Rozne pytanka
-
WIADOMOŚĆ
-
Elinn wrote:Mnie tak w poprzednim cyklu dopadał ból jak na miesiączkę. Co to było i dlaczego, nie mam pojęcia. Ale też mnie to zdrażniło, czułam się jakbym dwa tygodnie z okresem chodziła
niby podobny jest do bólu owulacyjnego taki ból, ale na owulację w 7 Dpo za szybko... -
nick nieaktualnyAnutka wrote:niby podobny jest do bólu owulacyjnego taki ból, ale na owulację w 7 Dpo za szybko...
To jest wlasnie 7 (a nie, dzis juz 8.) dzien po owulacji, na @ jeszcze za wczesnie, dlatego nie wiem, o co chodzi. Dzis juz tak nie boli w sumie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 15:01
-
nick nieaktualny
-
DLACZEGO OWUFRIEND NIE ODNOTOWUJE POCZĄTKI CYKLU JEŻELI WYSTĄPIŁO PLAMIENIE DOPIERO WYZNACZA PIERWSZY DZIEŃ CYKLU JAK WYSTĄPI PRZYNAJMNIEJ KRWAWIENIE LEKKIE? DZIWNE JA ZAWSZE LICZYŁAM SWÓJ CYKL OD POCZĄTKU NAWET TZW.PLAMIEŃ, MIAŁAM 2 DNI PLAMIEŃ A DZIŚ NORMALNA @ WG. MNIE TO MÓJ 3 DC A OWU ŻE 1 DC????lawenda
-
nick nieaktualnylawenda wrote:DLACZEGO OWUFRIEND NIE ODNOTOWUJE POCZĄTKI CYKLU JEŻELI WYSTĄPIŁO PLAMIENIE DOPIERO WYZNACZA PIERWSZY DZIEŃ CYKLU JAK WYSTĄPI PRZYNAJMNIEJ KRWAWIENIE LEKKIE? DZIWNE JA ZAWSZE LICZYŁAM SWÓJ CYKL OD POCZĄTKU NAWET TZW.PLAMIEŃ, MIAŁAM 2 DNI PLAMIEŃ A DZIŚ NORMALNA @ WG. MNIE TO MÓJ 3 DC A OWU ŻE 1 DC????
No bo plamien sie nie liczy w ogole, tylko krwawienie. Sa na to rozne uzasadnienia. Najbardziej logiczne jest to, ze plamic mozna takze w srodku cyklu. Czyli pierwszy dzien krwawienia= 1dc.ulek lubi tę wiadomość
-
biedronka1982 wrote:To jest wlasnie 7 (a nie, dzis juz 8.) dzien po owulacji, na @ jeszcze za wczesnie, dlatego nie wiem, o co chodzi. Dzis juz tak nie boli w sumie.
hmmm między 7 a 12 dpo jest implantacja, nie wiem czy jest ona wyczuwalna, ale wiem, że może wystąpić plamienie, ale czy jakiś ból ??? zagadka...biedronka1982 lubi tę wiadomość
-
lawenda wrote:DLACZEGO OWUFRIEND NIE ODNOTOWUJE POCZĄTKI CYKLU JEŻELI WYSTĄPIŁO PLAMIENIE DOPIERO WYZNACZA PIERWSZY DZIEŃ CYKLU JAK WYSTĄPI PRZYNAJMNIEJ KRWAWIENIE LEKKIE? DZIWNE JA ZAWSZE LICZYŁAM SWÓJ CYKL OD POCZĄTKU NAWET TZW.PLAMIEŃ, MIAŁAM 2 DNI PLAMIEŃ A DZIŚ NORMALNA @ WG. MNIE TO MÓJ 3 DC A OWU ŻE 1 DC????
ja plamię w 14 i 15 dc co nie znaczy, że mój cykl trwał 14 dni... dlatego się nie zaznacza plamień jako 1 dnia cyklu, bo by dziewczynom cuda wychodziły... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybiedronka1982 wrote:O, to wiem! Progesteron w 20-22 dc, TSH, LH, Prolaktyne, FSH w 1-5 dc!
Tez bede robic to sobie o wynikach pogaworzymy!
Przepraszam , że się wtrącę ale progesteron robi się 7-8 dni po owulacji więc jak ktoś ma dłuższe cykle niż 26-28 to jak zrobi progesteron między 20 a 22 dc to może wynik wyjść okłamany -
nick nieaktualnystaraczka wrote:Przepraszam , że się wtrącę ale progesteron robi się 7-8 dni po owulacji więc jak ktoś ma dłuższe cykle niż 26-28 to jak zrobi progesteron między 20 a 22 dc to może wynik wyjść okłamany
No jasne ze tak! Napisalam z perspektywy mojego 27 dniowego cyklu. Sorki za niedopatrzenie!staraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutkaEve wrote:ja mam to samo od jakiś 5-6 dni... ale ja czuję nadchodzącą @
mam zupełnie tak samo jak Ty i też czuję, że @ dostanę Ale suma sumarą jak dotąd jeszcze nie miałam tak wczesnych bóli przed okresem. Jak @ przyjdzie będziemy się starać dalej nie damy się !!!
A tak przy okazji, czy są tutaj kobitki, które stosują testy owulacyjne? Czy słyszałyście aby pomogły niektórym w upragnionej ciąży? -
nick nieaktualny