Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja sie zastanawiam czy jakbym jutro wzieła ostatni dzien duphaston (łacznie 5 dni 2x1tabl) to czy to nie bedzie za któtko. Jutro by był chyba 9dpo wiec jesli na drugi dzien by @ przyszła to bym miała 10 fl. Teoretycznie o dzien za krótka niz powinna być. I tak sie zastanawiam co robic che @ jak najszybciej wiec chyba wole odstawic tego dziada juz tylko boje sie zebym nie namieszała przez ta moja niecierpliwosc
-
Rubi wrote:no tak, ale co jest powodem, że miałam progesteron ok..a teraz za niski...co może mieć na to wpływ??czy po prostu tak jest i już
-
chyba mnie przerasta to..za dużo wszystkiego...dlaczego to jest takie trudne...?; / dlaczego za pierwszym razem kiedy postanowiłam mieć dziecko to zaszłam w ciąże od razu?Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Niski progesteron
Niedobór progesteronu może wskazywać na ciążę pozamaciczną lub może doprowadzić do poronienia. Jeżeli kobieta jest ciąży, a wielokrotne badania poziomu progesteronu pokażą brak wzrostu tego hormonu, możemy dopatrywać się zaburzeń w funkcjonowaniu łożyska. Natomiast zbyt niski poziom tego hormonu w późnej ciąży może być wynikiem zatrucia ciążowego lub być powiązany ze stanem przedrzucawkowym.
Jeżeli zaobserwuje się brak typowych zmian w stężeniu progesteronu podczas cyklu miesiączkowego, może to wskazywać na brak owulacji i problemy z zajściem w ciążę. Poziom progesteronu określa się również w sytuacji, kiedy poszukiwana jest przyczyna nieprawidłowych krwawień z macicy u kobiet niebędących w ciąży.
Wysoki progesteron
Zwiększenie stężenia progesteronu u kobiet można zauważyć w kilku przypadkach. Przede wszystkim w ciąży, w ciążach mnogich (tu stężenie progesteronu jest wyższe niż w ciąży pojedynczej). Podwyższone wartości progesteronu zauważa się również w przypadku torbieli jajników, ciąży powikłanej zaśniadem groniastym i w niektórych przypadkach raka jajników.
Progesteron w niewielkiej ilość jest produkowany też przez nadnercza, dlatego czasami zaobserwowane podwyższone wartości tego hormonu mogą być związane z zaburzeniami w tym narządzie. -
Zobaczcie jak to jest. Jak jest sie gówniarzem to z kazdej strony słychac o antykoncepcji bo tak łatwo jest zajsc w ciaze. A tak na prawde to gooowno prawda!! Wszystkie na OF jesteśmy tego zywym przykladem!
Chyba bym wolała zeby moja córka w przyszłości przyniosła mi za wczesnie dziecko niż miałaby zaplanować i cierpieć miesiacami jak wiele z nas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 19:46
sara_nar, Izuniaa89 lubią tę wiadomość
-
kwiatuszek789 wrote:Zobaczcie jak to jest. Jak jest sie gówniarzem to z kazdej strony słychac o antykoncepcji bo tak łatwo jest zajsc w ciaze. A tak na prawde to gooowno prawda!! Wszystkie na OF jesteśmy tego zywym przykladem!
Chyba bym wolała zeby moja córka w przyszłości przyniosła mi za wczesnie dziecko niż miałaby zaplanować i cierpieć miesiacami jak wiele z nas...
Wiesz... na tym kręci się interes antykoncepcyjny. Dziewczyny się boją więc kupują tabletki albo prezerwatywy czy inne środki a kasa leci do kieszeni i interes się kręci.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Mi sie wydaje ze to jednak wpadka bo takie dziewczyny nie ogarniaja tego co my, czyli symptomów owulacji, wykresty to jakas magia, nie ogarniają w jakim czasie wystepuje owulka i ogolnie nie interesuja sie tym tematem. A my zdążyłyśmy sie już obcykać w tych tematach i dlatego wydaje sie nam to być abstrakcyjne ze ktos nie wie jak wyglada cykl. Ale dla mnie taka niewiedza to czysta nieodpowiedzialność
-
nick nieaktualnyPowiem Wam, że ja pomimo problemów i świadomości że starania mogą potrwać wcale nie żałuję, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej ani że nie udało nam się wpaść. Spełniliśmy wiele wspólnych marzeń, których nie udałoby nam się urzeczywistnić gdybyśmy już mieli dzieciaczka bo szkoda by nam było pieniędzy itp.
A co do wpadki to moim zdaniem wiele osób tak po prostu tłumaczy swoją nieodpowiedzialność którą jest seks bez zabezpieczeń. Ja i M jesteśmy ze sobą 7 lat i 'przypałowa' akcja zdarzyła nam się dwa razy. Raz jak pękła nam prezerwatywa i raz jak doszedł we mnie [dodam, że to już po ślubie było]. Pomimo, że chyba ze trzy lata już nie używaliśmy prezerwatyw to unikaliśmy podbramkowych sytuacji. Oboje zawsze byliśmy odpowiedzialni w tej kwestii. -
My chyba tylko na poczatku mieliśmy ze 3 razy z gumką a później juz zero zabezpieczeń. Fakt, ze przy moim prawie zerowym libido to trudno o ciąze wiec jakoś zawsze tego uniknelismy. Ale zawsze kierowałam sie śluzem jak coś i chyba jakoś trafnie to oceniałam. Chyba, ze ktos w tym związku jest bezpłodny ...
-
Ojoj znów nadrukowane ale nadrobie Was kobietki w weekend.
Wczoraj przez ten stres niewyspanie od dłuższego czasu przygotowaniem do matury padłam jak mucha o 19:30 spałam a o 7 wstałam i to z ciężkim bólem
Dziękuję za tak wspaniałe wsparcie z Waszej strony wiele do dla mnie znaczy :*
a tak z innej "beczki"
Mój wykres to normalnie tak szaleje że dupy urywa
nie a tak serio sama przełaczyłam sobie owu na 15 dc bo jak dla mnmnie tak mniej wiecej była...jak by któraś zerkneła że ta moja tempka w miejscu codziennie jest nie wiem co myśleć...??