Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
MeiMei wrote:Ja poznałam płeć za każdym razem w 12-13 tyg, chodziłam do genetyka który określa na podstawie układu wszystkich narządów, budowy ciała, kości, nie tylko sam narząd ma znaczenie, tłumaczył mi to wtedy. W ogóle jest bardzo znanym specjalista od genetyki i prenatalnych w Polsce, na takim sprzęcie, jak pracuje i z taką wiedzą nie ma szans na pomyłkę. Ma też światowy certyfikat w dziedzinie badań prenatalnych, taki który co roku trzeba odnawiac. Nigdy to się nie zdarzyło jego pacjentkom, żeby się pomylil. Datego ja jestem zaskoczona jak słyszę, że w 20 tyg lekarz nie potrafi określić płci, bo dziecko się ukryło lub odwróciło. Chodziłam do niego nie że względu na płeć ale jego ogólne doświadczenie w wykonywaniu wczesnych wad i oceny stanu płodu. Nazywa się Lech Dudarewicz i pracuje w Łodzi. Zawsze polecam każdej mamie jako świetnego specjalistę. Dodatkowo przemiły człowiek.
Byłam w jednej z ciąż u Dudarewicza.Jest bardzo dobrym specjalistą. -
MeiMei wrote:Ja szłam przede wszystkim dlatego, że wiedziam, że jak on powie zdrowe to będę mieć spokojną głowę, ale niesamowicie opowiadał o wszystkim. Tylko zapisać się na badanie to trzeba było zaraz po pozytywnym teście ciążowym 😂 takie kolejki.
Bardzo żałuję, za każda kobieta w naszym kraju nie ma takiej możliwości, żeby zrobić takie badanie. To powinno być bezpłatne. Ale jak jest wszystkie wiemy.
Już mi się tak dłuży i dłuży ten cykl, to dopiero 11 dzień, działamy aktywnie, ale już czuję te emocje z końca cyklu, kiedy pewnie będę doszukiwać się każdego objawu ewentualnej ciąży 🤭
No właśnie każdy cykl przy staraniach się wlecze jak nie wiem co 🤦♀️ale już masz do owulacji bliżej jak dalej 😁MeiMei lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Szkoda, że do Łodzi mam 300 km 🙄
No właśnie każdy cykl przy staraniach się wlecze jak nie wiem co 🤦♀️ale już masz do owulacji bliżej jak dalej 😁
Do Dudarewicza przyjeżdzają pacjentki z całej Polski.Jak ja byłam to przede mną była dziewczyna z Krakowa. -
Snowflake, kciuki zatem! Pisz koniecznie potem jak było
Co do płci, u mnie było różnie, dwa razy na badaniach prenatalnych już było widać siusiaczka, a dwa razy dopiero na połówkowych
Trochę mnie nie było, bo ferie i wyjazd, zapomniałam co miałam.. coś o kaszkach któraś pytała.. U nas my dorośli i jeden syn jesteśmy wege, a reszta dzieci normalnie je mięso i ryby. Z nabiałem pomału rezygnujemy z mleka krowiego, ale nie ze względów zdrowotnych, ale przez wzgląd na marnotrawstwo wody używanej do produkcji. Byłam na wykładzie i zabiły mnie przeliczniki, ile litrów wody potrzeba do wyprodukowania 1 litra mleka roślinnego, a ile do 1 litra krowiego... na oko to były proporcje roślinne - kilka litrów, a krowie- około 100...! Także w związku ze stanem wody na świecie po prostu nie jestem w stanie już go kupować.
Do kawy pijemy roślinne owsiane Barista, jest b. fajne w smaku, a dzieciom jak robię owsiankę, to sama robię owsiane czasem, namaczam wieczorem płatki owsiane, kilka daktyli, szczyptę soli i dużo wody. Rano to blenduję i w zależnosci od ilości wody, mogę zrobić albo owsiankę na gęsto albo mleko do płatków dla chłopaków
A u mnie, milion lęków. Po poronieniach moja ciąża jest co tu kryć, pełna strachu.
Dlatego mniej piszę, bo nie "czuję się " jeszcze bezpiecznie w tej ciaży.. Żyję od usg do usg, w takim zawieszeniu.. Jak będę po usg w przyszłym tygodniu może odetchnę troszkę, dam wam znać jak będę po, ok?melisa, Snowflake lubią tę wiadomość
-
MeiMei wrote:Ja aktualnie jestem dzień przed owulacją 4 cs, 4 bobas
Mam nadzieję, że to ten dzień 😀
Właśnie apka zmieniła mi dzień owulacji na dziś według objawów, ale na spokojnie do tego podchodzę 🤭 i tak działamy w temacie od kilku dni 😍Marzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Kotencjuszjusz wrote:Wybaczcie moją nieobecność ale najmłodsza od tygodnia chora i walczymy z goraczka. Dziękuję za miłe powitanie. Długo staracie się o kolejną dzidzię ?
Życzę zdrówka 🤗
Ja miałam starać się o 4 malucha w wakacje, jak Słodziak skończy 2 latka, ale póki co starania odłożyliśmy... Jednak nie jesteśmy jeszcze gotowi 😉Kotencjuszjusz lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Annamaria wrote:Snowflake, kciuki zatem! Pisz koniecznie potem jak było
Co do płci, u mnie było różnie, dwa razy na badaniach prenatalnych już było widać siusiaczka, a dwa razy dopiero na połówkowych
Trochę mnie nie było, bo ferie i wyjazd, zapomniałam co miałam.. coś o kaszkach któraś pytała.. U nas my dorośli i jeden syn jesteśmy wege, a reszta dzieci normalnie je mięso i ryby. Z nabiałem pomału rezygnujemy z mleka krowiego, ale nie ze względów zdrowotnych, ale przez wzgląd na marnotrawstwo wody używanej do produkcji. Byłam na wykładzie i zabiły mnie przeliczniki, ile litrów wody potrzeba do wyprodukowania 1 litra mleka roślinnego, a ile do 1 litra krowiego... na oko to były proporcje roślinne - kilka litrów, a krowie- około 100...! Także w związku ze stanem wody na świecie po prostu nie jestem w stanie już go kupować.
Do kawy pijemy roślinne owsiane Barista, jest b. fajne w smaku, a dzieciom jak robię owsiankę, to sama robię owsiane czasem, namaczam wieczorem płatki owsiane, kilka daktyli, szczyptę soli i dużo wody. Rano to blenduję i w zależnosci od ilości wody, mogę zrobić albo owsiankę na gęsto albo mleko do płatków dla chłopaków
A u mnie, milion lęków. Po poronieniach moja ciąża jest co tu kryć, pełna strachu.
Dlatego mniej piszę, bo nie "czuję się " jeszcze bezpiecznie w tej ciaży.. Żyję od usg do usg, w takim zawieszeniu.. Jak będę po usg w przyszłym tygodniu może odetchnę troszkę, dam wam znać jak będę po, ok?
Jesteśmy z Tobą.
Daj znać jak po wizycie ✊
I zaglądaj do nas częściej 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Rozumiemy, że łatwo nie jest przezwyciężyć lęki.
Jesteśmy z Tobą.
Daj znać jak po wizycie ✊
I zaglądaj do nas częściej 😉
Annamaria dokladnie. Ja polecam film Cowspiracy, dokładnie to o czym piszesz tam jest. Plus ilość hektarów lasów wycinanych na uprawę bydła pod to mleko, liczby przerażają. U nas mąż powoli wege, ja jeszcze dorastam do tematu rezygnacji całkowitej z mięsa i pochodnych mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 16:20