Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:17

  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona co za dzień bez seksu, ćwiczeń i alko dobrze ze jedząc chociaż można :)

    Jak dobrze ze w tym tygodniu znowu “piątek” :) takie tygodnie są o wiele przyjemniejsze :)

    Nona lubi tę wiadomość

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Nona co za dzień bez seksu, ćwiczeń i alko dobrze ze jedząc chociaż można :)

    Jak dobrze ze w tym tygodniu znowu “piątek” :) takie tygodnie są o wiele przyjemniejsze :)
    Ale jedEniebyez takie delikatne ;-) ha ha ha

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    sexu i tak dzis w 3dc nie planuje, ćwiczeń tez nie, takze ide jutro. Cos jeszcze w 4dc oprocz progra i prolaktyny?

    CHyba tyle. Cos czuje ze zaraz po dupka i bromka pobiegne. Mi latwo szly starania z tymi dwoma lekami.
    Chyba Lh i estradiol. Chociaż nie wiem po jakiego pierona ten Lh. Lepiej przed ovu zaraz go zrobić

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • belly_love Ekspertka
    Postów: 205 118

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Przykro mi, 4 dni temu to samo przezywalam.... wiec jednak idziemy równo.... my jakos specjalnoe sie nie badalismy, mi ginka tylko podstawowe badania dała. Najpierw przechodzilam cytomegalie. Jak sie pozbylam to tsh podskoczylo z 1,3 do 3,5. Teraz udalo się zbić do 1,5. Gina mówiła zeby czekac cierpliwie i jak sie nie uda po roku to badać. Ale ja mam juz przeszło 31 lat i zależy mi na czasie. Daletego narzeczony bada nasienie w przyszlym tygodniu. Jak bedzie miał dobre wyniki to bedę dalej u siebie sprawdzać. Chyba ze jakas niespodzianka po drodze sie trafi ;)

    Może teraz jak udało się zbić TSH to akurat zaskoczy :) przynajmniej cokolwiek działasz, ja też muszę ponownie zbadać TSH bo badalam je w styczniu a nie wiadomo co od stycznia się tam dzieje .. to fajnie, że zbadacie męża nasienie, to duży krok do przodu :) my też zaczynamy już się badac nie chcę czekać kolejnych miesięcy żeby dopiero zacząć szukać przyczyny a potem kolejnych zanim bylby efekt :*

    Starania od 01.2018
    Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
    30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
    02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
    10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
    14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
    28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm

    Encorton
    Duphaston
    Heparyna
    Euthyrox
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze czegokolwiek to zasługa to dziękuje pierwszy raz nie mam przed okresem turbo skurczy i boli a były już z 2-4 dni przed @ zazwyczaj chociaż patrząc ze w 17 dc miałam endo 17 mm to aż strach odstawic dupka ale może kurde wreszcie on działa i pomaga albo to ten ovarin ale ten cykl czuje się dużo lepiej w drugiej połowie

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15959 11911

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zrobiłam interwały i nici z prolaktyny :D
    Kozgo a jakie zalecenie masz z tym dupkiem? Kiedy masz odstawić? Bo zawsze owu się może przesunąc..

    Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula749 wrote:
    Witam was serdecznie. Mam do Was pytanko jako ze jestem niedoświadczona powiedzcie mi proszę czy wynik beta 23.24 oznacza ciąże ? Rano zrobiłam test ale nie wiem czy ja już mam jakieś urojenia ze widzę 2 kreski. Z kalkulatora ciąży wynikałoby ze wg. moich cykli byłby to 3 tydzień. Pozdrawiam was serdecznie

    Tak, taki wynik jak najbardziej oznacza ciążę :) Ale powtórz go po 48h, żeby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta. Powodzenia i daj znać :)

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam. Ból silny trwał 1 dzień. Teraz leciutko boli, bardziej przy dotyku.
    Test w 12 dpo negatywny. Dziś nie robiłam, bo piersi słabną.
    I dobrze i źle. Czekam na okres i idę do mojej fizjo. Niech wymaca co tam się stało.
    Widzę że sierpień nadal lipny :(

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Powiem Wam ze czegokolwiek to zasługa to dziękuje pierwszy raz nie mam przed okresem turbo skurczy i boli a były już z 2-4 dni przed @ zazwyczaj chociaż patrząc ze w 17 dc miałam endo 17 mm to aż strach odstawic dupka ale może kurde wreszcie on działa i pomaga albo to ten ovarin ale ten cykl czuje się dużo lepiej w drugiej połowie
    Ja bez wspomagacze mam endo 15-17. To już nie jest fajny wynik tylko utrapienie.

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Wracam. Ból silny trwał 1 dzień. Teraz leciutko boli, bardziej przy dotyku.
    Test w 12 dpo negatywny. Dziś nie robiłam, bo piersi słabną.
    I dobrze i źle. Czekam na okres i idę do mojej fizjo. Niech wymaca co tam się stało.
    Widzę że sierpień nadal lipny :(
    Bo sierpień to teraz się zaczyna, dużo dziewczyn planuje testować

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Iduna Koleżanka
    Postów: 48 42

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

    U mnie brak jakichkolwiek objawów, piersi przestały boleć z tydzień temu, ale test wyszedł pozytywny:)
    W przyszlym tygodniu idę na betę.

    Trzymam za Was wszystkie kciuki:*

    przedszkolanka:), Mama_Sary, Isaura81, Izaw, Niezapominajka2, KasiaH lubią tę wiadomość

    dev112prs__.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1753 537

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduna wrote:
    Hej dziewczyny,

    U mnie brak jakichkolwiek objawów, piersi przestały boleć z tydzień temu, ale test wyszedł pozytywny:)
    W przyszlym tygodniu idę na betę.

    Trzymam za Was wszystkie kciuki:*


    Gratulację mnie już nie bolą tak bardzo jak ostatnio, jeszcze tydzień do @, ten cykl jest bliźniaczo podobny do poprzedniego. więc się nie nastawiam :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Iduna Koleżanka
    Postów: 48 42

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że te wszystkie objawy są niemiarodajne. Jak będzie ciąża, a coś jest inaczej niż zwykle to będzie się rozpowiadać jakie to są objawy przed terminem @...

    dev112prs__.png
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduna wrote:
    Hej dziewczyny,

    U mnie brak jakichkolwiek objawów, piersi przestały boleć z tydzień temu, ale test wyszedł pozytywny:)
    W przyszlym tygodniu idę na betę.

    Trzymam za Was wszystkie kciuki:*

    Gratulacje!:-)

    Ja dzis wstaje i patrze a tam sporo sluzu rozciagliwego, z domieszką takiego gestego bialego.Ale rozciąga sie sporo. I dupa, nie wiem o co chodzi :-D

    Swoja droga wczoraj awansowalam i pomyslalam sobie, ze niezłe jaja by byly gdybym dowiedziala sie za tydzien ze jestem w ciazy... :D

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    eikts65gz0i70ci6.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15959 11911

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idunia gratuluję !;)

    Speaky my idziemy łeb w leb nawet ze śluzem :D

    speakyourmind93 lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaszłam w ciąże objawów nie miałam :)
    Jedyne co jedna pierś mi urosła :P ( tak, jedna)

    Byłam dzisiaj zbadać progesteron i estradiol. Ciekawa jestem czy torbiel z pękniętego pęcherzyka, czy z niepękniętego.
    I przyszły dzisiaj suplementy dla starego też :D

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) skoro leb w łeb to jeszcze fajnie byloby zakonczyc nasze cykle w ten sam sposób II piekne krechy :-)

    eikts65gz0i70ci6.png
  • Mama_Sary Znajoma
    Postów: 28 12

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduna wrote:
    Hej dziewczyny,

    U mnie brak jakichkolwiek objawów, piersi przestały boleć z tydzień temu, ale test wyszedł pozytywny:)
    W przyszlym tygodniu idę na betę.

    Trzymam za Was wszystkie kciuki:*
    Gratuluję;)
    U mnie 12dpo,ale cierpliwie czekam do 21 sierpnia. Jak się nie uda w następnym cyklu startuje z ziołami ojca Sroki.

    3i49k6nlcqyjik3m.png
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A ja wczoraj zrobiłam interwały i nici z prolaktyny :D
    Kozgo a jakie zalecenie masz z tym dupkiem? Kiedy masz odstawić? Bo zawsze owu się może przesunąc..


    Ogólnie zaczęłam brać po potwierdzonej OVU i mam zrobić Bete tak 14dpo dla pewności żeby za szybko nie odstawić. Dlatego też odpuściłam dziś i zrobie w poniedziałek 15dpo będę miała 100% pewności.

    qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego