X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    U mnie tak jak podejrzewałam była owulka trzy dni temu, dziś mi ją wyznaczyło.
    18 dc a w zeszłym cyklu była 28 dc, powiem Wam że jestem święcie przekonana, że to sprawka donq quai i jego zwiększonej dawki w tym cyklu.

Tak jak Wam pisałam przez chorobę i mały konflikt starania trochę na tym ucierpiały i nie było serduchowania i jak mi zaznaczyło owulkę to przyjęłam to z takim błogim spokojem... nie muszę się martwić o temp czy się utrzyma, czy piersi bolą na ciążę czy na okres, czy na pewno nie ma cienia na teście... itp.

Także dokańczam ten wykres i zawijam na wakacje. :)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    U mnie małpa sie na dobre rozkręciła i boli jak sku*****n...

Dariaa wrote:
    Madzia ! Gratuluję! i Podziwiam za Włoski dla mnie sam Angielski to czarna magia :)

Oj Włoski to najmniejszy pikuś :P Zwłaszcza przy tej nauczycielce. Zresztą sam włoski to bardzo prymitywny język (w porównaniu do francuskiego, a o japońskim już nie wspominając:P)

Co do sprawiedliwości.... nie ma jej na świecie niestety... Jedni się mnożą na potęgę a inni mają to strasznie utrudnione. Ale nie ma co narzekać na niesprawiedliwość, bo nigdzie to nas nie zaprowadzi... A tylko humory sobie popsujemy.

Ana89 wrote:
    A ja szukam działki rekreacyjnej :) Marzy mi się taka własna działeczka niedaleko jeziora, z domkiem, cisza i spokój :D

Nie tylko tobie :P I jeszcze pomost na jeziorku :) I o 5 rano tuż po wschodzie słońca z wędką na ten pomościk iść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 12:06

Ana89 lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na rowerze pomieście pośmigać, Mój M pojechał pograć w piłkę. teraz do wieczora mega leń kanapa i ja :D

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa Ty tak nie szalej Kochana bo mnie się wydaje, że coś tam w trawie piszczy... ;)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie leze z mezulem pod kocem po obiadku, kocur na klacie lezy u mnie wtulony a przy kompie szwagierka gra w simsy. Tak sobie mysle ze fajnie byloby kierowac tak swoim zyciem niczym tymi i simsach... :-P

natt, Ana89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Dariaa Ty tak nie szalej Kochana bo mnie się wydaje, że coś tam w trawie piszczy... ;)
    Natka spokojna Twoja rozczochrana :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 16:00

kwiatuszek789, natt lubią tę wiadomość

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    Natka spokojna Twoja rozczochrana :-P

No ja właśnie po serducho więc rozczochrana i to porządnie! :D :D :D :D

kwiatuszek789, Rubi, Ana89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde i mi sie chce poserduchowac :-\

Moj mowi ze nie bedziemy czekali z dzieckiem rok bo nie wytrzymamy tyle. A dzis snil mu sie bobas ze na spacer z nim szlismy :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobitki znowu się opuściłam w postach...ja jednak te weekendy mam zawsze zaniedbane na forum :p ja właśnie zalegam na mojej kanapie..kocham ją :P i senność mnie lekka ogarnia..coś mi się dziwnie przedłuża @ bo dziś już powinno być plamienie a ja jeszcze delikatnie krwawię...więc znów jakoś niestandardowo...aż jestem ciekawa jak będzie wyglądała moja następna @

witam nowicjuszki...oby Wam szybciej poszło z dzidziolami..:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, znowu do was wracam;] to już dwa tyg po ślubie (ale ten czas leeci :/ nawet się nie denerwowałam za bardzo w Kościele ;p) Po ślubie a więc od tego miesiąca staranka na całego ;] oby tylko nie bylo tj. w tamtym miesiącu (brak śluzu i owulka przeszła niezauważona :/)

11062b8cc08e487db376590295550f10.png

margoo89
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    Hej dziewczyny, znowu do was wracam;] to już dwa tyg po ślubie (ale ten czas leeci :/ nawet się nie denerwowałam za bardzo w Kościele ;p) Po ślubie a więc od tego miesiąca staranka na całego ;] oby tylko nie bylo tj. w tamtym miesiącu (brak śluzu i owulka przeszła niezauważona :/)

Witamy z powrotem :)
    W jakąś podróż pojechaliście?
    No i oczywiście poooowodzenia w starankach :)

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety czasu nie było, jestem na stażu wiec urlopu nie mam za bardzo ale jak uzbieram troche wolnego to gdzies wyskoczymy;]

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz sie stresiki mozna powiedziec skonczyly to moze bedzie ok z moim cyklem;p
    choc jak za kazdym razem temp skacze, w środe ide do gin, jak myslicie mam jej powiedziec o temp?

margoo89
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    teraz sie stresiki mozna powiedziec skonczyly to moze bedzie ok z moim cyklem;p
    choc jak za kazdym razem temp skacze, w środe ide do gin, jak myslicie mam jej powiedziec o temp?

Powiedz :)
    Będzie to też swego rodzaju wyznacznik ginki. Czy Cie zruga, czy pochwali (wiesz co mam na myśli, prawda?).

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! My dziś cały dzień spędziliśmy w rozjazdach. Myślałam, że jak będę zajęta to nie będę myśleć o wyczekiwanej owulacji i będę miała dobry humor, ale niestety nic z tego. Ogólnie od dawna miewam stany depresyjne, mam już umówioną pierwszą wizytę u psychologa, ale niestety dopiero na 1 sierpnia :( Dzisiaj stwierdziłam, że nie wiem jak dotrwam do tego dnia. W ostatnim czasie jest naprawdę źle. No ale trudno, jakoś muszę wytrwać.

Robiłam dziś kolejny test owulacyjny i rozczarowałam się, bo kreska testowa wyszła jaśniejsza niż wczoraj :/

margoo Gratulacje z okazji ślubu! :) u nas 13 lipca będzie pierwsza rocznica :) Pozytywny test ciążowy byłby dla mnie najwspanialszym prezentem na świecie :D

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przez te testy jeszcze bardziej sie stresujesz. Na Twoim miejscu bym.w ogole odpuscila sobie robienie ich bo zataczasz bledne kolo - obserwujjesz sie a to wywoluje stres ktory nie pomaga w staraniach i tak caly czas.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Powiedz :)
    Będzie to też swego rodzaju wyznacznik ginki. Czy Cie zruga, czy pochwali (wiesz co mam na myśli, prawda?).
    No zobacze co powie, to moja druga wizyta u niej, babka bardzo miła choc kase strasznie ciągnie:/

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:

margoo Gratulacje z okazji ślubu! :) u nas 13 lipca będzie pierwsza rocznica :) Pozytywny test ciążowy byłby dla mnie najwspanialszym prezentem na świecie :D
    Dziękuje bardzo;) Życzę Ci powodzenia, kto wie może Twoje życzenie się spełni ;)

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Niecierpliwa przez te testy jeszcze bardziej sie stresujesz. Na Twoim miejscu bym.w ogole odpuscila sobie robienie ich bo zataczasz bledne kolo - obserwujjesz sie a to wywoluje stres ktory nie pomaga w staraniach i tak caly czas.
    Święta racja;]
    to mój trzeci cykl od kiedy sie "obserwuje" i zauwazylam ze gdy spr szyjke i wygląd śluzu codziennie to bardziej sie stresowalam kiedy ten odpowiedni śluz sie pojawi i czy wogóle:/ a teraz tylko temp wpisuje i stresik jakis mniejszy, im bardziej sie na tym wszystkim koncentruje tym gorzej to wpływa na mnie...

margoo89

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nigdy nie zaznaczam sluzu bo nie ogarniam go wiec po co w błąd wprowadzać OF. Tak samo z szyjka. W ogóle jakoś nie chce 'tam' nic kombinować.

A jak wesele, udało sie wszystko tak jak zaplanowane i wymarzone? :)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ