X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:06

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    Ja poznałam płeć za każdym razem w 12-13 tyg, chodziłam do genetyka który określa na podstawie układu wszystkich narządów, budowy ciała, kości, nie tylko sam narząd ma znaczenie, tłumaczył mi to wtedy. W ogóle jest bardzo znanym specjalista od genetyki i prenatalnych w Polsce, na takim sprzęcie, jak pracuje i z taką wiedzą nie ma szans na pomyłkę. Ma też światowy certyfikat w dziedzinie badań prenatalnych, taki który co roku trzeba odnawiac. Nigdy to się nie zdarzyło jego pacjentkom, żeby się pomylil. Datego ja jestem zaskoczona jak słyszę, że w 20 tyg lekarz nie potrafi określić płci, bo dziecko się ukryło lub odwróciło. Chodziłam do niego nie że względu na płeć ale jego ogólne doświadczenie w wykonywaniu wczesnych wad i oceny stanu płodu. Nazywa się Lech Dudarewicz i pracuje w Łodzi. Zawsze polecam każdej mamie jako świetnego specjalistę. Dodatkowo przemiły człowiek.

Byłam w jednej z ciąż u Dudarewicza.Jest bardzo dobrym specjalistą.

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake o której godzinie masz prenatalne w piątek? 🙂

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    Ja szłam przede wszystkim dlatego, że wiedziam, że jak on powie zdrowe to będę mieć spokojną głowę, ale niesamowicie opowiadał o wszystkim. Tylko zapisać się na badanie to trzeba było zaraz po pozytywnym teście ciążowym 😂 takie kolejki.
    Bardzo żałuję, za każda kobieta w naszym kraju nie ma takiej możliwości, żeby zrobić takie badanie. To powinno być bezpłatne. Ale jak jest wszystkie wiemy.
    Już mi się tak dłuży i dłuży ten cykl, to dopiero 11 dzień, działamy aktywnie, ale już czuję te emocje z końca cyklu, kiedy pewnie będę doszukiwać się każdego objawu ewentualnej ciąży 🤭
    Szkoda, że do Łodzi mam 300 km 🙄
    No właśnie każdy cykl przy staraniach się wlecze jak nie wiem co 🤦‍♀️ale już masz do owulacji bliżej jak dalej 😁

MeiMei lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat

Wysłany: 14 stycznia 2021, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    A skąd on dorwał ten tłuszcz? 🤦‍♀️
    A jak starania? Na jakim jesteś etapie? 😉

Podawałam na obiad kurczaka i był tłuszcz.
    Co do starań to nadal karmię i nie staramy się przesadnie.Nie mierze temp.,ale też nie zabezpieczamy się.

Wysłany: 14 stycznia 2021, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Szkoda, że do Łodzi mam 300 km 🙄
    No właśnie każdy cykl przy staraniach się wlecze jak nie wiem co 🤦‍♀️ale już masz do owulacji bliżej jak dalej 😁

Do Dudarewicza przyjeżdzają pacjentki z całej Polski.Jak ja byłam to przede mną była dziewczyna z Krakowa.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzycielka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:36

Snowflake lubi tę wiadomość

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, kciuki zatem! Pisz koniecznie potem jak było :)

Co do płci, u mnie było różnie, dwa razy na badaniach prenatalnych już było widać siusiaczka, a dwa razy dopiero na połówkowych :)

Trochę mnie nie było, bo ferie i wyjazd, zapomniałam co miałam.. coś o kaszkach któraś pytała.. U nas my dorośli i jeden syn jesteśmy wege, a reszta dzieci normalnie je mięso i ryby. Z nabiałem pomału rezygnujemy z mleka krowiego, ale nie ze względów zdrowotnych, ale przez wzgląd na marnotrawstwo wody używanej do produkcji. Byłam na wykładzie i zabiły mnie przeliczniki, ile litrów wody potrzeba do wyprodukowania 1 litra mleka roślinnego, a ile do 1 litra krowiego... na oko to były proporcje roślinne - kilka litrów, a krowie- około 100...! Także w związku ze stanem wody na świecie po prostu nie jestem w stanie już go kupować.

Do kawy pijemy roślinne owsiane Barista, jest b. fajne w smaku, a dzieciom jak robię owsiankę, to sama robię owsiane czasem, namaczam wieczorem płatki owsiane, kilka daktyli, szczyptę soli i dużo wody. Rano to blenduję i w zależnosci od ilości wody, mogę zrobić albo owsiankę na gęsto albo mleko do płatków dla chłopaków :)

A u mnie, milion lęków. Po poronieniach moja ciąża jest co tu kryć, pełna strachu.
    Dlatego mniej piszę, bo nie "czuję się " jeszcze bezpiecznie w tej ciaży.. Żyję od usg do usg, w takim zawieszeniu.. Jak będę po usg w przyszłym tygodniu może odetchnę troszkę, dam wam znać jak będę po, ok?

melisa, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Kotencjuszjusz Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie moją nieobecność ale najmłodsza od tygodnia chora i walczymy z goraczka. Dziękuję za miłe powitanie. Długo staracie się o kolejną dzidzię ?

Syn 💙
    Córka 💙
    Córka 💙
    4 aniołki 😭
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie jestem dzień przed owulacją 4 cs, 4 bobas ;) Mam nadzieję, że to ten dzień 😀

futuremama, Marzycielka, Snowflake, Kotencjuszjusz lubią tę wiadomość

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    Ja aktualnie jestem dzień przed owulacją 4 cs, 4 bobas ;) Mam nadzieję, że to ten dzień 😀

Właśnie apka zmieniła mi dzień owulacji na dziś według objawów, ale na spokojnie do tego podchodzę 🤭 i tak działamy w temacie od kilku dni 😍

Marzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake powodzenia na wizycie 🤗
    Czekamy na dobre wieści i na fotkę maluszka 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:25

Snowflake lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotencjuszjusz wrote:
    Wybaczcie moją nieobecność ale najmłodsza od tygodnia chora i walczymy z goraczka. Dziękuję za miłe powitanie. Długo staracie się o kolejną dzidzię ?
    Ojej to współczuję choroby najmłodszej 😔
    Życzę zdrówka 🤗
    Ja miałam starać się o 4 malucha w wakacje, jak Słodziak skończy 2 latka, ale póki co starania odłożyliśmy... Jednak nie jesteśmy jeszcze gotowi 😉

Kotencjuszjusz lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeiMei wrote:
    Kciuki zaciśnięte ✊✊✊✊✊

MeiMei lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Snowflake, kciuki zatem! Pisz koniecznie potem jak było :)

Co do płci, u mnie było różnie, dwa razy na badaniach prenatalnych już było widać siusiaczka, a dwa razy dopiero na połówkowych :)

Trochę mnie nie było, bo ferie i wyjazd, zapomniałam co miałam.. coś o kaszkach któraś pytała.. U nas my dorośli i jeden syn jesteśmy wege, a reszta dzieci normalnie je mięso i ryby. Z nabiałem pomału rezygnujemy z mleka krowiego, ale nie ze względów zdrowotnych, ale przez wzgląd na marnotrawstwo wody używanej do produkcji. Byłam na wykładzie i zabiły mnie przeliczniki, ile litrów wody potrzeba do wyprodukowania 1 litra mleka roślinnego, a ile do 1 litra krowiego... na oko to były proporcje roślinne - kilka litrów, a krowie- około 100...! Także w związku ze stanem wody na świecie po prostu nie jestem w stanie już go kupować.

Do kawy pijemy roślinne owsiane Barista, jest b. fajne w smaku, a dzieciom jak robię owsiankę, to sama robię owsiane czasem, namaczam wieczorem płatki owsiane, kilka daktyli, szczyptę soli i dużo wody. Rano to blenduję i w zależnosci od ilości wody, mogę zrobić albo owsiankę na gęsto albo mleko do płatków dla chłopaków :)

A u mnie, milion lęków. Po poronieniach moja ciąża jest co tu kryć, pełna strachu.
    Dlatego mniej piszę, bo nie "czuję się " jeszcze bezpiecznie w tej ciaży.. Żyję od usg do usg, w takim zawieszeniu.. Jak będę po usg w przyszłym tygodniu może odetchnę troszkę, dam wam znać jak będę po, ok?
    Rozumiemy, że łatwo nie jest przezwyciężyć lęki.
    Jesteśmy z Tobą.
    Daj znać jak po wizycie ✊
    I zaglądaj do nas częściej 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Jesteśmy z Tobą.

Annamaria dokladnie. Ja polecam film Cowspiracy, dokładnie to o czym piszesz tam jest. Plus ilość hektarów lasów wycinanych na uprawę bydła pod to mleko, liczby przerażają. U nas mąż powoli wege, ja jeszcze dorastam do tematu rezygnacji całkowitej z mięsa i pochodnych mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 16:20

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Jesteśmy z Tobą.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 16:17

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MeiMei, Annamaria, Marzycielka, melisa, futuremama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ