Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogłybyście mi pomóc w interpretacji wyników. Idę 11 do gina, ale jakaś taka niecierpliwa jestem :) Z tego, co wyczytałam to wydaje mi się, że mam za wysoki poziom TSH i prolaktyna, też mogłaby być troszkę niższa, ale chciałabym jeszcze się u was upewnić. Niby są w normie, ale dla osób starających się o dziecko wyczytałam, że tsh powinno być ok.2,5.

    TSH 3,14 uIU/ml, norma (0,27-4,2)
    FT4 17,35 pmol/l, norma (12-22)
    PROLAKTYNA 489,3 uIU/ml, norma (72-511)

    Na razie miałam zlecone tylko te badania. Myślę, że po tej czerwcowej wizycie może będzie ich więcej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:52

  • adk_1989 Autorytet
    Postów: 2316 2507

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym TSH to różnie mówią. Słyszałam, że nawet najlepiej by było jak by było w okolicach 1,5. Ale widziałam też parę dziewczyn, które zaszły w ciąże z wyższym niż twoje. A tak poza tym to chyba w normie. Ale nie jestem ekspertem w tym temacie :)

    ckaivfxm1aofa92y.png

    atdcx1hp01myo4wh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyzszona prl troche bawi sie owulka. Ja mialam duzo za duzo i cykle byly w caly swiat. Ale jesli miesci sie w normie to pewnie nie ma co zbijac jej. Nawet lekki stres wplywa na jej podwyzszenie, to taki hormon stresu. Ja od ponad roku biore na nia leki. Jest cos ziolowe wiec moze to sobie bierz niech troszke sie zmniejszy bo nie ma co ingerowac chyba w hormonalne zbijanie jej. A o tsh czytalam ze u staraczek powinno byc okolo 1.

    klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polskie morze! Chętnie bym pojechała. My w tym roku mamy rodzinne wakacje z rodzicami w mazurskich lasach. :)
    Pewnie wtedy powiemy im, że zaczęliśmy prace nad wnuczkiem dla nich... Moja mama wie ale teściom nie mówiliśmy bo tak na skypie to bez sensu... Chociaż mama M chyba się domyśla. :)

  • Aniiusiaaa5 Ekspertka
    Postów: 154 65

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm wyniki Masz w normie. Ale jak to mówią co kraj to obyczaj, więc każdy lekarz też inaczej interpretuje. Ja miałam wyniki w normie, ale mieściły się tak w środku przedziału to mi gin powiedział że dobrze aczkolwiek on woli jak są wyniki bliżej tej górnej granicy, czyli tak jak u Ciebie. Ale jak mówiłam każdy interpretuje to inaczej.

    I tak jak przypuszczałam, lewy jajnik wyhodowal ładny pęcherzyk, który strzelił mi focha i nie chce eksplodowac... A niech go szlak... :(

  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Powiem Ci, że byliśmy w zeszłym roku tydzień nad możem po 15 sierpnia i było fajnie. Wieczory już co prawda nie były takie ciepłe ale za to było dużo mniej ludzi, taniej noclegi załatwiliśmy. I ogólnie polecam.
    a no własnie sierpien juz duzo tanszy jest. poczekamy zobaczymy jak to sie ulozy :)

    klz9io4pkfldzhbc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiusiaaa5 wrote:
    I tak jak przypuszczałam, lewy jajnik wyhodowal ładny pęcherzyk, który strzelił mi focha i nie chce eksplodowac... A niech go szlak... :(
    A nie mozesz wziac nic na pęknięcie?

    klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a jak u Ciebie z owulacją? Bo ta prolaktyna niby w normie ale chyba jak na staraczka to może być lekko za wysoka...
    U mnie prawie 3 razy więcej niż maksymalny poziom więc to dopiero hardcore!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiusiaaa5 wrote:
    Hmm wyniki Masz w normie. Ale jak to mówią co kraj to obyczaj, więc każdy lekarz też inaczej interpretuje. Ja miałam wyniki w normie, ale mieściły się tak w środku przedziału to mi gin powiedział że dobrze aczkolwiek on woli jak są wyniki bliżej tej górnej granicy, czyli tak jak u Ciebie. Ale jak mówiłam każdy interpretuje to inaczej.

    I tak jak przypuszczałam, lewy jajnik wyhodowal ładny pęcherzyk, który strzelił mi focha i nie chce eksplodowac... A niech go szlak... :(



    No właśnie moja ginka mówiła że prl najlepiej tak pomiędzy... Więc cholera to wie jak to ma być! Zapytam endokrynologa przy najbliższej wizycie.

    Dorota ma rację, czemu nie dostałaś zastrzyku na pęknięcie jak pęcherzyk ładny?

  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze isc na bite 2 tygodnie urlopu aby dostac kase za "wczasy pod grusza" wiec trzeba czas jakos zagospodarowac

    Asia dobrze ze zrobilas test, przynajmniej nie nakrecasz sioe mocniej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 14:16

    klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki babeczki za interpretację. Na was zawszę można liczyć. Pogadam o tym z lekarzem, idę do niego 11 więc będę wiedziała coś więcej - oczywiście zaraz wam napiszę :) Też mi się wydaje, że ta prolaktyna i tsh jest za wysokie. Zresztą pamiętam, że jak dawał mi to skierowanie to wspominał, że w naszym wieku tsh powinno być ok. 2,5
    Natalia tak do końca nie wiem jak z owulką, od poprzedniego cyklu mierzę tempkę i niby skok był. Jak będę u gina to chciałabym żeby zrobił usg i mi powiedział coś więcej, może jakiś monitoring, nie wiem jaką decyzję podejmie.

  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w tym cyklu nie pyknie to tez zrobie sobie tsh. Kurde oczy mnie bolą od lapka ;/

    klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia u Ciebie te temperatury są takie dosyć bliskie sobie cały czas i jak tak patrzę na ten Twój wykres to nie wiem czy tam może nie było owulki w 21 dc...
    Może być tak, że ovu wyznaczyło wcześniej bo zaznaczyłaś pozytywny test owu.
    Albo jest jeszcze wcześnie i się fasol na sikaczu nie ukazał... :)

  • Marronek Autorytet
    Postów: 1881 504

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Ja bym, chetnie wybyla do hiszpanii albo grecji ale z moim mezem to cud nad wisłą bedzie jak nad morze pojedziemy. Myśle nad sopotem, władkiem (ale to raczej odpada). Tak gdzies zeby moc pojezdzic troszke a nie miec wszedzie daleko. Mój nie lubi lezec plackiem na sloncu wiec bardziej krajoznawcza wycieczke chce zorganizowac. A moze do tego czasu cos bedzie rosło w brzuszku to i ja sie nie poopalam za mocno.

    a wy Kobietki gdzie sie wybieracie na wakacje?

    My z mężem mamy tradycje - jednego roku w Polsce jednego za granicą :P W tym roku wypada Polska i... jedziemy w bory tucholskie :) Pan pies się wybiega po lesie a ja... biorę koszyk i suszarkę do grzybów :P

    Ana - TSH może troszkę za wysokie (troszkę na tym punkcie jestem przewrażliwiona z własnego doświadczenia). Zaczekaj co Ci lekarz powie na te wyniki :)

    Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

    Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia zrób jutro koniecznie teścior z pierwszego albo śmigaj na bete. Będzie dobrze :) :) :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka przywołuję Cię do porządku! :) Spokój, tylko spokój może Cię uratować! :)
    Idź na spacer do apteki, odetchnij świeżym powietrzem, kup lepszy test i zrób z porannego siku jutro lub pojutrze. :)

    Trzymam za Ciebie kciuki i mam dobrze przeczucia! A pamiętaj, że mój nos wyczuwa 'smrodek' ciężarnej... ;)

    Januszkowa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to strzel fotę i wyślij nam tu a my ocenimy. :D
    No chyba, że na zdjęciu będzie dupa i nie będzie widać.

  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula dpobrze dziewczyny pisza, spokój, spacer do apteki i tescik juttro rano. Wg mnie jest za ladnie aby to wredota miala przyjechac :) trzymam kciuki bardzo mocno i tak jak Natka mowi dawaj fote :)

    klz9io4pkfldzhbc.png
  • binka Przyjaciółka
    Postów: 73 27

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Januszkowa, mam nadzieję, że się Tobie udało. Gdy zaszłam w ciąże moja druga kreska na teście też była dużo bledsza od pierwszej. Robiłam 3 dni po terminie @ popołudniu, następnego dnia dwie grube krechy też popołudniu.

    43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie ja tez szukam ja wrzucic zdjecie

    klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego