X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:05

Marzycielka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzycielka, melisa lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Dziękuję! Trochę zaczynam się stresować. No, ale co ma być to będzie 🙂
    Już się nie mogę doczekać aż Wiercipięcie powiemy, że miała rację i jestem w ciąży ❤️
    Wiadomo, że się stresujesz. Jesteśmy z Tobą ✊
    A wiesz ze Słodziakiem na usg prenatalnym lekarz mi powiedział, że chłopak będzie 🙂
    Moim trzem koleżankom też w 12-13 tyg na prenatalnych powiedzieli płeć 😃
    Z kolei z Perełką dowiedziałam się dopiero w 26 tyg, a z Łobuziakiem w 20 😉
    Jak było u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 21:47

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Dziewczyny, wrzucam ku pokrzepieniu serc. 🙂 Któryś dzień wstecz miałyśmy temat covida u matki i rodzielenia dziecka.

https://fundacjaernesta.pl/koronawirus-u-matki-a-dalsze-losy-noworodka-po-porodzie/
    Dzięki za ten artykuł ❤️

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria i Różyczka85 gdzie się podziewacie? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 23:11

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej przyjaciółki syn jest nadpobudliwy.Nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu.Proponowali jej leki wyciszające i na razie się nie zgodziła.Do rzeczy,bywa w dzieckiem u nas już wiele razy.Syn jej nie słucha,cokolwiek od niego chce słyszy nie.Zniszczył kilka rzeczy u nas i zawsze albo naprawia albo odkupuje rzecz.
    Co do twojej znajomej to dziecko z tego nie wyrośnie.Wszystko mu wolno i tak zostanie.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mojej przyjaciółki syn jest nadpobudliwy.Nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu.Proponowali jej leki wyciszające i na razie się nie zgodziła.Do rzeczy,bywa w dzieckiem u nas już wiele razy.Syn jej nie słucha,cokolwiek od niego chce słyszy nie.Zniszczył kilka rzeczy u nas i zawsze albo naprawia albo odkupuje rzecz.
    Co do twojej znajomej to dziecko z tego nie wyrośnie.Wszystko mu wolno i tak zostanie.
    A co u Was zniszczył?
    Zabawka to jeszcze zabawka... Gorzej jak zniszczy drzwi za 1000 i komodę za 2000...
    Ja sobie powiedziałam, że w sezonie letnim może u nas się spotkamy. Będziemy na podwórku, do domu będzie miał wstęp tylko do łazienki 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    U mnie z córką było wiadomo jakoś w 17 tc, a wizyty miałam co 3 tygodnie więc w zasadzie istniała szansa by wychwycić płeć wcześniej 😀 Pierniczek się ujawnił jakoś na przełomie 12/13 tygodnia. Z obserwacji na moim otoczeniu miałam przez chwilę wniosek, że więcej "problemu" z oceną jest przy dziewczynce, bo wystarczy, że się gdzieś pępowina zamota i obraz może być mylący 😄
    To szybko poznałaś płci 😃
    No tak dziewczynki bardziej się wstydzą pokazać co tam mają 🤣

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam płeć za każdym razem w 12-13 tyg, chodziłam do genetyka który określa na podstawie układu wszystkich narządów, budowy ciała, kości, nie tylko sam narząd ma znaczenie, tłumaczył mi to wtedy. W ogóle jest bardzo znanym specjalista od genetyki i prenatalnych w Polsce, na takim sprzęcie, jak pracuje i z taką wiedzą nie ma szans na pomyłkę. Ma też światowy certyfikat w dziedzinie badań prenatalnych, taki który co roku trzeba odnawiac. Nigdy to się nie zdarzyło jego pacjentkom, żeby się pomylil. Datego ja jestem zaskoczona jak słyszę, że w 20 tyg lekarz nie potrafi określić płci, bo dziecko się ukryło lub odwróciło. Chodziłam do niego nie że względu na płeć ale jego ogólne doświadczenie w wykonywaniu wczesnych wad i oceny stanu płodu. Nazywa się Lech Dudarewicz i pracuje w Łodzi. Zawsze polecam każdej mamie jako świetnego specjalistę. Dodatkowo przemiły człowiek.

Marzycielka, Snowflake, melisa lubią tę wiadomość

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    Ja poznałam płeć za każdym razem w 12-13 tyg, chodziłam do genetyka który określa na podstawie układu wszystkich narządów, budowy ciała, kości, nie tylko sam narząd ma znaczenie, tłumaczył mi to wtedy. W ogóle jest bardzo znanym specjalista od genetyki i prenatalnych w Polsce, na takim sprzęcie, jak pracuje i z taką wiedzą nie ma szans na pomyłkę. Ma też światowy certyfikat w dziedzinie badań prenatalnych, taki który co roku trzeba odnawiac. Nigdy to się nie zdarzyło jego pacjentkom, żeby się pomylil. Datego ja jestem zaskoczona jak słyszę, że w 20 tyg lekarz nie potrafi określić płci, bo dziecko się ukryło lub odwróciło. Chodziłam do niego nie że względu na płeć ale jego ogólne doświadczenie w wykonywaniu wczesnych wad i oceny stanu płodu. Nazywa się Lech Dudarewicz i pracuje w Łodzi. Zawsze polecam każdej mamie jako świetnego specjalistę. Dodatkowo przemiły człowiek.

On mi nawet pokazywał jak dziecko w brzuchu przełyka, żyłki na powiekach, itp. 😀 tzn. ja oczywiscie malo co tam widziałam, ale on wszystko opisywał. Ale sprzęt taki kosztuje w mln złotych, na którym się pracuje. Tylko wizyta meega droga, ale warto.

melisa lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znamy się dość długo a dziecko ma 6lat.wysmarowana ściana tluszczem(mamy zmywalne farby),zabawki zniszczone to norma,poplamiony dywan.Dużych rzeczy nie niszczy bo mama go pilnuje.A zabawki to on musi się czymś u nas zająć,na wierzchu zostają same klamoty w sensie podniszczone do odstrzału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 11:19

• melisa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:36

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    My znamy się dość długo a dziecko ma 6lat.wysmarowana ściana tluszczem(mamy zmywalne farby),zabawki zniszczone to norma,poplamiony dywan.Dużych rzeczy nie niszczy bo mama go pilnuje.A zabawki to on musi się czymś u nas zająć,na wierzchu zostają same klamoty w sensie podniszczone do odstrzału.
    A skąd on dorwał ten tłuszcz? 🤦‍♀️
    A jak starania? Na jakim jesteś etapie? 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    On mi nawet pokazywał jak dziecko w brzuchu przełyka, żyłki na powiekach, itp. 😀 tzn. ja oczywiscie malo co tam widziałam, ale on wszystko opisywał. Ale sprzęt taki kosztuje w mln złotych, na którym się pracuje. Tylko wizyta meega droga, ale warto.
    Wow to świetny specjalista naprawdę.
    A ile wizyta u niego? 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • melisa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:36

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szłam przede wszystkim dlatego, że wiedziam, że jak on powie zdrowe to będę mieć spokojną głowę, ale niesamowicie opowiadał o wszystkim. Tylko zapisać się na badanie to trzeba było zaraz po pozytywnym teście ciążowym 😂 takie kolejki.
    Bardzo żałuję, za każda kobieta w naszym kraju nie ma takiej możliwości, żeby zrobić takie badanie. To powinno być bezpłatne. Ale jak jest wszystkie wiemy.
    Już mi się tak dłuży i dłuży ten cykl, to dopiero 11 dzień, działamy aktywnie, ale już czuję te emocje z końca cyklu, kiedy pewnie będę doszukiwać się każdego objawu ewentualnej ciąży 🤭

Snowflake, melisa, Marzycielka lubią tę wiadomość

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Wow to świetny specjalista naprawdę.
    A ile wizyta u niego? 😉
    330 zł usg prenatalne, jeśli jakieś inne testy Pappa itp. to więcej, ale ja wtedy nie robiłam, bo nie było potrzeby.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:06

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ