Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Hej Dip 😊 A jak te badania wyszły? Coś konkretnego powiedzieli w klinice? Z tym cło dużo dziewczyn bierze i chyba nie jest tak źle a może w końcu to pomoże😊
Ja jak testy miałam w domu to też mnie korciło zawsze.
Ja się czuję wciąż do kitu chociaż ostatnie dwa dni były lepsze, tak że przynajmniej jakoś potrafiłam wstać i nie zasypiałam po 2h. Ale i tak mam plecy w pracy i muszę w weekend nadrobić. A jeszcze mamy gości.
Kropek mam nadzieję ma się dobrze. Gin kazał za tydzień, dwa przyjść z zrobionymi badaniami ale i tak nie ma terminów i jak dla mnie za szybko. Choć fajnie by było przed świętami wiedzieć a z drugiej strony i tak za szybko by cokolwiek mówić. Także teraz czekam do 6.04
Ogólnie to na monitoringu teraz brak owulki. No i jeszcze gin zmartwiło to, że FSH mam trochę powyżej normy. Teraz w nowym cyklu muszę jeszcze trochę badań dorobić, ale głównie zależy jej na wyniku AMH przez to, bo albo może zaczyna mi się obniżać ta rezerwa jajnikowa albo jest inna przyczyna, dlatego mam więcej badań zrobić. Jeśli okaże się, że to rezerwa to będzie działać szybko i wtedy nie będziemy czekać tylko odrazu startujemy najpierw z inseminacją, wtedy są 3 podejścia jak się nie uda to in vitro. Ale te 3 próby IUI muszę zaliczyć, bo takie są procedury w ubezpieczalni i jakbym chciała inaczej to musiałabym płacić z własnej kieszeni. Jedynie powiedziała, że nawet jeśli to rezerwa to nie będzie tragedii, bo wtedy FSH miałabym dużo wyższe. A jeśli to coś innego to będziemy leczyć. Mimo wszystko jest dobrej myśli, bo reszta podstawowych badań wyszła dobrze. Także więcej się dowiem w kolejnym cyklu.
No a ja trzymam kciuki za twoją kruszynkę i standardowo daj znać po wizycie ☺️ Ten pierwszy trymestr to najgorszy ( choć trzeci też 😂) obyś jak najszybciej lepiej się poczuła 🙂 -
Dziewczyny czy po biochemie dlugo trzymał Wam się jeszcze poziom hcg w organizmie? Jestem prawie tydzien po krwawieniu, lekarz kazał mi powtórzyć test przed wizytą u niego. Niestety dostalam prace i ani nie mam kiedy bety zrobic ani na wizytę kiedy teraz isc. Ale test zrobilam z jakiegoś 4 moczu dzisiaj tak jak kazał i dalej mam dwie kreski, druga jest calkiem ciemna nawet 🙄🙄
Myslalam że już będę miała ten rozdział zamkniety, a zabolało jak te dwie kreski znów zobaczylam ☹️Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Hmmm, Salvie, a czy te kreski są takie same jak przed @? U mnie jeszcze nie przyszła @,a test już prawie biały. Wiesz co, musisz zrobić hcg z krwi i to dwukrotnie w odstępach dwóch dni, żeby stwierdzić spadek. Ja miałam taką sytuację, że mimo @ beta nie spadła. Lekarz stwierdził, że to cp,ale na usg nic nie było widać, bo beta była za niska. Ostatecznie skończyło się samo poronieniem takiej ciąży, ale zajęło mi to dobry miesiąc. Tak, z bety 150 schodziłam cały miesiąc. Taki urok cp. Ale spokojnie, być może u ciebie to był zwykły biochem, z którego po prostu jeszcze beta nie zaszła.
-
Melduję powrót @ Być może to mój pierwszy dzień ciąży, hihi
Suple poszły w ruch, a termometr już czeka w gotowości.
No właśnie wszystko zależy od testu. U mnie np na pinku już praktycznie nic nie widać, a na bobo jeszcze jakiś cień jest. Najczulsze są facelle paskowe, bobo test, quick view. Najmniej czułe zaś pink i pre test. -
edka85 wrote:Melduję powrót @ Być może to mój pierwszy dzień ciąży, hihi
Suple poszły w ruch, a termometr już czeka w gotowości.
No właśnie wszystko zależy od testu. U mnie np na pinku już praktycznie nic nie widać, a na bobo jeszcze jakiś cień jest. Najczulsze są facelle paskowe, bobo test, quick view. Najmniej czułe zaś pink i pre test.
Dopiero zatrybilam 😃
No tak 1 dzień okresu może być 1 dniem ciąży ale jaja 😃 wcześniej okres kojarzył mi się z katastrofą a teraz może być zupełnie inaczej 😀dzięki Tobie edka85 😃Marzycielka lubi tę wiadomość
-
3 ciążą wrote:Dopiero zatrybilam 😃
No tak 1 dzień okresu może być 1 dniem ciąży ale jaja 😃 wcześniej okres kojarzył mi się z katastrofą a teraz może być zupełnie inaczej 😀dzięki Tobie edka85 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 10:36
Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Ej, co się tak cicho zrobiło? 🤫🛎️
Sallvie, jak u ciebie z tym pozytywnym testem? -
edka85 wrote:Ej, co się tak cicho zrobiło? 🤫🛎️
Sallvie, jak u ciebie z tym pozytywnym testem?
jej edka powiem Ci że nie mam czasu o tym myśleć zupełnie. Zaczęłam nową pracę w zeszłą środę i tak zostałam w niewiedzy jednej wielkiej.
Dziś mam 15dc i wygląda jakby były dni płodne, ale szczerze nawet nie mam czasu molestować męża bo jak już po całym dniu się kładę to myślę tylko o spaniuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Hej dziewczyny.
Ale mi wstyd, że tyle czasu mnie nie było 🤦♀️
I pierwszą stronkę zaniedbałam 🙆♀️
Ale zniknęłam, bo po prostu przestałam ogarniać wszystko. Co chwila dzieciaki były na kwarantannie, bo ktoś z ich grupy miał koronę 🤷♀️
Teraz całkiem pozamykali przedszkola, więc same wiecie jak jest 🤦♀️ od rana do wieczora kłótnie, bitwy, mamo to, mamo tamto...
Słodziak najchętniej pół dnia by przejęczał 🙄
Myślałam o Was, naprawdę myślałam... Ale nawet wieczorem ze zmęczenia nie byłam w stanie sklecić zdania 🙄
Witam nowe dziewczyny, gratuluję zaciążonym 😁
Dziewczyny stare (nie gniewajcie się za określenie 😜) jak chcecie coś dodać lub zmienić na 1 stronie to napiszcie.
Dziewczyny nowe, jeśli chcecie być na 1 stronie dajcie znać i napiszcie informacje o sobie 😉
Nie nadrobię Was niestety.
Będę wdzięczna jak napiszecie co u Was słychać Kochane ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 17:26
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
🐣 🐣 🐣 🐇 🐇 🐇🥚🥚🥚 🐥🐥🐥
Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam
Miłości, która jest ważniejsza od wszystkich dóbr.
Zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.
Pracy, która pomaga żyć.
Uśmiechu bliskich, ktory pozwala lżej oddychać.
🐣 🐣 🐣 🐇 🐇 🐇🥚🥚🥚 🐥🐥🐥Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 20:45
futuremama, Snowflake lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Mam 14dc , ale nic nie wskazuje obecnie na zbliżającą się owu. Temp nisko, testy ujemne, sucho. Także wieje u mnie nudą
-
futuremama wrote:Marzycielka łoooo pani... Ciebie to sto lat tu nie było🤣
Ja dziś po wizycie, kropek już nie jest takim kropkiem bo ma 3,2 cm, rączki, nóżki i wszystko tak jak ma być na tym etapie. Także mega mi ulżyło, prenatalne za 3tyg.
No ze 2 miechy mnie pewnie nie było 🙈
Gratuluję kropka ♥️
Napisz datę i godzinkę prenatalnych to zamieszczę na 1 stronce 😁
Na kiedy masz termin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 16:38
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake wrote:Marzycielka!!! No jesteś! 😀 Jejuuu mam nadzieję, że już wszystko u Was ok? Choć pewnie póki przedszkoli nie otworzą to będziecie się borykać z sajgonem... U nas podobnie 🙄 i ani widu ani słychu żeby mieli pootwierać.
Kochana po prostu odpuściłam, że wszystko będzie na czas... Nie dam rady inaczej...
Dobijają mnie tylko te ich kłótnie non stop 🙄
Jak dzidzia się miewa? Znasz płeć maleństwa? 😁
Dzieciaki dają mi w kość, więc temat odłożony do następnych wakacji 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 16:58
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake wrote:Wszystko rozumiem... Ja też jestem wszędzie na przedwczoraj nieogarnięta. Ale tak, jak piszesz - inaczej się nie da 🤷♀️
To trzymam kciuki żeby się dzieci szybko okiełznały 🙈
Nasza Pociecha to chłopiec 😀 wszystko jest ok, w zeszły wtorek miał 600g 💪
Wow gratuluję synka 🥰
Imię wybrane?
Czyli kwestia pokoju się wyjaśniła 😉 Pierniczek będzie z bratem, a Wiercipiętka sama w pokoiku tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 17:38
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat