X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rozne pytanka
Odpowiedz

Rozne pytanka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    to moja największa wada... BRAK CIERPLIWOŚCI :(

każda z nas zna to z autopsji i każda z nas co miesiąc się jej uczy

Anutka, MisiaMisia, celia lubią tę wiadomość

• ulek Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    każda z nas zna to z autopsji i każda z nas co miesiąc się jej uczy
    A niektóre nie robią żadnych postępów w tym zakresie ;)

Olgenek lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię :) kilka dni do @ ale nie latam co chwila do kibelka sprawdzać czy jest... jestem niecierpliwa, ale pracuję nad tym :)

celia lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • perełeczka Znajoma

Wysłany: 12 września 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam a jak tak z innej beczki :D powiedzcie mi jakie hormony i kiedy powinnam zbadać ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perełeczka wrote:
    witam a jak tak z innej beczki :D powiedzcie mi jakie hormony i kiedy powinnam zbadać ??

O, to wiem! Progesteron w 20-22 dc, TSH, LH, Prolaktyne, FSH w 1-5 dc!
    Tez bede robic to sobie o wynikach pogaworzymy! ;-)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• perełeczka Znajoma

Wysłany: 12 września 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a orientujesz się w kosztach i napewno musi byc skierowanie?? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perełeczka wrote:
    a orientujesz się w kosztach i napewno musi byc skierowanie?? :/

Tego to nie wiem, bo nie robie w Polsce...

Dziewczyny, ktora zorientowana?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moich okolicach progesteron około 30 zł a TSH 20 reszty nie pytałam

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena zależy od miejsca w którym robisz. W szpitalach czy przychodniach publicznych też możesz zrobić odpłatnie i czasami wychodzi taniej niż w placówkach prywatnych.
    Jeżeli robisz badanie płatne, to nie potrzebujesz skierowania. Inaczej jest w kwestii np. RTG, MRI, Tomograf...
    Zależy w jakim mieście chcesz robić badanka.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • perełeczka Znajoma

Wysłany: 12 września 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję nawet nie jestem zorientowana wkurza mnie całe to zamieszanie do tego potrzeba skierowania do tego nie trzeba masakra jakaś wrr :D

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perełeczka wrote:
    dziękuję nawet nie jestem zorientowana wkurza mnie całe to zamieszanie do tego potrzeba skierowania do tego nie trzeba masakra jakaś wrr :D

Luz na sterach. Niektóre rzeczy po prostu trzeba przejść i dalej do przodu!!!

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perełeczka wrote:

Perełko, ja w szpitalu damiana w Warszawie, za każdy hormon płacę 20zł, więc jak sądzę naprawdę przyzwoicie. Oczywiście na badania sama się kieruję ;) Choć z tego co wiem, prolaktyna po obciążeniu tylko ze skierowaniem.

MalutkaEve lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Perełko, ja w szpitalu damiana w Warszawie, za każdy hormon płacę 20zł, więc jak sądzę naprawdę przyzwoicie. Oczywiście na badania sama się kieruję ;) Choć z tego co wiem, prolaktyna po obciążeniu tylko ze skierowaniem.

zgadza się, prolaktyna z obciążeniem tylko ze skierowaniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzaleznienie- silna potrzeba dostarczenia organizmowi jakiejs substancji lub potrzeba wykonywania jakiejs czynnosci. W przypadku uniemozliwienia zrealizowania potrzeby obserwuje sie objawy odstawienia przejawiajace sie m.in. dazeniem do realizacji potrzeby za wszelka cene, drzenie rak, mdlosci, nieumiejetnosc skupienia sie na innych czynnosciach.
    Ja tak mam z seksem! Jak nie pobzykam 48 godzin zaczynam swirowac jak alkoholik na detoksie! Czy jestem uzalezniona od seksu? Jesli tak, to czym to leczyc i w sumie po co? :-D

Elinn, Anutka lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Uzaleznienie- silna potrzeba dostarczenia organizmowi jakiejs substancji lub potrzeba wykonywania jakiejs czynnosci. W przypadku uniemozliwienia zrealizowania potrzeby obserwuje sie objawy odstawienia przejawiajace sie m.in. dazeniem do realizacji potrzeby za wszelka cene, drzenie rak, mdlosci, nieumiejetnosc skupienia sie na innych czynnosciach.
    Ja tak mam z seksem! Jak nie pobzykam 48 godzin zaczynam swirowac jak alkoholik na detoksie! Czy jestem uzalezniona od seksu? Jesli tak, to czym to leczyc i w sumie po co? :-D

Leczyć! Toż to poważny problem jest! Leczyć czem prędzej. Najlepiej seksem:)

biedronka1982, Elinn, Anutka, ulek lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Leczyć! Toż to poważny problem jest! Leczyć czem prędzej. Najlepiej seksem:)

Zastosowalam porade. Dwa razy ! :-D

Anutka, MisiaMisia, ulek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zażycie większej niż zalecana dawki dobowej leku może spowodować..... ciążę :-D

biedronka1982, Anutka, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    A wiesz, swego czasu odkryłam, że im bardziej mi się czegoś odmawia, tym bardziej tego pragnę. No i tak właśnie było z namiętnym seksem. Jak mój niemąż miał strasznie stresujący czas w pracy i łóżkowa gimnastyka była ostatnią rzeczą, o której myślał to ja myślałam za nas dwoje :D 0hump.gif
    Co kilka sekund, jak rasowy mężczyzna ;)2napalony.gif
    Ale kiedy wszystko wróciło do normy tzn. on też wykazywał chęć i inicjatywę to mi chuć wyparowała ;) takie to życie przewrotne ;)

0dc6585ca1c638f77a6179b49e8bae1f.png

biedronka1982, Anutka lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa kwestia: taki dziwny bol niby-miesiaczkowy mam dzis. Nie jakis mocny, ale denerwujacy. To 7 dpo, o co kaman?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak w poprzednim cyklu dopadał ból jak na miesiączkę. Co to było i dlaczego, nie mam pojęcia. Ale też mnie to zdrażniło, czułam się jakbym dwa tygodnie z okresem chodziła :-/

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ