X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku naprawdę nie wierzę, że coś z tego będzie. Takie mam przeczucie, że jeszcze nie tym razem. ;)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś załamkę :-( W pracy koleżanka jest w ciąży, odstawiła tabletki i po 2 miesiącach zaszła, oczywiście nieplanowane. A człowiek męczy się, stara się, bierze leki i po co to. Niesprawiedliwe to....

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    A ja mam dziś załamkę :-( W pracy koleżanka jest w ciąży, odstawiła tabletki i po 2 miesiącach zaszła, oczywiście nieplanowane. A człowiek męczy się, stara się, bierze leki i po co to. Niesprawiedliwe to....

Oj jak ja Cie dobrze rozumiem... U mnie znajoma też odstawiła i od razu zaszła... I jeszcze zdziwiona była, bo specjalnie się nie starali i może ze 2-3 razy <3 było...
    Ale trzeba wierzyć, że nam też kiedyś będzie dane zostać matkami :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale trzeba wierzyć, że nam też kiedyś będzie dane zostać matkami :)[/QUOTE]

Marronek, dzięki za dobre słowo :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jedni szybko zachodza po odstawieniu a innni niestety długo regulują hormony. Ale mysle, ze nie spinają sie tak jak my, nie myśla tak o tym wszystkim i dlatego tak łatwo im sie zachodzi. Co poradzic. Dobrze Marronek pisze :) Ja też jestem dobrej myśli :)
    Głowa do gory Czekoladko :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku ładnie proszę o przyjęcie mnie do przyjaciółek bo chcę podglądać Twój cykl ;)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Podobno jedni szybko zachodza po odstawieniu a innni niestety długo regulują hormony. Ale mysle, ze nie spinają sie tak jak my, nie myśla tak o tym wszystkim i dlatego tak łatwo im sie zachodzi. Co poradzic. Dobrze Marronek pisze :) Ja też jestem dobrej myśli :)
    Głowa do gory Czekoladko :)

A no co racja to racja... Niby najlepiej o tym nie myśleć, iść na żywioł, wyluzować się, ale... tak się po prostu nie da :P

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie!!! Dziś miałam dostać @ ale narazie to gdzieś daleko chyba jest bo żadnych oznak nie mam. A moje pytanie to czy orientujecie się jaka powinna być szyjka macicy przed @? Wczoraj była twarda i otwarta a dziś też jest twarda, wysoko ale wydaje mi się że zamknięta. Kompletnie się nie znam na tym:( Już miałam takie ładne regularne cykle 28dniowe, a tu pewnie znów mój organizm zrobił mi psikusa... Dodam, że objawów na @ nie mam żadnych, nic mnie nie boli, jedynie co to śluz... tzn nie wypływa mi np na wkładkę ale w środku mam go sporo...

Wysłany: 16 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po owulacji chyba staje sie twarda i zamknięta. Ale nie dam sobie ręki uciac bo sama tego nie sprawdzam, nie znam sie i nie chce kominować aby do infeksji nie doprowadzać. A moze zrób test?

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 16 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    A no co racja to racja... Niby najlepiej o tym nie myśleć, iść na żywioł, wyluzować się, ale... tak się po prostu nie da :P
    Zdecydowanie się nie da :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobie test po weekendzie jak @ nie przyjdzie... Raczej na ciąże sie nie nastawiam bo w 14dc byłam u gina i zrobił mi usg bo na lewym jajniku miałam torbiel, powiedział że się ładnie wchłonęła. Na prawym był pęcherzyk 13mm to zdecydowanie za mały jak na ten dzień cylku - powiedział. Chyba że był większy który wcześniej pękł....hmmm ale czy to mżliwe żeby lekarz teg nie zauważył na usg że pękł??

Wysłany: 16 maja 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie mam pojecia, nie chodziłam nigdy na monitoringi i nie mam doswiadczenia w tej kwestii. Ale myśle, ze nie da sie tego na 100% okreslić jeśli nie widziało sie tego momentu. A najpewniejszym dowodem na to ze owulka była jest tak na prawde ciąża.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiusiaaa5 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie!!! Dziś miałam dostać @ ale narazie to gdzieś daleko chyba jest bo żadnych oznak nie mam. A moje pytanie to czy orientujecie się jaka powinna być szyjka macicy przed @? Wczoraj była twarda i otwarta a dziś też jest twarda, wysoko ale wydaje mi się że zamknięta. Kompletnie się nie znam na tym:( Już miałam takie ładne regularne cykle 28dniowe, a tu pewnie znów mój organizm zrobił mi psikusa... Dodam, że objawów na @ nie mam żadnych, nic mnie nie boli, jedynie co to śluz... tzn nie wypływa mi np na wkładkę ale w środku mam go sporo...

Powiem ze swojego doświadczenia -> u mnie jest zawsze tak, że po owu jest średnio nisko i twardo, a przed @ robi się średnio miękka lub pozostaje twarda i się lekko otwiera (aby krew mogła wypłynąć).

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę dziś do roboty :O mam dziś dyżur w hurtowni aby nie zabrakło komuś czym pisać :P

a tak serio to mi sie nie chce jak wrócę zaczynam naukę na angielski ustny już wiem ze to nie bedzie tak fajne i miłe a przede wszystkim łatwe jak z Polskim było :( Boże Daj mi Siłę ...
    Miłego Weekendu Laseczki <3

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp w górę! :) Cholera bo zacznę mieć nadzieję...!

Dariaa ja dziś będę pisać pracę zaliczeniową dla siostry z angielskiego więc będę myślami z Tobą. :)

Wysłany: 17 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt zaproszenie przyjete juz wczoraj, dziekuje :)

Daria jakby mi ktos kiedys powiedział, ze niemieckie, który zdawałam bedzie łatwiejszy to bym nie uwierzyła ale tak było :) teraz masz z górki wiec aby zaliczyc :)

Nattuś trzymam kciuki :) mnie cycuchy bolą, juz chce małpe, nienawidze tego bólu :(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku też nie lubię jak bolą i są takie ciężkie ale uwielbiam jak są takie nabrzmiałe ,twarde i pełne. Normalnie jak naturalny sylikon! :D
    Znów wyjdę na zboczeńca ale normalnie mnie podniecają jak je wtedy dotykam! :D

• pleasure Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:55

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 17 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą. One mnie dziś napieprzają!! Nawet meżulowi nie daje sie normalnie przytulic bo dre sie jak się nienormalna, kiedy je lekko przyciśnie swoim sadełkiem :P :/ ale zawsze w dniu kiedy mam dostać @ ból jest delikatniejszy i taki inny i to dla mnie znak że to ten dzien :)a brzuch dopiero daje popalić jak juz sie @ rozkręca, czyli tak 2 dzień.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cycki już od owulacji zaczynają boleć... A przed samą @ przestają boleć a zaczynają napierdzielać. Nieraz tak, że nawet ucisk od stanika boli (przed @ cycki mi rosną, czasem tylko lewa czasem obie się z miseczek lekko wylewać zaczynają), a o wchodzeniu po schodach, bieganiu czy nawet prysznicu (schylanie się i prostowanie) to zapomnij...

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ