Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16043 11953

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btak owu to u mnie przy progesteronie 0.2 ;)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie był mój ginekolog, tylko jakaś babka z luxmedu
    A wiec owulacja była na pewno, progesteron mógł urosnąć tak dziwnie przez torbiel :) (tutaj dużo bełkotu medycznego było którego nie powtórzę) ale mogło to zaburzyć jego wydzielanie. No zobaczymy :) okres powinien przyjść normalnie, chyba ze jakimś cudem cykl się tak poprzestawiał ze są jakieś szanse na ciąże :) mam odstawić duphaston bo na torbiel w żaden sposób on nie działa, a mój progesteron ciąże spokojnie utrzyma. Endometriun 14 mm i to chyba na tyle :)

    SylwiaLu, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie niezły burdel

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak okres nie przyjdzie w piątek to w sobotę zrobię test :)

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16043 11953

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy ;)
    Ja po cichu liczę,że @ bedzie w weekend..ale ten a nie następny dopiero :/

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    To czekamy ;)
    Ja po cichu liczę,że @ bedzie w weekend..ale ten a nie następny dopiero :/


    Ja powinnam w piątek dostać. Oby przyszedł, trzy chce już następny cykl zacząć ...

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16043 11953

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo..ale tak mnie dzisiaj lewy jajnik nawala,że ledwo idę :/

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie to moj 3 cs niestety nie wyszlo po zlosci i nerwach postanowilam ze zrzuce troche kg i zaczelam biegac endorfinki dzialaja rzucilam wiesiolka bo tylko cykl mi sie przez niwgo pochrzanil a tez czytalam ze nadmiar sluzu jest zly bo plemiki sie wowczas zlepiaja jednym wiesiolek pomogl innym nie ja naleze do tej drugiej grupy.
    Najmlodsza staraczka czemu bierzesz duphaston nie majac potwierdzonej owu?? Mozesz sobie tylko zaszkodzic bo torbielki moga od tego powstac duphaston bierzemy po owulce.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 10:36

  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiem kiedy była owu chyba dopiero jak okres dostanę :p

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Witajcie to moj 3 cs niestety nie wyszlo po zlosci i nerwach postanowilam ze zrzuce troche kg i zaczelam biegac endorfinki dzialaja rzucilam wiesiolka bo tylko cykl mi sie przez niwgo pochrzanil a tez czytalam ze nadmiar sluzu jest zly bo plemiki sie wowczas zlepiaja jednym wiesiolek pomogl innym nie ja naleze do tej drugiej grupy.
    Najmlodsza staraczka czemu bierzesz duphaston nie majac potwierdzonej owu?? Mozesz sobie tylko zaszkodzic bo torbielki moga od tego powstac duphaston bierzemy po owulce.


    Duphaston dostałam na torbiel. Dostałam go po owu

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dużo śluzu nie wpływa dobrze na seks znowu bo ja w dni płodne mokra jestem Total i czasem mąż mówi ze przez to czuje mało wiec więcej już nie chce :p

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16043 11953

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    U mnie dużo śluzu nie wpływa dobrze na seks znowu bo ja w dni płodne mokra jestem Total i czasem mąż mówi ze przez to czuje mało wiec więcej już nie chce :p

    No i nie dogodzisz :D

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Haha

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2156 721

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

    Powiedzcie mi co o tym sądzicie ?

    06-07 miałam HSG robili mi USG i był pęcherzyk dominujący ale niestety nie zapytałam jakiej wielkości. Nic nie mówił że owu miała być lada dzień. Endo 12,4

    Dzisiaj dostałam @ więc wychodzi że tego 06-07 miałam owu. Wydaje mi się że to cykl bezowulacyjny? jak mówicie?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16043 11953

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a mierzysz temperature?

    U mnie do 12 mega jajnik bolał,teraz minął silny ból.. czemu mnie w bambuko robi organizm..juz sie nakrecilam ze pecherzyk pękł.(wczoraj ten jajnik bolał przy przytulaniu).

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 311 132

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sung dodałam Cię!


    Jestem szalona, kupiłam dziś test ciążowy, na razie jeszcze czekam haha.
    Byłam też w smyku i bardzo mnie kusiło, żeby kupić skarpeteczki na wypadek ciąży i w ten sposób dać D. znać, że będzie tatą. :D

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    010is65gtxk93h3j.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16043 11953

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    sung dodałam Cię!


    Jestem szalona, kupiłam dziś test ciążowy, na razie jeszcze czekam haha.
    Byłam też w smyku i bardzo mnie kusiło, żeby kupić skarpeteczki na wypadek ciąży i w ten sposób dać D. znać, że będzie tatą. :D

    Ja buciki kupowałam :D teraz jak sie uda to mam zamiar test wsadzic mu do pracy do torby ze śniadaniem :D

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2156 721

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Malami a mierzysz temperature?

    U mnie do 12 mega jajnik bolał,teraz minął silny ból.. czemu mnie w bambuko robi organizm..juz sie nakrecilam ze pecherzyk pękł.(wczoraj ten jajnik bolał przy przytulaniu).


    Niestety nie mierze temperatury

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 311 132

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Niestety nie mierze temperatury


    haha, mój ma na początku września urodziny, ale nie dotrwam do nich, nie ma szans. Jestem za bardzo niecierpliwa. Ale w tym smyku...cuda! Jak będę w ciąży, to chyba zbankrutuję.

    010is65gtxk93h3j.png
  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 311 132

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    22 dc. Chyba za wcześnie na test...chociaż czasem mam @ w 24 dniu, czasem w 27...

    010is65gtxk93h3j.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego