Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
MaMaMii wrote:Mam w domu trójeczkę i generalnie jest to spełnienie moich marzeń, ale myśl o kolejnym gdzieś już tam zaczyna się pojawiać
-
futuremama
Skąd ja to znam...
Są takie cudowne dni, że przepełnia mnie wielka radość, że jestem mamą 😁
A są takie, że uciekłabym z domu najlepiej 🙈
Ale mega rozluźnia mnie godzinna kąpiel w wannie, zapalone świece, muzyczka i kieliszek wina 👍 rewelka 👍
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
SARA wrote:Hej😊 już się kiedyś przedstawiałam. Od tego miesiąca zaczynamy starania o trzecie szczęście🤩 trzymajcie kciuki i ja za Was też ✊✊
Witaj Sara.
Super, że zaczynacie starania.
Kciuki zaciśnięte ✊
Przypomnij ile mają Twoje pociechy? 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama wrote:My tak wieczorem sobie siadaliśmy i było super a teraz winko odpada. Bezalkoholowe piwko kiedyś spoko ale ostatnio po łyku mało nie przytuliłam toalety. W sumie na myśl o większości produktów odruch ten sam. Nawet jak o 21 się położę to rano ciężko wstać 🤣 Odpocząć nie ma kiedy bo 24h/dobę z nimi. Wanna jest super ale widzisz nikt nie pomyślał żeby łazienkę dźwiękoszczelną zrobić😂
Także się po prostu dzielimy trochę jak jest okazja, czasem ja wyjdę z dzieciakami żeby mąż odpoczął, czasem on ich zabierze. Taka chociaż godzina w samotności jest cudowna😁
Łazienka dźwiękoszczelna właśnie 😁 to by się przydało 😁
Zamknięcie żłobków i przedszkoli przedłużone 🤦♀️
Trzeba zaopatrzyć się w więcej melisy 😉
Na kiedy masz termin porodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 17:41
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake wrote:Marzycielka - nie chcę zdradzać imienia 🙂
Właśnie, to przedłużenie obostrzeń... 🤦♀️ Dzieciaki ześwirują, a my razem z nimi.
U nas czasem są takie dnie, że naprawdę mam sporo czasu dla siebie, ale są też takie, że nawet nie wiem od czego zacząć 🤦♀️ dzisiaj w ogóle jestem rozbita jak schabowy na kotleta 😂
Nie wiem jak u Was, ale u mnie za oknem na przemian śnieżyca i słońce. I tak od poniedziałku 🤦♀️
Aha jasne rozumiem 😉
Na pierwszej stronie napisałam chłopiec. Może tak być czy skasować? 😉
U mnie dzisiaj słońce świeci, ale jest okropne wiatrzycho i tylko 2 stopnie. Jednym słowem piździ 🙈
Łobuziak kaszle i chyba będziemy w domu siedzieć 🤷♀️
Właśnie skończyłam odrabiać z dzieciakami "lekcje". Perełka w 0 ma od cholery pisania i czytania 🙄
Kończę kawkę i biorę się za obiad, póki Słodziak ma drzemkę 😁👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:To masz w 0 tak jak ja 😁
Też Wam zadają dużo ćwiczeń w książce, pisanie i czytanie? 🤦♀️
W którym cyklu zachodziłaś poprzednio w ciążę?
Tak, syn w zerówce i sporo tego jest do nauki. Na szczęście chętnie się uczy 💓
W pierwszą ciąże zaszłam w 12 CS a w drugą w 2cs. Ciekawa jestem jak będzie teraz... Mam jakoś dużo obaw😬 tzn bardzo chce trzecie dziecko ale czy damy radę... Jak sobie poukładamy dzień przy maluchu, przedszkolaku i szkole... Po moim powrocie do pracy... Wiele pytań mi po głowie chodzi 😊 czy tylko ja mam tyle obaw?🙈 -
SARA wrote:Tak, syn w zerówce i sporo tego jest do nauki. Na szczęście chętnie się uczy 💓
W pierwszą ciąże zaszłam w 12 CS a w drugą w 2cs. Ciekawa jestem jak będzie teraz... Mam jakoś dużo obaw😬 tzn bardzo chce trzecie dziecko ale czy damy radę... Jak sobie poukładamy dzień przy maluchu, przedszkolaku i szkole... Po moim powrocie do pracy... Wiele pytań mi po głowie chodzi 😊 czy tylko ja mam tyle obaw?🙈
Oj uwierz mi, że każda ma obawy takie czy inne...
Ale to normalne. Trójka pociech to już nie przelewki 😁
Spokojnie dasz radę, wszystko się poukłada 😉
Ja teraz odrabiam lekcje z Perełką jak Słodziak ma drzemkę i jest ok.
Wiadomo będą gorsze i lepsze dni, ale Maluch Ci wszystko wynagrodzi 🥰
W ogóle super, że do nas wróciłaś 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 22:43
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Ja też raz jestem raz znikam 🙃przepraszam właśnie oglądam świnkę peppe 😀 mam mieć w tym miesiącu po okresie robione HSG ale oczywiście okres nie przychodzi więc muszę uzbroić się w cierpliwość. Ciąży też się nie spodziewam bo nie wiem czy wogóle miałam owulację i serduszek było malo.
Ja też mam wiele obaw czy sobie poradzę ale z drugiej strony myślę że chyba jakoś to ogarnę ☺ -
SARA wrote:Wszystkie moje starania byly z ovufriend😉 ale zawsze tylko podczytywałam. Teraz postanowiłam zabrać głos 😜
Nie nastawiam się na szybkie zajście w ciążę, w końcu nie mam już 20stu lat😉 ale było by super w tym roku zobaczyć dwie kreski na teście 🤩
I tego Ci właśnie życzę 😁 żebyś w tym roku zobaczyła II kreski ✊
Fajnie, że postanowiłaś zabrać głos.
Z tego co pamiętam, myślałaś się zaszczepić na covid przed staraniami... Zaszczepiłaś się?👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
3 ciążą wrote:Ja też raz jestem raz znikam 🙃przepraszam właśnie oglądam świnkę peppe 😀 mam mieć w tym miesiącu po okresie robione HSG ale oczywiście okres nie przychodzi więc muszę uzbroić się w cierpliwość. Ciąży też się nie spodziewam bo nie wiem czy wogóle miałam owulację i serduszek było malo.
Ja też mam wiele obaw czy sobie poradzę ale z drugiej strony myślę że chyba jakoś to ogarnę ☺
Pisz jakie masz konkretnie obawy?
Może Ci pomogę w Twoich objawach 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka dziękuję 😃
Moje dzieciaki są w podobnym wieku co twoje 5 lat i 3 latka i od dwóch lat starania o 3 dziecko. Męczy mnie psychicznie moja praca i tak się jej trzymam bo cały czas mam nadzieję że się w końcu uda i pójdę na chorobowe. Jutro zrobię test ciążowy jeszcze tak w głębi serca mam nadzieję że może akurat jakimś cudem się udało. Nie mierzyłam temperatury dopiero od kliku dni i mam 36.6 więc raczej w ciąży powinna być wyższa prawda? Jak sprawdzalam wykresy u dziewczyn to praktycznie u każdej temperatura była około 37 stopni.Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Marzycielka, możesz mnie wpisać. Syn 2,5 roku i córka 7 mies. 24 marca dostałam pierwszą @ po porodzie i chcemy działać, ale dziś 17dc i jeszcze owu nie widać. Test jednak trochę ściemniał, więc może w ciągu kilku dni doczekam piku lh. No irytuje mnie to, bo przyzwyczajona byłam do cyklów 28dni z owu w 14dc, a tu się wszystko wydłuża i muszę tyle czekać 🙃
Marzycielka lubi tę wiadomość