Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
Byłam w środe u gine prywatnie. Moja fasolinka ma 2 mm, a powinna mieć juz 6 mm.. Zmartwiło mnie to ogromnie, ale lekarz stwierdził, że skoro moje cykle trwają 27-33,34 dni, to możliwe, ze jesteśmy do tyłu o troche. I że na 95% ciąża rozwija sie prawidłowo. Ciałko żółte jest widoczne, przez chwile widać było tak jakby pulsowanie.. Mnie tam ciężko było dostrzec to serduszko, bo cały ekran pulsował z powodu rozszczelnionej głowicy Gin zaproponował zeby powtorzyc beta hcg. Tak wiec wczoraj byłam na krwi. Nie powtarzam badania, bo mam odniesienie do dwóch poprzednich badań. I tak 30 kwietnia beta 325 a wczoraj 24584 :p jak wklepuje dane w różne kalkulatory to każdy pokazuje, że przyrost w normie.. tak więc pozostaje mi czekaćnatt, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uff Wiolka bo już sie zaczynałam smutać jak czytałam Twoj post ale ważne, że beta pięknie rośnie wiec możesz być spokojna, odpoczywaj dużo! A masz jakies ciążowe objawy?
Daria nie wiem czy poruszałyśmy tu temat termometra ale chyba używasz rtęciowego? Bo zawsze masz konkretną temp bez tych dokładnych po przecinku. Może cos z nim jest nie tak? I OF na który dzien wyznaczyło Ci owulke? Bo to chyba powinno wyznaczyc dopiero jak tamperatura bedzie wyzsza od 6 ostatnich nizszych temperatur. Zerknij jak u mnie jest (chociaz tez nie mam pewnosci czy jest dobrze bo mam bardzo zakłócony ten cykl), najpierw mały spadek przed owu, wyznaczenie linii podstawowej i póżniej sruuu do góry Może u Ciebie to mniej czytelne bo sama przesunełas owulke na dany dzień. Tempka nie jest jedynym wyznacznikiem. Albo owulka nie była taka jaka być powinna? Moze był pik LH a pecherzyk nie pękł? Jeśli nie ma odniesienia do innych wykresów totrudno powiedzieć czy cos jest nie tak czy po prostu tak juz masz -
"Dla ułatwienia interpretacji wykresu w niektórych metodach rozpoznawania płodności wyznacza się jedną lub dwie linie poziome odpowiadające poziomowi niższych temperatur i poziomowi wyższych temperatur. Poziomy te wyznaczamy dopiero po zaobserwowaniu trzech temperatur wyższych od poprzednich, najlepiej niezakłóconych, sześciu niższych temperatur.
Zazwyczaj linia poziomu niższych temperatur prowadzona jest przez najwyższą z tych sześciu przed skokiem"
Troszke jasniej opisane niz ja to zrobiłam powyzej tylko, ze OF nie wyznacza tej linii wyzszych tempek. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Wiola - nie stresuj się tak, kropkowi to na pewno nie służy. Beta rośnie więc dobrze Bądź dobrej myśliHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
kwiatuszek789 wrote:Uff Wiolka bo już sie zaczynałam smutać jak czytałam Twoj post ale ważne, że beta pięknie rośnie wiec możesz być spokojna, odpoczywaj dużo! A masz jakies ciążowe objawy?
Daria nie wiem czy poruszałyśmy tu temat termometra ale chyba używasz rtęciowego? Bo zawsze masz konkretną temp bez tych dokładnych po przecinku. Może cos z nim jest nie tak? I OF na który dzien wyznaczyło Ci owulke? Bo to chyba powinno wyznaczyc dopiero jak tamperatura bedzie wyzsza od 6 ostatnich nizszych temperatur. Zerknij jak u mnie jest (chociaz tez nie mam pewnosci czy jest dobrze bo mam bardzo zakłócony ten cykl), najpierw mały spadek przed owu, wyznaczenie linii podstawowej i póżniej sruuu do góry Może u Ciebie to mniej czytelne bo sama przesunełas owulke na dany dzień. Tempka nie jest jedynym wyznacznikiem. Albo owulka nie była taka jaka być powinna? Moze był pik LH a pecherzyk nie pękł? Jeśli nie ma odniesienia do innych wykresów totrudno powiedzieć czy cos jest nie tak czy po prostu tak juz masz
Używam Bioself elektroniczny nie podaje On jednak dokładnie tylko zaokrągla. od nastepnego cyklu bede uzywać innego zwykłego elektronicznego zobaczymy jak z nim będzie. -
Czyli myśle że to jego wina. Zostaje czekać do kolejnego cyklu i pomiarów nowym termometrem. Chociaz lepiej by bylo gdybyś nie musiała kupować już tego nowego
a zmieniał tek dzien owulki bo masz tez zaznaczony śluz rozciągliwy, który uznaje jako płodny i wtedy zaczał sie wzrost temp. Nie znam sie jakoś dobrze na tych wykresach, tak biadole z obserwacji innych dziewczyn -
kwiatuszek789 wrote:Czyli myśle że to jego wina. Zostaje czekać do kolejnego cyklu i pomiarów nowym termometrem. Chociaz lepiej by bylo gdybyś nie musiała kupować już tego nowego
a zmieniał tek dzien owulki bo masz tez zaznaczony śluz rozciągliwy, który uznaje jako płodny i wtedy zaczał sie wzrost temp. Nie znam sie jakoś dobrze na tych wykresach, tak biadole z obserwacji innych dziewczyn
kwiatuszek789 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduję się!
Dalej łażę i jem. Zrobiłam M carbonarę na kolację i zeżarłam tyle, że muszę mu makaronu dogotować bo się biedak na bank nie naje a za chwilę wraca z pracy!
Kurdę dziś odczuwam dziwnie dół brzucha. Nie tak typowo na @. Bardziej takie rozpychanie i dziwne pikanie co jakiś czas. Nawet nie to, że ból bo było to całkiem przyjemne! W dodatku mam tyle kremowego śluzu, że szok! Normalnie potop w portkach!