Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
melisa wrote:Ale ja to jestem naprawde "chora", jakoś strasznie boje się reakcji otoczenia i rodziny, niby od czasu do czasu wspominałam o naszych planach że moglibyśmy mieć o czwarte, ale boję się że jakbym niedługo zaszła w ciąże to mnie za nienormalną uznają
Moi rodzice tez jeszcze nie wiedzą, niby wspominalam ze chcialabym trzecie ale nie wiem czy przyjeli to do wiadomosci na pewno nie ze teraz 😅
Mogą to dziwnie przyjąć na poczatkuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
U mnie wczorajsza beta 367, czyli 100%, ale nie wiem czy to dobrze, skoro wczesniej był dwa razy większy przyrost. Kurczę, wciąż nie mogę uwierzyć, że się ciąża utrzyma. Zaczęłam jednak brać lutke jak zalecił lekarz.
futuremama lubi tę wiadomość
-
Instynkt jednak mnie nie zawiódł. Wczoraj jeszcze raz zbadałam betę i wyszła 344. Także odstawiam lutkę i czekam na @. Mówiłam, że to nie ma prawa się udać. Od początku nie szło coś. W ogóle nie powinno dojść do ciąży przy takim progu. Mam tylko nadzieję, że to "tylko" biochem, a nie cp. Bo już jedną przygodę z cp miałam i boję się powtórki.
-
edka85 wrote:Instynkt jednak mnie nie zawiódł. Wczoraj jeszcze raz zbadałam betę i wyszła 344. Także odstawiam lutkę i czekam na @. Mówiłam, że to nie ma prawa się udać. Od początku nie szło coś. W ogóle nie powinno dojść do ciąży przy takim progu. Mam tylko nadzieję, że to "tylko" biochem, a nie cp. Bo już jedną przygodę z cp miałam i boję się powtórki.
W takim przypadku az chcialo by sie nacisnąć "nie lubię tego"
Tule mocno kochana i trzymam kciuki ✊Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Edka rano bylo mi przykro z Twojego powodu a teraz sama do Ciebie dołączamKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
sallvie wrote:Edka rano bylo mi przykro z Twojego powodu a teraz sama do Ciebie dołączam
-
edka85 wrote:No co ty mówisz.... Jak to się stało?
Najpierw mialam brazowy sluz. Przerodzil sie w plamienie pojechalam na cito do mojego lekarza, na usg nawet pecherzyka nie ma. A właśnie sie rozkreca krwawienie.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Dziewczyny przytulam Was mocno, przeszłam ostatnio przez to samo, tylko przy dużo mniejszej becie, pisałam tu o tym 😭 wierzę, że niedługo każda z nas będzie cieszyć się jednak ze zdrowej ciąży 😘 trzymajcie się dzielnie 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 18:18
-
Może to dziwnie zabrzmi, ale Salvie jesteś w lepszej sytuacji niż ja, bo lada moment się oczyścisz i zaczniesz nowy cykl. A u mnie to nie wiadomo, kiedy to nastąpi. Beta nie za niska, no i prog wysoki, bo wczoraj było prawie 22ng. Także trochę to potrwa.
Futuremama, paradoks jest taki, że beta przestała rosnąć właśnie po tym jak prog skoczył. W pon był przyrost 100% przy progu 10,a w środę spadek przy progu 22. Chyba powinni mój przypadek cytować w podręcznikach medycyny 🙈 -
W sumie to ja nie wiem jaki był powód tego wszystkiego, czy hormony, czy cokolwiek. Przed staraniami miałam jakieś takie dziwne cykle, niby regularne a same w sobie nie do końca normalne. Nie wiem. Za tydzień idę znowu do lekarza z wynikami, które mi teraz zlecił, porozmawiam z nim na spokojnie, zobaczymy jaki plan działania wymyśli.
Edka co by nie było i u Ciebie i u mnie będzie dobrze, trzymam za nas obie kciuki !Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej dziewczyny. Po dłuuuuuugim czasie wracam spowrotem na ovu. Musiałam sobie trochę odpocząć od neta 🙈 Ogólnie to jestem tu totalnie nie w temacie, więc będę musiała trochę poczytać żeby na nowo się wdrożyć 😅 Jutro albo pojutrze będę testować, choć to i tak trochę za wcześnie, ale że mam ogrom testów w domu to trzeba zużyć 🤣 Mimo wszystko i tak pewnie standardowo nic z tego nie będzie 🤷🏻♀️ Pozatym dziś byłam na kolejnej wizycie w klinice i od nowego cyklu startuje z pierwszą stymulacją z Clo. Trochę przerażają mnie skutki uboczne, ale mam nadzieje że tragedii nie będzie 🙈 To tak w skrócie.
Futuremama pisz co u ciebie 😃 Jak tam mała kruszynka ? -
Dziewczyny, nie ma co rozpamiętywać. Prawdę mówiąc, to nawet zmartwił mnie ten pozytywny test, bo czułam, że organizm nie jest na to gotowy. Teraz się trochę ogarnę, pójdę na kontrolę do lekarza i mam nadzieję lada moment zacznę już na poważnie starania.
Niedawno się chwaliłam zakupem supli dla M i inozotolu dla mnie. Jak widać nic się nie zmarnuje. A i nowy termometr też już czeka w gotowości -
U mnie jaśniejsza kreska na teście, więc beta idzie w dół. Jeszcze prog jest jednak wysoki, bo mnie cyce bolą, ale jak już w końcu spadnie, to wreszcie @ przyjdzie.