Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Wychodzi 11 kwietnia (urodziny mojej mamy)
    Trochę już mniej się stresuję, ale jeszcze beta środowa no i lekarz. Czy tam wszystko ok.


    Ja tez mam urodziny w kwietniu idealny czas na rodzenie wiosna

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety test negatywny 11 dpo.

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2157 721

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja tez mam urodziny w kwietniu idealny czas na rodzenie wiosna


    Ja też tak myślę i od razu można z maluszkiem wyjść na dwór :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:10

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:10

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    oj, a może jeszcze za wcześnie.
    Nie tempka w pochwie 36.6 wiec raczej za 2 dni bedzie @ cycki flapy zadnych dolegliwosci . A ta prolatyne to trzeba z obciazeniem robic czy bez wystarczy?

  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak czemu wyswietla cie jako usuniete konto

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    U mnie z postępów to piję więcej wody (2 litry w pracy-mam dzbanek to wiem) plus w domu jeszcze trochę także 2,5 na pewno.
    Mniej alkoholu (2-3razy w tygdoniu), tylko 3 kawy pojedyncze zamiast 3 podwójnych haha.


    Jestem dumna :) bardzo ładna zdrowotna przemiana ;)

    Mnie dziś mega wysypało :/ jutro usg i zobaczymy czy pękł pęcherzyk i czekamy. Termin przesunął mi się na 19 sierpnia

    Nona lubi tę wiadomość

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A co oznacza prog 40 ng/ml w 7 dpo? Można mieć nadzieję?

    Można mieć , jak najbardziej, norma w tych jednostkach zwykle to ok. 25 ng/ml ale też nie musi oznaczać ciąży, ja miałam kilka razy bez dupka 35 ng/ml i ciązy nie było :) Ale bądź dobrej myśli!

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona poproszę o wpisanie @ :(:(:( zatestuje 31.08

    W tym cyklu spinam sie z suplementami : fortilman, ovarin, wiesiołek, kwas foliowy
    Warto coś jeszcze dodać aby owulacja była lepsza lub zagnieżdżanie - co i kiedy stosować ? Moze macie jakąś ściągę?

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • krolik Autorytet
    Postów: 296 253

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Już chwilę podczytuje forum, to mój pierwszy cykl starań od marcowego poronienia w 14tc :( Poronienie wywołane + łyżeczkowanie, szybko organizm wrócił do normy, ale lekarz zalecił odczekać 3 miesiące żeby wszystko się dobrze zagoiło. W lipcu dostałam zielone światło od lekarza więc rozpoczęliśmy starania. Przy pierwszej ciąży udało się za pierwszym razem, nie myśleliśmy wtedy o dziecku i przestaliśmy się zabezpieczać. Obydwoje jesteśmy zdrowi, dzidzia miała wadę letalną, genetycznie wszystko ok, coś poszło nie tak przy podziale komórki podczas zapłodnienia, nieznana przyczyna, zdaniem lekarzy pech, nie my jedni nie ostatni niestety. Bardzo chciałam rozpocząć starania o drugą dzidzie, choć obawy były i są nadal. Owulacje miałam ok. 20 lipca, lekkie plamienie + ból lewego jajnika(z badania usg tydzień wcześniej tak wynikało). Wykorzystaliśmy ten czas bardzo dobrze :) Ja niecierpliwa zaczęłam robić testy już tydzień później, mam cykle 34 dniowe, więc wiadomo, że za wcześnie się zabrałam do testowania. W tę sobotę znów negatywny test, wczoraj powinnam dostać okres, dzisiaj z samego rana test, który
    dopiero po jakimś czasie pokazał dwie kreseczki, jedna blada, ale jest, czułość testu 10, drugi zrobiony 3 godziny później dał wynik negatywny. Okresu dalej nie ma, mam podobne objawy jak przy pierwszej ciąży. Bóle jak na okres, ale trochę inne, lekkie kłucie w jajnikach i przeczucie, choć boje się, że niepotrzebnie się nakręcam i @ przyjdzie. Trochę się rozpisałam, ale nie mam z kim o tym porozmawiać, nie chcemy nikomu mówić dopóki nie będzie pewności, że jestem w zdrowej ciąży :)

    Czy miałyście podobną sytuację z testami? W poprzedniej ciąży pierwszy test robiłam 3 dni po spodziewanej @ i wyszła blada kreska, dopiero 6dp była wyraźna.

    Ajwii2


    początek starań sierpień '20
    KP
    pregna start, niepokalanek, olej lniany, witamina D, tran

    '18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3

    ead5cc4d580a1c3fa643c9964e5b88b0.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u ginekologa w związku z infekcją.
    Pęcherzyk 19mm endometrium 8mm, nie mamy zakazu na starania... tylko niemałż nie chce, kiedy jest jakaś infekcja i nie mam pojęcia jak go przekonać.
    No i jeżeli udałoby się przekonać, to pewnie tylko raz - i tu mam pytanie do was - kiedy najlepiej żeby trafić? Jutro wieczorem?

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Mama_Sary Znajoma
    Postów: 28 12

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę do Was dołączyć? Testuje 21 sierpnia.

    Nona lubi tę wiadomość

    3i49k6nlcqyjik3m.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:10

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:10

    Iga66 lubi tę wiadomość

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16047 11955

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mężczyzn polecam pestki dyni i orzechy brazylijskie ;)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja bym cisnęła męża niby że masz wielką ochotę a nie ze musicie bo jutro pęcherzyk 21, bez szczegółów-to mu niepotrzebne.

    :-) jutro wieczorem!

    Nic to nie da :P według niego mój pomysł to miazga i jest fuj i w ogóle z kijem nie podchodź. Wydaje mi się że najbezpieczniej byłoby jutro rano? Porozmawiam z nim dzisiaj, ale moim zdaniem nic z tego :(

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:10

  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona on też ma infekcje :P tak to by nic nie wiedział :P

    Nona lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16047 11955

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz,że już po infekcji :D

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego