X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pt przed weselem sie denerwowałam bo goście sie do pózna zjezdzali i sie wkurzalam ze z worami wstane. W sob po fryzjerze moze z godzine a wlosy juz mi sie rozwalaly ale na szczescie kolezanka która jest fryzjerką czuwala i mi wszystko poprawiala, w Kosciele tez jakos przezylam hehe troche nawet mi sie czasem smiac chcialo bo obrączek nie moglismy zalozyc bo ręce spocone heh, wesele super ale na poprawiny nie przyszlo okolo n30 osob mimo ze mowili ze na sto % przyjda to plakac mi sie na tych poprawinach chcialo ale i tak sie wybawilam a jedzenie sie nie zmarnowalo bo nam wszystko oddali i porozdawalismy eh do dzis odmrażamy hehe ale swoją drogą to ludzie są niepowazni eh ale co zrobic

margoo89
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:50

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana gratuluje ustalenia terminu :-) ja tez w rok od decyzji wzielam slub :-) ale rozumiem ze nie odkladasz staran mimo slubu? Nie smutaj, z kazdym kolejnym nieudanym cyklem przychodzi szansa na kolejny udany :-) glowa do gory :-) zajmiecie sie teraz organizacja wesela i nie obejrzysz sie jak bedzie fasolka!h

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje się ale n chwile i spać wyskoczyliśmy jeszcze na starówkę mamy jakiś Jarmark świętojański obeszlismy najedlismy się posłuchalismy nowych młodych wolalistów i wrócilismy teraz trza spać rano do rooboty ;P
    dobrej nocy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 22:20

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dzionek pozytywny :-) dobranoc Daria :-)

Dariaa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Aneczka98 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    Święta racja;]
    to mój trzeci cykl od kiedy sie "obserwuje" i zauwazylam ze gdy spr szyjke i wygląd śluzu codziennie to bardziej sie stresowalam kiedy ten odpowiedni śluz sie pojawi i czy wogóle:/ a teraz tylko temp wpisuje i stresik jakis mniejszy, im bardziej sie na tym wszystkim koncentruje tym gorzej to wpływa na mnie...
    ja też wcześniej szyjkę sprawdzałam, a teraz odpuściłam, bo tylko się w jej położeniu dopatrywałam ciąży. A jakbym testy owulacyjne miała robić jeszcze to już bym całkiem ześwirowała
    margoo wrote:
    w pt przed weselem sie denerwowałam bo goście sie do pózna zjezdzali i sie wkurzalam ze z worami wstane. W sob po fryzjerze moze z godzine a wlosy juz mi sie rozwalaly ale na szczescie kolezanka która jest fryzjerką czuwala i mi wszystko poprawiala, w Kosciele tez jakos przezylam hehe troche nawet mi sie czasem smiac chcialo bo obrączek nie moglismy zalozyc bo ręce spocone heh, wesele super ale na poprawiny nie przyszlo okolo n30 osob mimo ze mowili ze na sto % przyjda to plakac mi sie na tych poprawinach chcialo ale i tak sie wybawilam a jedzenie sie nie zmarnowalo bo nam wszystko oddali i porozdawalismy eh do dzis odmrażamy hehe ale swoją drogą to ludzie są niepowazni eh ale co zrobic
    najważniejsze, że wesele się udało i jesteś szczęśliwą żonką <3 Gratuluję!!!
    pleasure wrote:
    Z moim eM w końcu doszliśmy do porozumienia i wstępnie ustaliliśmy, że za rok w czerwcu się pobierzemy :)
    Dzisiaj znowu mi smutno. Nie mogę przestać myśleć co dalej... :( Stałam nawet przed testem ciążowym by go już kupić ale coś mi mówiło, żebym go jeszcze nie brała. Jeszcze Matt mnie przytulił i powiedział, że ma nadzieję, że do czerwca 2015 będę już w ciąży. No i oczywiście w histerię wpadłam. Zaczyna mnie panika ogarniać.
    gratuluję podjęcia decyzji :) A długo się już staracie o dzidzię?

Mąż na nocce w pracy, a ja zmykam spać, bo tej nocy przez jego chrapanie w ogóle się nie wyspałam.
    Dobranoc!

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesela fajna sprawa ale chrzciny naszych dzieci beda fajniejsze!
    Ide spac, 2 dni w pracy i urlopik <3 kolorowych snow :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten słoneczny poranek :)

Okres dalej boleśnie daje znać o sobie :( A mnie dziś lekko smutny nastrój dopadł... Dziś mija rok, odkąd z mężem się zaczęliśmy starać o dziecko... Rok, początkowo pełen nadziei, potem pełen łez, aż w końcu padł "wyrok" i rozpoczęło się leczenie...
    Jak sobie pomyślę, jaką głupią i naiwną gąską byłam rok temu... To aż mi się śmiać z mojej głupoty chce...

No ale nie będę wam przynudzać. Dzień piękny, słoneczko świeci, trzeba się cieszyć i uśmiechać, prawda :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)

Wysłany: 16 czerwca 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam

Marronku a za rok bedziesz juz szczesliwa mamusia :-)

Ale mi sie wstawac nie chce :-\ nienawidze poniedzialkow!

Udanego tygdnia :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Aneczka98 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Wesela fajna sprawa ale chrzciny naszych dzieci beda fajniejsze!
    Ide spac, 2 dni w pracy i urlopik <3 kolorowych snow :-)
    oj tak. Gorzej będzie fajnych chrzestnych wybrać, przynajmniej w moim przypadku :/
    Marronek wrote:

Okres dalej boleśnie daje znać o sobie :( A mnie dziś lekko smutny nastrój dopadł... Dziś mija rok, odkąd z mężem się zaczęliśmy starać o dziecko... Rok, początkowo pełen nadziei, potem pełen łez, aż w końcu padł "wyrok" i rozpoczęło się leczenie...
    Jak sobie pomyślę, jaką głupią i naiwną gąską byłam rok temu... To aż mi się śmiać z mojej głupoty chce...
    nie mów tak. Wiadomo, że jak się zaczyna starania to się myśli, że na pewno się szybko uda. Przecież nie możemy od razu zakładać, że coś z nami nie tak. Ja też myslałam, że wystarczy raz się pokochać bez zabezpieczenia w najpłodniejszy dzień i ma zaskoczyć. No ale to nie takie proste jednak, więc trzeba walczyć ile tylko sił. A w końcu każda z nas przytuli maleństwo.

My już z mężem nawet o adopcji myśleliśmy i jeśli nam się nie będzie długo udawało i wyjdzie, że nie będziemy mogli mieć dziecka to adpotujemy. Jest tyle bezbronnych maleństw, które czekają na miłość.

Dzień dobry

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć widzę ze pesymizm od rana !
    Dorcia ja 3 dni i urlop :D wyjeżdzamy do tesciów :) są urodzinki chrześniaka męża :)

Madzia ja też byłam głupia i naiwna! ale na to nie mamy wpłwu najważniejsze że się leczycie i jak Dorota mówi bedziesz za rok cieszyła sie szczesciem

u mnie tempka na tym samym poziomie sie utrymuje, tylko jak zawsze po owulcji piersi bolą brzuch tak nic nie czuje wogole piersi cieżkie ale nie bolesne, brzuch zero jedynie spać bym mogła non stop :P
    Miłego dnia :*

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka98 wrote:

My już z mężem nawet o adopcji myśleliśmy i jeśli nam się nie będzie długo udawało i wyjdzie, że nie będziemy mogli mieć dziecka to adpotujemy. Jest tyle bezbronnych maleństw, które czekają na miłość.

Dzień dobry

Też o adopcji myślimy i to od dawna. Jeszcze przed ślubem i oświadczynami powiedziałam mężowi o moich "planach dzieciowych" - że chcę 2 swoich i jedno (jak się uda)adoptować. I on to zaakceptował.

Aneczka98 lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)

Wysłany: 16 czerwca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tempke dzis poj....o i ppszla w dol. Calkiem zwatpilam w mozliwosc owulki w tym cyklu. Tzn czy jeszcze przyjdzie to mi obojetne a szkoda ze nie byla wczesniej :-\ no coz, zycie :-\

Niech juz bedzie sroda! Oddeleguje mame bo jada na wycieczke z pracy i idziemy z mezem na jakas pizze i piwko a pozniej moze na jakies lody. Tak rocznicowo, bez szalu ale razem. A w piatek "Łorsoł" na badania. I zleci weekend dlugi.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o ile pamietam to dzis Asi rocznica slubu wiec z tej okazji moge zyczyc zdrowego Kropka bo to dla nich bedzie teraz najpiekniejszy prazent :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane Kobietki :) Nareszcie jakieś słoneczko zawitało :) Asiu również składam Ci serdeczne życzenia z okazji rocznicy :) Życzę wam dużo miłości, seksu :D
    Dorota moje jajniki zintegrowały się z Twoimi. Mam to samo, tempkę p******o, nie liczę w tym cyklu na owulkę :( Załamkę wczoraj miałam :( Ehhh ciężkie to życie, jak to mówi mój mąż "ciężko lekko żyć" :(
    Ja również nie znoszę poniedziałków. Jakoś nie leży mi ten dzień :D Ale na szczęście ten tydzień nie będzie się tak ciągnął :D Ja co prawda nie mam tego zaszczytu i nie mam piątku wolnego, ale dobry i czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:42

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam niedługo też minie rok z ovufriend... Jak ten czas szybko leci :( mogłabym już urodzić i miec dwumiesięcznego maluszka w domu. Ahh...

Ale nie ma się co dołować! Trzeba walczyć! Pierś do przodu, nogi szeroko :D

Ana89, Aneczka98 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Asia ma juz piekne II kreseczki :-)

Ja sie nudze w pracy :-\ bylam teraz w sklepie po sniadanko i kobitka stala z mamym bejbikiem na rekach. Sliczny skarbek. Tak odlegle uczucie ode mnie kiedy to tak ze swoim bede smigala na zakupy. Ehh :-\

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Aniu Asia ma juz piekne II kreseczki :-)

Ja sie nudze w pracy :-\ bylam teraz w sklepie po sniadanko i kobitka stala z mamym bejbikiem na rekach. Sliczny skarbek. Tak odlegle uczucie ode mnie kiedy to tak ze swoim bede smigala na zakupy. Ehh :-\
    Dzięki Dorotka, umknęło mi to :D To było jeszcze przed poranną kawą, już edytowałam tekst :D
    Ja mam masę roboty, tylko, że jest mały problem - nie chce mi się, wolę z wami pogadać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Nam niedługo też minie rok z ovufriend... Jak ten czas szybko leci :( mogłabym już urodzić i miec dwumiesięcznego maluszka w domu. Ahh...

Ale nie ma się co dołować! Trzeba walczyć! Pierś do przodu, nogi szeroko :D
    Kamila musimy walczyć :) Nie możemy się poddać. Jak walczymy to jest szansa, a jak się poddamy to jej nie ma, nie ma wtedy nawet cienia nadziei :)

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja tez bez kawy jestem bo noe zdazylam rano a tej "sluzbowej" nie lubie za bardzo. Za to poczusia slodkiego zjadlam :-)
    Nie bede jednak brala dupka i zobacze jak ten cykl sam sie skonczy. Chyba ze nie bedzie dlugo @ to wywolam.
    Ania zabraniam Ci zapatrywac sie na moje jajniki i solidaryzowac sie z nimi bo w złe Cie one wciagaja. Jak szatan namawiaja do zlego i braku owulacji :-P
    Ale ja czulam ze tak bedzie u mnie przez tamten poprzedni dlugi cykl :-\

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ