***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs wrote:Dziewczyny chciałabym się Was poradzić. Otóż po odstawieniu tabletek anty , okres wrócił mi normalnie, regularnie, temp ładnie skacze, wszystko niby cacy, tylko mam wrażenie ze twn mój okres to nie okres... zaczyna się 2 dni brązowym plamieniem, potem też tak jakoś dziwnie skąpo, potem znów plamienie.
Czytałam że to może być niski poziom progesteronu, rozumiem że ten cykl moge już spisać na straty skoro jego poziom mam zbadać 7 dpo?
W tym tyg robie wszystkie badania poza progiem właśnie a w przyszłym ginekolog. Ale troche się zmartwiłam
Zł stosunek progesteronu do estradiolu ?
Zbyt szybko spadający progesteron?
Mi zaproponowali kontrolę proga 6,8,10 dni po ovu ( do czasu plamień) .
W następnym miesiącu 7,9,11. Dniu po ovu.
Zbyt szybko spadał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 08:54
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Isaura81 wrote:Zł stosunek progesteronu do estradiolu ?
Zbyt szybko spadający progesteron?
Mi zaproponowali kontrolę pogadamy 6,8,10 dni po ovu ( do czasu plamień) .
W następnym miesiącu 7,9,11. Dniu po ovu.
Zbyt szybko spadał.
I przepraszam, że zapytam, ale kiedy wyszedł ten problem u Ciebie? Przy staraniach o pierwsze dziecko czy dopiero teraz? -
Meggs wrote:Dostałaś jakieś leki na to?
I przepraszam, że zapytam, ale kiedy wyszedł ten problem u Ciebie? Przy staraniach o pierwsze dziecko czy dopiero teraz?
Zawsze miałam bolesne i obfite @ ale bardzo regularne. 27-29 max.
W zeszłym roku +sierpien+ zaczęliśmy się starać i nagle zaczęła mi się spóźniać @, jakieś lekkie plamienia pojawiły, w kolejnym m cykl przerost endometrium. Dostałam luteinę podjezykowo.
Wstrzymane starania ze względu na zabieg. Potem następnie bo zle wyniki. Od lutego nowe starania.
@ regularne ale plamienia przed się pojawiły. Brzydkie i brązowe(2 dni przed @). Duphaston po ovulacji. Kolejne cykle z coraz szybszym plamieniami i gorszym PMS.
Progesteron z miesiąca na.miesoac rósł coraz słabiej.
Miałam być zastrzyki AGOLUTIN. Ale wstawiłam zioła i juz w 1 cyklu próg skoczył do 18. I się utrzymywał dość długo na dobrych poziomach.
W tym miesiącu mam kontrolę wyników bo plamienia całkiem ustały i czuję się dobrze.Meggs lubi tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualny
-
Hejka
My dzisiaj jedziemy wieczorem na jeden dzień do krk i w środę rano ruszamy dalej
Skorzystam wiec z okazji i zrobię badaniaprzedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Ja się zapisałam na środę do gina niech da skierowania to się przebadam
Wynik dziś po 18 ale mam takie wszystkie objawy na okres ze nie wide tego może to kwestia tej jego gorączki w lipcu może faktycznie przez te 90 dni szans nie maprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Megs, bralam tabletki anty od 18r zycia do 30 takze 12 lat.
Tez to samo co Ty regularny okres, temp ładnie skacze, plamienie 2 dni, plamienie potem 1 dzien mnie zalewa @ i potem plamienie 2 dni ze na wkladce moge jechać.
Mam 1 dziecko, mialam duphaston w poprzednich staraniach, nie pomogl na plamienia, po prostu w cyklu kiedy zaszlam plamienia sie skonczyly.
zbadaj proga 7dpo i zobaczymy.
Zrobie progesteron, tak więc pewnie póki nie będzie wynikow lekarz nie włączy dodatkowej suplementacji.
Miałaś niedobory progesteronu? Nie było problemów w ciązy? Jak teraz u Ciebie to wygląda? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a mi się pomyliło z THS. Jednak rok temu mialam taki jak teraz wynik, tj 1,900 i zaszłam wtedy w ciąże. Teraz mam taki sam, ale chyba do endo i tak się przejdę. Dla świętego spokoju.
U mnie 4 dni do testowania. Im bliżej, tym mam coraz mniej nadzieji.
W tym tygodniu kilka z nas testuje, mam nadzieje ze bedzie pare
Uciekam zaraz do pracy, pozdrowienia dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 11:25
Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:Ide w tym tygodniu na badania więc wszystko poza progiem będzie wiadome.
Nie wiem tylko czy te plamienia mam liczyć jako nowy cykl czy stary?Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
przedszkolanka:) wrote:Isaura a ta niedomoga którą masz to prócz plamień jakoś się ujawniala? Bo u mnie na to wygląda,że i ja mam ale plamień nigdy nie miałam..Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
kozgo wrote:Ale mnie dziś boli brzuch aż do nóg promieniuje i plecy odstawię dupka i zginę chyba :p
Przedszkolanka bo Ty teraz jakiegoś niskiego proga miałaś tak?
Tak,miałam 0.2.. i nie wiem czy taki mega niski po czy po prostu to faza 1 jeszcze byla..(wczoraj śluz plodny na 100%). Ale estradiol tylko 60 wtedy byl(w piatek 21 dc) to na nic nie licze. Chociaz glupia wyczytalam ze 2 dni przed owu spada..
No i tak jak Isaura pisze,to ja noe mam w ogóle ani jednego objawu na niedomoge a w 1 ciazy duphaston musialam mieć dlatego chyba juz zgłupialam ;p -
nick nieaktualny