X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:04

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • SARA Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codziennie kontakt z wieloma pacjentami w pracy więc chcę się zaszczepić. Nie jest tak, że jestem pewna czy dobrze robię ale podejrzewam, że i tak później będą nas w jakiś sposób " zmuszać," więc wolę teraz, żeby za kilka miesięcy moc się starać o dziecko.

Moja koleżanka miała covid jakoś w 6-7 miesiacu ciąży, z objawów tylko straciła smak i węch. Dziecko się urodziło zdrowiutkie, żadnych powikłań.

melisa, Snowflake lubią tę wiadomość

• SARA Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że głupio tak na wyrost myśleć ale mnie najbardziej przeraża, że gdybym zaszła w ciążę i coś by się działo, że musiałabym być w szpitalu przez kilka tygodni to ta izolacja od dzieci i bliskich jest straszna 😔

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

melisa, futuremama, Marzycielka lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • SARA Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie 😍 tylko dzieci potrafią tak rozgrzać serce swoimi słowami i tym co robią 💓💓💓

Snowflake lubi tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:36

Marzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    KULIG?! 😱❤️❤️❤️ Jaaaa cieee.... W moich stronach ostatnia możliwość zorganizowania kuligu była chyba 12 lat temu 😔 gdyby nie to, że mąż uwielbia góry zimą to nasze maluchy pewnie by śniegu nie poznały 🙄 zazdroszczę baaardzo, bardzo Marzycielka 😀❤️

Też się tak zbieram pomału do jakiejś kawki, ale chwilowo nie chce mi się nic 🤪 u nas już po obiedzie, maluchom apetyt dopisał. Za jakiś czas wrzucę jabłka do pieca i zrobimy taki deserek na ciepło 😀
    Dzieciaki zachwycone kuligiem 😁
    To rzeczywiście słabo u Was z tym śniegiem 😔
    A takie jabłuszka na ciepło pychotka 😃

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    wow nieźle.

u nas trochę napadało, ale tylko tyle że dało się przejechać sankami po trawie, bo po chodniku i ulicy to już nie.
    Dzieci ulepiły pierwszego Olafa w tym sezonie :D
    Dziś najmłodszy usiadł pierwszy raz sam i powiedział "tata". Mówił już "baba". No i pochwaliłam się mamie i przyjaciółce. I śmieją się, że kolejny będzie syn :p
    No biorę to z przymrużeniem oka takie przepowiednie, bo córka mówiła "mama", a po niej urodził się nam drugi syn :p Zresztą wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały że młody będzie dziewczynką, a tu prosze chłopak :D
    Brawo 👏 za ulepionego Olafa 😁
    No takie przepowiednie na pewno trzeba traktować z przymróżeniem oka 🤣
    Ale najmłodszy jak się ładnie rozwija. Na pewno duma Cię rozpiera 😊

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Wiem ze pierwszego dnia jej zabrali, nie wiem dokaldnie kiedy oddali, ale za to normalnie po 3ciej dobie wypisali do domu. Za to na instagramie obserwuje taką dziewczynę i miala identyczna sytuację. I dali jej dopiero dzieci (bo rodzila bliźniaki) w 12 dobie jak test miała ujemny.
    Ja też słyszałam, że w szpitalu niedaleko mnie robią testy przed planowanymi operacjami, w tym przed planowanym cc. Jeżeli wyjdzie pozytywny to dziecka nie zobaczysz przez dobre kilka dni. Mleko odciągasz laktatorem. Dla mnie to chore, depresja poporodowa murowana.
    Jednak przez porodem naturalnym nie robią testów, więc to jest największy absurd w tym momencie 😡

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Dla rozładowania covidowej atmosfery opowiem Wam anegdotkę z dnia dzisiejszego z moją 4 latką w roli głównej. Leżę plackiem na kanapie, bo akurat dzisiaj ten gorszy dzień się trafił. Przychodzi Wiercipięta na tulasy, siada obok mnie, patrzy na brzuch, podnosi moją koszulkę i nadal się przygląda. Za chwilę mówi:
    Wiercipięta: mamo... Ty chyba znowu masz dzidziusia w brzuchu.
    Ja: tak? A dlaczego tak uważasz? (jeszcze jej nie mówiliśmy o ciąży)
    W: no bo masz taki duży i twardy brzuch. No mówię Ci! Mamo, tam jest chyba dzidziuś...
    I po chwili dała mi buziaka w brzuch i mówi "kocham cię dzidziusiu" 😍❤️
    Jejku, ale słodziak 🤩
    Na pewno Twoje serce się uradowało i buzia od ucha do ucha uśmiechnęła 😃

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    słodziak kochany!
    Powiem Ci że u mnie największą rewolucją było pierwsze dziecko. Teraz mi napewno lżej z trójką, niz jak urodziła się córka czyli drugie dziecko, a też jestem o wiele lepiej zorganizowana niż jak urodził sie pierwszy syn. W tym roku pierwszy raz robiłam wigilie w domu, wszystko sama zrobiłam z trójką dzieci na pokładzie i z mężem który bardzo dużo pracuje (bigos na święta, barszcz, uszka, pierogi, 12 potraw na wigilie, ciasta).
    Między starszakami jest niecałe 2 lata, są ze sobą bardzo zżyci, wszystko robią razem, a przy okazji chcą pomagać przy najmłodszym. Więc naprawde jest OK. Dodam że mały teraz się już przemieszcza więc trzeba mieć oczy dookoła głowy, ale naprawde jest OK :-) juz zapomniałam jak to było z dwójką :)
    Jesteś dobrze zorganizowaną osobą, więc spokojnie i z 4 sobie poradzisz 👏 😉
    Ja kiedyś jeszcze bez dzieci, wszędzie się spóźniałam, bo wszystko zostawiałam na ostatnią chwilę. Ale ogarnęłam się przy dzieciach i na umówione spotkanie jesteśmy na czas, jeszcze przyniosę upieczone rogaliki 😁
    Dzieci działają na plus 🤩

Jak się urodziła Perełka to było naprawdę ok.
    Później jak się urodził Łobuziak, to Perełka miała 2 latka i ten okres wspominam jako bardzo ciężki 😔
    Córcia była bardzo zazdrosna o dzidzię. Łobuziak był dość płaczliwy, a Perełka wiadomo miała mnie przez 2 lata tylko dla siebie i nagle ooo
    Dlatego trzecie jest z większą różnicą 😉 i czas jak urodziłam Słodziaka był cudowny. Dzieciaki oszalały na jego punkcie. Jak ja zajmowałam się Słodziakiem to Perełka i Łobuziak mieli siebie i bawili się razem 😊 więc jest już wtedy inaczej 😉
    Też swoją Wigilię robiliśmy ❤️
    Ja jeszcze z 3 robiłam przetwory na zimę 🙈 ale uwielbiam teraz wyciągać swoje ogóreczki i dżemy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 10:54

melisa lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzycielka, melisa lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Marzycielka to jest naprawdę dziwne z przyjmowaniem na testy 🙄 w zasadzie powinno albo robimy wszystkim albo nie robimy wcale 🤷‍♀️ myślę, że wszystkie nas denerwują podobne absurdy tej sytuacji... I chyba się nie zapowiada na żadne polepszenie 🤦‍♀️

Słowa córki naprawdę aż mnie zdumiały 😍 widzieliśmy z mężem już wcześniej, zanim myśleliśmy o kolejnym maluchu, że ona bardzo lubi takie małe dzieci. Kiedy Piernik stał się taki bardziej "samodzielny" typu zainteresował się czym sobie tylko znanym, bądź zaczął pełzać/raczkować to jej już brakowało takiego maluszka, który leży jedynie 😂 uwielbia też odwiedziny znajomych z takimi maluchami. 🙂 Naprawdę aż łezka potrafi się w oku zakręcić jak do nich lgnie. Mnie to pomaga, bardzo. 🙂

Życzę Wam Dziewczyny miłego dnia!

No właśnie albo wszystkim albo nikomu... Wiadomo, że w nagłym wypadkach nie ma czasu na testy... W każdym razie z racji tego, że u mnie byłoby planowane 4 CC, to przeraża i dołuje mnie to wszystko jeszcze bardziej 🙄

Na pewno będziesz miała pomoc i pocieszenie w córeczce jak już dzidzia się urodzi 🤩

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się Wam wyżalić po wczorajszej wizycie znajomych... Mam okropny niesmak 🤨
    Koleżanka ma 2 synów 4 i 2 lata. Ten dwulatek to jedna wielka masakra.
    On wszystkim rzucał... Klockiem rzucił prawie w telewizor, samochodem w komodę, połamał toaletkę mojej Perełce, pomazał flamastrem białą narzutę (usłyszałam kup mydełko z Rossmann), jeździł resorakiem po ścianie i teraz mamy ślady... Nie chcę się to zmyć. Rzucał jeszcze innymi zabawkami.
    Koleżanka w ogóle nie zwracała na niego uwagi. To ja z mężem musieliśmy go pilnować. Inaczej wszystko byłoby połamane i zniszczone.
    My uczymy dzieci szanowania zabawek, mebli, ścian. Naprawdę dbają o zabawki, pokoje sprzątają... A tu przyjdzie dziecko i nic nie szanuje...
    Ja jej mówiłam kilka razy, żeby pilnowała go... Ale niestety... No jak tak można chować dzieci?
    Ja nawet nie pozwalam skakać swoim dzieciom komuś po kanapie, mimo że ten ktoś pozwala... Ja odpowiadam, że mają trampolinę do skakania 😉
    Ja naprawdę rozumiem, że dzieci to dzieci i mają różne pomysły. Moim też się zdarzyło np. pomalować ścianę... Ale wytłumaczyłam, że tak nie można... że rysuje się na kartce i jest ok.
    Dziękuję za takie odwiedziny... Tylko nerwy miałam. Nigdy więcej 🤦‍♀️ chyba, że ten chłopaczek się zmieni i jego rodzice zmądrzeją...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 21:17

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:05

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflakes U nich jest raczej samowolka.
    Ten dwulatek urwał drzwiczki w szafce kuchennej, zrobił dziurę w płytce na ścianie w łazience (czym on musiał uderzyć, żeby dziurę zrobić?), a ściany to tragedia u nich tak pomazane.
    Wczoraj mi mówiła, że ona nie ma na niego siły, że w domu patrzy, aby tylko szyby nie wybił...
    Jak jego ojciec zwracał mu kilka razy uwagę, to i tak go nie słuchał.
    Myślę, że oni nie powinni jeździć w gości...
    Ja bym się pod ziemię zapadła ze wstydu, jakby moje dziecko tak się zachowywało... To byłaby dla mnie wielka porażka rodzicielska 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 21:43

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Kotencjuszjusz Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey mogę dołączyć ?

Syn 💙
    Córka 💙
    Córka 💙
    4 aniołki 😭
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotencjuszjusz wrote:
    Hey mogę dołączyć ?
    Witaj 🙂
    Jasne, zapraszamy 😉
    Opowiedz coś osobie.

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Kotencjuszjusz Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mamą 3 dzieci. Syn 6l, córka 4l najmłodsza 20 miesięcy + 4 aniołki w tym jedno 12 tygodniowe. Ostatni raz kiedy tu byłam na ovu było inaczej i nie potrafię się odnaleźć, szukam jak zmienić Avatar lub treść która wyświetla się kiedy dodaje się post tak jak u was imiona dzieci. Może pomożecie mi to odnaleźć ? Obecnie starania o 4 dziecko . Mam 33l i szczerze nigdy nie chciałam mieć dużej rodziny zawsze uważałam że to nie dla mnie a jednak już na świecie jest trójka 😉

Marzycielka, melisa lubią tę wiadomość

Syn 💙
    Córka 💙
    Córka 💙
    4 aniołki 😭
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ