X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie chmurzy, pachnie deszczem ale pewnie znowu nic z tego nie będzie. Mieszkam w takim miejscu ze prognoza pogody się nigdy nie sprawdza. Wszedzie na okolo pada a u nas susza :/

Witam wszytskie nowe kolezanki. Mam nadzieje, ze nie zostaniecie z nami za dlugo i szybko polecicie na fioletową stronę! :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestalo lac ale teraz juz grzmi wiec bedzie sie dzialo

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe koleżanki :) Moja mama urodziła mnie mając 22 lata, ja sama zawsze myślałam, że pierwsze dziecko urodzę w tym samym wieku i również marzyłam, żeby mieć 3 do 30. Niestety 25 na karku a tu ani jednego dziecka :( Od niedzieli mam doła... Tak bym chciała, żeby na moim wykresie się coś ruszyło! Już siłą woli staram się przesunąć kilka kropek w górę. Jak niby mam zajść w ciążę, jak nawet owulacji nie ma? :( Poczekam jeszcze może do weekendu i wezmę duphaston niezależnie od tego czy owulka się pojawi czy nie. Wywołam okres, umówię się do ginekologa, wydrukuję wykresy i niech coś mi powie. Bo już nie mam sił :( Chce mi się płakać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz do lekarza kilkadni przed domniemana owu niech ci powie czy masz pecherzyk dominujacy i kiedypeknie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama 34 miala jak mnie urodzila. To byl szok dla niej, dzieci miala juz duze aiostra 12 lat brat 8 i znowu pielluchy

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc czewczyny

witam tez nowe kolezanki i zycze szybkiego zapasolkowania :)

u mnie dzis nerwowo, bolała mnie głowa, popadało i troszke pogrzmiało i teraz miły chodzik jest i "wiater wiuja" :P

Magda gratuluje :) super sprawa taka konferencja! Tylko co na to Twój mąż? Nie jest zazdrosnikiem?

Ania ja jakos nie moge ogarnac naszej pierwszej rocznicy slubu. Nie było nic specjalnego i jakos mi umkneła :/ mąż miał mi kupowac co roku o jedna roze wiecej ale teraz w 3 rocznice juz o tym zapomnial... taki z niego "romantyk"...

Lenka mam malutką prośbe, tylko nie zezłość sie. Staraj sie edytować ostatni post (jesli jest ostatnim na stronie oczywiscie) jeśli cos chcesz jeszcze dopisac, to tak to wychodza 3 posty po kilka słow. Lepiej jest jak jeden konkretny i dłuższy jest post niz kilka krótkich...

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:
    Poczekam jeszcze może do weekendu i wezmę duphaston niezależnie od tego czy owulka się pojawi czy nie. Wywołam okres, umówię się do ginekologa, wydrukuję wykresy i niech coś mi powie. Bo już nie mam sił :( Chce mi się płakać :(

Paulina ja jak wziełam dupka przed owulacja to @ mi nie wywołał, kilka dni po odstawieniu miałam owulke i pozniej właściwą fl i dopiero przelazła @. Nie załamuj sie kochana, może odusc mierzenie tempki bo niepotrzebnie sie tym stresujesz a to na pewno nie sprzyja temu aby zajsc w ciaze. Zablokujesz sie psychicznie i bedzie lipa :/

Moja mama miała rocznikowo 31 lat jak mnie urodziła... Zawsze marzyłam aby duzo wczesniej urodzic i być młoda mama ale jakos specjalnie jednak tego nie uda mi sie przyspieszyc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 17:43

klz9io4pkfldzhbc.png
  • karo_line Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Staraczki z pamiętnego 89 ;) Obyście zostały tu baaardzo krótko! ;) U nas w tym miesiącu też lekka lipa, pomimo tego, że badałam progesteron w 20 dc i wyszło mi ponad 31 :P To dawało lekką nadzieję, ale temperatura leciutko spada, więc raczej bez szans. Trzeba się znów dać do roboty od sierpnia :P

f412f7c64b1357bf99044a4395d60171.png

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja bym sie na Twoim miejscu niczym jeszcze nie przejmowała bo zwykle mierzysz temp o 6 a te 3 ostatnie pomiary mialas o 4.30. Jedna z zasad NPR mowi ze za kazda godzine opoznienia lub wczesniejszego zmierzenia dodaje sie lub odejmuje 0,1 stopnia wiec te 3 ostatnie o 6 rano byly by wysokie. oczywiscie za czesto nie mozna tak sobie przeliczac ale mialas juz owu wyznaczona wiec nic sie nie stanie :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Paulina ja jak wziełam dupka przed owulacja to @ mi nie wywołał, kilka dni po odstawieniu miałam owulke i pozniej właściwą fl i dopiero przelazła @.

Ja w zeszłym cyklu brałam od 16 do 25dc i w 28 dniu dostałam okres mimo, że owulacji jak na moje w ogóle nie było. OF też jej nie wyznaczył. A wykres chciałabym dokończyć, żeby pokazać lekarzowi, niech się wypowie co o tym sądzi.

• czekolada Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:

W tym cyklu zaczynamy starania od nowa z czego niesamowicie się cieszę. Niestety poprzednia ciąża zakończyła się w 10tyg,a już w 8tyg seruszko naszego Skarba przestało bić :( Było cieżko, ale już się pozbierałam, myślę pozytywnie i zabieramy się do roboty :D
    Pozdrawiam Was wszystkie!

Bardzo Ci współczuje i wiem co przechodzisz ja miałam to samo :-( udało się w 2 cyklu starań z clo i pregnyl w 9 tygodniu dostałam delikatnego plamienia wylądowałam w szpitalu i okazało się, że serduszko przestało bić w 7 tygodniu. W poniedziałek minęło 3 tygodnie od zabiegu, jest ciężko, ale powoli dochodzę do siebie i zbieram siły na nowe starania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:18

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka123321 wrote:
    czesc wszystkim nowym :* szybkich 2 kresek :* aa tak dla wiadomosci ja jestem 91r. Marronek jestes Madzia?? moja imienniczka:)

Ano - Magdalena jestem :)
    Pleasure też ma na imię Magda :)

Dorotko - dziękuje :) Mąż zazdrośnikiem strasznym nie jest. Ale znając życie, pewnie pojedzie ze mną :) Kupimy mu dodatkowy bilet i miejsce w hotelu :)

A u mnie teraz pada :(

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Michelle Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Nie jesteś okropną osobą. Chyba każda z nas zna to uczucie żalu - dlaczego ja tak nie mam.
    Kiedy macie datę ślubu?

17 września :) zleci pewnie szybciutko :)

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to przy okazji wspólna wycieczka :) świetnie! zazdroszcze :)

Ja sie zdrzemnelam prawie 2 godzinki z dwoma kocurkami i jeden mnie obudzil bo zaczał mnie pazurkami podskubywac az w koncu lepek przyytulil do mojej twarzy, ja zła ze juz po spaniu ale jak usłyszałam padający deszcz to biegusiem bylam po pranie na dworzu rozbudzona :D ale kochana mamusia zdarzyła je zwinąć przed deszczem :)

najgorsze to jest to, ze nie wiem jak sie ma moja staruszka sunia, zasłonieta jest od deszczu, jest w tym samym miejscu od przedwczoraj a ja nie mam odwagi zapytac co z nia... :( moj mi mowil ze skomlała dzis ale boje sie zaczynac tego tematu bo zaraz mama zacznie płakac...

Marronek lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszku obiecuje poprawe :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michelle wrote:
    17 września :) zleci pewnie szybciutko :)

Wrzesień... piękny miesiąc :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka123321 wrote:
    kwiatuszku obiecuje poprawe :)
    sikanie.gif

Ana89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aalee faaajneee :)

• Nuts Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:)
    dawno mnie nie było, przyszła @ i jakoś straciłam chęci na wszystko, dziwnie się czułam i psychicznie i fizycznie :(

Witam Cię Nora-niestety na swoim przykładzie powiem ci że najważniejsze to sie nie nakręcać, ja też w poprzednim cyklu miałam jakiś dziwne ''objawy'' bolały mnie sutki itp...niestety skończyło się @ chyba pierwszy raz w życiu się popłakałam jak przyszła :( okres powoli się kończy więc kolejny miesiąc starań przed nami...daliśmy sobie czas do końca wakacji, a dziś sobie uświadomiłam że tak naprawdę to już przecież ostatni cykl przed końcem wakacji
    ..niby na spokojnie a jednak przykro,że się nie udaje:( od początku roku dużo dzieci w rodzinie i wśród znajomych się pojawiło, cieszę się ich szczęściem ale trochę smutno..... także Michell myślę że twoje odczucia nie świadczą jesteś okropną osobą, wydaje mi się że to normalne bardziej żal niż zazdrość.

Marronek gratulacje...co studiujesz ( nie doczytałam starszych postów), taki wyjazd napewno będzie niezapomniany a jeśli będziecie razem z mężem tak jak mówisz to może przyjedziecie w trójkę :)

f2w3yx8d94gx07j8.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Witam sie w ten pochmurny poranek, milego dnia!

Edit:

Moja sunia odeszla :-( cichutko w nocy, chyba we snie :-( :-( :-( ;-( ;-( ;-( nie wiem jak dam rade w pracy :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 07:25

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ