X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:05

Marzycielka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzycielka, melisa lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Dziękuję! Trochę zaczynam się stresować. No, ale co ma być to będzie 🙂
    Już się nie mogę doczekać aż Wiercipięcie powiemy, że miała rację i jestem w ciąży ❤️
    Wiadomo, że się stresujesz. Jesteśmy z Tobą ✊
    A wiesz ze Słodziakiem na usg prenatalnym lekarz mi powiedział, że chłopak będzie 🙂
    Moim trzem koleżankom też w 12-13 tyg na prenatalnych powiedzieli płeć 😃
    Z kolei z Perełką dowiedziałam się dopiero w 26 tyg, a z Łobuziakiem w 20 😉
    Jak było u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 21:47

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Dziewczyny, wrzucam ku pokrzepieniu serc. 🙂 Któryś dzień wstecz miałyśmy temat covida u matki i rodzielenia dziecka.

https://fundacjaernesta.pl/koronawirus-u-matki-a-dalsze-losy-noworodka-po-porodzie/
    Dzięki za ten artykuł ❤️

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria i Różyczka85 gdzie się podziewacie? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 23:11

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej przyjaciółki syn jest nadpobudliwy.Nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu.Proponowali jej leki wyciszające i na razie się nie zgodziła.Do rzeczy,bywa w dzieckiem u nas już wiele razy.Syn jej nie słucha,cokolwiek od niego chce słyszy nie.Zniszczył kilka rzeczy u nas i zawsze albo naprawia albo odkupuje rzecz.
    Co do twojej znajomej to dziecko z tego nie wyrośnie.Wszystko mu wolno i tak zostanie.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mojej przyjaciółki syn jest nadpobudliwy.Nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu.Proponowali jej leki wyciszające i na razie się nie zgodziła.Do rzeczy,bywa w dzieckiem u nas już wiele razy.Syn jej nie słucha,cokolwiek od niego chce słyszy nie.Zniszczył kilka rzeczy u nas i zawsze albo naprawia albo odkupuje rzecz.
    Co do twojej znajomej to dziecko z tego nie wyrośnie.Wszystko mu wolno i tak zostanie.
    A co u Was zniszczył?
    Zabawka to jeszcze zabawka... Gorzej jak zniszczy drzwi za 1000 i komodę za 2000...
    Ja sobie powiedziałam, że w sezonie letnim może u nas się spotkamy. Będziemy na podwórku, do domu będzie miał wstęp tylko do łazienki 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    U mnie z córką było wiadomo jakoś w 17 tc, a wizyty miałam co 3 tygodnie więc w zasadzie istniała szansa by wychwycić płeć wcześniej 😀 Pierniczek się ujawnił jakoś na przełomie 12/13 tygodnia. Z obserwacji na moim otoczeniu miałam przez chwilę wniosek, że więcej "problemu" z oceną jest przy dziewczynce, bo wystarczy, że się gdzieś pępowina zamota i obraz może być mylący 😄
    To szybko poznałaś płci 😃
    No tak dziewczynki bardziej się wstydzą pokazać co tam mają 🤣

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam płeć za każdym razem w 12-13 tyg, chodziłam do genetyka który określa na podstawie układu wszystkich narządów, budowy ciała, kości, nie tylko sam narząd ma znaczenie, tłumaczył mi to wtedy. W ogóle jest bardzo znanym specjalista od genetyki i prenatalnych w Polsce, na takim sprzęcie, jak pracuje i z taką wiedzą nie ma szans na pomyłkę. Ma też światowy certyfikat w dziedzinie badań prenatalnych, taki który co roku trzeba odnawiac. Nigdy to się nie zdarzyło jego pacjentkom, żeby się pomylil. Datego ja jestem zaskoczona jak słyszę, że w 20 tyg lekarz nie potrafi określić płci, bo dziecko się ukryło lub odwróciło. Chodziłam do niego nie że względu na płeć ale jego ogólne doświadczenie w wykonywaniu wczesnych wad i oceny stanu płodu. Nazywa się Lech Dudarewicz i pracuje w Łodzi. Zawsze polecam każdej mamie jako świetnego specjalistę. Dodatkowo przemiły człowiek.

Marzycielka, Snowflake, melisa lubią tę wiadomość

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    Ja poznałam płeć za każdym razem w 12-13 tyg, chodziłam do genetyka który określa na podstawie układu wszystkich narządów, budowy ciała, kości, nie tylko sam narząd ma znaczenie, tłumaczył mi to wtedy. W ogóle jest bardzo znanym specjalista od genetyki i prenatalnych w Polsce, na takim sprzęcie, jak pracuje i z taką wiedzą nie ma szans na pomyłkę. Ma też światowy certyfikat w dziedzinie badań prenatalnych, taki który co roku trzeba odnawiac. Nigdy to się nie zdarzyło jego pacjentkom, żeby się pomylil. Datego ja jestem zaskoczona jak słyszę, że w 20 tyg lekarz nie potrafi określić płci, bo dziecko się ukryło lub odwróciło. Chodziłam do niego nie że względu na płeć ale jego ogólne doświadczenie w wykonywaniu wczesnych wad i oceny stanu płodu. Nazywa się Lech Dudarewicz i pracuje w Łodzi. Zawsze polecam każdej mamie jako świetnego specjalistę. Dodatkowo przemiły człowiek.

On mi nawet pokazywał jak dziecko w brzuchu przełyka, żyłki na powiekach, itp. 😀 tzn. ja oczywiscie malo co tam widziałam, ale on wszystko opisywał. Ale sprzęt taki kosztuje w mln złotych, na którym się pracuje. Tylko wizyta meega droga, ale warto.

melisa lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znamy się dość długo a dziecko ma 6lat.wysmarowana ściana tluszczem(mamy zmywalne farby),zabawki zniszczone to norma,poplamiony dywan.Dużych rzeczy nie niszczy bo mama go pilnuje.A zabawki to on musi się czymś u nas zająć,na wierzchu zostają same klamoty w sensie podniszczone do odstrzału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 11:19

• melisa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:36

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    My znamy się dość długo a dziecko ma 6lat.wysmarowana ściana tluszczem(mamy zmywalne farby),zabawki zniszczone to norma,poplamiony dywan.Dużych rzeczy nie niszczy bo mama go pilnuje.A zabawki to on musi się czymś u nas zająć,na wierzchu zostają same klamoty w sensie podniszczone do odstrzału.
    A skąd on dorwał ten tłuszcz? 🤦‍♀️
    A jak starania? Na jakim jesteś etapie? 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    On mi nawet pokazywał jak dziecko w brzuchu przełyka, żyłki na powiekach, itp. 😀 tzn. ja oczywiscie malo co tam widziałam, ale on wszystko opisywał. Ale sprzęt taki kosztuje w mln złotych, na którym się pracuje. Tylko wizyta meega droga, ale warto.
    Wow to świetny specjalista naprawdę.
    A ile wizyta u niego? 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • melisa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:36

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szłam przede wszystkim dlatego, że wiedziam, że jak on powie zdrowe to będę mieć spokojną głowę, ale niesamowicie opowiadał o wszystkim. Tylko zapisać się na badanie to trzeba było zaraz po pozytywnym teście ciążowym 😂 takie kolejki.
    Bardzo żałuję, za każda kobieta w naszym kraju nie ma takiej możliwości, żeby zrobić takie badanie. To powinno być bezpłatne. Ale jak jest wszystkie wiemy.
    Już mi się tak dłuży i dłuży ten cykl, to dopiero 11 dzień, działamy aktywnie, ale już czuję te emocje z końca cyklu, kiedy pewnie będę doszukiwać się każdego objawu ewentualnej ciąży 🤭

Snowflake, melisa, Marzycielka lubią tę wiadomość

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Wow to świetny specjalista naprawdę.
    A ile wizyta u niego? 😉
    330 zł usg prenatalne, jeśli jakieś inne testy Pappa itp. to więcej, ale ja wtedy nie robiłam, bo nie było potrzeby.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:06

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ