Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:20

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs czekamy na wieści.

    Dziewczyny,która pije niepokalanek na progesteron? Pomaga to? Gdzie moźna kupić? Chyba się skuszę,będę miała drugi przedłuźony cykl..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj śniło mi się, ze byłam w ciąży, a dzisiaj śnił mi się okres :p za bardzo to wszystko przeżywam chyba

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dużo się o tym myśli to i takie sny przychodzą mi w nocy tak się okres rozkręcił ze masakra od rana sz mdli mnie z bólu:(

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro powinnam okres dostc .. pewnie nie przyjdzie żebym mogła się łudzić, ze jakimś cudem sie udało :p potem zrobię w sobotę test i chwile później pojawi się @ :p

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym jesteśmy w Bieszczadach :D wynajęliśmy cały dom, mały przeszczęśliwy :) niedługo ruszamy na Tarnice :)

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Meggs czekamy na wieści.

    Dziewczyny,która pije niepokalanek na progesteron? Pomaga to? Gdzie moźna kupić? Chyba się skuszę,będę miała drugi przedłuźony cykl..
    Ja nie piję tylko jem.
    Zmielone nasiona. Smakują jak pieprz ;-) 13 zł w sklepach zielarskich.

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 406 184

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o snach... Mi się dzisiaj śniło, że D. mi umarł. Jak ja byłam w tym śnie załamana. Wyprowadzalam sie z naszego mieszkania, bo nie wiedzialam, co mam w nim robić bez niego. A taki sen podobno oznacza zmiany. Haha. Ślub, przeprowadzka, remont, macierzyństwo. Zobaczymy... Za dużo o tym myślę.

    010is65gtxk93h3j.png

    Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml


    starania wspomagane od 08.2020.

    👩 27 l.
    👨 28 l.

    Nasze pierwsze dziecko
  • Natalia1992 Autorytet
    Postów: 491 246

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Ostatnie dwa cykle miałam potwierdzona owulację więc wiem że faza lutealna jest bardzo długa. W tym tygodniu dziś już jest 15 dzień. Test ciążowy negatywny. Jest to bardzo denerwujące ponieważ mam silny psm w tych dniach . Wiecie jaka może być przyczyną ? Któraś tak miała i ma jakiś patent czy może wcale się tym nie przejmować ?

    https://ovufriend.pl/wykres,ce5b54ce7246b7e383e1a71a090364df.html

    Staramy się o drugiego maluszka, karmiąc starszaka.
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Ja nie piję tylko jem.
    Zmielone nasiona. Smakują jak pieprz ;-) 13 zł w sklepach zielarskich.

    On nie ma skutków ubocznych?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja okres powinnam mieć w sobotę, czyli za dwa dni... a dzisiaj śluz zabarwiony pomarańczowym cappuccino... Super! Nigdy w życiu nie plamilam przed okresem, zawsze po prostu się zaczynał, ot tak! Czyżby niedomoga lutealna w momencie, w którym zaczynamy się starać o dziecko? Fantastycznie :/

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja okres powinnam mieć w sobotę, czyli za dwa dni... a dzisiaj śluz zabarwiony pomarańczowym cappuccino... Super! Nigdy w życiu nie plamilam przed okresem, zawsze po prostu się zaczynał, ot tak! Czyżby niedomoga lutealna w momencie, w którym zaczynamy się starać o dziecko? Fantastycznie :/
    U mnie z cykli 30 dniowych nagle prawie 40to (od starań) więc witaj w klubie..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Natalia1992 Autorytet
    Postów: 491 246

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie też się posypało od czasu rozpoczęcia starań :( stres nie pomaga...

    https://ovufriend.pl/wykres,ce5b54ce7246b7e383e1a71a090364df.html

    Staramy się o drugiego maluszka, karmiąc starszaka.
  • Mag 78 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli gin widziała wczoraj ślad po pękniętym jaju to myslicie ile maksymalnie dni do tyłu mogła byc owulacja???? z temperatur aplikacja pokazuje mi piątek ale nie wiem czy to możliwe....

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2497 815

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie równiez od czasu starań wszystko wzięło w łeb :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag 78 wrote:
    Dziewczyny jeśli gin widziała wczoraj ślad po pękniętym jaju to myslicie ile maksymalnie dni do tyłu mogła byc owulacja???? z temperatur aplikacja pokazuje mi piątek ale nie wiem czy to możliwe....

    Nie wiem,ale pamiętam jak kiedyś bylam na usg i lekarka widziala to było do 2 dni po( na świeźo)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja okres powinnam mieć w sobotę, czyli za dwa dni... a dzisiaj śluz zabarwiony pomarańczowym cappuccino... Super! Nigdy w życiu nie plamilam przed okresem, zawsze po prostu się zaczynał, ot tak! Czyżby niedomoga lutealna w momencie, w którym zaczynamy się starać o dziecko? Fantastycznie :/


    U mnie to samo zawsze jak w zegarku w 29dc okres a od staran cykle po 24-25 plamienia itd

    My jutro na 3 dni ns Mazury niby ma być brzydka pogoda ale nieważne, weźmiemy gry planszowe i będzie super. Ale mi się dziś nie chce masakra.

    Ej a nie można edytować nazwy z sierpnia na wrzesień i byśmy tu zostały?

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To udanego wypoczynku :)
    Oj,chyba nie można..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się. Dziś robiłam test. Wyszedł negatywny. Bolały mnie piersi.. Od wczoraj nie bolą aż tak. Za 2-3 dni pewnie okres przyjdzie. Jak nie to powtórzę test.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam takie w tym miesiacu PMS ze hlowa boli znaczy cycki mnie nie bolaly ale mialam tak mega wkurzenie ze nic mi nie przechodzilo . PMS mozna zmniejszyc sportem i wlasciwa dieta zobaczymy jak w tym cyklu bedzie niw nastawiam sie na twstowaniw bo seks tylko dwa razy 13 dc i 17 dc a owulacje to ja mam roznie skacze jak chce:/ Jestem po treningu biegowym pod koniec niestety bardzo mniw bolaly jajniki :(

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego