X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuts wrote:
    Marronek gratulacje...co studiujesz ( nie doczytałam starszych postów), taki wyjazd napewno będzie niezapomniany a jeśli będziecie razem z mężem tak jak mówisz to może przyjedziecie w trójkę :)

Jestem informatykiem - programistą, a raczej programistką z lekkim zacięciem naukowym :) Mąż też informatyk, ale z nieco innej dziedziny :)
    Na razie jestem na mgr, ale... już pojawiają się pierwsze sygnały, że zostanę na doktorantkę "zaproszona" :)
    A potem... potem będę gnębić studentów :P

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Moja sunia odeszla :-( cichutko w nocy, chyba we snie :-( :-( :-( ;-( ;-( ;-( nie wiem jak dam rade w pracy :-(

Tak bardzo Ci współczuje...
    A nie możesz sobie dziś i jutro wziąć wolnego?

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Tak bardzo Ci współczuje...
    A nie możesz sobie dziś i jutro wziąć wolnego?
    Nie chce wolnego bo w domu jeszcze gorzej bedzie a tez nie bardzo moge brac wolne bo musze sie uczyc wszystkiego :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 08:32

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedactwo... Odeszła w spokoju wśród kochających ją ludzi... Na pewno miała dobre i szczęśliwe życie pełne miłości i dobrej zabawy. Niestety takie jest życie, że czasem musimy kogoś pożegnać. No aż się popłakałam normalnie...

I jak w takiej sytuacji przejmować się brakiem owulacji, co?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku bardzo mi przykro z powodu odejścia Twojego pieska, zapewne jest to bardzo trudne. U rodziców został mój ukochany piesek (13lat) i jak się wyprowadziłam to serce mi pękało. Chciałam ją wziąć do siebie, ale była już za stara na przeprowadzki i nie czuła się tu dobrze. Długo nosiłam się z zamiarem zakupu pieska ii po kilku miesiącach, upewniając się z mężęm że na pewno tego chcemy, odoptowaliśmy pieska z fundacji pomocy bezdomnym zwierzętą :)
    Wiem, że to nie to samo co odejście psa, ale zdaję sobię sprawę jakie to okropne uczucie kiedy odchodzi najlepszy przyjaciel :( Trzymaj się dzielnie!

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszku piplakalam sie :( przykro mi bardzo :*:*:*

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tylku mam owulacje i wszystko :-( chcialabym ja teraz przytulic :-( zle mi :-( jakbym mogla to bym sie polozyla i plakala :-( nie umiem sie cieszyc nasza mala Kama i mam wrazenie ze Kora poczula sie juz niepotrzebna i niekochana mimo ze poswoecilismy jej tyle samo uwagi. Momentalnie w 3 dni jej sie pogorszylo. Niby kazdy byl gotowy na to ale i tak scielo z nog rano jak sie okazalo ze odeszla :-( przepraszam ze sie tak zale i rozsiewam negatywne fluidy :-(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po to tu jestesmy Kwiatuszku:*

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat na troszkę lżejszy, pamiętacie moją zabawę w wymyślanie powodów dla których dobrze jest nie być w ciąży? Oto jeden na który trafiłam dzisiaj :P
    http://faktopedia.pl/492546/Podczas-ciazy-mozg-kobiety-kurczy

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem tu od nie dawna, ja z mężem zaczynamy starania za 1,5mc gdyż czekam na umowę na stałe w pracy zastanawiam się za którym razem się uda a jak było w Waszym przypadku staraniu się o pierwszego dzidziusia:)Pozdrawiam :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem tu od nie dawna, ja z mężem zaczynamy starania za 1,5mc gdyż czekam na umowę na stałe w pracy zastanawiam się za którym razem się uda a jak było w Waszym przypadku staraniu się o pierwszego dzidziusia:)Pozdrawiam :)

Witam :)
    W zdecydowanej większości staramy się dopiero o to pierwsze...

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:

Witaj w naszych skromnych progach. Większość z nas stara się dopiero o pierwsze dziecko więc raczej nie mamy dobrych rad do przekazania :P niektóre dziewczyny są z nami krótko inne muszą się starać latami ale koniec końców każda w końcu dochodzi do celu :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ale się pięknie zdublowałyśmy :)

Marronek lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Nora Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Zmieniając temat na troszkę lżejszy, pamiętacie moją zabawę w wymyślanie powodów dla których dobrze jest nie być w ciąży? Oto jeden na który trafiłam dzisiaj :P
    http://faktopedia.pl/492546/Podczas-ciazy-mozg-kobiety-kurczy

No to warto mieć faceta żeby zastąpił nam ten skurczony mózg! :D

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Madzia, ale się pięknie zdublowałyśmy :)

Ano :D Piękny synchron :)

adk_1989 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nora wrote:
    No to warto mieć faceta żeby zastąpił nam ten skurczony mózg! :D

Serio? Podejrzewasz facetów o myślenie zdroworozsądkowe? Ja się obawiam, że jak mi się mózg w ciąż skurczy to przez ten czas nasza rodzina będzie miała poważne problemy intelektualne :P

Ana89 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Nora Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nie no już nie róbmy z nich takich zombee :P w końcu dzięki nim w jakimś stopniu będziemy mogły przeżyć skurczenia mózgu w naszym życiu dajmy im szanse ;D

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może masz rację. Ale na wszelki wypadek jakoś zabezpieczę nasze finanse. Bo jak będę w niedostatku mózgowym to po ciąży się obudzę a tam cała kolekcja BMW będzie stała przed blokiem :)

Nora lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hafahhaha

• Nora Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo my się tak staramy poświęcamy w związku z zajściem. A co wasi mężowie (partnerzy) robią w tym kierunku? Jakieś pigułki, sport ;D

8zw0xzdvtgrxr1up.png
    4 cykl
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ