X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuts wrote:
    Marronek gratulacje...co studiujesz ( nie doczytałam starszych postów), taki wyjazd napewno będzie niezapomniany a jeśli będziecie razem z mężem tak jak mówisz to może przyjedziecie w trójkę :)

Jestem informatykiem - programistą, a raczej programistką z lekkim zacięciem naukowym :) Mąż też informatyk, ale z nieco innej dziedziny :)
    Na razie jestem na mgr, ale... już pojawiają się pierwsze sygnały, że zostanę na doktorantkę "zaproszona" :)
    A potem... potem będę gnębić studentów :P

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Moja sunia odeszla :-( cichutko w nocy, chyba we snie :-( :-( :-( ;-( ;-( ;-( nie wiem jak dam rade w pracy :-(

Tak bardzo Ci współczuje...
    A nie możesz sobie dziś i jutro wziąć wolnego?

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Tak bardzo Ci współczuje...
    A nie możesz sobie dziś i jutro wziąć wolnego?
    Nie chce wolnego bo w domu jeszcze gorzej bedzie a tez nie bardzo moge brac wolne bo musze sie uczyc wszystkiego :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 08:32

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedactwo... Odeszła w spokoju wśród kochających ją ludzi... Na pewno miała dobre i szczęśliwe życie pełne miłości i dobrej zabawy. Niestety takie jest życie, że czasem musimy kogoś pożegnać. No aż się popłakałam normalnie...

I jak w takiej sytuacji przejmować się brakiem owulacji, co?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku bardzo mi przykro z powodu odejścia Twojego pieska, zapewne jest to bardzo trudne. U rodziców został mój ukochany piesek (13lat) i jak się wyprowadziłam to serce mi pękało. Chciałam ją wziąć do siebie, ale była już za stara na przeprowadzki i nie czuła się tu dobrze. Długo nosiłam się z zamiarem zakupu pieska ii po kilku miesiącach, upewniając się z mężęm że na pewno tego chcemy, odoptowaliśmy pieska z fundacji pomocy bezdomnym zwierzętą :)
    Wiem, że to nie to samo co odejście psa, ale zdaję sobię sprawę jakie to okropne uczucie kiedy odchodzi najlepszy przyjaciel :( Trzymaj się dzielnie!

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszku piplakalam sie :( przykro mi bardzo :*:*:*

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tylku mam owulacje i wszystko :-( chcialabym ja teraz przytulic :-( zle mi :-( jakbym mogla to bym sie polozyla i plakala :-( nie umiem sie cieszyc nasza mala Kama i mam wrazenie ze Kora poczula sie juz niepotrzebna i niekochana mimo ze poswoecilismy jej tyle samo uwagi. Momentalnie w 3 dni jej sie pogorszylo. Niby kazdy byl gotowy na to ale i tak scielo z nog rano jak sie okazalo ze odeszla :-( przepraszam ze sie tak zale i rozsiewam negatywne fluidy :-(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po to tu jestesmy Kwiatuszku:*

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat na troszkę lżejszy, pamiętacie moją zabawę w wymyślanie powodów dla których dobrze jest nie być w ciąży? Oto jeden na który trafiłam dzisiaj :P
    http://faktopedia.pl/492546/Podczas-ciazy-mozg-kobiety-kurczy

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem tu od nie dawna, ja z mężem zaczynamy starania za 1,5mc gdyż czekam na umowę na stałe w pracy zastanawiam się za którym razem się uda a jak było w Waszym przypadku staraniu się o pierwszego dzidziusia:)Pozdrawiam :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem tu od nie dawna, ja z mężem zaczynamy starania za 1,5mc gdyż czekam na umowę na stałe w pracy zastanawiam się za którym razem się uda a jak było w Waszym przypadku staraniu się o pierwszego dzidziusia:)Pozdrawiam :)

Witam :)
    W zdecydowanej większości staramy się dopiero o to pierwsze...

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:

Witaj w naszych skromnych progach. Większość z nas stara się dopiero o pierwsze dziecko więc raczej nie mamy dobrych rad do przekazania :P niektóre dziewczyny są z nami krótko inne muszą się starać latami ale koniec końców każda w końcu dochodzi do celu :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ale się pięknie zdublowałyśmy :)

Marronek lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Nora Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Zmieniając temat na troszkę lżejszy, pamiętacie moją zabawę w wymyślanie powodów dla których dobrze jest nie być w ciąży? Oto jeden na który trafiłam dzisiaj :P
    http://faktopedia.pl/492546/Podczas-ciazy-mozg-kobiety-kurczy

No to warto mieć faceta żeby zastąpił nam ten skurczony mózg! :D

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Madzia, ale się pięknie zdublowałyśmy :)

Ano :D Piękny synchron :)

adk_1989 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nora wrote:
    No to warto mieć faceta żeby zastąpił nam ten skurczony mózg! :D

Serio? Podejrzewasz facetów o myślenie zdroworozsądkowe? Ja się obawiam, że jak mi się mózg w ciąż skurczy to przez ten czas nasza rodzina będzie miała poważne problemy intelektualne :P

Ana89 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Nora Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nie no już nie róbmy z nich takich zombee :P w końcu dzięki nim w jakimś stopniu będziemy mogły przeżyć skurczenia mózgu w naszym życiu dajmy im szanse ;D

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może masz rację. Ale na wszelki wypadek jakoś zabezpieczę nasze finanse. Bo jak będę w niedostatku mózgowym to po ciąży się obudzę a tam cała kolekcja BMW będzie stała przed blokiem :)

Nora lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hafahhaha

• Nora Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo my się tak staramy poświęcamy w związku z zajściem. A co wasi mężowie (partnerzy) robią w tym kierunku? Jakieś pigułki, sport ;D

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ