X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    U mnie tak jak podejrzewałam była owulka trzy dni temu, dziś mi ją wyznaczyło.
    18 dc a w zeszłym cyklu była 28 dc, powiem Wam że jestem święcie przekonana, że to sprawka donq quai i jego zwiększonej dawki w tym cyklu.

Tak jak Wam pisałam przez chorobę i mały konflikt starania trochę na tym ucierpiały i nie było serduchowania i jak mi zaznaczyło owulkę to przyjęłam to z takim błogim spokojem... nie muszę się martwić o temp czy się utrzyma, czy piersi bolą na ciążę czy na okres, czy na pewno nie ma cienia na teście... itp.

Także dokańczam ten wykres i zawijam na wakacje. :)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    U mnie małpa sie na dobre rozkręciła i boli jak sku*****n...

Dariaa wrote:
    Madzia ! Gratuluję! i Podziwiam za Włoski dla mnie sam Angielski to czarna magia :)

Oj Włoski to najmniejszy pikuś :P Zwłaszcza przy tej nauczycielce. Zresztą sam włoski to bardzo prymitywny język (w porównaniu do francuskiego, a o japońskim już nie wspominając:P)

Co do sprawiedliwości.... nie ma jej na świecie niestety... Jedni się mnożą na potęgę a inni mają to strasznie utrudnione. Ale nie ma co narzekać na niesprawiedliwość, bo nigdzie to nas nie zaprowadzi... A tylko humory sobie popsujemy.

Ana89 wrote:
    A ja szukam działki rekreacyjnej :) Marzy mi się taka własna działeczka niedaleko jeziora, z domkiem, cisza i spokój :D

Nie tylko tobie :P I jeszcze pomost na jeziorku :) I o 5 rano tuż po wschodzie słońca z wędką na ten pomościk iść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 12:06

Ana89 lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na rowerze pomieście pośmigać, Mój M pojechał pograć w piłkę. teraz do wieczora mega leń kanapa i ja :D

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa Ty tak nie szalej Kochana bo mnie się wydaje, że coś tam w trawie piszczy... ;)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie leze z mezulem pod kocem po obiadku, kocur na klacie lezy u mnie wtulony a przy kompie szwagierka gra w simsy. Tak sobie mysle ze fajnie byloby kierowac tak swoim zyciem niczym tymi i simsach... :-P

natt, Ana89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Dariaa Ty tak nie szalej Kochana bo mnie się wydaje, że coś tam w trawie piszczy... ;)
    Natka spokojna Twoja rozczochrana :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 16:00

kwiatuszek789, natt lubią tę wiadomość

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    Natka spokojna Twoja rozczochrana :-P

No ja właśnie po serducho więc rozczochrana i to porządnie! :D :D :D :D

kwiatuszek789, Rubi, Ana89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde i mi sie chce poserduchowac :-\

Moj mowi ze nie bedziemy czekali z dzieckiem rok bo nie wytrzymamy tyle. A dzis snil mu sie bobas ze na spacer z nim szlismy :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobitki znowu się opuściłam w postach...ja jednak te weekendy mam zawsze zaniedbane na forum :p ja właśnie zalegam na mojej kanapie..kocham ją :P i senność mnie lekka ogarnia..coś mi się dziwnie przedłuża @ bo dziś już powinno być plamienie a ja jeszcze delikatnie krwawię...więc znów jakoś niestandardowo...aż jestem ciekawa jak będzie wyglądała moja następna @

witam nowicjuszki...oby Wam szybciej poszło z dzidziolami..:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, znowu do was wracam;] to już dwa tyg po ślubie (ale ten czas leeci :/ nawet się nie denerwowałam za bardzo w Kościele ;p) Po ślubie a więc od tego miesiąca staranka na całego ;] oby tylko nie bylo tj. w tamtym miesiącu (brak śluzu i owulka przeszła niezauważona :/)

11062b8cc08e487db376590295550f10.png

margoo89
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    Hej dziewczyny, znowu do was wracam;] to już dwa tyg po ślubie (ale ten czas leeci :/ nawet się nie denerwowałam za bardzo w Kościele ;p) Po ślubie a więc od tego miesiąca staranka na całego ;] oby tylko nie bylo tj. w tamtym miesiącu (brak śluzu i owulka przeszła niezauważona :/)

Witamy z powrotem :)
    W jakąś podróż pojechaliście?
    No i oczywiście poooowodzenia w starankach :)

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety czasu nie było, jestem na stażu wiec urlopu nie mam za bardzo ale jak uzbieram troche wolnego to gdzies wyskoczymy;]

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz sie stresiki mozna powiedziec skonczyly to moze bedzie ok z moim cyklem;p
    choc jak za kazdym razem temp skacze, w środe ide do gin, jak myslicie mam jej powiedziec o temp?

margoo89
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    teraz sie stresiki mozna powiedziec skonczyly to moze bedzie ok z moim cyklem;p
    choc jak za kazdym razem temp skacze, w środe ide do gin, jak myslicie mam jej powiedziec o temp?

Powiedz :)
    Będzie to też swego rodzaju wyznacznik ginki. Czy Cie zruga, czy pochwali (wiesz co mam na myśli, prawda?).

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! My dziś cały dzień spędziliśmy w rozjazdach. Myślałam, że jak będę zajęta to nie będę myśleć o wyczekiwanej owulacji i będę miała dobry humor, ale niestety nic z tego. Ogólnie od dawna miewam stany depresyjne, mam już umówioną pierwszą wizytę u psychologa, ale niestety dopiero na 1 sierpnia :( Dzisiaj stwierdziłam, że nie wiem jak dotrwam do tego dnia. W ostatnim czasie jest naprawdę źle. No ale trudno, jakoś muszę wytrwać.

Robiłam dziś kolejny test owulacyjny i rozczarowałam się, bo kreska testowa wyszła jaśniejsza niż wczoraj :/

margoo Gratulacje z okazji ślubu! :) u nas 13 lipca będzie pierwsza rocznica :) Pozytywny test ciążowy byłby dla mnie najwspanialszym prezentem na świecie :D

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przez te testy jeszcze bardziej sie stresujesz. Na Twoim miejscu bym.w ogole odpuscila sobie robienie ich bo zataczasz bledne kolo - obserwujjesz sie a to wywoluje stres ktory nie pomaga w staraniach i tak caly czas.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Powiedz :)
    Będzie to też swego rodzaju wyznacznik ginki. Czy Cie zruga, czy pochwali (wiesz co mam na myśli, prawda?).
    No zobacze co powie, to moja druga wizyta u niej, babka bardzo miła choc kase strasznie ciągnie:/

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:

margoo Gratulacje z okazji ślubu! :) u nas 13 lipca będzie pierwsza rocznica :) Pozytywny test ciążowy byłby dla mnie najwspanialszym prezentem na świecie :D
    Dziękuje bardzo;) Życzę Ci powodzenia, kto wie może Twoje życzenie się spełni ;)

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Niecierpliwa przez te testy jeszcze bardziej sie stresujesz. Na Twoim miejscu bym.w ogole odpuscila sobie robienie ich bo zataczasz bledne kolo - obserwujjesz sie a to wywoluje stres ktory nie pomaga w staraniach i tak caly czas.
    Święta racja;]
    to mój trzeci cykl od kiedy sie "obserwuje" i zauwazylam ze gdy spr szyjke i wygląd śluzu codziennie to bardziej sie stresowalam kiedy ten odpowiedni śluz sie pojawi i czy wogóle:/ a teraz tylko temp wpisuje i stresik jakis mniejszy, im bardziej sie na tym wszystkim koncentruje tym gorzej to wpływa na mnie...

margoo89

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nigdy nie zaznaczam sluzu bo nie ogarniam go wiec po co w błąd wprowadzać OF. Tak samo z szyjka. W ogóle jakoś nie chce 'tam' nic kombinować.

A jak wesele, udało sie wszystko tak jak zaplanowane i wymarzone? :)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ