Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake wrote:Dziękuję! Trochę zaczynam się stresować. No, ale co ma być to będzie 🙂
Już się nie mogę doczekać aż Wiercipięcie powiemy, że miała rację i jestem w ciąży ❤️
A wiesz ze Słodziakiem na usg prenatalnym lekarz mi powiedział, że chłopak będzie 🙂
Moim trzem koleżankom też w 12-13 tyg na prenatalnych powiedzieli płeć 😃
Z kolei z Perełką dowiedziałam się dopiero w 26 tyg, a z Łobuziakiem w 20 😉
Jak było u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 21:47
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake wrote:Dziewczyny, wrzucam ku pokrzepieniu serc. 🙂 Któryś dzień wstecz miałyśmy temat covida u matki i rodzielenia dziecka.
https://fundacjaernesta.pl/koronawirus-u-matki-a-dalsze-losy-noworodka-po-porodzie/👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Mojej przyjaciółki syn jest nadpobudliwy.Nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu.Proponowali jej leki wyciszające i na razie się nie zgodziła.Do rzeczy,bywa w dzieckiem u nas już wiele razy.Syn jej nie słucha,cokolwiek od niego chce słyszy nie.Zniszczył kilka rzeczy u nas i zawsze albo naprawia albo odkupuje rzecz.
Co do twojej znajomej to dziecko z tego nie wyrośnie.Wszystko mu wolno i tak zostanie. -
Niebieska Gwiazda wrote:Mojej przyjaciółki syn jest nadpobudliwy.Nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu.Proponowali jej leki wyciszające i na razie się nie zgodziła.Do rzeczy,bywa w dzieckiem u nas już wiele razy.Syn jej nie słucha,cokolwiek od niego chce słyszy nie.Zniszczył kilka rzeczy u nas i zawsze albo naprawia albo odkupuje rzecz.
Co do twojej znajomej to dziecko z tego nie wyrośnie.Wszystko mu wolno i tak zostanie.
Zabawka to jeszcze zabawka... Gorzej jak zniszczy drzwi za 1000 i komodę za 2000...
Ja sobie powiedziałam, że w sezonie letnim może u nas się spotkamy. Będziemy na podwórku, do domu będzie miał wstęp tylko do łazienki 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake wrote:U mnie z córką było wiadomo jakoś w 17 tc, a wizyty miałam co 3 tygodnie więc w zasadzie istniała szansa by wychwycić płeć wcześniej 😀 Pierniczek się ujawnił jakoś na przełomie 12/13 tygodnia. Z obserwacji na moim otoczeniu miałam przez chwilę wniosek, że więcej "problemu" z oceną jest przy dziewczynce, bo wystarczy, że się gdzieś pępowina zamota i obraz może być mylący 😄
No tak dziewczynki bardziej się wstydzą pokazać co tam mają 🤣
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Ja poznałam płeć za każdym razem w 12-13 tyg, chodziłam do genetyka który określa na podstawie układu wszystkich narządów, budowy ciała, kości, nie tylko sam narząd ma znaczenie, tłumaczył mi to wtedy. W ogóle jest bardzo znanym specjalista od genetyki i prenatalnych w Polsce, na takim sprzęcie, jak pracuje i z taką wiedzą nie ma szans na pomyłkę. Ma też światowy certyfikat w dziedzinie badań prenatalnych, taki który co roku trzeba odnawiac. Nigdy to się nie zdarzyło jego pacjentkom, żeby się pomylil. Datego ja jestem zaskoczona jak słyszę, że w 20 tyg lekarz nie potrafi określić płci, bo dziecko się ukryło lub odwróciło. Chodziłam do niego nie że względu na płeć ale jego ogólne doświadczenie w wykonywaniu wczesnych wad i oceny stanu płodu. Nazywa się Lech Dudarewicz i pracuje w Łodzi. Zawsze polecam każdej mamie jako świetnego specjalistę. Dodatkowo przemiły człowiek.
Marzycielka, Snowflake, melisa lubią tę wiadomość
-
MeiMei wrote:Ja poznałam płeć za każdym razem w 12-13 tyg, chodziłam do genetyka który określa na podstawie układu wszystkich narządów, budowy ciała, kości, nie tylko sam narząd ma znaczenie, tłumaczył mi to wtedy. W ogóle jest bardzo znanym specjalista od genetyki i prenatalnych w Polsce, na takim sprzęcie, jak pracuje i z taką wiedzą nie ma szans na pomyłkę. Ma też światowy certyfikat w dziedzinie badań prenatalnych, taki który co roku trzeba odnawiac. Nigdy to się nie zdarzyło jego pacjentkom, żeby się pomylil. Datego ja jestem zaskoczona jak słyszę, że w 20 tyg lekarz nie potrafi określić płci, bo dziecko się ukryło lub odwróciło. Chodziłam do niego nie że względu na płeć ale jego ogólne doświadczenie w wykonywaniu wczesnych wad i oceny stanu płodu. Nazywa się Lech Dudarewicz i pracuje w Łodzi. Zawsze polecam każdej mamie jako świetnego specjalistę. Dodatkowo przemiły człowiek.
On mi nawet pokazywał jak dziecko w brzuchu przełyka, żyłki na powiekach, itp. 😀 tzn. ja oczywiscie malo co tam widziałam, ale on wszystko opisywał. Ale sprzęt taki kosztuje w mln złotych, na którym się pracuje. Tylko wizyta meega droga, ale warto.melisa lubi tę wiadomość
-
My znamy się dość długo a dziecko ma 6lat.wysmarowana ściana tluszczem(mamy zmywalne farby),zabawki zniszczone to norma,poplamiony dywan.Dużych rzeczy nie niszczy bo mama go pilnuje.A zabawki to on musi się czymś u nas zająć,na wierzchu zostają same klamoty w sensie podniszczone do odstrzału.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 11:19
-
Niebieska Gwiazda wrote:My znamy się dość długo a dziecko ma 6lat.wysmarowana ściana tluszczem(mamy zmywalne farby),zabawki zniszczone to norma,poplamiony dywan.Dużych rzeczy nie niszczy bo mama go pilnuje.A zabawki to on musi się czymś u nas zająć,na wierzchu zostają same klamoty w sensie podniszczone do odstrzału.
A jak starania? Na jakim jesteś etapie? 😉
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
MeiMei wrote:On mi nawet pokazywał jak dziecko w brzuchu przełyka, żyłki na powiekach, itp. 😀 tzn. ja oczywiscie malo co tam widziałam, ale on wszystko opisywał. Ale sprzęt taki kosztuje w mln złotych, na którym się pracuje. Tylko wizyta meega droga, ale warto.
A ile wizyta u niego? 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Ja szłam przede wszystkim dlatego, że wiedziam, że jak on powie zdrowe to będę mieć spokojną głowę, ale niesamowicie opowiadał o wszystkim. Tylko zapisać się na badanie to trzeba było zaraz po pozytywnym teście ciążowym 😂 takie kolejki.
Bardzo żałuję, za każda kobieta w naszym kraju nie ma takiej możliwości, żeby zrobić takie badanie. To powinno być bezpłatne. Ale jak jest wszystkie wiemy.
Już mi się tak dłuży i dłuży ten cykl, to dopiero 11 dzień, działamy aktywnie, ale już czuję te emocje z końca cyklu, kiedy pewnie będę doszukiwać się każdego objawu ewentualnej ciąży 🤭Snowflake, melisa, Marzycielka lubią tę wiadomość