X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Oj już nie wybrzydzaj :P

Trochę muszę :P
    Zawsze chciałam do Japonii polecieć :P

Nora - witamy w naszym gronie :)
    Na objawy ciążowe to raczej za wcześnie - zachowaj spokój, staraj się nie nakręcać i cierpliwie czekaj do testu :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Nora Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem że nie można się nakręcać bo potem to tylko zawód zostaje ;) Ale cieszę się że w końcu zdecydowałam się na forum i można porozmawiać z kimś kto wie jak się czujesz bo przeżywa to samo ;)

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nora :-) życzę powodzenia :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Nora:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem na forum całkiem nowa i zielona. Cieszę się, że znalazłam miejsce gdzie moje równolatki starają się o dziecko! Do tej pory miałam wrażenie, że jestem najmłodszą starającą się przyszłą mamą w okolicy ;)

lenka123321 lubi tę wiadomość

• Michelle Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny po długiej przerwie.

My na chwilę obecną odpuściliśmy - przygotowujemy się do ślubu :)

Moja przyjaciółka jest w ciąży i to w pierwszym cyklu starań. Cieszę się dla niej bardzo, że nie musi przechodzić przez to co my, ale mała nutka zazdrości niestety jest. :( Jestem okropną osobą chyba przez to, no ale na pewne rzeczy się nie ma wpływy.

Dużo słońca dla Was! Buziaki

• Nora Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wydaje mi się że 25 lat to jest bardzo odpowiedni czas na zajście w ciąże. Moja Mama w moim wieku urodziła mnie a trzy lata wcześniej mojego Brata. I nikt nie mówił że jest się za młodym na dziecko. Ja sama do 30 roku życia (jak to strasznie brzmi) chciałabym mieć już dwójkę dzieciaczków.

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michelle wrote:
    Witajcie Dziewczyny po długiej przerwie.

Moja przyjaciółka jest w ciąży i to w pierwszym cyklu starań. Cieszę się dla niej bardzo, że nie musi przechodzić przez to co my, ale mała nutka zazdrości niestety jest. :( Jestem okropną osobą chyba przez to, no ale na pewne rzeczy się nie ma wpływy.

Dużo słońca dla Was! Buziaki

nie jesteś okropną osobą! Jak by w ten sposób na to patrzeć to każda z nas by była. Nie przejmuje się i ciesz się przygotowaniami bo sama nawet nie będziesz wiedzieć kiedy i będzie już po wszystkim i niestety nie da się już tego powtórzyć. Dlatego teraz chłoń atmosferę, ciesz się przygotowaniami, denerwuj bez potrzeb i przejmuj za bardzo. Bądź prawdziwą Bridezilla :)

Michelle lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprota wrote:
    Hej, jestem na forum całkiem nowa i zielona. Cieszę się, że znalazłam miejsce gdzie moje równolatki starają się o dziecko! Do tej pory miałam wrażenie, że jestem najmłodszą starającą się przyszłą mamą w okolicy ;)

Witamy w naszym gronie :) Może coś o sobie powiesz? Ile się staracie?

Michelle wrote:

Nie jesteś okropną osobą. Chyba każda z nas zna to uczucie żalu - dlaczego ja tak nie mam.
    Kiedy macie datę ślubu?

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• Marronek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nora wrote:
    Hej :) wydaje mi się że 25 lat to jest bardzo odpowiedni czas na zajście w ciąże. Moja Mama w moim wieku urodziła mnie a trzy lata wcześniej mojego Brata. I nikt nie mówił że jest się za młodym na dziecko. Ja sama do 30 roku życia (jak to strasznie brzmi) chciałabym mieć już dwójkę dzieciaczków.

Ja do 30 planowałam mieć 3 :P
    Moja mama podobne - mnie urodziła jak miała 21, a brata jak miała 25.

Nora lubi tę wiadomość

• Nora Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Ja do 30 planowałam mieć 3 :P
    Moja mama podobne - mnie urodziła jak miała 21, a brata jak miała 25.

I jak wychodzi planowanie 3 do 30?

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)
    31 sierpień 1989r chciałby dołączyć :D

W tym cyklu zaczynamy starania od nowa z czego niesamowicie się cieszę. Niestety poprzednia ciąża zakończyła się w 10tyg,a już w 8tyg seruszko naszego Skarba przestało bić :( Było cieżko, ale już się pozbierałam, myślę pozytywnie i zabieramy się do roboty :D
    Pozdrawiam Was wszystkie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 14:23

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nora wrote:
    I jak wychodzi planowanie 3 do 30?

Na razie mam całe wielkie jebitne 0... I na dokładkę problemy z tarczycą i ANA... No ale przy odpowiednich lekach może się doczekam przynajmniej tego jednego. Chodź dalej mam nadzieje, ze będzie co najmniej dwójka.

Marta - witamy w naszym gronie :)

Kurcze, ale dziś mamy wysyp nowych dziewczyn :)

• Nora Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna pogoda sprzyja chęci zajścia :D

lenka123321 lubi tę wiadomość

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
  • Agusia:) Nowa

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane:) Po długich przemyśleniach postanowiłam do Was dołączyć. Wszyscy już mają mnie dość i słyszę tylko... ODPUŚĆ TO ZAJDZIESZ.... jak tu kurna odpuścić?! No ale po kolei. Staramy się z mężem od 2 lat. 4 miesiące temu zdecydowaliśmy się na klinikę invimed w Gdyni. Tam przeprowadzono na nas wszelkie mozliwe badania diagnozujace niepłodność iiiiiii..... I WSZYSTKO JEST IDEALNIE!!!! Tyle że ciązy jak nie było tak nie ma!!!! Już nie mam siły. Płakać się chce a jeszcze pojawiają się we mnie zazdrości jak któraś koleżanka zachodzi. Wstydzę się tego ale jednocześnie cierpię!!!!! Za 2 miesiące jak nie zajdziemy to ruszy procedura inseminacji...

"Tak więc trwają wiara, nadzieja i miłość- te trzy,
    z nich zaś największa jest miłość"
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia:) wrote:
    Witajcie Kochane:) Po długich przemyśleniach postanowiłam do Was dołączyć. Wszyscy już mają mnie dość i słyszę tylko... ODPUŚĆ TO ZAJDZIESZ.... jak tu kurna odpuścić?! No ale po kolei. Staramy się z mężem od 2 lat. 4 miesiące temu zdecydowaliśmy się na klinikę invimed w Gdyni. Tam przeprowadzono na nas wszelkie mozliwe badania diagnozujace niepłodność iiiiiii..... I WSZYSTKO JEST IDEALNIE!!!! Tyle że ciązy jak nie było tak nie ma!!!! Już nie mam siły. Płakać się chce a jeszcze pojawiają się we mnie zazdrości jak któraś koleżanka zachodzi. Wstydzę się tego ale jednocześnie cierpię!!!!! Za 2 miesiące jak nie zajdziemy to ruszy procedura inseminacji...

Witam :)
    Masz racje - ta rada jest o kant dupy roztrzaść...
    Ale wszystkie wszystkie badania mieliście? Tzn, hormony, badanie armii, HSG, bakterie, przeciwciała, badanie po stosunku, genetykę?

• Agusia:) Nowa

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mieliśmy tego badania po stosunku. Mam dużą nadwagę. Może w tym jest problem. No schudnąć nie zaszkodzi... obiecalismy sobie że jak przez kolejny rok nie zajdziemy to zdecydujemy się na adopcję.

"Tak więc trwają wiara, nadzieja i miłość- te trzy,
    z nich zaś największa jest miłość"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim nowym :* szybkich 2 kresek :* aa tak dla wiadomosci ja jestem 91r. Marronek jestes Madzia?? moja imienniczka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak slysze odpusc albo wyluzuj to mam ochote przulutowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie u mnie rozpadaalo.ulewa. wkoncuuu

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ