jestem mamą 3 dzieci. Syn 6l, córka 4l najmłodsza 20 miesięcy + 4 aniołki w tym jedno 12 tygodniowe. Ostatni raz kiedy tu byłam na ovu było inaczej i nie potrafię się odnaleźć, szukam jak zmienić Avatar lub treść która wyświetla się kiedy dodaje się post tak jak u was imiona dzieci. Może pomożecie mi to odnaleźć ? Obecnie starania o 4 dziecko . Mam 33l i szczerze nigdy nie chciałam mieć dużej rodziny zawsze uważałam że to nie dla mnie a jednak już na świecie jest trójka 😉
    Mamy dzieci w tym samym wieku 😁
    No ja też w życiu bym nie pomyślała, że będzie czwarte w planach 😉
    Macierzyństwo nas wciągnęło na maksa he he

Kotencjuszjusz lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Generalnie ja za córką tez biegam bo wiem co się może wydarzyć, syn był zupełnie inny.
    Wiem że łatwo ocenić ale może właśnie oni już po prostu kiedy dają rady, każdemu z nas się może trafić taki egzemplarz. Może jakieś pomysły co mogą zrobić żeby było lepiej :) Wyobraźcie sobie że macie taką masakrę w domu, każdego dnia i jeszcze z nikim się nie widywać bo wstyd. Fioła można dostać.
    Kochana nie jest mi łatwo oceniać, ale wiem co widziałam 😉
    Ja rozumiem, że można być zmęczonym takim egzemplarzem, bo ja też mam syna łobuziaka. Do 2 lat miałam z nim też bardzo ciężko. Wszędzie właził, ale ja go pilnowałam u kogoś non stop. Nie spuściłam go z oczu. A nie żeby robił demolkę u kogoś 🤦‍♀️

A jak u Ciebie ze staraniami? Bo nic nie piszesz? Jesteś po owulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 11:15

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Ja rozumiem, że może się taki egzemplarz trafić, ale wtedy będąc w gościach chyba to Ty jako rodzic za nim ganiasz, a nie gospodarz, prawda? Jakby o to się rozbija kwestia. Za Piernikiem też muszę chodzić krok w krok, bo inaczej każda choinka by na nim leżała, kredki/łyżeczki /paluchy lądowałyby w gniazdkach, a WC było miejscem najlepszej zabawy 🤪 wiem, że człowiek chce się wyrwać, pogadać, pożyć tak, jak było przed dziećmi, no ale to nie usprawiedliwia demolki u kogoś w domu.
    W każdym razie chłopiec ma 2 lata więc jest szansa, że szybko zrobi się kumaty i wyrośnie z tego 🙂

Witam się tak poza tym w ten śnieżny dzień! 😀 Sypie u nas od samego rana! Co prawda połowa zaraz topnieje, ale i tak warstewka puchu jest ❤️
    Fajnie, że mnie rozumiesz 🙂
    Dokładnie o to mi się rozchodzi, że gospodarze musieli za nim latać, a nie rodzice 🙄
    Zresztą dzisiaj wszystko kosztuje. Każdy ciężko pracuje, żeby mieć to czy tamto. Albo zbierasz na coś dłuższy czas i ktoś Ci przyjdzie i zniszczy.
    Tą toaletkę Barbie dostała moja Perełka na 5 urodziny (150 zł). Marzyła o niej. Jak czwarta urodziłaby się dziewczynka to by miała już. Albo mogłabym sprzedać (jak chłopak) i trochę pieniędzy by się zwróciło... A teraz to mogę na śmietnik tylko wywalić. Narzuty też za darmo nie dostałam, a jak się flamaster nie odpierze to też jest zniszczona. Zresztą to co innego jak Twoje dziecko coś Ci zniszczy, a co innego jak obce 🙄

Super, że macie chociaż troszeczkę śniegu 😁
    Można nacieszyć oko 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 11:09

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • melisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:36

Snowflake lubi tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzycielka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• melisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    No nie dziwię się, że zdenerwowałaś się. Dziecko pewnie z tego wyrośnie, ale to jednak rodzice powinni pilnować aby szkód nie robiło :) moje dzieci w gościach są zreguły grzeczniejsze niż w domu, ale w domu potrafiły pomalować sciany czy kanape długopisem :) taki jest etap, trzeba tłumaczyć, choc czasem i tak dziecko zrobi swoje, ale to trzeba pilnować i tłumaczyć do skutku że tak nie można :)
    Moi wczoraj wylali niechcący sok marchewkowy na nowy dywan. Ooo matko ale miałam szorowania, ale naszczęscie prawie nie widać :P
    My jak spotykamy się z ekipą znajomych z czasów studenckich, to zawsze przed rozjadem jest ogólne sprzątanie, bo pokój dziecięcy wygląda jakby tornado przez nie przeszło przy 6 -7 dzieci nic dziwnego, a wiadomo aby nie zostawić gospodarza z takim bajzelem :)
    Fajnie, że nie zostawiacie gospodarza z bajzlem. Ja na początku czułam się w obowiązku pomagać w sprzątaniu... Ale po moich imprezach nikt mi nie pomagał, więc i ja przestałam 🤷‍♀️

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    to jeśli połamał toaletke to moim zdaniem rodzice chłopca powinni się poczuć aby naprawić (skleić) bądź kupić nową. No nie wyobrażam sobie. Ja miałam raz sytuacje, że dziecko z rodziny podarło plakat moim w pokoju, to wiadomo rodzice przepraszali, ale plakat mozna skleić :)
    A wiesz w sumie, to ja nawet chyba przepraszam nie usłyszałam za tą toaletkę 🤔
    Nawet mogliby używaną odkupić, nie zaraz nową... Po prostu, aby poczuli się do obowiązku... Ale gdzie tam... Eh...
    Ale mam wrażenie, że ten chłopiec rośnie w poczuciu, że wszystko mu wolno i nie ma żadnych konsekwencji za swoje złe zachowanie 🤦‍♀️
    Jeszcze co innego jak dziecko naprawdę niechcący coś zniszczy, ale ten egzemplarz jakby specjalnie wszystkim rzucał i walił, żeby zepsuć. Robił to z taką zaciętą miną 🙄

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Nie piszę bo jestem gdzieś między stratą a staraniami ;) Nie odpuściliśmy całkiem ale też staram się myśleć jak najmniej. Także nie ma tematu w tym cyklu, testów no chyba że @ się nie pojawi ;)
    Aha 🙂 czyli mam nie pytać w tym cyklu o te sprawy 🙂 chcesz sobie wszystko na spokojnie wziąć. Jasna sprawa ❤️
    Przytulam 🤗

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jeszcze całe szczęście, że córa dała sobie jakoś wytłumaczyć, że no niestety zdarza się... 🤦‍♀️
    Bo rok temu, by płakała okropnie 😔
    Dzisiaj mi powiedziała mądrze, że przecież będą inne okazje, na które będzie mogła dostać nową toaletkę....

melisa lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Ja się nie odzywałam, bo w pracy mam zapiernicz starszny. Początek roku u nas zawsze trudny. W domu dzieciaki cieszą się, że wrócą do szkoły (I i III klasa), ja też już szczerze mam dość zdalnej nauki, dla nas to było wielkie obciążenie, bo zarówno mąż jak i ja nie mamy możliwości pracy zdalnej, więc w opiekę nad dziećmi (cała trójka) musieliśmy angażować babcie i opiekunkę. Codziennie inne kombinacje...wiadomo mam obawy, czy się nie zarażą i nie przyniosą do odmu, ale to tak samo my możemy wszędzie. Jeśli chodzi o starania to akurat jestem w środku dni płodnych, więc pracujemy w temacie 😍 cały czas od 8 DC kłuje mnie lewy jajnik, mam nadzieję że to objaw zbliżającej się owulacji, śluz też mnie zalewa w tym cyklu, więc mam duże nadzieje (sorki za tą dosłowność, ale chyba tu nic nam nie jest obce, hehe). Ale obiecałam sobie nie robić żadnych testów przed 🙈. Ciekawe czy wytrzymam...

Marzycielka moje najmłodsze dziecię też tych mega rozrabiajacych, wszystko rusza, dotyka, chce rzucać, wyjmować, też czasem nie mam już siły do niego, no ale jak gdzieś idziemy to staram się jednak go ogarniać, żeby jakiś szkód nie narobił, nie wyobrażam sobie, żeby moje dzieci np. idąc w gości skakały komuś po kanapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 15:30

Marzycielka lubi tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• melisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

melisa, Marzycielka lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei super, że dzieci Ci powracają do szkoły 😉 a najmłodszy pójdzie do żłobka czy będzie z opiekunką?
    No to działajcie z mężem i czekam na dobre wieści 😁

Teraz sobie przypomniałam jak robiliśmy pępkówkę Słodziakowi i akurat mieliśmy nową kanapę. Syn tej koleżanki miał rok, już chodził. Pamiętam jak cały uwalony czekoladą chodził i mi wszystkiego dotykał, a ona nic... Jak zbliżał się do kanapy z rękami w czekoladzie to wstałam jak oparzona i mówię do niej, żeby go umyła 🤦‍♀️
    Ale i tak zdążył mi pobrudzić ścianę, kocyk i fotelik Słodziaka 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 18:51

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    To może w piątek, bo wtedy mam wizytę 😀 nigdy zdjęć nie wysłałam, ale spróbuję ogarnąć 😄
    My na 3d się nie skusimy, ale liczę na ładny profil 🙂 no i mam nadzieję, że wszystko jest z maluchem ok.
    Oj tak koniecznie wstaw zdjęcie ❤️
    Będzie pierwsze na naszym wątku 😁
    Trzymam kciuki za piątkową wizytę ✊

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ