Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    U mnie dużo śluzu nie wpływa dobrze na seks znowu bo ja w dni płodne mokra jestem Total i czasem mąż mówi ze przez to czuje mało wiec więcej już nie chce :p
    Spoko, nie tylko twoj narzeka ;-)

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • tęczova Autorytet
    Postów: 2231 4717

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:32

    Niezapominajka2, Nona lubią tę wiadomość

    “I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15975 11926

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    I tak źle i tak, mój narzeka, że czasem za sucho ;) więc jak szalona zapijam wiesiołek siemieniem lnianym, zagryzam marchewką i doprawiam octem jabłkowym ;)

    To u mnie to samo :p

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Sung jeszcze sie nie badalam. Pamietalam twoj przypadek i chcialam o to dopytac. Ale po antybiotyku nie mialas zadnej kontroli prawda? Bo przeciez nie beda ci znowu robic jakiejs biopsji czy cos.

    No nie będą ... trzeba wierzyć...

    Chciałam olać testy owu w tym cyklu, ale fizjo powiedziała, żebym przyszła tuż przed lub w owu. No to spróbuję.

  • Lorella Ekspertka
    Postów: 223 190

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    22 dc. Chyba za wcześnie na test...chociaż czasem mam @ w 24 dniu, czasem w 27...
    MeggiGirl idziemy leb w leb...no moze prawie bo u mnie tez 22dc ale ja bede testowala za ponad tydzien dopiero.

    0d1y3e3kz4mwxduv.png

    bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 27 dc :)
    Jeszcze 1-2 dni i okres !!!! Wreszcie ! :D

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Nataliie Koleżanka
    Postów: 46 46

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przepraszam że tak z grubej rury, kiedyś więcej pisałam na forum jednak bardzo dołowało mnie to że dziewczyny ledwo pisały że zaczynają i za chwilę były w ciąży, ale gdzieś muszę się pochwalić. Po tylu miesiącach rozczarowań i płaczu dziś zobaczyłam najcudowniejsze dwie kreski, a od dziś 94 to moja ulubiona liczba bo taka właśnie wyszła beta :):):) Nie sądziłam że można być tak szczęśliwym od czubka głowy po same pięty :). To była nasza druga inseminacja dokładnie w 5 rocznice ślubu więc nie wyobrażam sobie lepszego prezentu. Teraz czekamy oby ładnie beta urosła

    KasiaH, Mika88, MałaMi90, Lorella, Staraczka89, Izaw, OlivkowaMama, przedszkolanka:), Mag 78, Pomarańczka83, Niezapominajka2, RudaAnna, Nona, SylwiaLu, Natalia91!, Sung, Natosia lubią tę wiadomość

    20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!!

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne gratulacje.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliie wrote:
    Hej przepraszam że tak z grubej rury, kiedyś więcej pisałam na forum jednak bardzo dołowało mnie to że dziewczyny ledwo pisały że zaczynają i za chwilę były w ciąży, ale gdzieś muszę się pochwalić. Po tylu miesiącach rozczarowań i płaczu dziś zobaczyłam najcudowniejsze dwie kreski, a od dziś 94 to moja ulubiona liczba bo taka właśnie wyszła beta :):):) Nie sądziłam że można być tak szczęśliwym od czubka głowy po same pięty :). To była nasza druga inseminacja dokładnie w 5 rocznice ślubu więc nie wyobrażam sobie lepszego prezentu. Teraz czekamy oby ładnie beta urosła
    Gratuluje cudu ;) mozesz napisac jakie leki bralas i co wplynelo na owocne staranka ;) jakie objawy oczywiscie tez pozdrawiam i zycze teraz serduszka ;)

  • Nataliie Koleżanka
    Postów: 46 46

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W udanym cyklu od 2-6 dc brałam duphaston, 10 dc zastrzyk z ovitrelle i 12 dc sama inseminacja. U mnie dodatkowo problemem było mega niskie AMH bo mam 25 lat i wynik 0,81 więc nie za dużo czasu nam zostało na starania. Ale jest coś co nie daje mi spokoju, tyle czasu nie wychodziło, a w połowie poprzedniego cyklu wyeliminowałam całkowicie gluten ze swojej diety i zaskoczyło. Nigdy się nie dowiem czy to chociaż w małym stopniu pomogło, ale czytałam właśnie że można nie mieć żadnych objawów nietolerancji, a mimo to gluten może ograniczać płodność.

    Nona lubi tę wiadomość

    20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • Izaw Autorytet
    Postów: 500 344

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliie wrote:
    Hej przepraszam że tak z grubej rury, kiedyś więcej pisałam na forum jednak bardzo dołowało mnie to że dziewczyny ledwo pisały że zaczynają i za chwilę były w ciąży, ale gdzieś muszę się pochwalić. Po tylu miesiącach rozczarowań i płaczu dziś zobaczyłam najcudowniejsze dwie kreski, a od dziś 94 to moja ulubiona liczba bo taka właśnie wyszła beta :):):) Nie sądziłam że można być tak szczęśliwym od czubka głowy po same pięty :). To była nasza druga inseminacja dokładnie w 5 rocznice ślubu więc nie wyobrażam sobie lepszego prezentu. Teraz czekamy oby ładnie beta urosła

    Gratulacje! :)

    27 lat
    9cs
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliie wrote:
    W udanym cyklu od 2-6 dc brałam duphaston, 10 dc zastrzyk z ovitrelle i 12 dc sama inseminacja. U mnie dodatkowo problemem było mega niskie AMH bo mam 25 lat i wynik 0,81 więc nie za dużo czasu nam zostało na starania. Ale jest coś co nie daje mi spokoju, tyle czasu nie wychodziło, a w połowie poprzedniego cyklu wyeliminowałam całkowicie gluten ze swojej diety i zaskoczyło. Nigdy się nie dowiem czy to chociaż w małym stopniu pomogło, ale czytałam właśnie że można nie mieć żadnych objawów nietolerancji, a mimo to gluten może ograniczać płodność.
    Czy poza glutenem jakis sport uprawiasz? Cukier rozumiem tez odstawilas? Czyli ogolnie polecasz inseminacje? Lekarz nam to zaproponowal i mamy watpliwosci?

  • Nataliie Koleżanka
    Postów: 46 46

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz glutenu nie odstawiłam nic innego, ogólnie już od dłuższego czasu staram sie zdrowo odżywiać. Jeśli chodzi o sport o ćwiczę jednynie w domu (polecam apkę Lewandowskiej mocno mobilizuje do ćwiczeń). Inseminacje jak najbardziej polecam szczególnie, że zadziałała, ale nie ma się co oszukiwać szanse na ciąże po iui wynoszą w okolicy 15% dla nas to była droga, 2 inseminacje i jak nie wyjdzie to nie ma na co czekać tylko in vitro we wrześniu ze względu na to niskie AMH. A tu taki mały wielki cud!

    20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze Ci pomoglo a czy w tym owocnym cyklu w owulacje i po owulacji rowniez cwiczylas? Aktualnie biegam to noe sa maratony a interwaly bieg laczony z marszem i joge cwicze

  • Nataliie Koleżanka
    Postów: 46 46

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczyłam :) Nasza Pani doktor kazała żyć normalnie i nie analizować wszystkiego. Nie da się nie myśleć i za najgłupszą radę ever uważam "odpuść sobie to zobaczysz że zajdziesz" i nie odpuściłam sobie nawet na 3 sekundy. Ale po takim czasie jak u nas po prostu trzeba w końcu zacząć żyć i robić to na co ma się ochotę bo człowiek zaczyna głupieć. Jedynie co to niektóre ćwiczenie odpuszczam sobie bo tak okrutnie bolą mnie piersi od paru dni, przynajmniej wiem już dlaczego :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 18:16

    przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

    20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15975 11926

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallie gratuluję ;)
    w pierwszej ciąży tak samo jak zaczęłam cwiczyc to sie udało ;) teraz pilnuję diety,biegam i ćwicze i mi sie uregulowały cykle (no moze prawie ;p). Polecam również ;)

    A ja dzisiaj miałam owu. Jak nic pekl mi pecherzyk. Byl to ból nie do pomylenia z niczym innym..teraz prawie minęło. Ale jestem w szoku-26dc(jak poprzednio tak późna owu),temperatura teraz wyzsza wiec mam nadzieje,ze urosnie w koncu. Teraz pytanie- czy tamte wyniki mogło sfałszować bieganie intensywne dzien przed?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje zaciazonym! Wszystkiego dobrego :-)

    przedszkolanka moze rzeczywiście tak bylo? Jak mowisz ze to bol nie do pomylenia... a testy ovu robilas wczoraj np?

    U mnie nie wiem czy sie nie rozkreca @... dzis teoretycznie 12dpo,na bieliznie i papierze delikatne plamienie, na razie jednorazowe. Ni to brazowe, ni rozowe. Mialam testować w piatek,byc moze nie doczekam. Zobaczymy co sie z tego rozkreci

    eikts65gz0i70ci6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zauwazylam ze przy braku ruchu hormony nie tak dzialaja i cykle dlugie. Przy pierwszej ciazy ( niestety poronionej) cwiczylam i wlasnie sie wtedy udalo takie wygibasy robilam zakladalam nogi za glowe a jak dmucham na siebie to nic

  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Wlasnie zauwazylam ze przy braku ruchu hormony nie tak dzialaja i cykle dlugie. Przy pierwszej ciazy ( niestety poronionej) cwiczylam i wlasnie sie wtedy udalo takie wygibasy robilam zakladalam nogi za glowe a jak dmucham na siebie to nic

    Mika zmotywowalas mnie normalnie :D Jutro zapuszcze sobie Chodakowska i pierwszy raz od dluuuuugiego czasu poruszam sie trochę.

    przedszkolanka:), Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

    eikts65gz0i70ci6.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego