Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Aktualnie 5 cs...niby mało, a jednak dużo przy w zasadzie wszystkich badaniach ok, zdrowym trybie życia i takich testach pozytywnych...😥🥺 Zwłaszcza, że zawsze w zasadzie udaje mi się wyłapać ten pik owulacyjny, bo znam swój organizm bardzo dobrze i zawsze te same objawy owu są.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:05
-
Snowflake wrote:Jakbym czytała o sobie w czasie starań o Pierniczka... 😔 Tulę Cię serdecznie!
Test naprawdę, chciałoby się powiedzieć, imponujący.
Eh... Ten nasz kobiecy organizm to jedna wielka niewiadoma... No, bo faktycznie co by tu jeszcze wymyślić? Futuremama i melisa mają teraz takiego pozytywnego bakcyla to może nas nie opuszczaj i chociaż trochę uda się odgonić Ci złe myśli? 🙂
Wiesz, nie jesteś sama. 🤗
Dziękuję bardzo 😘 postaram się myśleć pozytywnie, w końcu w domu szalona trójca, to czemu miałoby nie być i czwarte🤰Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:24
Snowflake, futuremama, sallvie lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj znalazłam swoje testy z poprzednich ciąż i jak fajnie było popatrzec na te dwie kreseczki z nadzieją, że szybko znów się pojawią.
U mnie jeśli ten cykl nie jest jakims niewyjaśnionym cudem jeszcze stracony to termin na końcówkę października ( dokładnie w moje urodziny ) ale poród gdzieś na samym początku byłby, a w następnym cyklu jakbym się załapała to też jeszcze na październik bo tp w okolicach połowy listopada by byl czyli poród gdzieś na ostatnie dni pazdziernika 😅😅
MeiMei w kupię raźniej tak jak dziewczyny piszą.
U mnie dopiero pierwszy cykl a już jakby wieczność minęła 🙈
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ja jutro dzwonię do lekarki żeby mi skierowanie na jakieś podstawowe badania dała, między innymi TSH, ft3, ft4, prolaktyna, bo może tu jest pies pogrzebany.
No i jak okres przyjdzie to do mojego ginekologa pod koniec miesiąca muszę się umówić z tymi wynikami i przy okazji niech monitoring zrobi czy w ogóle jakaś owulacja się zbliżać będzie.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
sallvie wrote:U mnie dopiero pierwszy cykl a już jakby wieczność minęła 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 22:29
-
Snowflake wrote:Wymroziłam te nasze dzieciaki dzisiaj. Liczę na dobrą noc po takim spacerze 😀
to ja tak btw dobrych nocy, miałam pierwszą od ponad dwóch lat przespaną noc i zarazem pierwszą w życiu przespaną noc mojego syna, aż się nad ranem zastanawiałam, czy wszystko okej
Snowflake, futuremama lubią tę wiadomość
sallvie wrote:🤩 Pięknie!!! Mam nadzieję, że u nas też będzie coraz lepiej, bo przyznam szczerze, że momentami padam na twarz... Myślę, że u nas Piernik po prostu czuje, że konkurencja już jest w drodze i stąd raptem ogromne zainteresowanie piersią i robienie ze mnie smoczka 🙄
nic nie mów o byciu smoczkiem dziecka. Mój mały dwa lata i miesiąc a mi się wydaje, że tego cycka to się nigdy nie pozbędziemy 🙄🙄
Snowflake wrote:Osz... 🤦♀️ A masz jeszcze pokarm? Czy to taki smoczek typowo? U mnie jest towaru tylko na wieczorne karmienie, w nocy trochę poleci, ale niewiele i się cieszę, że udało mi się wprowadzić mu wodę. A za dnia to masakra 🤦♀️ potrzeba bliskości potrzebą, ale kuuuurdee 😔
Już coraz mniej pokarmu, ale coś tam jeszcze mu leci tego mleka. Najwięcej ma popołudniu jak po całym dniu w przedszkolu wraca.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Mój mały to był cycoholik,dlatego też myślałam, że będzie trudno odstawić. Ale w 13tc tak mnie cyce bolały z powodu ciąży, że już z samego bólu podjęłam decyzję o odstawieniu. Mały miał wtedy 17 miesięcy. I uwierzcie, że to odstawienie ja bardziej przeżyłam niż on. Syn po trzech dniach szarpania bluzki w końcu dał sobie spokój. A ja jeszcze z tydzień płakałam po kątach, że niby "utraciliśmy bliskość" 🤭 Ale teraz powróciliśmy do karmienia. To znaczy nie żebym mu dawała cyca - co to to nie! Ale ściągam sobie w dzień pokarm i później na wieczór robię małemu z tego mleka kaszę.
A tak w ogóle to po rozszerzeniu diety, czyli od miesiąca, zredukowałam dzienne karmienia z trzech na jedno. No a mleka mam w cycach tyle samo, nic się nie zmniejszyło. Dziwne.