Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ja gdzies czytalam ze moze wzrosnac do 3dni po/przed owulacja. Czytalam tez ze moze wzrosnac jesli owu nie bylo... badz tu madrym.. zglupiec idzie :-)

To prawda i o tym wiem. Sęk w tym, że u mnie zawsze, od 1,5 roku owu jest dzień przed wzrostem. Może coś się pozmieniało.
    przedszkolanka:) wrote:
    Sung czemu ananasa? ;)

Pomaga w zagnieżdżeniu, ALE chodzi o środek ananasa, ten gruby, który zwykle się wykraja.

MAMA gratulacje! Przepiękna krecha!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak88 wrote:
    Bylas w Egipcie? A jak tam teraz nie jest czasem niebezpiecznie? Tez z mezem chcielibysmy pojechac ale to noe ze wzgledu na starania tylko wrwcz odrwotnie zeby o tym juz nie myslec. W takkm razie 7 dpo mialas implantacje bo takie bole moga o tym swiadczyc niech kropeczka zdrowo rosnie;)

A co z Iga66?
    Byliśmy w Hurghadzie i czułam się tam bardziej bezpiecznie niż w zeszłym roku w Tunezji. Ja mam taką moja Panią z biura z którą latam od lat i Ona nam powiedziała że do Sharm i Marsy Nas nie puści bo tam mało Europejczyków teraz lata ale Hurghada jasne. Miałam w hotelu prawie samych Polaków haha.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama super gratuluje

Mama360 lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak88 wrote:
    Miedzy 3-5 dc FSH i LH i estradiol
    Miedzy 12-14 dc estradiol
    Progesteron najlepiej w 21 dc i prolatyme tez takie cos znalazlam
    Dziewczyny bardzo polecaja branie ovarinu (znajduje sie tam inozytol ktory pomaga zajsc w ciaze ale jesli sie ma mutacje to nalezy z tym uwazac)

Nalezy uważać z inozytolem przy mutacji? Której i dlaczego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie skusze i zrobie badanie prolaktyny w takim razie i powtorze sobie homocysteine;)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czas wakacji... sprawdzacie gdzie się panoszy wirus zika?
    Ja niestety w tropiki nie jadę. Zresztą tropiki mamy w Polsce ;) ale przyznam, że sprawdzam...

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msma360 cudownie nie mogło być inaczej :) gratulacje ;)

Ja wogole nie umiem badać szyjki wiec nie pomogę.

Zgłupiałam z ta moja owulacja i testami wiec zobaczymy w środę czy wogole pękł pęcherzyk i stu na 4 dni mad morze przynajmniej nie będę miała czasu rozmyślać te długie 2 tygodnie

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung ja tam na to nie patrze :p a wyglumaczcie mi bo ja tego nie rozumiem wczoraj mialam temperature 36.9 a dzisiaj 37.3 o co kaman jestem 10 dpo to tak moze sobie skakac?
    Kozgo ja tylko umiem ocenic wysokosc jesli chodzi o zamknieta otwarta no to watpie zeby ktos to umial zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 10:29

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby się taka utrzymywała to może .....:) będą dobre wieści :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Pomaga w zagnieżdżeniu, ALE chodzi o środek ananasa, ten gruby, który zwykle się wykraja.

MAMA gratulacje! Przepiękna krecha!
    Bo teoretycznie tak powinno byc. Owu przed skokiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 11:46

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u mnie ciazy nie bedzie czuje to ale czemu mi tak trmpka skacze jak chce :/ wczoraj mialam takie PMS ze myslalam ze kogos pobije pewnie skutek brania progesteronu a melisa mi sie skonczyla nie chce isc do sklepu zeby czasem mnie nie podkorcilo i tesciora zebym nie kupila wiec czekam na @ strasznie nie lubie tej fazy cyklu :(

• Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 gratuluję :-) oby więcej takich dobrych wiadomości!
    Ja dziś 12 dc i obudziłam się z bólem piersi. Zastanawiam się czy to objaw owulacji czy np. za wysoka prolaktyna. Jajnik boli.

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 pierwszy raz od czasu jak tu jestem widzę taki ładny test, widać wyraźnie i bez domysłów :) gratuluje! <3

Nona, Mama360 lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta prolaktyna to jak za duża to na co ma wpływ? W pierwszej pamietam tylko niski estradiol i chyba wlasnie podwyższoną prolaktynę..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeżeli można to wpiszcie mnie na 24.08. Cos o mnie... pierwszy rqz się wpisuję tutaj, najczęsciej tylko podglądalam. Cykle zazwyczaj dluzsze niz przecietnie bo ok. 30-35.Starania o 1 dziecko. Udało się już w drugim cs niestety zaczęły się brązowe plamienia, krwawienie i pózniej z górki..także najprawd. ciaza biochemiczna. Teraz zaczynam 3 cs.ze zwiekszona dawka kwasu foliowego i dodatkowo inofolic, plus po owu duphostan. Mam nadzieję, że niedlugo będę się mogła tutaj pochwalić dwiema ||. Pozdrawiam i zyczę powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 16:07

OlivkowaMama, Nona lubią tę wiadomość

• Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prolaktyny nie badalam ale apropo kwasu foliowego badalam sobie jego poziom dwa tyg temu w sobotę i wyszedł trochę za wysoko. Odstawiłam i teraz się zastanawiam kiedy znów zacząć brać? Czy jak się uda to zrobić kontrolne badanie przy okazji bety progesteron i Tsh?

• Natosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Inofemu/Inofoliku,to brałam go przy poprzednich staraniach i...uwaga,bo on moc o wspomaga owulacje- aż na tyle,że mogą być ciąże mnogie.U nas na początkowych usg były trzy,potem dwa pęcherzyki,ale w końcu się wchłonęły i został tylko jeden.

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A ta prolaktyna to jak za duża to na co ma wpływ? W pierwszej pamietam tylko niski estradiol i chyba wlasnie podwyższoną prolaktynę..
    Odpowiada za brak owulacji albo za poronienia. Nie utrzymuje się ciąża. Stąd u mnie dwie pod rząd ciaze biochemiczne. Zaniwpokoily mnie moje wykresy w zygzaki. Skakala temp jak chciała. Piersi właśnie bardzo szybko bolały. Nawet bardziej niż teraz. Zaczęłam czytać. Zygzaki - prolaktyna. Objawem. Może być M.in.mlekotok.. Przypomniało mi się że 4lata temu miałam ok 2 lat. (jak nacianelam skutki leciało mleko, samo ustalo) zrobiłam prolaktuna i za wysoka. Miałam to szczęście że trafiłam na ginekologa który od razu dał mi leki a nie czekał i jak. Na razie ta ciąża się trzyma nie poleciała. Chodź czytałam że kobiety zachodzą z wysoką prolaktyna. Ja najwidoczniej nie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 16:05

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 a gdzie masz ten wykres temperatur?
    A ile ta prolaktyna powinna wynosic chyba sie skusze nad badaniem i ile kosztuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 16:35

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: