X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Spoko, ja tez bez kawy jestem bo noe zdazylam rano a tej "sluzbowej" nie lubie za bardzo. Za to poczusia slodkiego zjadlam :-)
    Nie bede jednak brala dupka i zobacze jak ten cykl sam sie skonczy. Chyba ze nie bedzie dlugo @ to wywolam.
    Ania zabraniam Ci zapatrywac sie na moje jajniki i solidaryzowac sie z nimi bo w złe Cie one wciagaja. Jak szatan namawiaja do zlego i braku owulacji :-P
    Ale ja czulam ze tak bedzie u mnie przez tamten poprzedni dlugi cykl :-\
    Hehehe...żeby to było takie łatwe :D Po prostu zgapiłam po Tobie i tyle :P
    A tak na serio to sama jestem ciekawa co się zadziało. To drugi cykl kiedy mierze tempkę więc nie mam porównania, ale może mam jajnik jakiś lewy i teraz akurat na niego owulka przypada i dlatego jej nie ma, może prolaktyna i tsh "robią swoje", albo zablokowała się przez dupka,mam kilka nie wiadomych. Jedno jest pewne duphaston nie działa na temperaturę, przynajmniej u mnie. Pewnie przy dłuższej obserwacji wyjdzie szydło z worka :) Na razie to szokiem dla mnie jest, że nie mam owulki, świadomość tego jest przytłaczająca :( Więc zamiast skupiać sie na tym czy fasolka będzie ja się skupiam czy będzie owulka.

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zrobilo sie zupelnie obojetne co z owulka moja bedzie. Chetnie bym sie polozyla zasnela i obudzila jak bede miala kase na koncie, stala umowe o prace i jak bede w ciazy. Ott takie male marzenie... o bezproblemowym zyciu.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Aneczka98 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Też o adopcji myślimy i to od dawna. Jeszcze przed ślubem i oświadczynami powiedziałam mężowi o moich "planach dzieciowych" - że chcę 2 swoich i jedno (jak się uda)adoptować. I on to zaakceptował.
    też tak powiedziałam już parę lat temu mojemu :)

Ja bym najchętniej spać poszła. A jak się położę to znów zasnąć nie mogę. Nie lubię takiego stanu.
    Moja kotka już na wylocie. Tylko latam do niej co chwila i patrzę czy się zaczęło, a ona zdziwiona patrzy się co ja od niej chce

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png
  • Aneczka98 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    A mi zrobilo sie zupelnie obojetne co z owulka moja bedzie. Chetnie bym sie polozyla zasnela i obudzila jak bede miala kase na koncie, stala umowe o prace i jak bede w ciazy. Ott takie male marzenie... o bezproblemowym zyciu.
    chyba by nie jedna tak chciała. Fajnie by było jakby niektóre rzeczy robiły się za nas.

Mi dziś niby tempka do góry poszła, ale czuję, że jutro pewnie spadnie, a po jutrze mnie @ nawiedzi :/ Podbrzusze dziwnie kuje, cycki nie bolą w ogóle, nawet krostek nie mam, a zawsze przed @ wyskakiwały...

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Aniu Asia ma juz piekne II kreseczki :-)

Ja sie nudze w pracy :-\ bylam teraz w sklepie po sniadanko i kobitka stala z mamym bejbikiem na rekach. Sliczny skarbek. Tak odlegle uczucie ode mnie kiedy to tak ze swoim bede smigala na zakupy. Ehh :-\

Ja to tam jakoś daję sobie radę. Zawsze lubiłam dzieci i zawsze mnie rozczulały. Ale mój wczoraj pojechał zostawić samochód w warsztacie a mechanik przyjechał mu otworzyć ze swoim 10 tyg. bobaskiem w wózeczku i mi mąż przez pół dnia opowiadał jakie mały miał fantastyczne małe rączki i nóżki i dołeczki w policzkach. Ahh...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:

To mam dokładnie takie same marzenia jak ty. Moja sytuacji zawodowa też jest tragiczna. Nie mam perspektyw na stałą pracę a w moim zawodzie sytuacja ostatnio nie rozpieszcza, a szczególnie młodych...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh kurde ja jestem jakas rozdarta miedzy dzieckiem a praca. I dlatego nakchetniej bym zasnela i obudzila sie jak ktos za mnie rozwiaze te problemy.

I wg chetnie bym.sie teraz zdrzemnela. A tu jeszcze 5,5h jeszcze :-(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, fajnie byłoby zasnąć i obudzic się jak będzie już wszystko dobrze, albo wypić jakiś eliksir szczęścia czy coś takiego :D Nie jedna z nas chciałaby, żeby wszystko było dobrze, żeby się te problemy skończyły.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze 7,5h więc możesz się pocieszyć moim nieszczęściem :P

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja chyba bym wolala nie miec teraz perspektywy rozwoju w pracy i miec sytuacje jasna niz dylemat co teraz wybrac - prace czy dziecko :-\

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy sie nigdy nie koncza. Jak jeden sie rozwiazuje to drugi sie pojawia i tak w kolko.

Kamila noe ciesze sie ze tyle h Ci zostalo tylko wspolczuje :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Dorotka tak jak Tobie zostało 5,5h i już nie mogę doczekać się końca :) Kamila życzę Ci żeby szybko zleciało :) Macie stale godziny pracy?

• Aneczka98 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku myślałam, że znajdę pracę na umowę, żeby mieć macierzyński i w ogóle, ale tak ciężko z tą pracą, że stwierdziłam, że zdaję się na los. Jak mam zostać mamą to zostanę, a pracą się nie będę przejmować. Przedyskutowaliśmy wszystko z mężem i stwierdziliśmy, że mogę tak w nieskończoność na tę umowę czekać....

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka. pozwól żeby życie Ci napisało co będzie dalej...ja Ci mimo wszystko życzę żebyś popracowała nie więcej niż pół roku i poszła na zwolnienie macierzyńskie :) wiem że mówiłaś, że Ty tak nie umiesz....że jak się zdeklarujesz to musisz pracować...ale ja Ci życzę żebyś nie popracowała za długo...bo jestem przekonana, że jak się dowiesz o małej fasolce, to nie będzie żadnej weselszej wiadomości i inne zmartwienia odejdą na dalszy plan..nic nie będzie ważniejsze tylko ten mały skarb..
    Tym o to wywodem witam się i popijam kawuśkę :)

Ana89 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Kamila ja chyba bym wolala nie miec teraz perspektywy rozwoju w pracy i miec sytuacje jasna niz dylemat co teraz wybrac - prace czy dziecko :-\

Moim zdaniem troszkę za bardzo starasz się wszystko zaplanować. Ja na Twoim miejscu poczekałabym tyle, żeby faktycznie dostać normalną umowę o pracę (nie wiem ile czasu będziesz jeszcze na zastępstwie) i potem się normalnie starała. Obje wiemy, że nie idzie tak szybko jak nam się wydawało, że pójdzie :) Poza tym to że zajdziesz w ciąże nie oznacza od razu, że pójdziesz od razu po pozytywnym teście na L4. Masz pracę biurową, tak jak i ja zresztą, i jestem przekonana, że uda się ją wykonywać nawet ze sporym brzuszkiem. Moje podejście do życia jest taki "90% problemów rozwiązuje się samo" i powiem Ci, że jak do tej pory się sprawdza :P

Ana89 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka98 wrote:
    Ja bym najchętniej spać poszła. A jak się położę to znów zasnąć nie mogę. Nie lubię takiego stanu.
    Moja kotka już na wylocie. Tylko latam do niej co chwila i patrzę czy się zaczęło, a ona zdziwiona patrzy się co ja od niej chce

Oj tak... też bym chętnie poszła spać :)
    Na problemów z zaśnięciem nie mam - zazwyczaj jeszcze dobrze głowy na poduszce nie ułożę a już śpię :P

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    Mi Dorotka tak jak Tobie zostało 5,5h i już nie mogę doczekać się końca :) Kamila życzę Ci żeby szybko zleciało :) Macie stale godziny pracy?

Ja mam stałe godziny pracy. Codziennie od 8 do 16. Czasami w poniedziałki od 10 do 18 jeżeli mamy umówione spotkania z klientami na popołudnie i potrzebny jest ktoś w sekretariacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:49

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki rynek pracy, starsi ktorzy mogliby isc na emeryture grzeha swoje stolki i przez to my mlodzi na rynku mamy problem. Widze ile u mnie w pracy siedzi bab ktore tylko miejsca zajmuja :-\

Ja mam stale godziny pracy, zawsze o tym marzylam aby miec jedna zmiane a teraz wkurza mnie to i chyba bym wolala na 2 zmiany pracowac

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Oj tak... też bym chętnie poszła spać :)
    Na problemów z zaśnięciem nie mam - zazwyczaj jeszcze dobrze głowy na poduszce nie ułożę a już śpię :P

Chciałabym tak. Ja jak się tylko kładę do łóżka do zaczyna się u mnie niekończąca się gonitwa myśli i ciężko mi zasnąć. Mam już wypracowanych parę technik jak sobie z tym radzić ale niestety nie zawsze działają :( Wczoraj np. 1,5h leżałam i próbowała spać.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Taki rynek pracy, starsi ktorzy mogliby isc na emeryture grzeha swoje stolki i przez to my mlodzi na rynku mamy problem. Widze ile u mnie w pracy siedzi bab ktore tylko miejsca zajmuja :-\

Ja mam stale godziny pracy, zawsze o tym marzylam aby miec jedna zmiane a teraz wkurza mnie to i chyba bym wolala na 2 zmiany pracowac

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :P
    Ja kiedyś pracowałam na stacji benzynowej (nie robiłam nocek na szczęście) i pracowałam jeden dzień 13h dwa dni wolnego i znowu 13h i dwa dni wolnego. Fajnie było bo miałam dużo czasu wolnego i nie było problemu z załatwieniem czegoś w urzędzie czy pójściem do lekarza.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ